systolic left ventricular dysfunction

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/08/2022 | 14:02 | מאת: רונן

שלום רב ד"ר, אני בן 38 סובל מעייפות רוב הזמן וחולשה לעיתים . כמו שכתבתי כבר אז , לחץ הדם שלי בחודשים האחרונים הוא נע בין 97/74 ל 107/85 קרדיולוג אומר שלחץ דם זה לא מצביע על מחלת לב כאשר בדיקת מאמץ תקין. האם בדרך כלל בבעיית systolic left ventricular dysfunction לחץ הדם הוא בערכים אלה ? דבר נוסף , האם ניתן היה לראות אינדיקציה בא ק ג לבעיה כזאת ?

רונן הי אי ספיקת לב סיסטולית יכולה להיות מלווה בלחצי דם גבוהים, תקינים או נמוכים. למעשה, אי אפשר כמעט ללמוד מלחץ הדם מהו התפקוד הסיסטולי של חדר שמאל. בדיקת הבחירה להערכת תפקוד החדר היא אקו לב. נראה שכדאי לפנות לרופא.ת המשפחה לבירור מלא של העייפות והחולשה שהסיבות להן יכולות להיות רבות ומגוונות.

מנהל פורום קרדיולוגיה