פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות
הפורום עוסק בפרוקטולוגיה ובכירורגיה של המעי. מחלות המעי כוללות גידולים של המעי הגס, מחלות מעי דלקתיות, כולל קרוהן וקוליטיס, והפרעות בתפקוד המעי. תחום הפרוקטולוגיה כולל את מחלות פי הטבעת, טחורים, פיסורה, פיסטולה פריאנאלית, סינוס פילונידלי, הפרעות בשליטה בסוגר פי הטבעת, צניחה (פרולפס) של הרקטום, קושי בהתרוקנות (עצירות), ועוד. תחום הפרוקטולוגיה עוסק ברובו במחלות הפוגעות באופן ניכר באיכות חיי הסובלים מהם, וברוב המקרים ישנן שיטות יעילות לטיפול בבעיות אלו. בשנים האחרונות ישנה התקדמות רבה בתחום זה וטכניקות חדשות פותחו לטיפול ברבות מהבעיות הפרוקטולוגיות.
6360 הודעות
5255 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/07/2015 | 01:31 | מאת: עומר פרי

עשיתי כלפני שבועיים ניתוח סינוס פילדונולי משו כזה .. ועברתי לפני שבוע עוד פתיחה בעכוז מצד ימין של הפלח.. ועכשיו זה סגור ברוך ה', נגמר הדימום שלי.. יש לי רק סימן שמה וזהו.. עכשיו יש לי רק כאבים שאני עושה תנוחות וזה מציק יעני יכול להיות שזה טרי עדיין? שוב אומר שבועיים סהכ כל התהליך..

06/07/2015 | 21:08 | מאת: פרופ' עודד זמורה

עומר שלום, כעיקרון יתכן שהכאב הוא עדיין כאב שלאחר ניתוח, אך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם יש ספק, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

30/06/2015 | 19:32 | מאת: אנונימי

שלום , אני בת 21 , לפני כשנתיים כשהתגייסתי אובחן אצל רופא שיש לי סינוס פילונידלי , ניקזו לי את המוגלה ושלחו אותי לבית . הכל היה בסדר עד שלפני כחודש חזרו לי הכאבים באזור עצם הזנב ולאחר בדיקה אצל רופא הוא שיש לי סינוס פילונידלי עם שתי פיסטולות לא מוגלתיות במקום הצלקת הקודמת . חשוב לציין שנטלתי את כל האנטיביוטיקה האפשרית והכאבים לא עוברים ובנוסף הסינוס ללא דלקת פעילה . מה עושים עם זה ?

06/07/2015 | 21:06 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, הטיפול העקרוני בסינוס פילונידאלי הוא כירורגי- ניתוח לתיקון הסינוס. מידע כללי על הטיפול בסינוס פילונידאלי מצורף למטה. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. מעט מידע כללי על סינוס פילונידאלי: סינוס פילונידאלי בעצם הזנב הינו מעין כיס תת-עורי, עם פתח המפריש לעור, ומופיע באיזור הגב התחתון, מעל פי הטבעת, באיזור השסע שבין שני העכוזים. סינוס פילונידאלי נגרם כנראה מהתרחבות של זקיק שערה ומכיל בתוכו לעיתים שיער כלוא. הסימפטומים העיקריים יכולים להתבטא בהפרשה של נוזל בהיר, עכור או דמי מאיזור היווצרות הסינוס שנראה כנקב קטן בעור, ואי נוחות באיזור עצם הזנב. לעיתים נוצרת דלקת באיזור המתבטאת באודם, רגישות והפרשה מוגלתית בעלת ריח רע. לעיתים יכול להתפתח זיהום והופעת מורסה (אבסס) באיזור הגב התחתון שיכולה לגרום לחום, כאב עז, והרגשה כללית רעה. אבסס פילונידאלי דורש בד"כ פתיחה כירורגית דחופה ופניה מיידית לחדר המיון. מטרת הטיפול הכירורגי – מתן פתרון רדיקאלי,על מנת לסלק את הסינוס באופן שלא יחזור. ישנן שיטות ניתוחיות רבות לטיפול בסינוס פילונידאלי, ואין הסכמה גורפת בין הכירורגים מהי השיטה הטובה ביותר. השיטה ממקובלת ביותר היא כריתה רדיקאלית של הסינוס. בניתוח מבצעים כריתה של האיזור הנגוע. את הניתוח מבצעים בד"כ בהרדמה כללית או איזורית, ולעיתים ניתן להסתפק בהרדמה מקומית. מאחר שסינוס פילונידאלי הוא תהליך בו יש הפרשה ולעיתים זיהום, הסיבוך העיקרי שיכול להופיע לאחר הניתוח הוא זיהום הפצע. לכן לעיתים משאירים את הפצע פתוח ונותנים לו להירפא מעצמו. ההחלמה מניתוח זה יכולה להמשך לעיתים מספר שבועות בהם נדרש טיפול בפצע, למרות שלרוב ניתן לחזור לתפקוד יומיומי מוקדם יותר. יש חשיבות רבה במהלך הריפוי לשמירה על ניקיון המקום ושימוש בפדים יבשים לספיגת ההפרשות שיטה חדשה יחסית לטיפול בסינוס פילונידאלי כוללת כריתה של מרכז התהליך בלבד בעזרת סכין עגולה שנקראת טרפיין. בשיטה זו הטראומה לרקמה פחותה, ההתאוששות מהירה יותר, אך שיעור חזרת הסינוס לאחר הניתוח מעט גבוה יותר.

29/06/2015 | 11:31 | מאת: רועי

היי כיצד ניתן לזהות טחורים- יצא לי קרוב לפי הטבעת , משהו אדום כמו פרונקל. האם המשחה dermacombin מקלה ? במקביל קבעתי תור לפרוקטולוג לצערי דרך הכללית רק לעוד 5 חודשים :( אנא עזרתך בנושא

06/07/2015 | 21:02 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רועי שלום, ממצא כפי שאתה מתאר יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים צנוחים, ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

28/06/2015 | 09:15 | מאת: ליאן

האם כאב רקטלי פנימי בתוך הרקטום יכול להיות בגלל pudendl neuralgia (עצב לכוד בערווה) ? אציין שהכאב לא צורב או שורף אלא עמום כיצד ניתן להבחין בין עצב לכוד הערווה לבין פרקטולגיה כרונית?

06/07/2015 | 21:00 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ליאן שלום, צר לי לשמוע על הכאב הכרוני ממנו את סובלת, אך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. כעיקרון, לרוב אין הבדל בעל משמעות טיפולית בין 2 האבחנות שציינת, ולרוב ניתן להתייחס אליהן כאחת. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית ברצפת האגן לבדיקה והכוונת הטיפול.

26/06/2015 | 13:39 | מאת: לילך

שלום, לפני כחמישה ימים יצא לי טחור חיצוני.. מרגיש כמו גולה קשה וכואבת.. אני מורחת משחה לטחורים שנמכרת בפארם ללא מרשם ומקררת עם קרח.. מרגישה שהוא מעט קטן אבל עדיין מציק נורא. יש עוד משהו שאפשר לעשות ?תוך כמה זמן אמור לעבור התענוג הזה? האם יש טעם לפנות לרופא? התורים די ארוכים... אודה על תשובכם.

06/07/2015 | 20:57 | מאת: פרופ' עודד זמורה

לילך שלום, הממצא שאת מתארת יכול להתאים לטחור חיצוני עם קריש דם, במגבלה שלצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם אכן מדובר בטחור חיצוני עם קריש דם, אז קריש זה נספג לרוב בהדרגה בטווח ממוצע של כשבועיים. בכל מקרה, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה בטווח האמור, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

25/06/2015 | 09:01 | מאת: אורנה

היי, אני לאחר לידה ויש לי פיסורה בפי הטבעת . האם ניתן להשתמש במשחה פרוקטו גליבנול לאישה מניקה?

06/07/2015 | 20:54 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אורנה שלום, משחת פרוקטוגליבנול אינה מיועדת לטיפול בפיסורה. כעיקרון המשחה העיקרית בה אנו משתמשים בפיסורה בנשים מניקות היא משחת ניפדיפין. חשוב לומר שבטיות הטיפול במשחה בעת הנקה לא הוכחה אבל הספיגה שלה למחזור הדם קטנה, ריכוזה בחלב אם כנראה קטן מאד, ועד היום לא דווח על בעיות בעת השימוש. בכל מקרה, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון נורמלקס שמאושרים בעת הנקה. אם אין שיפור מספק מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. קצת מידע כללי על פיסורה: פיסורה אנאלית היא מחלה נפוצה של פי-הטבעת הגורמת לסבל רב ללוקים בה. במחלה זו נוצר סדק בעור המצפה את מוצא פי הטבעת. בדרך כלל הפיסורה (החתך) ממוקמת בדופן האחורית של פי-הטבעת, ולעתים בדופן הקדמית. המחלה מתאפיינת בכאבים עזים בעת היציאות ובדימום קל. הגורם העיקרי להופעת הפיסורה הוא בד"כ עצירות קשה ומעבר של צואה קשה הגורמת לשריטה ברירית ובעור. הפציעה מעמיקה עד לשריר פי-הטבעת, והכאב גורם להתכווצות קשה ומכאיבה של השריר הטבעתי שסביב פי-הטבעת. כך נוצר מעגל של כאב המוביל להתכווצות השריר ועצירות הגורמת למעבר של צואה קשה דרך השריר המכווץ הגורם לפציעה של הרירית. הטיפול בפיסורה מבוסס על שבירת המעגל שתואר לעיל. הדבר נעשה בשני אמצעים עיקריים: ריכוך היציאות כך שלא יפצעו שוב ושוב את האיזור, והרפיית השריר הטבעתי באמצעים תרופתיים או כירורגים. תזונה מתאימה העוזרת לריכוך הצואה – תזונה עשירה בסיבים ותוספי סיבים תזונתיים טבעיים (מומלץ תוסף סיבים מסחרי כגון סיבים על בסיס פסיליום, הניתנים ללא מרשם רופא, לשימוש יומיומי), ומרככי צואה אחרים כמו פרפין או פגלקס, הם הבסיס החשוב ביותר בטיפול בפיסורה. מומלץ לא להתאפק אלא להתפנות כשצריך. המטרה השניה היא להביא להרפיית השריר הטבעתי המכווץ. ישנן משחות המכילות תרופה המרפה את השריר, ובכך מפחיתה את הכאב ומזרזת את הריפוי. ניפדיפין ורקטוג'זיק הן דוגמאות לתרופות כאלו. ניתן להזריק לתוך השריר המכווץ תרופה של חומר משתק שרירים הנקרא בוטוקס, הגורמת להרפיית השריר, הפחתת ההתכווצות ומרגיעה את הכאב באיזור. לזריקה זו שעור הצלחה של כ 70-80% (פחות מאשר ניתוח), והסיכון בה נמוך. לעיתים רחוקות הזרקת החומר יכולה לגרום לירידה קלה ביכולת השליטה, אולם בשימוש בבוטוקס ירידה זו תמיד הפיכה עם הירידה בפעילות החומר. לצערנו היא אינה ניתנת במסגרת מערכת הבריאות הציבורית בשל עלותה. הניתוח מומלץ כאשר אין תגובה לטיפול השמרני ואין שיפור במצב. חשוב לציין כי הניתוח נועד לשיפור איכות החיים והפחתת הסבל, וההחלטה עליו צריכה להתקבל על ידי המטופל והכירורג המטפל ביחד. אם אתה סובל מספיק- ניתן לשקול ניתוח. הניתוח מתבצע בהרדמה כללית או איזורית, ולעיתים בהרדמה מקומית לחולים המעדיפים זאת, וכרוך לרוב באשפוז של יום אחד. בניתוח מבצעים חיתוך חלקי של שריר הסוגר הפנימי (השריר המכווץ), בכך גורמים לשבירת מעגל הכאב וההתכווצות המפריעים לריפוי. בד"כ הכאב נעלם מספר ימים לאחר הניתוח וההחלמה המלאה היא כעבור מספר שבועות. קיימת חשיבות רבה להמשך הטיפול השמרני, בעיקר דאגה לריכוך הצואה ושמירה על ניקיון האיזור בכל תקופת ההחלמה ובהמשכה. ליותר מ-90% מהחולים שנותחו הבעיה נפתרת לתמיד. על-מנת להפחית את הסיכוי לחזרת בעיה דומה, מומלץ לסגל תזונה עשירה בסיבים או להשתמש בתוסף סיבים טבעוני לטווח ארוך.

24/06/2015 | 14:58 | מאת: אורן

שלום רב, אני בן 30 והובחן אצלי ע"י פרוקטולוג לפני עשרה ימים, טונוס מוגבר, טחור חיצוני עם סימני טרומבוזה. קבלתי טיפול שמרני של מספר משחות. בשבת האחרונה היו כאבים עזים ללא הפסקה אך מתחילת השבוע הכאבים אומנם לא עזים אך בהחלט לא נותנים לקיים שיגרת חיים והליכה לעבודה. הרופא אמר שזה יקח שבוע... אך עבר יותר מכך ללא הטבה או העלמות/ירידת הטחור. האם טחור כזה יכול להעלם בכלל?? מיואש מאוד ולא יודע מה לעשות. בברכה

06/07/2015 | 20:47 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אורן שלום, אם אכן מדובר בטחור חיצוני עם קריש דם, אז קריש זה נספג כמעט תמיד בהדרגה בטווח ממוצע של כשבועיים (פחות או יותר). אם הסימפטומים לא חולפים בטווח זה, כדאי להבדק שנית, לוודא שלא מדובר בשום אבחנה אחרת כגוןפיסורה בפי הטבעת. בכל מקרה, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה כאמור, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

24/06/2015 | 14:49 | מאת: חייל

לאחר הקאות רבות ואין ספור שלשולים(שנגרמו מהרעלת מזון בבסיס כמובן) הופיעה לי גולה בפי הטבעת. הרופא אמר שזה טחורים חיצוניים והביא לי משחה בשם רקטוצורין, ואמר שמריחת המשחה הזאת בלבד אמורה להעביר את הטחורים תוך יומיים שלושה. השאלה היא אם זה נכון?מריחת המשחה בלבד אמורה להעביר את הבעיה?

26/06/2015 | 00:29 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, טחורים חיצוניים לרוב חולפים עם הזמן ועם סבלנות, והמשחה יכולה להקל מעט את הסבל בינתיים. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה תוך כשבועיים מומלץ לפנות שוב לרופא.

23/06/2015 | 08:54 | מאת: טלטול555

שאלה: יש לי מחר תור לפרוקטולוגית,הבעיה היא שאתמול קיבלתי מחזור...האם עדיין אני יכולה לגשת לבדיקה (עם טמפון כמובן) או שזה יהיה לא בסדר מבחינתי?

26/06/2015 | 00:27 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, אין בעיה להבדק בזמן מחזור.

23/06/2015 | 08:34 | מאת: בר

איך המחלה מתבטאת סימפטומטית והאם סביר שתגרום לירידה חדה של 15 קילו בתוך 7 חודשים ומאז המשקל התייצב והירידה תיבלם? תודה

26/06/2015 | 00:27 | מאת: פרופ' עודד זמורה

בר שלום, מחלות אגירה הן מחלות נדירות, ונדיר מאד מאד שהן מתבטאות רק במעי או לסירוגין. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג המטפל להשלמת הבירור.

למה יש ספק אם צריך בירור לאחר ירידה בלתי רצונית של 16 קילו? בוודאי שצריך לברר, רק לא בטוחה אם דרך קולונוסקופיה כשאין תופעות של בעיות מעי. שאלה נוספת-מה הסיכוי שהגורם לירידה במשקל מצוי במערכת העיכול העליונה ויימצא בגסטרוסקופיה? לא גבוה נכון?

26/06/2015 | 00:23 | מאת: פרופ' עודד זמורה

כפי שציינתי, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ובוודאי לא לחלוק על דעת רופא שבדק, מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג להשלמת הבירור.

22/06/2015 | 14:46 | מאת: לימור

שלום עברתי אצלך ניתוח לפיסורה לפני חודש וחצי וביקורת אמרת שהכל תקין. לפעמים יש גרד לאחר יציאה, חוצמיזה אין כאבים... מה זה אומר?

26/06/2015 | 00:20 | מאת: פרופ' עודד זמורה

קשה לי לומר מבלי לדעת מי המקרה במדובר. לא מזהה את השם. אם מדובר בגרד קל לסירוגן, מציע להגיע לביקורת המתוכננת (אם אין כזו- מומלץ לתאם)

22/06/2015 | 09:31 | מאת: עומר

שלום. שמי עומר בן 18 עוד חודש מתגייס עשיתי שבוע שעבר סינוס פילונדולי , ליד העצם הזנב החור קצת פתוח , ויש לי הפרשות קלות הרופא אמר לי, ואני גם טוב עוד שבועיים, אני רוצה לדעת עם אני יאכל להכנס לבריכב עוד שבועיים ולרוץ ולהתאמן

26/06/2015 | 00:15 | מאת: o

26/06/2015 | 00:19 | מאת: פרופ' עודד זמורה

עומר שלום, ככלל לרוב אין בעיה להכנס לבריכה או להתאמן לאחר פתיחות אבצסים, אלא אם אתה מרגיש אי נוחות ניכרת לבצע פעולות אלו. מעבר לזה, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה ומבלי להכיר את כל פרטי המקרה. מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

21/06/2015 | 20:10 | מאת: אנונימית

יש לי טחורים ואני משתמש במשחה טבעת hamamelis-sable-heel, אלטמן. תוך כמה זמן אמורה המשחה לעזור ולהעלין את הטחורים (או לפחות את הכאב? )

26/06/2015 | 00:14 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. כעיקרון, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. המשחה הנ"ל יכולה אולי להקל מעט את הסימפטומים של טחורים, אולם היא לא נבדקה באופן מדעי. אם אין הטבה ניכרת מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. קצת מידע כללי על טחורים: סבל מטחורים היא בעיה שכיחה, ומשערים שכמחצית מהאוכלוסיה המערבית תפתח תלונות כלשהן הקשורות בטחורים. לכל אדם מצויות באזור האנוס ופי הטבעת שלוש קבוצות של כלי-דם, כחלק אנטומי נורמלי של המנגנון הסוגר את פי הטבעת. הטחורים הגורמים לסבל נגרמים לרוב במצב של התנפחות הורידים באזור כתוצאה מאיבוד המנח האנטומי שלהם בפי הטבעת. אין בידינו הסבר מדויק מדוע אדם אחד יסבול מטחורים בעוד אחר לא יסבול, אך קיימות מספר סיבות היכולות לגרום להווצרותם, הכוללות מאמץ ממושך בזמן יציאות לאורך תקופה ארוכה, עצירות או שלשול כרוני, וישיבה ממושכת בשירותים.תהיה הסיבה אשר תהיה, מלאות של הורדים ולחץ ממושך גורמים להתרחבותם ודופן הורידים נעשה דק יותר ומדמם בקלות. לחץ ממושך מחליש את הקיבוע של הורידים למקומם האנטומי, וגורם להם לאבד את המיקום התקין בתוך האנוס, היוצר בלט של הטחורים דרך התעלה האנאלית. הסימפטומים העקריים כוללים דימום תוך כדי יציאה, בלט או נפיחות של רקמה דרך פי הטבעת בעת היציאה ולאחריה, גירוי באזור האנאלי, רגישות באזור וכאב פי-הטבעת. חשוב להבדק על ידי רופא העוסק בתחום כדי להגיע לאבחנה ברורה. בנוסף, אנו ממליצים כמעט לכל אחד שיש לו דמם מפי הטבעת לעבור בדיקה של המעי הגס (גם אם רואים את מקור הדמם בפי הטבעת) לשלול מקור דמם במעי. מניעת עצירות ויציאות קשות מהווה את הבסיס החשוב ביותר לטיפול בטחורים. גם שילשול יכול להחמיר טחורים, והיציאה הטובה ביותר היא בעלת מרקם "ספוגי" (כמו ספוג). חשוב לציין כי ריכוך היציאות הוא הבסיס לטיפול גם אם נוספים לכך טיפולים נוספים, כולל טיפול כירורגי. ניתן להשיג מקרם יציאות נכון באמצעות תזונה עשירה בסיבים (ירקות, פירות, דגנים) שתייה מרובה (לפחות 8-10 כוסות שתייה ליום), ניתן גם להיעזר בתוספי סיבים טבעוניים מרוכזים (מומלצים תוספי סיבים על בסיס פסיליום, שאינם צריכים מרשם רופא) או במרככי צואה אחרים, כגון שמן פרפין. יש להשתמש בריכוך יציאות ושתיה מרובה על בסיס יומי וקבוע, ולא כתגובה ליציאה קשה מידי. חשוב להמנע ממאמץ יתר וישיבה ממושכת בשירותים. ישנם מספר טיפולים כירורגיים לטחורים "מהקל אל הכבד", כאשר באופן כללי ככל שהטיפול רדיקאלי יותר כך התועלת רבה יותר, אך ההתאוששות גם היא ארוכה יותר ושעור הסיבוכים גבוה יותר (למרות שבכל מקרה שעור הסיבוכים אינו גבוה). קשירה- בשיטה זו משתמשים לטיפול בטחורים פנימיים . הטיפול מתבצע במסגרת המרפאה ובד"כ אינו כואב מאד משום שבאזור הקשירה יש מיעוט עצבים. הקשירה מתבצעת בעזרת מכשיר מיוחד, שמניח גומיה זעירה על הטחור הפנימי. הטחור והגומיה נופלים לאחר מספר ימים והמקום נרפא בד"כ תוך שבוע-שבועיים. הטיפול גורם לפעמים לתחושת אי- נעימות, וכאב קל בימים הראשונים, ולדימום קל. קשירת טחורים היא פעולה יעילה לטחורים הגורמים סבל קל או בינוני, ויכולה לשפר את איכות החיים, ולעיתים יש צורך לחזור עליה מספר פעמים. הסיכון בפעולה זו נמוך יחסית. הזרקה של חומרים סקלרוזנטיים או צריבת בסיסי הטחורים באור אינפראדום גורמת לפעולה דומה וכרוכה בשיעור דומה של אי נוחות וסיבוכים. HAL הוא טיפול חדש בו מבצעים את "קשירת" הטחורים בעזרת מכשיר דופלר המזהה את מיקום העורקים של הטחורים, ומאפשר תפירה (בדומה לקשירה) מדוייקת של העורקים האלו. מדובר בטיפול חדש יחסית והנסיון בו עדיין אינו רב, אולם הרושם הראשוני הוא שהטיפול יחסית קל למטופל (לעיתים מבוצע בכל זאת בטשטוש) ובמקרים רבים יש שיפור טוב באיכות החיים. ניתוח מוצע לחולים עם סבל ניכר מטחורים, בהם הטיפולים שהוזכרו עד עתה לא הועילו, או חולים שאינם מעוניינים בטיפולים אלו. חשוב לציין כי ברוב המקרים הניתוח מיועד לשפר את איכות החיים, וההחלטה עליו צריכה להתקבל על ידי המטופל והרופא המטפל במשותף. ניתוח עם סטייפלר נקרא PPH , ובו משתמשים במכשיר סיכות אוטומטי, שאינו כורת את הטחור אלא משיב אותו למקומו התקין בתעלה האנאלית. פעולה זו נפוצה מזה כ 5 שנים, ואינה מתאימה לכל החולים, אלא לאלה שנבחרו בקפידה לטיפול זה. שיעור ההצלחה נראה דומה לשיטה המסורתית, אולם שיעור הכאב לאחר הניתוח לרוב קטן בצורה משמעותית, והחזרה לפעילות יומיומית מהירה יותר. ניתוח להסרת הטחורים הוא הניתוח המסורתי, ובו כורתים את רקמת הטחורים הגורמת לדימום ולנפיחות. יש תקופת החלמה שיכולה להמשך כשבועיים-שלושה, והתקופה הראשונה לאחר הניתוח מאופיינת בכאבים באיזור הניתוח, בעיקר בעת היציאות, וחשוב להקפיד על השימוש במרככי יציאות ובמשככי כאבים. לציין שבניתוח מסוג זה יש ניסיון רב בעולם ומאות אלפי חולים עברו אותו. הניתוח יעיל באחוזים גבוהים מאד ושיעור הסיבוכים בו נמוך

20/06/2015 | 21:39 | מאת: שיר

שלום,אני בת 21 וכבר כמה זמן כאשר אני מנגבת את הצואה יש לי דם טרי בניגוב ולפעמים היציאה כואבת. רציתי לדעת ממה זה נובע? ומה הטיפול?

26/06/2015 | 00:12 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שיר שלום, תלונות כפי שאת מתארת יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים , פיסורה ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה ניכרת, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

19/06/2015 | 21:46 | מאת: אנונימית

אני בת 15, כואב ומציק לי לאחר כל יציאה, בנוסף יש לי תולעים. האם זה קשור? ממה זה נובע ומה אפשר לעשות כדי להקל על הכאב?

26/06/2015 | 00:10 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, תלונות של כאב כפי שאת מתארת לא אופייניות לתולעים, ויכולות להיות מתאימות לפיסורה בפי הטבעת. מידע כללי על פיסורה מצורף למטה. יחד עם זאת, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה ניכרת, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. קצת מידע כללי על פיסורה: פיסורה אנאלית היא מחלה נפוצה של פי-הטבעת הגורמת לסבל רב ללוקים בה. במחלה זו נוצר סדק בעור המצפה את מוצא פי הטבעת. בדרך כלל הפיסורה (החתך) ממוקמת בדופן האחורית של פי-הטבעת, ולעתים בדופן הקדמית. המחלה מתאפיינת בכאבים עזים בעת היציאות ובדימום קל. הגורם העיקרי להופעת הפיסורה הוא בד"כ עצירות קשה ומעבר של צואה קשה הגורמת לשריטה ברירית ובעור. הפציעה מעמיקה עד לשריר פי-הטבעת, והכאב גורם להתכווצות קשה ומכאיבה של השריר הטבעתי שסביב פי-הטבעת. כך נוצר מעגל של כאב המוביל להתכווצות השריר ועצירות הגורמת למעבר של צואה קשה דרך השריר המכווץ הגורם לפציעה של הרירית. הטיפול בפיסורה מבוסס על שבירת המעגל שתואר לעיל. הדבר נעשה בשני אמצעים עיקריים: ריכוך היציאות כך שלא יפצעו שוב ושוב את האיזור, והרפיית השריר הטבעתי באמצעים תרופתיים או כירורגים. תזונה מתאימה העוזרת לריכוך הצואה – תזונה עשירה בסיבים ותוספי סיבים תזונתיים טבעיים (מומלץ תוסף סיבים מסחרי כגון סיבים על בסיס פסיליום, הניתנים ללא מרשם רופא, לשימוש יומיומי), ומרככי צואה אחרים כמו פרפין או פגלקס, הם הבסיס החשוב ביותר בטיפול בפיסורה. מומלץ לא להתאפק אלא להתפנות כשצריך. המטרה השניה היא להביא להרפיית השריר הטבעתי המכווץ. ישנן משחות המכילות תרופה המרפה את השריר, ובכך מפחיתה את הכאב ומזרזת את הריפוי. ניפדיפין ורקטוג'זיק הן דוגמאות לתרופות כאלו. ניתן להזריק לתוך השריר המכווץ תרופה של חומר משתק שרירים הנקרא בוטוקס, הגורמת להרפיית השריר, הפחתת ההתכווצות ומרגיעה את הכאב באיזור. לזריקה זו שעור הצלחה של כ 70-80% (פחות מאשר ניתוח), והסיכון בה נמוך. לעיתים רחוקות הזרקת החומר יכולה לגרום לירידה קלה ביכולת השליטה, אולם בשימוש בבוטוקס ירידה זו תמיד הפיכה עם הירידה בפעילות החומר. לצערנו היא אינה ניתנת במסגרת מערכת הבריאות הציבורית בשל עלותה. הניתוח מומלץ כאשר אין תגובה לטיפול השמרני ואין שיפור במצב. חשוב לציין כי הניתוח נועד לשיפור איכות החיים והפחתת הסבל, וההחלטה עליו צריכה להתקבל על ידי המטופל והכירורג המטפל ביחד. אם אתה סובל מספיק- ניתן לשקול ניתוח. הניתוח מתבצע בהרדמה כללית או איזורית, ולעיתים בהרדמה מקומית לחולים המעדיפים זאת, וכרוך לרוב באשפוז של יום אחד. בניתוח מבצעים חיתוך חלקי של שריר הסוגר הפנימי (השריר המכווץ), בכך גורמים לשבירת מעגל הכאב וההתכווצות המפריעים לריפוי. בד"כ הכאב נעלם מספר ימים לאחר הניתוח וההחלמה המלאה היא כעבור מספר שבועות. קיימת חשיבות רבה להמשך הטיפול השמרני, בעיקר דאגה לריכוך הצואה ושמירה על ניקיון האיזור בכל תקופת ההחלמה ובהמשכה. ליותר מ-90% מהחולים שנותחו הבעיה נפתרת לתמיד. על-מנת להפחית את הסיכוי לחזרת בעיה דומה, מומלץ לסגל תזונה עשירה בסיבים או להשתמש בתוסף סיבים טבעוני לטווח ארוך.

19/06/2015 | 17:56 | מאת: רומי

מזה חצי שנה סובלת מתחושת לחץ/כאב בצד שמאל לדעתי באזור הרקטום שכן זה מרגיש בגובה 4-5 ס"מ מעל פי הטבעת. עברתי בדיקה אצל פרוקטולוג אשר שלל טחורים ופיסורה. עברתי בדיקת רקטוסקופיה שנמצאה תקינה עד לגובה 15 ס"מ למעט טחורים טיפה גדושים. היציאות די סדירות בבוקר. אין עצירות או שלשול. אין ירידה במשקל ואין אנמיה על פי בדיקות דם. התסמינים שמופיעים אצלי הם בתדירות של אחת לשבוע אחת ל10 ימים ברוב הפעמים התחושת כאב ולחץ כפי שתיארתי מגיעה אחרי תחושה חזקה של נפיחות בבטן עם אי יכולת לפלוט גז. הכאב יכול להשאר כמה ימים ואז עובר כאילו לא היה ממה שהבנתי קרוב לוודאי שמדובר בבעיה שקשורה לשרירי רצפת האגן ואכן אני בקרוב אעבור בדיקת מנומטריה. השאלה שלי האם יכול להיות שמדובר בכל זאת בסרטן מעי הגס או יותר נכון סרטן הרקטום? בהנחה שהכאב הוא כתוצאה מגידול סרטני האם זה סביר והגיוני שהכאב יופיע לכמה ימים ואז יחלוף כלא היה למשך שבוע ואז שוב יחזור ככה באופן עיקבי? . אציין שאני בת 30 וטרם ילדתי.

26/06/2015 | 00:08 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רומי שלום, הסיכוי להתפתחות סרטן המעי הגס או ממצא מסוכן אחר במעי הגורם כאב בגיל 30 ללא סיפור משפחתי של סרטן מעי גס בגיל צעיר נמוך מאד מאד, והסיכוי שתלונותיך נובעות מבעיה שפירה כלשהי גבוהים בהרבה. אם עברת רקטוסקופיה טובה עד 15 ס"מ (שזה כנראה גובה הכאב) אז הסיכוי לגידול בגובה הזה שואף לאפס. מומלץ להשלים בירור מסודר אצל גסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן.

18/06/2015 | 13:53 | מאת: ליזה

שלום, אני עברתי טיפול לקשירת טחורים(3 פעמים) . עבר חודש -חודשיים מיום טיפול אחרון ועדיין יש לי דימום בזמן יציאות. ממה זה יכול לנבוע???

26/06/2015 | 00:04 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ליזה שלום, דימום כפי שאת מתארת יכול לנבוע בין היתר מטחורים פנימיים, אולם לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם הדמם נמשך, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

16/06/2015 | 11:48 | מאת: אנונ

שלום רב, לפני כשבוע החלו לי כאבים באזור עצם הזנב, כאבים באמת בלתי נסבלים אתמול עברתי הליך כירורגי יחסית קצר שבה הוסרו השערות והוצאה המוגלה, רציתי לדעת מה הסיכוי שיהיה צורך בניתוח מלא ואו מה הסיכוי שהמצב יחזור על עצמו (יחסית שעיר אם זה עוזר). כמו כן הרופא הבודק אמר שרמת הלימפוציטים היא 14000~ מה זה אומר חוץ מהעובדה שיש דלקת? מעלה את הסיכוי לניתוח?

16/06/2015 | 20:13 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מידע כללי על סינוס פילונידאלי (שערה הפוכה) מצורף. במידת הצורך, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. מעט מידע כללי על סינוס פילונידאלי: סינוס פילונידאלי בעצם הזנב הינו מעין כיס תת-עורי, עם פתח המפריש לעור, ומופיע באיזור הגב התחתון, מעל פי הטבעת, באיזור השסע שבין שני העכוזים. סינוס פילונידאלי נגרם כנראה מהתרחבות של זקיק שערה ומכיל בתוכו לעיתים שיער כלוא. הסימפטומים העיקריים יכולים להתבטא בהפרשה של נוזל בהיר, עכור או דמי מאיזור היווצרות הסינוס שנראה כנקב קטן בעור, ואי נוחות באיזור עצם הזנב. לעיתים נוצרת דלקת באיזור המתבטאת באודם, רגישות והפרשה מוגלתית בעלת ריח רע. לעיתים יכול להתפתח זיהום והופעת מורסה (אבסס) באיזור הגב התחתון שיכולה לגרום לחום, כאב עז, והרגשה כללית רעה. אבסס פילונידאלי דורש בד"כ פתיחה כירורגית דחופה ופניה מיידית לחדר המיון. מטרת הטיפול הכירורגי – מתן פתרון רדיקאלי,על מנת לסלק את הסינוס באופן שלא יחזור. ישנן שיטות ניתוחיות רבות לטיפול בסינוס פילונידאלי, ואין הסכמה גורפת בין הכירורגים מהי השיטה הטובה ביותר. השיטה ממקובלת ביותר היא כריתה רדיקאלית של הסינוס. בניתוח מבצעים כריתה של האיזור הנגוע. את הניתוח מבצעים בד"כ בהרדמה כללית או איזורית, ולעיתים ניתן להסתפק בהרדמה מקומית. מאחר שסינוס פילונידאלי הוא תהליך בו יש הפרשה ולעיתים זיהום, הסיבוך העיקרי שיכול להופיע לאחר הניתוח הוא זיהום הפצע. לכן לעיתים משאירים את הפצע פתוח ונותנים לו להירפא מעצמו. ההחלמה מניתוח זה יכולה להמשך לעיתים מספר שבועות בהם נדרש טיפול בפצע, למרות שלרוב ניתן לחזור לתפקוד יומיומי מוקדם יותר. יש חשיבות רבה במהלך הריפוי לשמירה על ניקיון המקום ושימוש בפדים יבשים לספיגת ההפרשות שיטה חדשה יחסית לטיפול בסינוס פילונידאלי כוללת כריתה של מרכז התהליך בלבד בעזרת סכין עגולה שנקראת טרפיין. בשיטה זו הטראומה לרקמה פחותה, ההתאוששות מהירה יותר, אך שיעור חזרת הסינוס לאחר הניתוח מעט גבוה יותר.

15/06/2015 | 09:48 | מאת: רבקה

שלום. לפני כשנתיים עברתי ניתוח כריתת טחורים . מאז, תודה לאל, שכחתי מזה. לאחרונה התחברתי לספינינג. האם מותר לעשות ספינינג? האם זה עלול להזיק או להחזיר את הטחורים?

16/06/2015 | 20:10 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רבקה שלום, אין מניעה לבצע ספינינג שנתיים לאחר ניתוח טחורים מוצלח.

14/06/2015 | 15:37 | מאת: בדוי

שלום, אני מטופל שלך אחרי ניתוח פיסורה, בדקת אותי לפני שבועיים ואמרת לי שהצלקת בסדר ושניתן לחזור לחיים כרגיל. האם יש איזשהו סיכוי שהצלקת בשריר תיפתח? עצירות (מצב של לחיצות) או יציאה קשה?

16/06/2015 | 20:09 | מאת: פרופ' עודד זמורה

הצלקת בשריר לא תפתח, אבל מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות כפי שבוודאי הודרכת ולהשתדל להמנע ממאמץ ניכר ביציאה.

14/06/2015 | 11:48 | מאת: שולה

כחודש לאחר ניתוח פיסורה, לפעמים יש צורך בלחיצות על מנת שהצואה תצא. (צורה רכה, לוקחת פגלקס) כאשר אני לוחצת על המקום רני מרגישה כאב.. האם השריר נפגע? יש לציין שחזרתי לרופא המנתח אחרי 3 שבועות והוא אמר שהצלקת במצב טוב מאד

16/06/2015 | 20:08 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שולה שלום, לחיצה קלה בעת יציאה היא טבעית. מומלץ להמנע מלחץ ניכר. מומלץ להקפיד על שתיה מרובה. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם יש ספק, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

13/06/2015 | 20:22 | מאת: יעל

יש לי קנדידה בישבן ונאמר לי לקחת דרמקומבין האם זוו משפחה יעילה?

16/06/2015 | 20:06 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יעל שלום, מומלץ לפנות לרופא עור לבדיקה והתאמת הטיפול.

12/06/2015 | 19:00 | מאת: אורי

אני חודש לאחר ניתוח פיסורה, הרופא בדק והצלקת בסדר ואמר לי שאפשר לחזור כרגיל רק לרכך יציאות. שמתי לב שיש ימים שאני לא עושה יציאה בכלל, האם זה עצירות? וכמו כן הצואה רכה אך יש צורך ללחוץ.. זה בסדר?

16/06/2015 | 20:05 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אורי שלום רב, אם יש ימים בהם אין לך יציאה וזה לא מפריע לך, והיציאה לאחר מכן אינה קשה או במאמץ, זה נשמע לי תקין.

12/06/2015 | 11:19 | מאת: כרמית

שלום רב ד"ר אני בת 47 סובלת מטחורים קרוב ל-15שנים. עברתי 3 קשירות שלא הועילו. כיום יש לי טחורים חיצונים. בשבועיים האחרונים כל יציאה בשירותים מלווה בדימום . ביצעתי בדיקת דם ברזל בערך של 20 והמגולובין בערך של 8 . התחלתי לקחת מי ספאטון להעלאת הברזל בגוף. מה עלי לעשות?

16/06/2015 | 20:03 | מאת: פרופ' עודד זמורה

כרמית שלום, ראשית מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. שנית, מומלץ לשלול מקורות אחרים לאבדם דם (קולונוסקופיה / גסטרוסקופיה / בדיקת גניקולוג) אם לא בוצעו בתקופה האחרונה. שלישית, אם הדמם נמשך, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

12/06/2015 | 01:33 | מאת: Tivali

השתמשתי היום בפרוקטו גליבנול והתפתחה לי פריחה מבהילה על הבטן ומתחת לחזה. מה עושים??

16/06/2015 | 20:01 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מפסיקים מיידית את השימוש בפרוקטוגליבנול, אפילו שספק אם הוא הגורם לפריחה זו. אם הפריחה לא חולפת לאחר הפסקת השימוש יש לפנות לרופא.

11/06/2015 | 16:52 | מאת: דני

שלום, אני ב 31 , אני לוקח מדללי דם בגלל פרפור פרוזדורים (קסרלטו), יש לי בימים האחרונים דם כאשר אני מנגב את הטוסיק. גיליתי שיש לי פצע כמו שריטה קרוב לרקטום . מה אליי לעשות. בגלל התרופה אני מדמם לא מעט כי אין קרישה. האם זה מסוכן והדם יכול להזדהם..

16/06/2015 | 20:00 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דני שלום, דימום באיזור פי הטבעת אינו גורם לזיהום. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם הדמם נמשך מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

11/06/2015 | 07:30 | מאת: עופר

בת 21, בשנה האחרונה ירדתי 16 קילו ללא כל ניסיון לדיאטה או פעילות גופנית מוגברת, אך לא יודעת תוך כמה זמן בדיוק (נשקלתי רק בינואר של שנת 2014 ושוב באוגוסט 2014 כי כולם אמרו לי שרזיתי והתברר שבאמת ירדתי מ107 ק''ג ל95. עכשיו 90 ק''ג). גסטרואנטרולוג המליץ על גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה בשאלת מעי דלקתי. מן הסתם המחשבה על קולונוסקופיה ועוד בגילי (בו הסיכוי לבעיה פאטאלית אפסי) מאוד לא נוחה לי, מה גם ש*אין* תופעות של הפרעה לאיכות החיים מיציאות מוזרות או תכופות כמו שאמור להיות עם מעי דלקתי (צליאק נשלל בבדיקת דם). אין לי בעיה לעשות גסטרוסקופיה, אבל עד כמה לדעתך קריטי שאעשה גם קולונוסקופיה, מה כבר עשויים למצוא שם? מקסימום באמת מעי דלקתי שלא מפריע לי בכלל, להיפך-עושה לי דיאטה מבורכת. האם המניע בעד קולונוסקופיה הוא שאם זה אכן מעי דלקתי בשלבים הראשונים שלו יש לאבחן אותו עכשיו כדי לטפל בו כמה שיותר מהר ולהמנע מהדרדרות המצב לסימפטומי? תודה

16/06/2015 | 19:59 | מאת: פרופ' עודד זמורה

עופר שלום, על פניו, אכן ספק אם את זקוקה לטיפול כלשהו כעת, ולכן ספק אם את זקוקה לבירור מעמיק. יחד עם זאת, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ובוודאי לא לחלוק על דעת רופא שבדק, מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה.

10/06/2015 | 17:40 | מאת: אורטל

אשמח לעזרתכם בפענוח כיוון שאני לחוצה... לאחר לידה וגינלית קרע בדרגה 3A בפענוח מנומטריה רקטאלית שבוצעה 3 חודשים לאחר הלידה נרשם לחץ בסיסי תקין, לחץ יזום נמוך, RAIR הופק, הפרסנסיטיביות רקטאלית, קיבולת הרקטום נמוכה, לא הודגם אנימזוס. מה התוצאות תקינות?

16/06/2015 | 19:56 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אורטל שלום, תוצאת הבדיקה עצמה אינה תקינה לחלוטין, אך לבדיקה אין משמעות עצמאית אם אינה קשורה לתלונות כאלה ואחרות ולבדיקה הגופנית. הממצא הבולט בבדיקה הוא לחץ יזום נמוך. לחץ יזום הוא הלחץ שמופק במאמץ להתאפק, ומופק לרוב על ידי שריר הסוגר החיצוני, שהוא השריר שנקרע לרוב בעת לידה. ממליץ לפנות לרופא המפנה לבדיקה עם תוצאותיה.

08/06/2015 | 07:22 | מאת: יגאל

שלום רב פרופסור,אנה ענה לי על השאלה.אני אחרי שני ניתוחים מורכבים.המטר הראשון של המעי יחד עם רוב התריסריון נכרת לי.ויש לי השקה ישירה לקיבה ולתריסריון השלישי.וגם המטר האחרון נכרת עם האילאום,כעת עם מעי קצר(מטר 30 סמ)בחצי שנה אחרונה,אנמיה 6 !! למרות מתן מנות דם.וברזל פרינזקט..אין דימום!!כל התרופות גורמות לנוגדנים גבוהים ביותר.ברזל בדם 7 עד 12 פריטין פחות מ8 ואין תשובה לאף גסטרו..תודה מראש

16/06/2015 | 19:52 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יגאל שלום, צר לי לשמוע על סבלך, אבל המקרה שאתה מתאר הוא בוודאי מקרה מורכב מאד, ותסכים איתי שאין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה.

07/06/2015 | 20:58 | מאת: דורון

לפני 3 שנים בצעתי קולונסקופיה ואינסקופיה שהיו תקינות ( ללא ממצאים ) לפני חודש בצעתי בדיקות דם מקיפות שהיו תקינות היום לאחר ניגוב שמתי לב לדם על הנייר תועלת שהתגבר כל פעם שהמשכתי לנגב אין לי כאבים בבטן אך קצת מגרד לי בפי הטבעת חשוב לציין שאתמול ושלשום בצעתי פעילות ספורט מאומצת מה זה יכול להיות ?

16/06/2015 | 19:50 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דורון שלום, סביר שהדמם שאתה מתאר נובע מגירוי כלשהו באיזור פי הטבעת, כגון טחורים פנימיים. אם קולונוסקופיה עדכנית היתה תקינה, הסיכוי שהדמם הזה מבטא ממצא מסוכן כלשהו אפסי. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם הדמם פוגע באיכות חייך במידה ניכרת, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

16/06/2015 | 21:47 | מאת: דורון

07/06/2015 | 14:52 | מאת: עליזה

שלום. בתאריך 12/5/15 עברתי ניתוח כריתת טחורים חיצוני ופנימי הייתי בביקורת והרופא אמר שעדיין אני בהחלמה. למה יש לי כאבים עזים ביציאות ולא עובר לי? אני נכנסת לשירותים בערך כ- 6 פעמים וזה מגרה את המקום וכואב. אודה לך אם יש פיתרון והאם הניתוח הצליח

16/06/2015 | 19:48 | מאת: פרופ' עודד זמורה

עליזה שלום, צר לי לשמוע על סבלך. ניתוח כריתת טחורים הוא ניתוח הכרוך בתקופת החלמה כואבת, אך בעל יעילות גבוהה בטיפול בטחורים. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. במידת הצורך, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

06/06/2015 | 07:40 | מאת: ליה

שלום רב, אני אמורה לעבור בדיקת מנומטריה, רציתי לדעת האם המכשירים בבדיקה זו הינם חד פעמים ואם לא עד כמה הם עוברים חיטוי טוב? בנוסף רציתי לדעת האם הבלון שהם מכניסים לרקטום לא יכול בטעות להיתקע שם או משהו בסגנון הזה? או ההפעלה של הוצאת הבלון לא יגרום לגרום לטראומה לאזור הרקטום או פי הטבעת?

06/06/2015 | 12:18 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ליה שלום, בדיקת מנומטריה היא בדיקה ברמת בטיחות גבוהה ביותר ונדיר מאד מאד מאד שהיא גורמת לנזק כלשהו. ישנם סוגי ציוד שונים, ואת יכולה לברר במכון בו את מבצעת את הבדיקה באיזה סוג ציוד הם משתמשים.

05/06/2015 | 23:30 | מאת: סתיו

שלום, אני סובלת מקנדידה כבר מעל לשנה ואני יודעת שזה מגיע גם לפי הטבעת. אני משתמשת במשחה טיפולית באופן קבוע, מה שמאוד עוזר לי. ביממה האחרונה התחלתי להרגיש כאבים מכיוון פי הטבעת, וכשמרחתי על זה את המשחה הקבועה הרגשתי בליטה מאוד גדולה מסביב לפי הטבעת.. כמעט כמו גולה. לפי מה שהרגשתי יכול להיות שזה בעיקר נוזלים אבל זה מאוד כואב ורציתי לדעת.. מה זה יכול להיות ומהן האפשרויות לטיפול?

06/06/2015 | 12:15 | מאת: פרופ' עודד זמורה

סתיו שלום, ממצא כפי שאת מתארת לרוב אינו אופייני לקנדידה ויכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים צנוחים, אבצס ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם אין הטבה או שיש החמרה כלשהי מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג או לחדר המיון לבדיקה והכוונת הטיפול

05/06/2015 | 18:13 | מאת: אשר

ליפני מספר ימים עברתי ניתוח לכריתת טחורים.הכל היה בסדר ביומים הראשונים מלבד הכאבים שהייתי מוכן להם ורק לאחר הטלת צואה התחלתי להרגיש מסביב לפי הטבעת את ההרגשה שיש טחורים וכששטפתי מסביב לפי הטבעת הרגשתי טחורים ובכל כיווץ של פי הטבעת אני מרגיש כאבים קשים. מה עושים? ואם זה מצב רגיל?

06/06/2015 | 12:12 | מאת: פרופ' עודד זמורה

כעיקרון קפלי עור בצקתיים לאחר ניתוח לכריתת טחורים הם שכיחים, אך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה. אם יש ספק, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

לפני כשבועיים וחצי עברתי ניתוח להסרה וניקוז של אבצס פריאנלי. ברצוני לציין כי במהלך החודשים האחרונים קיימתי יחסי מין אנאליים ללא אמצעי הגנה. האם יש קשר בין הדברים?

06/06/2015 | 12:05 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אייל שלום, לרוב אבצסים בפי הטבעת לא נוצרים כתוצאה מיחסי מין אנאליים לא מוגנים.

שלום רב לפני כשבועיים וחצי עברתי ניתוח להסרה וניקוז של אבצס פריאנלי , לאחר הניתוח טופלתי במשך שבוע באנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין , ובשלב זה יש שיפור ניכר במצבי , אם כי הפצע שנוצר מהחתך שבוצע לניקוז המוגלה עדיין לא התרפא לחלוטין. בבדיקת מעקב 10 ימים לאחר הניתוח נכתב כחלק מסיכום הביקור - "בתרבית מפצע ניתוחי - צמיחה של אי -קולי רגיש לאוגמנטין אותו קיבל לאחר הניתוח". במהלך החודשים האחרונים ( איני זוכר בדיוק מתי , בערך לפני כחודשיים)קיימתי יחסי מין אנאליים לא מוגנים.האם יתכן קשר בין הדברים ? יש לציין כי הכאבים היו באיזור תקופה של חודש וחצי לפחות לפני שפניתי ליעוץ רפואי

06/06/2015 | 12:04 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אילן שלום, לרוב אבצסים בפי הטבעת כפי שאתה מתאר לא נוצרים כתוצאה מיחסי מין אנאליים לא מוגנים.

02/06/2015 | 15:25 | מאת: איתן

עברתי ניתוח לפיסורה לפני שבועיים וחצי בתאריך ה17.5, מרגיש טוב ישתבח שמו, לפעמים קצת כאבים לאחר יציאה.. רציתי לדעת האם עדיין יש סיכוי להתפתחות זיהום? אמרו לי לשים לב לדברים כאלה.. אך הבנתי שזה לא מתפתח בימים הראשונים לאחר הניתוח. האם עדיין יכול להתפתח?

06/06/2015 | 12:03 | מאת: פרופ' עודד זמורה

איתן שלום, אם עד עכשיו בעזרת השם לא התפתח זיהום, הסיכוי הסטטיסטי לכך כבר קטן ביותר.

02/06/2015 | 10:46 | מאת: דניאל

לאחר ניתוחי טחורים חוזרים נוצרה אצל צלקת ניתוחית בפי הטבעת. האם בעיקרון צלקות כאלו ניתנות להסרה/הקטנה? האם מדובר בפרוצידורה מקובלת?

06/06/2015 | 12:01 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דניאל שלום, אם צלקות בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים לא גורמות להיצרות של פי הטבעת, אז ככלל הן אינן מהוות בעיה רפואית, ולרוב אין אינדיקציה לטפל בהן.

01/06/2015 | 20:31 | מאת: יוסי

שלום בן 28 באפריל 2013 עברתי ניתוח פיסורה וטחור והכל היה תקין. בינואר 2015 החלו לי הפרשות מפי הטבעת. זה אומר שלפני יציאה או הרגשה קלה של לגשת לשירותים יוצאים לי לבד מים הפרשה שקופה מימית בצורת פס ארוך בתחתונים. וגם לאחר היציאה שאני מנגב כל האיזור מעל פי הטבעת רטוב וכל הנייר טיפות מים גדולות עברתי מנומטריה יצאו לי לחצים גבוהים במצב מנוחה 103 ובכיווץ 350 הבדיקה תקינה. קולנסקופיה תקינה. מבדיקת פרוקטולוג וכירורג אין לי פיסטולות ולא איזה סינוס שיכול להפריש. בינתים לא מצליחים לעזור לי ויודעים מה לעשות. זה השלכה של הניתוח לאחר כמעט שנתים לדעתך? איך אני חי עם זה מגיל 28 להרטיב בתחתונים? כרגע הפנה אותי הפרוקטולוג לגסטרואנטרולוג אולי הוא יוכל לעזור לי ? אין לי מושג כבר מה לעשות . הבנתי שזאת בעיה נדירה איך בכל זאת ניתן לעזור לי?

06/06/2015 | 12:00 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יוסי שלום, ככלל, נדיר שבעיות הקשורות בניתוח טחורים ופיסורה יופיעו כשנתיים לאחר הניתוח, ונדיר שהתופעה שאתה מתאר היא סיבוך של ניתוח כזה בכל פרק זמן, גם סמוך לאחר הניתוח. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להקפיד על ייצוב יציאות בכלכלה עשירה בסיבים ולהשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם. ניתן לנסות למרוח על העור סביב פי הטבעת משחת הגנה מהסוג שמורחים לתינוקות כנגד תפרחת חיתולים. אם אין הטבה מספקת מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן ובמידת הצורך שוב לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג

25/09/2016 | 06:44 | מאת: ליאור

אודה לך מאוד אם תוכל לכתוב...ראיתי את ההודעות שלך בפורומים שונים וגם לי יש משהו כזה שמטריד אותי...אעריך אתתשובתך

01/06/2015 | 20:04 | מאת: נעמי ורואי

שלום, בעלי עבר ניתוח לפיסורה לפני שבועיים ויש לנו כמה שאלות 1. לפעמים לאחר יציאה הוא מרגיש גרד, האם תקין? אין כאבים, אין דימום.. 2. מתי מותר לו להיכנס לים ובריכה? וכמו כן למעיינות ונחלים שהם לא נקראים סטריליים.. תודה רבה!

06/06/2015 | 11:54 | מאת: פרופ' עודד זמורה

נעמי ורואי שלום, ככלל, גרד מקומי ימים ספורים לאחר ניתוח פיסורה יכול להיות בגדר התקין. כמו כן, ככלל, ניתן להכנס לים ולבריכה ולכל סוג מיים ברגע שהפצע הניתוחי מחלים, לרוב מדובר בתהליך שך ימים ספורים. יחד עם זאת לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

31/05/2015 | 17:53 | מאת: עודד

שלום רב, במשך יותר מ 10 שנים אני סובל מצריבה וכאבים חזקים באזור פי הטבעת. במהלך התקופה נבדקתי מספר פעמים על ידי פרוקטולוגים ורופאי עור שאינם רואים שום דבר שיכול להסביר את זה. בדיקת MRI של האגן תקינה. עד לפני כשנה וחצי השתמשתי ב Proctozorin והמשחה עזרה לי מאד. לצערי חברת טבע הפסיקה ייצור המשחה ומאז אינני מוצא מזור. שום משחה אחרת לא עוזרת לי (רקטוצורין \ פרוקטוגליבנול \ פרוקטופואם\פרוקטו אובלפיכה \ דרמוקומבין וכו.....). הכנה רוקחית שהזמנתי במיוחד עם הרכיבים הפעילים של פרוקטוצורין גרמה לי לפריחה.... ניסיתי שימוש קפסאיצין שעזר לי החל מריכוז 0.012 ועד מהירה העלתי ריכוז ל 0.025 ואחרי כחצי שנה גם זה הפסיק לעזור.... קיבלתי במרפאת כאב תרופה בשם ליריקה (לטיפול בכאבים נוירופתיים) אשר מקלה רק במקצת על הכאב אבל ממש לא פותרת את הבעיה ולתרופה עצמה שלל תופעות לווי קשות... האם זריקת מתילן כחול יכולה לעזור לי ואם כן היכן מבצעים את הטיפול? עד כמה תופעות לווי של הזריקה משמעותיות והאם מדובר בפרוצדורה מורכבת ( הרדמה , אי יכולת לעבוד לאחר מכן וכו...)? האם יש פתרון אחר לבעיה שלי ? תודה

06/06/2015 | 11:51 | מאת: פרופ' עודד זמורה

עודד שלום, צר לי לשמוע על סבלך. על פניו נשמע כי אתה סובל מבעיה מורכבת שספק אם יש לה פתרון פשוט. בספרות הרפואית אכן ישנו טיפול בהזרקת מתילן כחול כטיפול בגרד אנאלי ששום אמצעי אחר לא היטיב אותו. לי אישית אין לצערי נסיון בפעולה זו ואיני מכיר אישית בארץ רופא בעל נסיון בכך.

28/05/2015 | 15:02 | מאת: יוסי

שלום, אני חודשיים לאחר ניתוח פיסורה סטנדרטי. יציאות קלות, אין דימומים ואין כאבים. למרות זאת בעת ישיבה ארוכה ישירה (נהיגה) מרגיש מיחושים בצד של הפיסורה. האם הגיוני? מהנסיון שלך, מה משך הזמן המקסימאלי לריפוי מלא ללא מיחושים כלל? תודה

06/06/2015 | 11:48 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יוסי שלום, ככלל, במקום בו מבוצע ניתוח, הגוף יוצר צלקת, שלרוב אינה מורגשת. יחד עם זאת, ישנם אנשים שחשים מיחושים כאלה ואחרים באיזור צלקת, שלרוב חולפים תוך מספר חודשים. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם התלונה נמשכת ללא הקלה מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

21/05/2015 | 19:05 | מאת: ליאת

עשיתי ניתוח לפיסורה ובמכתב שיחרור היה כתוב למנוע עצירות. האם הכוונה למניעה של צואה קשה או שאסור ללחוץ בשעת היציאה? היציאות שלי רכות אך לפעמים יש צורך בלחיצה.. האם תקין?

06/06/2015 | 11:45 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ליאת שלום, הכוונה היא לרוב שהיציאות יהיו במרקם בפוגי (רכות כספוג) או משחתי, אך לא נוזליות. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס.

21/05/2015 | 19:03 | מאת: אורחת

שלום , 5 ימים לאחר ניתוח פיסורה ויש לי גרד באיזור.. האם זה תקין? אין כאבים כמעט ודם גם בקושי..

06/06/2015 | 11:44 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, גרד מקומי ימים ספורים לאחר ניתוח פיסורה יכול להיות בגדר התקין, אך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם התלונה נמשכת ללא הקלה מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

20/05/2015 | 07:16 | מאת: גל

שלום, אני סובלת מפיסטולה פריאנלית באורך של כסנטימטר וחצי לדברי פרוקטולוג, כבר 7 חודשים. כרגע נמצאת בהמתנה לניתוח ועדיין לא בוצעה בדיקת אולטרסאונד שמראה היכן נמצאת הפיסטולה. במהלך הזמן היו מידי פעם כאבים נקודתיים מהבליטה עצמה שנמצאת ליד פי הטבעת, אך בחודש האחרון החלו כאבים עמוקים יותר המתפרסים על שטח נרחב יותר, ובביקור במיון מצאו שיש לי איזשהו גוש פנימי קשה ... אך ללא שום תהליך זיהומי לפי מה שיצא בבדיקות דם. הבנתי שזה אולי תהליך התרחבות של הפיסטולה והייתי רוצה לדעת כמה בהול הצורך בניתוח במצב כזה? האם מתפתח אצלי משהו חמור יותר? כמה זמן לוקח לפיסטולה להתרחב למימדים ממש בעייתיים? אני צריכה להמתין עוד כמה שבועות טובים, יכול להיות שעד אז היא כבר תהפוך לפיסטולה מורכבת? תודה רבה ויום טוב.

21/05/2015 | 15:52 | מאת: פרופ' עודד זמורה

גל שלום, כעיקרון "גוש פנימי קשה" וכאבים במטופלת עם פיסטולה יכול להחשיד לאבצס שקשור לפיסטולה ומנוקז רק חלקית על ידה. ככלל, אם אכן ישנו אבצס כזה, מומלץ לנקזו כירורגית יחסית בהקדם. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. מעט מידע כללי על פיסטולה: פיסטולה פריאנאלית היא מעין תעלה תת עורית המקשרת בין החלק הפנימי של פי הטבעת והעור סביב פי הטבעת, שדרכה עוברת הפרשה מהאנוס והרקטום כלפי העור החיצון. פיטולה נוצרת פעמים רבות לאחר שהיה אבצס סביב פי הטבעת, בין אם הוא אובחן ונוקז כירורגית ובין אם לאו. אבסס נגרם כתוצאה מדלקת חריפה של בלוטה קטנה הנמצאת בתוך האנוס, שתפקידה באופן תקין להפריש נוזלי סיכה לפי הטבעת. הזיהום נגרם לרוב כאשר הצינורית המנקזת את הבלוטה נסתמת, וחיידקים מתרבים בחלל הבלוטה. במחלות מעיים בהן יש כיבים ודלקות חוזרות (כגון מחלת קרוהן) קיימת גם כן נטיה מוגברת להיווצרות אבסס כזה. הטיפול העקרוני בפיסטולה פריאנאלית הוא כירורגי, וטפול במשחה או באנטיביוטיקה לרוב אינו מרפא את הפיסטולה. סביב פי הטבעת נמצאים השרירים הטבעתיים השולטים ביציאות, וכל תיקון ניתוחי של הפיסטולה צריך לשמר את השרירים האלו, על מנת לא לפגוע ביכולת השליטה. בכדי להעריך את מבנה תעלת הפיסטולה ומיקומה ביחס לשרירי הסוגרים של פי הטבעת, לעיתים מומלץ (לפי שיקול הכירורג) לבצע בדיקות הדמיה כגון TRUS שהיא בדיקת אולטרסאונד של האיזור. המכשיר הוא בערך בעובי אצבע של בנאדם והוא מוחדר בעדינות דרך פי הטבעת כמו בבדיקת אצבע ומראה את מבנה איזור פי הטבעת. הבדיקה כרוכה באי נוחות מסויימת אך הסיכון בבדיקה כמעט לא קיים. כאשר תעלת הפיסטולה לא מכילה כמות משמעותית של שרירי סוגרים, ניתוח הפיסטולה כולל בד"כ חיתוך של הרקמה מעל הפיסטולה. בביצוע החתך יוצרים מין חריץ פתוח שמאפשר ניקוז של ההפרשות, ועם הזמן החריץ נרפא באופן עצמאי מבפנים כלפי חוץ. ברוב המקרים, הניתוח נעשה באשפוז-יום, או עם שהיה קצרה בביה"ח. למרות שמדובר בניתוח עם פצע פתוח וריפוי הדרגתי, שעור ההצלחה בריפוי הפיסטולה הוא מעל 95%. במצבים בהם הפיסטולה חוצה חלק ניכר משרירי הסוגרים, יש צורך הניתוחים מורכבים יותר, לתיקון הפיסטולה תוך שימור השרירים. אחד הניתוחים המקובלים מבוצע דרך פי הטבעת, ובו יוצרים מעין "לשון" של רקטום הנקראת מתלה, ומשתמשים בה על מנת לסגור את הפתח הפנימי של הפיסטולה, המזין אותה. מדובר בניתוח יותר גדול, ומצריך בד"כ אשפוז של מספר ימים. לאחרונה ישנה גם אפשרות למילוי של הפיסטולה בחומרים המעודדים את ריפויה. מדובר בניתוחים יחסית פשוטים עם התאוששות מהירה וחזרה מהירה לפעילות רגילה. השיטה היותר נפוצה היא הזרקת דבק ביולוגי האוטם את תעלת הפיסטולה, ומעודד את ריפויה. בשיטה זו אין כל פגיעה בשרירים, ולרוב ניתן לחזור לפעילות רגילה כבר למחרת הניתוח. שעור ההצלחה הוא בינוני, אך לאותם אלו שזה הצליח נחסך ניתוח גדול יותר. חומר חדש יותר מיוצר בקולגן המופק מרקמת מעי של חיה, והנסיון בו רק מתחיל להצטבר, אולם נראה כי שעור ההצלחה מעט גבוה יותר משל דבק. לצערנו שני חומרים אלו אינם בסל הבריאות ולכן לרוב אינם מסופקים על ידי מערכת הבריאות הציבורית. שיטה חדשה נוספת היא קשירת תעלת הפיסטולה במרווח בין שרירי הסוגרים (LIFT), מבלי לחתוך שרירים אלו. מדובר בשיטה חדשה יחסית, שהנסיון בה רק מתחיל להצטבר, אולם התוצאות הראשוניות מעודדות.

19/05/2015 | 20:00 | מאת: עומר

שלום עברתי ניתוח לפיסורה איך אדע אם הפצע התרפא? האם יש סימנים? יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים ואני שבוע לאחר ניתוח

21/05/2015 | 15:48 | מאת: פרופ' עודד זמורה

עומר שלום, מומלץ להתאזר בסבלנות עד בדיקת הרופא המנתח.

19/05/2015 | 14:12 | מאת: אודל

שלום לרופא, עשיתי לפני יומיים ביום ראשון ה17.5 ניתוח לפיסורה ואני משלשלת בערך 6 פעמים ביום ואחרי כל יציאה אני שוטפת עם סבון. בפעם האחרונה ממש שרף לי הסבון!! האם אני מזיקה לעצמי??

19/05/2015 | 19:05 | מאת: פרופ' עודד זמורה

לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם יש ספק, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

19/05/2015 | 09:51 | מאת: אורית

עשיתי ניתוח פיסורה בסורוקה ביום ראשון, ומאתמול יום שני אני מרגישה כאב בצד שמאל של הישבן(יכול להיות ששם הזריקו הרדמה?) כשהשתחררתי הבייתה לא כאב לי כך ואילו יום לאחר הניתוח בערב זה התחיל.. גם היום בבוקר כואב. אי אפשר לשבת מרוב כאב. היציאות רכות אפילו קצת שילשול, בקושי דם בניגוב ואין כאב ביציאה. ממה נגרמים הכאבים?? ומתי בערך הם מתחילים לחלוף??

19/05/2015 | 19:04 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אורית שלום, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם יש ספק, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

18/05/2015 | 13:59 | מאת: לינוי

עשיתי ניתוח פיסורה אתמול (17.5) ואחרי יציאה אני שוטפת את האיזור עם מים וסבון, וכשאני שוטפת אני מרגישה עדיין צואה. בשירותים אני לא לוחצת ולכן במקלחת אני מוציאה עם היד. האם זה תקין? ועד מתי צריך לשטוף כמה פעמים ביום ואחרי יציאה?

19/05/2015 | 19:03 | מאת: פרופ' עודד זמורה

לינוי שלום, מומלץ לשטוף כ 3 פעמים ביום ולאחר יציאה עד שהפצע הניתוחי מחלים. אם אינך יודעת אם החליפ או לא, מומלץ להמשיך לשטוף עד לביקורת רפואית.