בלוטת לימפה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

29/09/2010 | 16:08 | מאת: רעות

שלום ד"ר גלילי , רציתי לשאול בקשר לבלוטת לימפה מפשעתית מוגדלת. מזה 5 ימים סובלת מכאבים בצד ימין של המפשעה ו 3 קשריות מוגדלות.רופא שלח אותי לספירת דם - נויטרופיליה לא משמעותית ולסרולוגיה - של מונונוקלאוזיס (עדיין אין תשובה ).בימים אחרונים סובלת גם מחום עד 38 מעלות ,חולשה וכאבים עזים ברגל. לציין כי הבלוטות , רכות וניידות. הופניתי לביצוע אולטרסאונד.האם יש לי סיבה לדאגה ? מאוד לחוצה. בנוסף לציין כי ישנה שריטה מינימלית ביותר באותה רגל - מצלילה ליד אלמוגים. בריאה בד"כ. אודה מאוד על תשובה מהירה חג שמח , רעות

שלום לך מהתאור שלך נשמע שקרוב לודאי שיש זיהום ברגל הזו. ממליץ לבצע לנוכח החום גם תרביות דם בשאלה של זיהום ולשקול טיפול באנטיביוטיקה. ייתכן שיש גם שיש קשר לשריטה מהאלמוג. במקביל, אם תרביות הדם שליליות ואין סימני זיהום, לעקוב אחר מצב הבלוטות. אם אין שיפור תוך שבוע, יש לשקול ביצוע ביופסיה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם