ספסטיות ביד שמאל עם שיתוק מוטורי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

28/05/2024 | 12:06 | מאת: שולה

3 חודשים אחרי אירוע מוחי יד עדין אינה מתפקדת ספסטית מבצעת פיזיוטרפי ממש קשה לתפעל.קשה להתהלך עם הליכון עקב קושי באחזקה ישפתרון לתפיסה בכף יד? האם בוטוקס יכול לעזור כדילפעול לשקם את היד?יש סיכוי בכלל לתפעול היד בעתיד??מה לעשות לעזרה

שלום, לא הבנתי משאלתך איזו תנועה יש ביד - האם יש תנועה באצבעות? במרפק? בכתף? יש פתרונות לאחיזת ההליכון, לפחות לצורך תרגול. הליכה עם מקל (ביד ה'בריאה') היא אפשרות, אם כי יש לה חסרונות מבחינת תבנית ההליכה ושיקום הצד שנפגע. בדרך כלל חשוב מאוד לבצע מתיחות ליד ספסטית, כדי לשמור על טווחי התנועה ולהפחית סיכון לכאבים (בעיקר בכתף). אם יש תנועה באצבעות, יש תרגילים שאפשר לבצע כדי לפתח יכולת אחיזה (ושחרור). יש גם סדים שכדאי להשתמש בהם. בקיצור, מדובר בנושא מורכב. אני ממליץ שתבדקי ע"י פיזיותרפיסט העוסק בשיקום לאחר אירוע מוחי כדי שתוכלי לקבל המלצות מתאימות למצבך. בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי