אמומיות וחום בפנים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

10/06/2010 | 15:43 | מאת: רוני

כבר תקופה של כמעטשנה שאני סובל מחום עז בפנים ואדמומיות בצורת הסמקה מאזור המצח ולסנתר באזור האף מתנפח לי ויצאים כתמים אדומים בנוסף אני מטופל בטלפסט 180 עקב גירוד מרובה אבקש את עזרתכם התיאשתיי כבר

נשמע שאתה סובל מתופעה בשם רוזצאה שהיא בעיית עור, לכן ממליץ לפנות לרופא עור. רוזצאה היא בעית עור כרונית שבה יש הרחבה של כלי דם קטנים בפנים, הגורמת באופן טיפוסי לאדמומיות בעור הפנים. מלבד האדמומיות לעיתים יש עיניים דומעות וצורבות, פצעונים על גבי העור ועיבוי העור, בייחוד באזור האף. המהלך של רוזצאה מאופיין בתקופות של התפרצות ורגיעה לסירוגין. ישנם דברים המחמירים את ההסתמנות הקלינית, כגון חשיפה לשמש, דחק נפשי, טמפרטורות קרות מאוד או חמות מאוד, מזונות חריפים, אלכוהול, פעילות גופנית ועוד. הטיפול כולל ניקוי תדיר של הפנים, שימוש בתכשירים מסנני קרינה, תכשירים לאקנה דוגמת אוקסי ואנטיביוטיקה עורית, אנטיביוטיקה פומית, ויטמין A ועוד. אנא פנה לרופא עור לטיפול. לפרטים והדרכה בנושא ראה- http://www.rosacea.org/patients/materials/coping/index.html

מנהל פורום ורידים וכלי דם