בהריון והמשפחה מאיימת
דיון מתוך פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה
שלום, אני בת 29, מאובחנת כרגע כסכיזופרנית (אבחנה חדשה, ממש מהשנה האחרונה. לפני כן היתה אבחנה של בורדרליין) בזוגיות כבר שנה וחצי ובדיור מוגן בשכירות פרטית שלושה חודשים (בנפרד מבן הזוג, שלא מאובחן בשום בעיה). מכורה (קנבינואידים ונייס גאי)- נקייה מאז הכניסה לדיור. אין לי אמא מגיל 12, ועם אבא יש קשיים בתקשורת וקשר טעון עוד מגיל ההתבגרות, אבל יש שתי סבתות קרובות. בשנים האחרונות (שלוש או ארבע) גם איתן לא היה ממש קשר. לפני כמה חודשים התחדש קשר עם אבא ונראה שכל עוד יש מישהו שלוקח עלי אחריות והוא לא צריך להיות מעורב, הכל בסדר. עד כאן הרקע... הבעיה הנוכחית: לפני חודש או קצת יותר נכנסתי להריון לא מתוכנן מבן זוגי האהוב. הסכמתי איתו שזה עוד לא ממש הזמן הנכון, אבל שנינו לא מוכנים לוותר עליו אם הוא כבר קיים. כשסיפרתי את הבשורה לאבי, הוא הגיב בצורה תוקפנית משהו, דרש ממני לעשות הפלה ואם לא- הוא פונה לרווחה שיקחו ממני את הילד עם הלידה. הוא אומר שלא מוכן להיות אחראי לילד שלי כמו שלא מוכן לקחת אחריות עליי. הוא שכנע גם את הסבתא- אמו, לתמוך בו בדעתו ולנסות לשכנע אותי שאני לא מספיק אחראית ולא מסוגלת לגדל ילד. הם אפילו לא רוצים להכיר את בן הזוג שלי אחרי ששמעו על הפרש הגילאים בינינו (19 שנה). גם הסבתא השניה לא ממש תומכת, אפילו שהדרך שלה קצת פחות תוקפנית... דווקא בדיור המוגן מאוד תומכים בי ומרגיעים קצת את הספקות והחששות שלי בקשר ליכולת שלי לשמור את ההריון ולגדל את התינוק שיוולד בריא בעז"ה. אני עדיין מפחדת נורא שהמשפחה שלי תצליח לשכנע את הרווחה שהם צודקים (הרי אני עברתי כמה אשפוזים פסיכיאטריים, לוקחת תרופות, נמצאת בשיקום... והם "נורמליים"). איך להתמודד? איך לשכנע אותם שאני מסוגלת? איך הרווחה לא תיקח ממני אוטומטית את התינוק? אני רוצה ילדים! אני רוצה להיות אם! האם הבעיות הנפשיות שלי או העובדה שאני חסרת אם מגיל צעיר באמת מונעות ממני את האושר הגדול שבחיי אישה?
לאף אחד אין זכות למנוע ממך את האושר הזה. תפני לאגודת אפרת שמטפלת במצבים כאלו (האתר שלהם מושבת כרגע, אז חפשי טלפון ב-144). אפילו אם תיאלצי לא לראות את הילד שלך למשך תקופה, ביום מן הימים את עוד תזכי לגדל אותו בעז"ה. בהצלחה.
הסיפור שלך ממש גרם לי להזיל דמעה יכול מאוד להיות שהקרובים שלך מודאגים מזה שלא תוכלי לטפל בילד שמעי אחותי ילד זה לא משחק ילד זה לכל החיים זה לא פשוט בכלל לגדל ילד צריך לדאוג לו לכל דבר לדאוג לחינוך שלו בית ספר חיסונים לחנך אותו, לבשל לו, להיות איתו להניק, אם חבר שלך גבר גבר שיתחתן איתך ותגדלו במשותף את הילד אבל ככה לגדל ילד שזה לא מגורים משותפים ואין שום תמיכה אחד בשני זה באמת אבסורד לעשות הפלה זה גם בעיה זה לרצוח את הילד, תדברי עם האבא של הילד תגורו בדירה אחת ותגדלו ביחד את הילד וזה הכול, בקשר לזה שהם יכולים או לא יכולים לקחת לך את הילד, צריך להיות לזה אסמכתא, הילד התינוק צריך להיות בהזנחה מלאה, או שאת לא בכושר שיפוטי או משהו שיפגע בילד, אם אין לך את הדברים הללו כמובן שיש לך שותף חבר שלך שאני מאמין שראוי שיהיה בעלך אם הכניס אותך להריון, אז אין מניע שיקחו ממך את הילד. מזל טוב ותזכי לגדל ילד צדיק בישראל הגון וישר ושיוולד בריא בכל רמח איבריו