תירס ואפונה לפעוטות בגני ילדים
דיון מתוך פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים
שלום, בגן הילדים של ילדתי בת השנה וחצי ניתן מזון כמו גרעיני תירס ,אפונה וגרגירי חומוס מבושלים הניתנים בצורתם השלימה. האם ישנה סכנת חנק במאכלים מסוג זה לפעוטות? האם קיימת הנחיה של משרד הבריאות או ארגון בטרם בנוגע למזונות שעשויים לגרום לחנק למעט אגוזים, שקדים וכיו"ב?
מיכל שלום, גרעיני תירס, אפונה וגרגירי חומוס ניתן להגיש בתנאי שהם רכים ומבושלים היטב. הדאגה שלך מובנת מאחר שילדים קטנים אינם יודעים ללעוס ולבלוע היטב את המזון ועלולים לשאוף אותו לריאות. להלן כללים לגבי בטיחות בזמן אכילה: • בזמן האוכל הקפידו להושיב את הילד ליד השולחן. • יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות לילדים צעירים. • חשוב ללמד ילדים כיצד ללעוס היטב ולהשגיח בהתאם לגיל ולהתפתחות, להגיש באופן הדרגתי מרקמים שונים ולאמן על אכילתם. עקרונות מנחים בנוגע למזונות מסוכנים לפעוטות: • מאכלים עגולים המתיישבים בדיוק על פתח קנה הנשימה וחוסמים את מעבר האוויר. • מאכלים בעלי מרקם חלקלק הגולש במהירות לעבר בית הבליעה; מרקם הסופח מים מתנפח בקנה. • מאכלים בעלי מרקם דביק שנצמד לקנה הנשימה וקשה להסירו; מרקם קשה מקשה על הלעיסה והילד עלול לבלוע את המזון בשלמות. • מאכלים שגודלם קטן מדי או גדול מדי. חתיכות קטנות מדי נכנסות לקנה הנשימה כאשר מנסים לבלוע אותן לפני שהן נלעסו כראוי. חתיכות גדולות מדי קשה יותר ללעוס, הילד ישאף אותם וכך תחסמנה דרכי הנשימה. בברכה, אורלי, מצוות מומחי 'בטרם'.