הפחתת כאבים חזקים ביד ורגל ימין אחרי ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

03/07/2024 | 09:21 | מאת: קארין

זאב שלום, אימי כשנתיים אחרי ארוע מוחי, נפגעה בפלג גוף ימין:יד ורגל. אימי מצליחה ללכת, אחרי שיקום ארוך, עםתמיכה ויד ימין נותרה משותקת. אימי סובלת מכאבים חרונים וחזקים ברגל ובעיקר ביד (כמו מעין כאבי פנטום מדומים, עצביי)היא סובלת מאודוהכאב משגע אותה עד כי מעדיפה לסיים חייה מתסכול. ניסינו הכל: תא לחץ, דיקור, פזיוטרפיה, הדרותרפיה, משחות ולאחרונה קיבלה מדבקת לשיכוך כאבים נרקוטית שסיממה אותה לגמרי ותופעות הלוואי היו נוראיות. אנו עובדי עצות, מתוסכלים וחסרי אונים בנסיון לעזור לה ובטח היא מתוסכלת ובעיקר כואבת. האם תוכל לסייע ממקצועיותך ואולי לייעץ על עוד משהו שניתן לבצע כדי להקל על הכאב? אימי היתה אישה פעילה ודומננטית מאוד ולראות אותה כך סובלת עד רצון לסיום חיים, זה כמו חץ בלב לכולנו. נודה על עזרתך, תודה רבה מראש.

שלום, ראשית יש תרופות שיכולות לעזור - לא הזכרת אבל אני מניח שניסיתם. ייתכן שקנאביס רפואי מהסוג המתאים יוכל לסייע - יש רופאים שמתמחים בכך. לדעתי במצב כזה יש גם מקום לוודא שהתזונה אופטימלית למוח. בברכה, זאב

תוספת: טיפול בכאב כרוני מהסוג שתארת הוא טיפול מורכב מאוד. הסיבה לכך היא שכאב כזה מערב תהליכים מוחיים שמייצרים תחושת כאב שהיא מעבר לנזק הממשי לגוף (אם קיים). מלבד הטיפולים המקובלים, חשוב לדאוג לאורח חיים שיאפשר ריפוי אופטימלי. אורח חיים כזה כולל תזונה איכותית, שינה מעולה, חשיפה מבוקרת לאור ועוד. בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי