פיענוח דופלקס עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

11/10/2010 | 16:49 | מאת: ניקולא

בן 50,סובל מטרשת עורקים(סתימה עורקית ברגל שמאל משנת 2001 )סכרת,כולסטרול גבוה (ניתוח של 3 מעקפים משנת 2006 ) במצב כללי טוב, מאוזן בד"כ (ל.ד.ל. 75 ) מיפוי לב לפני 6 חד' - תקין . תרופות: קרטיה,לוסק,טריטייס1.25 ,קרדילוק1.25 ,קרסטור 10 מ"ג,מטפורמין-2 כדורים . מאז הסתימה העורקית משנת 2001 ערכי הסוכר שלי נעו בין 130-150 והמסוכרר בין 6.4-6.8 בבדיקת דופלר צוורי - בכל סוגי הקרוטיס והורטברליס מצד ימין ושמאל , בחלקם לא נמצאו רבדים טרשתיים ובחלקם כן .המשותף לכולם- זרימת דם תקינה .גם בבדיקה שעשיתי בשנת 2007 נרשם בכל סוגי הקרוטיס "ללא הפרעה המודינמית" .יש רק בעיה אחת והיא הקרוטיס הפנימי מצד שמאל ואני מצטט את הכתוב בפיענוח - נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים בעלי שוליים לא סדירים במוצא העורק לאורך ה-bulb ובחלקו המדיאלי נגרמת הצרות של פחות מ-50% . בבדיקה שעשיתי בשנת 2007 רשום - הודגמא הסתיידות קלה במוצא העורק אשר אינה גורמת להפרעה המודינמית . אשמח אם תפענח עבורי את הממצאים העכשוויים לעומת 2007 .תודה

שלום לך המשמעות היא שחלה החמרה במצב העורק בצואר משמאל שבשלב זה דורשת מעקב של בדיקות דומות חוזרות בלבד. בד''כ נוטים להתערב בפעולה ניתוחית או צינתורית אם יש סימפטומים מתאימים או מעל 70 אחוז היצרות

מנהל פורום ורידים וכלי דם