היצרות בעורקי הרגלים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

25/10/2010 | 16:59 | מאת: עידו כרמלה

אני אמורה לעבור צינתור בשל זרימת דם חלשה ביותר במיוחד ברגל שמאל עם כאבים חזקים בעת הליכה, גם רגל ימין מגדלה סימנים לאותה בעיה. ברצוני לדעת במה כרוכה הפרוצדורה ומה הסיכוי להצלחה ומה זמן ההחלמה בגינה. בתודה מראש

שלום תחת הרדמה מקומית מחדירים דרך מחט צנתר שזהו כבל גמיש וחלול למפשעה הימנית, דרכה אמורים להגיע לאזור המפשעה השמאלית והעורקים לרגל ואם ניתן לפתוח היצרות , מרחיבים באמצעות בלון. מדובר בפעולה שבה מזריקים חומר ניגוד המאפשר להבחין בחלל העורק . לרוב הפעולה אורכת בין 30 דקות לשעתיים כתלות בממצאים ובפעולות הנדרשות. כמעט ואינה כואבת. תופעות לואי שעלולות להיות הן : רגישות יתר לחומר הניגוד - פריחה או נפיחות, פגיעה בכליות אם הן מתפקדות לא תקין, מפרצת מדומה לאחר הפעולה שהיא חלל המתמלא בדם באזור ההזרקה. לרוב התופעות האלה יש פיתרון ורובן לא שכיחות.

מנהל פורום ורידים וכלי דם