אבא שנה לאחר אירוע מוחי, ללא מוטיבציה וללא אופק

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

20/05/2024 | 00:56 | מאת: בן

היי, לפני כמעט שנה אבא שלי עבר אירוע מוחי. הוא עבר שיקום שנקטע עקב החמרה במצב רפואי (כרון), הוא אושפז בעקבות זה ומצבו הגופני הדרדר עד לכך שהוא שוכב במיטה כל היום בחצי שנה האחרונה. אין לו מוטיבציה לשיקום (הוא עם אפזיה מאז האירוע) ונמצא כעת בבית בנוחות. אני מחפש דרכים לעורר את המוטיבציה שלו לשיקום ולחיות. (מטופל נגד דכאון). תודה

שלום, לא הבנתי מהשאלה מה מצבו התפקודי של אביך מבחינת יכולת התנועה: האם הוא יכול לעמוד, ללכת, להשתמש ביד בצד שנפגע? המצב שאתה מתאר אינו פשוט, אני מניח שיידרש שילוב של טיפול תרופתי בדיכאון (אולי שונה מזה שניתן לו כעת) יחד עם עוד התערבויות שנועדו לשיפור מצב הרוח. למידע בנושא הטיפול בדיכאון לאחר אירוע מוחי ראה: https://www.stroke-guide.co.il/impaired/depression-after-stroke/ וגם: https://www.stroke-guide.co.il/impaired/depression-after-stroke-treatment/ בהנחה שקיימת יכולת תנועתית לתפקוד בסביבה הביתית, הייתי שם דגש על יציאה מהמיטה לזמן רב ככל האפשר - הליכה בבית או אפילו ישיבה. שכיבה ממושכת במיטה מחלישה את הגוף מהרבה בחינות, מעבר לפגיעה של האירוע המוחי עצמו. מנגד, פעילות גופנית (במובן הפשוט של המילה) תסייע לתפקד טוב יותר וגם לשפר את מצב הרוח. שוב, המצב שאתה מתאר מורכב לטיפול - אני ממליץ בחום על ליווי מקצועי בתהליך זה. בהצלחה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי