התרחבות כלי דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

26/09/2010 | 11:52 | מאת: שי

שלום, לאחרונה כאשר הגוף שלי עובר מאזור קר לטמפ יותר חמה (לדוגמא מעבר ממזגן יחסית קר לאוויר הקיץ) אני ממש מרגיש התרחבות כלי דם בכל המקומות החשופים (שלא מכוסים ע"י בגד כלשהו) זה בא לידי ביטוי בנקודות אדומות כאלה וגירוד בעיקר בזרועות. ובנוסף כאב עמום בקצות האצבעות ובכפות הידיים - אני ממש מרגיש שהן מתנפחות ומגרדות. לאחר כמה דקות התופעה חולפת מעצמה. חשוב להדגיש שזוהי תופעה חדשה שלא סבלתי ממנה בעבר. ממה זה יכול לנבוע ? תודה מראש, שי.

מדובר קרוב לודאי בתגובת יתר של דפנות כלי הדם למעבר מכיווץ בקור להרחבה בחום. לרוב אין לכך משמעות מדאיגה, אך בכל זאת הייתי פונה לרופא המטפל בשאלה האם כדאי להפנות אותך לבירור אצל רופא ראומטולוג.

מנהל פורום ורידים וכלי דם