התייעצות
דיון מתוך פורום קרדיולוגיה וצנתורים
שלום ד"ר קרנר, אשתי עברה צנתור לפני קצת יותר משבוע. היא הפסיקה לעשן סיגריות אחרי עשרות שנים וברור לי שזה מפחית את סיכוייה לחסימת עורק בעתיד. יש לי שתי שאלות פחות נפוצות: ראשית, האם ידוע על נזקים ללב בשל עישון מריחואנה? (כמה ג'וינטים ביום). אני מניח שהיא תפסיק גם אותם. הרי אלו אינם חומרים כמו בסיגריות. שנית, עוד לפני התקף הלב רכשנו כרטיסים להודו (לא פעם ראשונה) ורציתי להתייעץ לגבי הנסיעה הזו שיוצאת פחות או יותר בתום השיקום (חודשיים וחציאחרי). בנוסף, האם יש בעיה כלשהי לקבל את החיסונים לאחר ארוע לב? אני מאוד מודה מראש !!!
שלום לך, באופן כללי לא כדאי בשנה הראשונה לאחר התקף לב והשתלת סטנטים להרחיק בנסיעות, בוודאי לא למדינות עולם שלישי בהם שרותי רפואה איכותיים אינם זמינים בכל מקום ובכל עת. ישנו גם פן ביטוחי בעייתי מכיוון שרוב הביטוחים אינם מכסים אישפוז בגין בעיה קיימת. החזרה לשגרה תלויה במידה רבה בגודל האוטם, הדרגה התפקודית והיקף המחלה שנתגלתה בצנתור. אינני מכיר רופא אשר ימליץ לאישתך להמשיך ולהשתמש בסמים. ישנה חשיבות רבה להתמיד בטיפול התרופתי, בעיקר מה שקשור בעיכוב טסיות על ידי אספירין ופלביקס או אפיאנט. תודה על פנייתך לפורום
ד"ר קרנר תודה על התשובה המהירה !!! אני מבין מדברייך שבשנה הראשונה עדיין קיים סיכון שאירוע כזה יחזור על עצמוולכן לא רצוי לקיים נסיעה כזו וברור לי שהרפואה בעולם ה-3 אינה ברמה של הרפואה בישראל. האם יש סטטיסטיקה לגבי חסימת עורק בשנה הראשונה לאחר צנתור? האם יש מחקר כלשהו לנזק הורידי והעורקי על ידי שימוש בסם מריחואנה? האם לא כדאי לטוס באופן כללי בחודשים אחרי ארוע כזה או שלארופה זה בסדר? תודה שוב :-)