טיפול שיקומי בורידים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

12/10/2010 | 13:44 | מאת: יוליה

שלום, בחודש האחרון סבתא שלי אושפזה מספר פעמים, במהלכן לקחו דם מספר רב של פעמים והוכנסו לה עירויים שונים. כתוצאה מה'חירורים' הרבים, כואבים לה הורידים (לדוגמא, כשמחפשים וריד להכנסת מחט). היא צריכה עוד לעבור כימותרפיה אחת לשבועיים ותהיתי אם יש איזושהי דרך לחזק או לשקם את הורידים כדי שלא יכאב לה כל כך כל פעם שמחפשים לה וריד. תודה רבה מראש,

לצערי אין דרך לשקם או לחזק ורידים פגועים פרט ללתת להם לנוח כלומר לא להשתמש בהם במדית האפשר. ניתן גם לשקול להתקין צינור דק בוריד פנימי וגדול יותר בכתף או בצואר כך שניתן להשתמש בו ואח''כ לסגור את הפקק עד השימוש הבא. צריך להתייעץ עם הרופא האחראי במחלקה שמטפלת בה על נושא זה שעשוי לחסוך ממנה כל פעם דקירות במקומות נוספים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם