דחוף - ייעוץ בנוגע לטפול בפקקת DVT

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

06/06/2010 | 10:16 | מאת: אורלי

שלום רב, אמי, חולה סיעודית ומורכבת, מאושפזת כרגע בבית חולים עקב פקקת ברגל אשר התפתחה עד לסוף הירך. המליצו על UMBRELLA, אך גם הציגו את הסיכונים והסיבוכים האפשריים. האם הפעולה עשוייה לסייע וסטטיסטית כמה מן החולים הסיעודיים לוקים בסיבוכים האפשריים? האם ממליצים לחולה דמנטית כ"כ מורכבת לעבור טפול כזה? אנו אובדי עצות ולא יודעים מה להחליט. ומה שאנו מבינים שגם לא להחליט זהו עניין מסוכן כשלעצמו (תסחיף לריאה וכאלה) אודה לך על ייעוץ בהקדם.

שלום מבחינה רפואית טהורה נהוג לטפל באמברלה כאשר רוצים למנוע מעבר תסחיפים מכוון הרגל לראות ולא ניתן לתת תרופות נוגדות קרישה, או בחלק מהמקרים שהקריש פלש מאד גבוה לורידי האגן.. איני יודע על מחלות הרקע של אימך ועל מצבה הפיזי. בד''כ פעולה כזו היא מניעתית עם שיעור סיבוכים לא גבוה. מי שצריך לשקול בעד ונגד הם צוות הרופאים יחד איתכם בני המשפחה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם