הצרות עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

17/09/2010 | 21:26 | מאת: ג.ט-ש

אני בן 64 . תוצאות דופלר עורקי צוואר נמצא: מימין רבדים טרשתיים במוצא ICA גורמים להצרות עד 50% דו צדדי, ללא הפרעות המודינמיות. RT ICA PSV = 1.04 מטר/שניה. משמאל: רבדים טרשטיים במוצא ICA גורמים להצרות 50% - 70% עם הפרעות המודינמיות. LT ICA PSV = 2.36 מטר/בשניה. LT ICA EDV=0.66 מטר בשניה. זרימה תקינה בעורקים הורטברלים. מה משמעות תוצאות אלו ומה אפשרויות הטיפול הטובות ביותר. תודה מראש ג ב י

המשמעות היא שיש היצרות בינונית בעורקים משמאל ופחותה מימין. צריך להחליט יחד עם מומחה לכלי דם לנוכח נתונים נוספים שיש לו האם יש צורך בהתערבות ואיזו, כאשר האפשרויות הן 1. מעקב, 2. ניתוח, 3. הרחבת בלון עם צינתור.

מנהל פורום ורידים וכלי דם