בן 16 עם יתר לחץ דם.

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

17/10/2010 | 19:06 | מאת: רונן

לפני כחודש הייתי חולה, היה לי וירוס במערכת הנשימה העליונה ופניתי לרופאה, היא כמובן נתנה לי תרופה נגד צינון אך בבדיקות שגרתיות שלה, היא מצאה לי טכיקרדיה, דופק של כ120-130. לחץ דם 140/80 היא שלחה אותי לכמה ימים הבייתה ולאחר מכן חזרתי אליה והדופק היה דומה וכך הלחץ דם והיא שלחה אותי למכון לב לבדיקת אקו והולטר. את ההולטר עשיתי והתוצאות יצאו מצויינות, לפי הולטר אין לי כלום. במשך כל הזמן הזה, לחץ הדם היה 140/80 אך משום מה היא לא התייחסה לזה, עשיתי בדיקת דם והיא יצאה תקינה. לפני שבוע וחצי בערך, הגעתי אלייה וזה היה לפני שעשיתי את ההולטר, בדקה לחץ דם והוא היה 140/80, אותו הדבר. היא לפתע שלחה אותי לעוד בדיקת דם, בדיקת שתן ואולטרה סאונד כליות ודרכי השתן. כמובן שנלחצתי מאוד מהאולטרה סאונד כי קראתי קצת והבנתי שיתר לחץ דם יכול להיגרם מגידולים בבלוטת יותרת הכליה ואני ילד מאוד לחוץ ונחרד מבדיקות רפואיות ומה שעובר עליי עד עכשיו פשוט סיוט מבחינת החרדה. האולטרה סאונד הוא רק עוד שבוע. הבדיקת דם השנייה שעשיתי שכללה תפקוד כליות, ספירת דם, הכל, יצאה תקינה וגם בדיקת השתן. יש לציין שאני לא סובל מתסמינים נוספים ואני מרגיש טוב בכללי. עכשיו אני אשמח לדעת מה דעתך על מצבי ואם יש לך כמה מילות להרגיע אותי אני אשמח מאוד כי אני מאוד לחוץ לגבי הבדיקה. ועוד שאלה, האם האולטרה סאונד כליות ודרכי השתן, צריך להוריד את התחתונים? והתשובה תתקבל במקום או שאני אקבל מעטפה עם התשובה ואני אצטרך לפנות לרופאת המשפחה. תודה תודה רבה מראש.

שלום לך. חבל על החרדה שלך כי אינה מוצדקת. לא נראה לי שהסיכוי לגידולי כליה גדול כך שכדאי שתהייה רגוע. לרוב אין צורך להוריד תחתונים בבדיקה אלה רק להרים חולצה ולפתוח כפתור עליון במכנסיים. התוצאה נשלחת לרופאה כעבור שבוע מהבדיקה, אך תוכל לנסות לשאול את הרופא שבודק אותך ולקוות לתשובה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם