דר' וקסלר, דלגת על שאלותי מה 9-12.12.11

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

16/12/2011 | 10:37 | מאת: ענת

ואני חוזרת עליהן. נראה לי שחלקן עשויות לעניין הרבה גולשות לפורום שלך. תודה. שאלותי מה 9.12.11. במסגרת עבודה סמינריונית בנושא נגיפים גורמי סרטן יש לי מספר שאלות. אשמח לקבל נתונים מעודכנים עד כמה שאפשר. כמה חולות מאובחנות כל שנה בישראל הסובלות מ: 1) סרטן צוואר הרחם? 2) גידולים סרטניים אחרים (באיברי המין, פי הטבעת, לוע-וושט) הנגרמים ע"י נגיפי הפפילומה? האם גם בגידולים אלו זנים 16 ו 18 הם הדומיננטים? 3) גידולים טרום -סרטניים בצוואר הרחם ובאיברים נוספים הנגרמים ע"י נגיפי הפפילומה? 4) יבלות (קונדילומות) באיברי המין הנגרמות ע"י נגיפי הפפילומה? שאלותי מה 12.12.11. כפי שהצעת, עברתי על הכתבה שפרסמת באתר שלך ב 2.12.2011 אבל לא מצאתי אף נתון על התחלואה מנגיפי הפפילומה בישראל. http://www.genicolog.net/default.asp?catid={CF26435E-F488-45A6-B7EB-DC81350C4A9A}&details_type=1&itemid={D593B349-AC98-403A-98A3-0F78C2DBA321} האם יש לך נתונים מעודכנים (או הערכות) לגבי התחלואה בישראל כפי שפרטתי בשאלותי למעלה? לאחר קריאת הכתבה ועיון באתר המעניין שלך התעוררו אצלי מספר שאלות נוספות: 1. האמנם יש 50 זנים אונקוגנים בסיכון גבוה? 2. האמנם הנגיף מתפרץ וגורם לקונדילומות, גידולים טרום-סרטניים וגידולים סרטניים רק אצל 1% מהנשאיות? 3. אפשר לקבל קישורים למחקרים המוכיחים כי טיפול בנגעים בלייזר מפעיל את מערכת החיסון וגורם להעלמות הנגיף? ושאלות נוספות הנוגעות לבדיקת ה PCR לנגיפי הפפילומה: 4. למי מומלצת בדיקת ה PCR ל HPV? האם רצוי לעשות בדיקה זו לפני חיסון ל HPV? 5. אלו זנים של HPV נבדקים בבדיקה זו? 6. מאלו איזורים בגוף נלקחות דגימות לבדיקת ה PCR? 7. עד כמה מדוייקת ורגישה שיטה זו – sensitivity, specificity, false positive, false negative? 8. האם יתכן מצב שהבדיקה תצא שלילית והנגיף עדיין נמצא חבוי באזור אחר בגוף שממנו לא נלקחה הדגימה? 9. באלו מעבדות בישראל מבצעים בדיקות PCR ל HPV? 10. באלו מקרים הבדיקה מכוסה ע"י קופות החולים, אם בכלל? 11. מה מחיר הבדיקה באופן פרטי?

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית תוכלי למצוא תשובות לשאלותיך בכתבות שלי הן כאן והן באתר שלי. כמה חולות מאובחנות כל שנה בישראל הסובלות מ: 1) סרטן צוואר הרחם?= 160-180 בשנה 2) גידולים סרטניים אחרים (באיברי המין, פי הטבעת, לוע-וושט) הנגרמים ע"י נגיפי הפפילומה? האם גם בגידולים אלו זנים 16 ו 18 הם הדומיננטים?=הזן העיקרי בגידולים הסרטניים באברים אלו הוא 16. 3) גידולים טרום -סרטניים בצוואר הרחם ובאיברים נוספים הנגרמים ע"י נגיפי הפפילומה?=גם פה הזן העיקרי הוא 16. 4) יבלות (קונדילומות) באיברי המין הנגרמות ע"י נגיפי הפפילומה?=הזן העיקרי הוא 6 האם יש לך נתונים מעודכנים (או הערכות) לגבי התחלואה בישראל כפי שפרטתי בשאלותי למעלה?=לא 1. האמנם יש 50 זנים אונקוגנים בסיכון גבוה?=כן 2. האמנם הנגיף מתפרץ וגורם לקונדילומות, גידולים טרום-סרטניים וגידולים סרטניים רק אצל 1% מהנשאיות?=כן 3. אפשר לקבל קישורים למחקרים המוכיחים כי טיפול בנגעים בלייזר מפעיל את מערכת החיסון וגורם להעלמות הנגיף?=מופיחע בכתבות שונות באתר שלי. ושאלות נוספות הנוגעות לבדיקת ה PCR לנגיפי הפפילומה: 4. למי מומלצת בדיקת ה PCR ל HPV? האם רצוי לעשות בדיקה זו לפני חיסון ל HPV?=אכן כך מומלץ כי חיסון למי שלא נשא/ית של הנגיפים הוא יעיל יותר משמעותית. 5. אלו זנים של HPV נבדקים בבדיקה זו?=בבדיקה שאני לוקח- כל הזנים שנתגלו עד כה בעולם. 6. מאלו איזורים בגוף נלקחות דגימות לבדיקת ה PCR? = אני נוטל מהפה והלוע, אברי המין וסביבותם, פי הטבעת וסביבתו, פית השופכה. 7. עד כמה מדוייקת ורגישה שיטה זו – sensitivity, specificity, false positive, false negative?=ניתן לברר עובדות אלו במעבדת חי לאב המבצעת את הבדיקות. 8. האם יתכן מצב שהבדיקה תצא שלילית והנגיף עדיין נמצא חבוי באזור אחר בגוף שממנו לא נלקחה הדגימה?=הדגימות נלקחות מכל המקומות בצורה קפדנית.

26/12/2011 | 11:19 | מאת: ענת

עשיתי קצת שיעורי בית ויש לי מספר הערות ושאלות. 1.קראתי שידועים היום רק 15 זני נגיף אונקוגנים המוגדרים בסיכון גבוה ולא 50 כפי שכתבת. האם אני צודקת? 2. אתה כותב כי רק ב 1% מהנשאיות/נשאים של הנגיף יופיעו גידולים טרום-סרטניים, גידולים סרטניים וקונדילומות. לפי נתונים מארה"ב (אני מניחה שבישראל הנתונים דומים יחסית לגודל האוכלוסיה) השיעור הוא כ 10% לפי הפרוט הבא: מדי שנה חלות כ 6 מיליון הדבקות חדשות בנגיף. מדי שנה מתגלים בארה"ב כחצי מיליון מקרי קונדילומה, כ 100,000 גידולים טרום-סרטניים וכ 22,000 גידולים סרטניים, בנשים ובגברים, הנגרמים ע"י נגיפי הפפילומה. האם אני טועה? 5. אתה כותב כי בבדיקת ה PCR-HPV TYPING שאתם שולחים נבדקים כל זני הנגיף הידועים. האמנם נבדקים כ 150 זנים? ומה עלות בדיקה כזאת? 8. האם יתכן שהנגיף לא יימצא בבדיקת ה PCR בדגימות שאתה ציינת ויימצא באותו זמן באתרים אחרים, כגון כיס השתן, המעי, השד ועוד? קראתי כי ניתן למצוא נגיפי פפילומה אונקוגנים גם באיברים אלו ברקמה בריאה וסרטנית.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה