שאלות בנוגע להאכלת מוצקים
דיון מתוך פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער
הי בתי ב 4 חודשים בדיוק ,ולכן לפני שנתחיל במזון מוצק רציתי לדעת בבקשה: 1. האם זה נכון שטחינת ירק כמו פטרוזיליה וכו מורידים מספיגת הברזל? 2. האם זה בסדר לקלף את הירקות רק אחרי הבישול?(כדי לקבל יותר תועלת מהקליפה)? 3. האם מותר להוסיף זרעי צ'יה למזון הטחון? אם לא מתי? תודה מראש..
טל שלום, לפני שמתחילים בהצגת מזונות צריך לראות שהמערכת העיכול של בתך מוכנה לכך, אמנם מערכת הבריאות ממליצה על גיל 4 חודשים אך יש ילדים שזה מוקדם מדי עבורם. יש מספר דרכים לבדוק אצל הילד אם הוא מוכן לכך, היסטוריה של אכילה עד כה, הוצאת שיניים, מוטוריקה, ישיבה עצמאית ועוד, אבל הכי חשוב זה לבדוק עם הילד ולראות איך זה מתקדם ואיך הוא מגיב. חשוב מאוד בכל שלב ההצגה של המזונות, להציג מזון אחד בכל פעם ובמשך מספר ימים עד שהילד מתרגל לטעם ולמרקם. החשיבות של הצגת מזון אחד היא לבדוק איך הילד מגיב למזון ואם הוא מעכל אותו כמו שצריך. לכן אני איני ממליץ על שילוב של כמה מזונות ושל זרעי צ'יה בשלב זה, במיוחד אם אין צורך בכך מבחינת העיכול של הילד. אני לא מכיר נתונים לגבי אלרגיה לזרעי צ'יה ולכן לא יכול לומר אם הוא בטוח או לא לילדים אבל הייתי מחכה לפני שהייתי מציג את זה לילד. לגבי הקילוף לפני או אחרי הבישול- אין בעיה לקלף אחרי. לגבי טחינה של פטרוזליה, אני לא מכיר את הטענה הזאת ולא ברור לי אם השאלה היא שזה מוריד מערכי הברזל באוכל או מספיגת הברזל של הגוף. בברכה, אסף מור