הוסטלים לצעירים - שאלות!

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

27/05/2011 | 13:31 | מאת: דניאל (שם בדוי)

בס"ד לענת ולחברי הפורום (במקרה הזה במחילה ממך ענת - בעיקר לחברי הפורום היות ויש להם ניסיון) שלום רב, כפי שכתבתי קיבלתי 50 אחוזי נכות על רקע נפשי מביטוח לאומי. כעת אנחנו בתהליכים של פנייה לסל שיקום (הם בחופשה עד יום ראשון הבא,ה-5 ביוני למניינם) ואני מקווה בעזרת השם לקבל אישור להוסטל לצעירים,כי אני מרגיש שכרגע אינני יכול כרגע לגור בדיור מוגן היות ואני צריך ללמוד מיומנויות וכישורי חיים כדי לנהל חיים עצמאיים (בסך הכול דיור מוגן הוא דיור רגיל בקהילה רק עם יותר ליווי ותמיכה של עובדים סוציאליים),אך בעזרת השם אני מקווה שלא אשאר בהוסטל הרבה זמן ואגיע לדיור מוגן במהרה. ובכן,לאחר סקירה של רשימת ההוסטלים ראיתי שיש מספר מועט מאוד של הוסטלים לצעירים. אשמח לדעת למה. אך אלה ההוסטלים לצעירים שמצאתי: ההוסטלים של חברת "ענבלים" בחדרה ובחיפה ההוסטלים של חברת "דן אבשלום" ברחובות (קהילה תומכת "סלע" וקהילה תומכת "גיבורים") הוסטל "בית לאה" של חברת "שלו פרויקטים שיקומיים" בבאר שבע הוסטל "בית במושבה" של חברת "אחוזת רעים" בירושלים כרגע ביררתי מבין ההוסטלים הללו על הוסטל "ענבלים" בחדרה,אולם אינני יודע כרגע אם יהיה להם מקום או לא. אשמח לשמוע את חוות דעתכם על ההוסטלים האלה,כאשר אספר לכם קצת על עצמי: אני אינני לוקה במחלת נפש,אלא בהפרעה זמנית שאני מאמין שתעבור ביום מן הימים. אני מתקשה בהשתלבות במסגרות וזקוק לתמיכה בנושא הזה,ובנוסף אני תלוי בהורים שלי (אבי הוא האפוטרופוס שלי) וזקוק ליציאה מן הבית על מנת שאלמד לתפקד באופן עצמאי ולחיות לבד. אני צעיר מאוד-רק בן 18! ולכן אנחנו פונים להוסטל בגיל כזה על מנת שאצא לעולם הגדול בגיל צעיר בעזרת השם. אני אינני נפגע נפש כרוני ולמרות שלא הייתי במסגרת הרבה מאוד זמן אני רואה נכונות להשתקם , רוצה ומקווה בעזרת השם להתחיל לעבוד בעבודה מוגנת בשלב ראשון ולאחר מכן בעזרת השם אני מקווה שאוכל להתקדם ללימודי מקצוע ועבודה בשוק החופשי , אולי אפילו לימודים גבוהים , ואולי אחליט שאני רוצה ללמוד בישיבה או בכולל בעזרת השם בלי נדר,הכול פתוח. אני אינני מקרה קשה ואינני כרוני אלא בר שינוי ומצבי יכול להשתפר. מבין ההוסטלים הללו אשמח לדעת מכם הגולשים על מה אתם ממליצים לפי החוות דעת שנתתי לכם. יש לי מסקנות ממספר הוסטלים שביררתי עליהם אולם אני אשמח לקבל המלצות מכם הגולשים על ההוסטלים הללו,במידה ואתם יודעים. הבנתי שאין הוסטל באזור ת"א והמרכז (האזור שבו אני גר) המיועד לצעירים בלבד,אך לפי מה שאמרו לאבי במשרד הבריאות יכול להיות שייפתח,האם מישהו יודע על זה משהו? בכל מקרה אשמח לקבל המלצות על שאר ההוסטלים ואם יש לכם מסגרות אחרות (המיועדות לצעירים בלבד!) אשמח אם תשתפו אותי. להתראות ודרך צלחה לכולם בעזרת השם, דניאל (שם בדוי)

27/05/2011 | 17:05 | מאת: דניאל (שם בדוי)

אני מצטער אם נפגעת שאמרתי שזה מיועד בעיקר לחברי הפורום משום שיש להם ניסיון. לא התכוונתי להגיד שלך אין ניסיון אלא שלמשתקמים ששהו בהוסטלים שעליהם דיברתי יש ניסיון עקב כך שהם היו שם ולכן התכוונתי שזה מיועד בעיקר להם.

31/05/2011 | 18:58 | מאת: ענת תנעמי

דניאל (שם בדוי) שלום, הדברים שאתה מעלה בפורום תמיד מביאים אותי לרצון להוריד בפניך את הכובע (הוירטואלי...) אתה מציג את עצמך ושואל שאלות ממוקדות ולעניין ואתה רואה באופן די ברור את המשך דרכך השיקומית. זה מעורר התפעלות. היות וכך אתה רואה את הדרך אני גם מאוד אופטימית כמוך באשר להצלחתך בהמשך הדרך. ההתנצלות שלך בפני ממש מיותרת. אני שמחה מאוד כאשר גולשים בפורום עונים על שאלות בפרט שאלות שנוגעות לניסיונם. ולעניין עצמו - אני רואה שלא קיבלת תשובה. גם אני אינני יכולה לעזור היות ואינני מכירה את ההוסטלים שהזכרת. יחד עם זאת אני חושבת שכדאי לך לבדוק מסגרות נוספות לזאת שכבר בדקת. בחירת המסגרת היא זכות וחובה של כל משתקם ובפרט מישהו כמוך שכל כך ממוקד בדרכו. אני ממשיכה להחזיק אצבעות ולאחל הצלחה בועדה ובהמשך הדרך וכמובן נשמח להמשיך ולקבל עידכונים. ענת

28/05/2011 | 11:54 | מאת: בר

מה הסיבה שקיבלת נכות נפשית אם אפשר לשאול? אילו הפרעות הית מאושפז ? אתה ברציף בטיפולים ?

28/05/2011 | 21:40 | מאת: דניאל (שם בדוי)

בס"ד שלום לך בר, קיבלתי נכות נפשית בעיקר עקב משברים נפשיים שעברתי במהלך גיל ההתבגרות. השאיפה שלי היא להשתקם ולהיות כאחד האדם. אם אתה יכול לעזור לי בנושא ההוסטלים אודה לך מאוד. להתראות, דניאל (שם בדוי)

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה