ממצא בסיטי ראש

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

01/06/2010 | 13:07 | מאת: מודאת מאוד!!!

שלום רב, בעלי בן 32 בריא בדר"כ הופנה לסיטי ראש לבירור כאבי ראש שיש לו מזה מס' חודשים. סיטי התגלה ממצא:" בגרעינים הבזאליים משמאל בסמוך לקרן פרונטלית של חדר המוח השמאלי הודגם כלי דם מורחב ומסולסל. נצפו מס' כלי דם קטנים מאוד מסולסים באזור הנ"ל. התרשמות - ממצא ווסקולרי קטן בגרעינים הבזאליים משמאל כמתואר, הממצא מתאים למפורמציה ווסקולרית".בעקבות הממצא בעלי הופנה לבדיקת סיטי אנגיו שתהיה רק בעוד שבוע. אני נורא נורא מודאת!!! אני מבקשת לדעת מה זה אומר? האם יכול להיות מסוכן עד כדי מצב שבו יצטרכו לנתח? כתוצאה ממה דבר כזה יכול להיגרם? הניורולוג טוען שאולי מדובר בפגיעה בעצב הראייה (למרות שבדיקה של שדות ראייה יצאה תקינה ובעלי רואה 6:6), האם יכולה פגיעה בעצב הראייה מבלי פגיעה ממשית בראייה? אנא עזרו לי להבין מה ניתן להבין מהממצא, ועד כמה הדבר עלול להיות חמור? תודה רבה

שלום לך מלפורמציה וסקולרית הנה התפתחות לא תקינה מולדת של כלי דם. לרוב אין לכך משמעות אולם לעיתים כאשר אזור המלפורמציה גדול הוא עלול לגרום או ללחץ על רקמת המוח או לדימום ואז הבעיה אכן מסוכנת. הצורך בטיפול נגזר מהמשמעות הקלינית , כלומר התופעות שהמלפורמציה גורמת ומגודלה ואת זה צריך להעריך הנוירולוג יחד עם הנוירוכירורג ולהחליט על צורך בטיפול. טיפול מקובל היום בבעיות מסוג זה הוא באמצעות צינתור כל עוד התנאים האנטומיים מאפשרים זאת ולעיתים רחוקות יותר, ניתוח, אך כאמור צריך להחליט האם המלפורמציה גורמת או עלולה לגרום לנזק משמעותי או לא. איני יודע על סמך מה החליט הנוירולוג על נזק בראייה, אם כי לעיתים יש נזק בלתי מורגש שניתן לאתרו באמצעות בדיקת שדה ראיה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם