תסמיני קריש דם ברגל

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

22/10/2010 | 18:07 | מאת: אפרת

שלום ד"ר גלילי, אשמח להתייעץ איתך לגבי סוגיה שמטרידה את מנוחתי. אני בת 26, נמצאת כרגע בהוואי לאחר טיסה ארוכה של 27 שעות (למעשה מדובר ב-3 טיסות כמעט רצופות, עם הפסקות של שעה-שעתיים). ידוע לי שאני הטרוזיגוט לפקטור 5 ליידן, ובהתאם נטלתי קלקסן 40 מ"ג לפני שעליתי על הטיסה הראשונה. בנוסף, גרבתי גרביים אלסטיות במהלך הטיסה, השתדלתי לשתות הרבה ולזוז ככל שניתן, ובטיסה האחרונה שארכה כ-6 שעות, עמדתי/טיילתי במטוס כמעט מחצית מן הזמן. הסיבה שאני מוטרדת היא משום שהורידים ברגלי הימנית מעט נפוחים יותר מאשר ברגלי השמאלית, ויש לי מעט כאבים, אם כי אני סובלת לא מעט מכאבים ברגל זו. לא שמתי לב לנפיחות משמעותית. השאלה היא: האם יש סיבה לדאגה? האם התנהלתי נכון והסיכויים נמוכים, או שעלי לחפש אחר סימנים אחרים ואף לפנות לבירור רפואי? באופן כללי אני מרגישה טוב, אבל מאוד מאוד מוטרדת מהורידים הנפוחים. האם יכול להיות שמקורם של הורידים הנפוחים הוא בגרביים האלסטיות שגרבתי במשך שעות ארוכות? תודה רבה על הסיוע ושבת שלום אפרת

הסימנים לקריש דם ברגל הם בד''כ נפיחות בכל הרגל ולא רק בורידים וכן כאב וכבדות בשוק בעיקר. כמובן שאיני מתיימר לאבחן בלא בדיקה וממליץ שכאשר תשובי, תעברי דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה או פקקת.

מנהל פורום ורידים וכלי דם