טיפול במדללי דם בשהייה ממשוכת בחו"ל

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

21/05/2010 | 11:59 | מאת: דור

שלום, אני בן 22 ולפני 3 שנים עברתי אירוע של DVT בורידי רגל והאגן השמאליים. כיום בוריד הכסל יש טרומבוס חלקי והפרעה בזרימה, ובורידי הרגליים יש טרומבוס חלקי בוריד פמורלי משותף ושיטחי ובריד הפולטאלי ועד לשוק. לאחר בדיקות רבות הרופאים עדין אינם יכולים להצביע על הסיבה לאירוע, אך מוסכם כי מנוחה מרובה תרמה. מעבר לכך אין לי בעיות רפואיות (טפו טפו טפו) ב-3 החודשים האחרונים אני לא מטופל בקומאדין בעוד שבועיים אני נוסע לטיול בחו"ל (ארה"ב ומרכז אמריקה) והרופא ההמוטולוג המליץ לי לחזור לטיפול של מדללי דם לאחר הפסקה של 3 חודשים. הוסכם כי קלקסן הוא הטיפול המתאים ונוח יותר מקומדין. רופאת המשפחה ממליצה לי על טיפול זמני באספירין, אך ההמוטולוג כלל לא ציין את האפשרות. האם יש לשקול טיפול באספירין? בנוסף, האם מישהו מכיר האם ניתן להכניס מזרקי קלקסן למדינה אחרת? תודה רבה!

אין הוכחה חותכת לכך שטיפול באספירין בנוסף לקלקסן יכול לשפר את המניעה להופעת אירוע של פקקת. בקש להצטייד במכתב באנגלית מהרופא שיסביר את הצורך שלך בנטילת קלקסן כך שבמידה ותישאל תוכל להסביר.

22/05/2010 | 22:48 | מאת: דור

האם ניתן להיות מטופל במקום קלקסן בתור טיפול מניעתי?

23/05/2010 | 04:13 | מאת: דור

תודה, אך שאלתי היא בעיקר מהי האפקטיביות של טיפול באספירין במקום קלקסן לתקופה מסויימת? הרופא שלי בכלל לא ציין זאת כאפשרות משום מה...

23/05/2010 | 04:18 | מאת: דור

אך השאלה שלי היא מהי האפקטיביות של טיפול מונע באמצעות אספירין במקום בקלקסן? זה יהיה ממש יותר נוח לשימוש בזמן טיול אך הרופא שלי כלל לא הציע את האפשרות של ליטול אספירין...

מנהל פורום ורידים וכלי דם