עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

15/09/2010 | 20:01 | מאת: דני שטרול

שלום בבדיקת דופלר עורקים, התגלו אצלי בצד שמאל בעורק התרדמה הפנימי המקורב רבדים טרשתיים בלתי הומוגניים עם הסתיידויות , שאר הממצאים תקינים גם בימין תקינים . בנוסף יש כמה מספרים , ערכים בצד שמאל: cca prox 90 cca dist 93 cca bif 102 eca 121 ica prox 107 ica dist 93 vert a 62 מה עם הממצאים שהתגלו בבדיקה , בסדר , לא בסדר, כמה לא בסדר? תודה מראש דני שטרול

הערכים המספריים בתחום התקין מה שמעיד על כך שאין היצרות בעלת משמעות. ממליץ לחזור עוד שנה על הבדיקה, ואם ללא החמרה, ניתן להעלות את הטווח בין בדיקות המעקב לפי שתיים ויותר.

מנהל פורום ורידים וכלי דם