א-מיניות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/09/2013 | 02:45 | מאת: א-מיני

שלום רב, מפריע לי מאוד חוסר המודעות לא-מיניות, גם בפורום הזה. כשכתבתי כאן לפני זמן רב שהמחשבה על קיום יחסי מין עם גברים דוחה אותי, למרות שאני כן מתאהב בהם בקלות, נעניתי שהדחיה נובעת מאוטו-הומופוביה ומאי-קבלת המיניות שלי (אני אולי משתמש במינוחים משלי, אך זו הייתה מהות הדברים). אני חלילה לא רוצה לבקר את מקצועיותך, פרופסור רובינשטיין, ולא מצפה מאף יועץ אינטרנטי להיות מסוגל לאבחן אדם שמתאר עצמו בכמה שורות קצרות. אבל חשוב לי לכתוב את ההודעה הזו למען אחרים שחשים כמוני. למען א-מיניים שכן יודעים או לא יודעים שהם כאלה, ואין להם איפה לשאול ועם מי להתייעץ. לצערנו האות א' לא כלולה בראשי התיבות להט"ב, ורוב המטפלים (מניסיון אישי שלי ומסיפורים אינטרנטיים שקראתי) בכלל לא מודעים לנטייה המינית הזו של א-מיניות. אני א-מיני והומו-רומנטי. מה זה אומר? ישנם סוגים שונים של משיכות - מינית, רומנטית, אסתטית, וכולי (ראו תמונה: http://tinyurl.com/pn9hnxn). במקרה שלי, אני נמשך רומנטית לבני המין שלי, גברים. נעים לי לחשוב על עצמי ביחד עם גבר אטרקטיבי אחר מתחבקים, מתכרבלים, מחזיקים ידיים. אבל יחסי מין לא מעניינים אותי ולא עניינו אותי. למען האמת (אבל זה רק אני), גם נשיקות דוחות אותי. חוסר העניין במיניות עם כל המינים הוא שהופך אותי לא-מיני. אפילו סקאלת קינסי המפורסמת הכילה במקור א-מיניות (ראו קישור: http://tinyurl.com/okcv7us). פרופסור רובינשטיין, חשוב לי להעיר לך בנושא זה; אתה מרבה להזכיר את סקאלת קינסי וטוען שיש בה 7 רמות, כאשר בעצם יש בה 8 רמות (0-6 עבור הטרו-מיניות ובי-מיניות ו-X עבור א-מיניות). בנוסף, אני קורא המון בפורום על אנשים שמתארים משיכות רומנטיות לנשים בשילוב משיכות מיניות לגברים ולנשים. אני חושב שאם הם ידעו להגדיר את עצמם כהטרו-רומנטיים ובי-מיניים, זה עשוי מאוד להקל עליהם ולהבהיר להם את עולמם. ממש לפני זמן קצר כתב כאן גולש שנשמע לי, למשל, כפולי-מיני והטרו-רומנטי. אני יודע שבאופן אישי המינוחים האלה עזרו לי מאוד להבין את עצמי. אחרי שלמדתי עליהם הרגשתי כאילו ניקיתי את המשקפיים שלי אחרי שנים של הזנחה. אני מאוד ממליץ למי שמתעניין בנושא להרחיב את הידיעה ולקרוא עוד על א-מיניות ומהי המשמעות שלה. מקום טוב להתחיל בו הוא ויקיפדיה. חיבוקים אפלטוניים חמים למי ששרד את כל ההודעה! :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום א-מיני, הידע שלנו, כמטפלים וכחוקרים, בתחום הא-מיניות אכן מוגבל ואני מודה לך על ההארות והקישורים. גם בבדיקת הספרות לא מצאתי מחקרים רבים העוסקים בנושא וה-DSM אינו כולל קטגוריה כזו. הסקלה המקורית של קינסי אכן כוללת גם קטגוריה X שמוקדשת לא-מיניים, המונים עפ"י מחקרו הראשון 1.5% מהאוכלוסייה. בשאלות על ביסקסואליות, אשר בה קיימת משיכה לבני שני המגדרים, לא חשבתי שקטגוריה זו רלוונטית לשאלה. מהמעט הידוע לנו ממחקרים שנערכו על אנשים המגדירים את עצמם א-מיניים, מבנה האישיות המאפיין אותם הוא מבנה סכיזואידי, כלומר, של אנשים שאינם מבקשים את חברת הזולת באופן כללי. עם זאת, המחקר בחיתוליו. לוויקיפדיה אין מחויבות לכתוב ערכים שהידע עליהם מצומצם, אלא בצד ערכים הכתובים היטב, יש שאיפה להגדלת מספר הערכים. הפורום הזה אינו יכול להקיף את כל הנושאים הקשורים למיניות (ולא-מיניות). כך, למשל, בשלב מסוים הרגשתי שמומחיותי אינה מספקת להתייחסות רצינית די הצורך ללסביות ולטראנסג'נדריות והזמנתי את ד"ר גלבוע להצטרף לפורום. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

25/09/2013 | 16:08 | מאת: אבי

על נטייה מינית כלשהי, אתה לרוב כותב על מבנה האישיות של מי שיש לו את הנטייה? למשל מה מבנה האישיות שיש להומאים ולסביות, או לטרנסג'נדרים? מה המחקרים אומרים, איזה הפרעות יש לאנשים עם הנטיות/זהויות הללו? פעם ודאי הגיבו כך לגבי הומוסקסואליות למשל, רוצה להאמין שהיום כבר הרבה פחות. השאלה היא אם כל פעם מחדש א/נשים עם נטיות, רצונות מיניים וזהויות שאינם מוכרים או שמתאימים לנורמה, יצטרכו להתמודד עם הכללות להפרעות כלשהם. או שנוכל כל רצון/זהות/נטייה שאינה פוגעת באחרים, לקבל ישר בהבנה.

09/12/2013 | 23:32 | מאת: א-מיני

פרופ' גידי, מה רבה הייתי שמחתי כשראיתי שהפורום המחודש שלך מייעץ מעתה באופן רשמי גם לא-מיניים! תודה רבה לך על האכפתיות, על תשומת-הלב ועל הפתיחות. :)

29/09/2013 | 14:26 | מאת: פאדי

רוב הא מיניים על בסיס בעיה הפרעה או קושי עם מיניות. המיעוט הוא א מיני נטורל. זאת אומרת שיש הרבה א מיניים על בסיס קושי בקבלת מיניות בכלל . גוף לכלוך כביכול...בלי קשר לזכר נקבה...הפרעות גוף וכו. מעטים הם אלא שכלל לא מרגישים צורך ודחף אמיתי ניתן לאמר גופני הורמונלי לשם העניין הביולוגי האורגניזם לא מתעורר לכך. מכאן שרוב האממיניים נתפסים כחלק מבוסס קושי או הפרעה. כאשר למעשה כל הקטגוריה עצמה היא מיעוטית. מכאן לדעתי הבעיה .

08/10/2013 | 20:42 | מאת: א-מיני

רוב הא-מיניים (מקובל לצטט בהקשר זה נתון של 80% שאינני בטוח מהו מקורו) הם כן בעלי דחף מיני (הורמונלי) אך אינם נמשכים לאף מין. זה אומר שכן יש להם רצון להגיע לפורקן מיני, אך אין להם שום רצון לצרף לפעילות זו פרטנר/ית.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים