תוצאות א.ק.ג תודה רבה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/07/2023 | 14:48 | מאת: ערן

שלום דוקטור בן 61 ללא מחלות רקע. לאחר א.ק.ג ראיתי שרשום - sinus rhythm with pac left axis deviation inferior q waves may be due to cardiomyopathy abnormal ecg (ללא שינוי מא.ק.ג מ2020) אשמח להבין את התוצאות של הא.ק.ג ומה הן אומרות? תודה רבה

ערן שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אין להתייחס לפענוח של בדיקות עזר במנותק מההקשר הקליני. בפענוח רשום כי הקצב הוא סינוס עם פעימות מוקדמות בודדות ממקור העלייה, כי הציר החשמלי שמאלי ויש גל Q בדופן התחתונה אשר יכולים להעיד על אוטם בעבר, או אם ידוע על מחלה ראשונית של שריר הלב, ייתכן שהממצא ידוע. האק'ג אינו כלי רגיש ומדוייק לאיבחון קרדיומיופתיה ולהגדיר את סוגה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים