מה יהיה הסוף עם הטחורים????

דיון מתוך פורום  כירורגיה

29/06/2004 | 16:15 | מאת: אילן

אני סובל מטחורים מזה מספר שנים. לפני כשנתיים עברתי קשירת טחורים מספר פעמים בפרוקטוליין (פרופ' קייזר). הטיפול מאוד עזר אך לא הגעתי מעולם למצב שבו אין לי טחורים כלל (ז"א שאין הרגשת נפיחות בכלל לאחר יציאה). לפני כחודשיים חזרתי שוב לפרוקטוליין ומאחורי כבר שלוש קשירות והסיפור שוב חוזר על עצמו. לאחר כל קשירה אני מרגיש הקלה בנפיחות, אבל לאחר מס' ימים שוב צץ לו טחור חדש. חשוב לי לציין כי אני שומר על תזונה עתירת סיבים, היציאות שלי סבירות ואני עוסק באופן יום יומי בפעילות גופנית. אני מאוד מתוסכל כי נראה לי שכל החיים אני אקשור (פעולה שאגב מאוד כואבת לי באופן אישי למספר שעות) ואחזור חזרה לנקודת המוצא. אני מאוד רוצה להימנע מניתוח (אני פשוט מפחד) ורוצה לדעת אם יש משהו נוסף שאני יכול לעשות. האם להמשיך בקשירות? כמה זמן להמשיך? אשמח מאוד לקבל תשובה מפורטת ככל הניתן.

01/07/2004 | 12:04 | מאת: דר' ספוליאנסקי

שלום אילן כל עוד יש מה לקשור - תקשור ,לאחר מכן - ניתוח

04/07/2004 | 08:53 | מאת: patient2004

גם אני עשיתי מספר קשירות עם תוצאות דומות ומפחד מהניתוח. מצאתי בWEB את השיטה החדשה: DG-HAL (http://www.mycity.co.il/main/givatayim/article.aspx?ID=719). שאלה לדוקטור ספוליאנסקי: האם השיטה הזאת באמת יכולה להחליף את הניתוח או שזהי הפרסומת בלבד? תודה בהקדם, patient2004

04/07/2004 | 10:04 | מאת: אילן

ברגע שלא יהיה מה לקשור האם אין זה אומר שהתפטרתי מהבעיה? מתשובתך משתמע שלאחר שלא יהיה מה לקשור יותר עוברים לניתוח. מה זאת אומרת? שלא יהיה מה לקשור אך עדיין יהיו לי טחורים? אודה לך מאוד על הסבר מפורט.

מנהל פורום כירורגיה