פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי
מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי
הנכם מוזמנים להרצאה בנושא: אירוע מוחי-כיצד נמנע??? עם ד"ר יאיר למפל, ס. מנהל המחלקה הנוירולוגית בביה"ח וולפסון ביום רביעי, 29/3, בשעה 20:00 במרכז פסגות בחולון, רח' סרלין 21,טלפון 036530300 הכניסה חופשית- הקהל מוזמן
בהצלחה.
ד"ר שלום הנני בן 39 בריא תוצאות בדיקות דם ,קרישיות יתר eeg emg crp תקין לחלוטין גובה 192 משקל 84 ל.ד תקין (בעקבות הירדמות לסירוגין של פנים פעם ימין ופעם שמאל אובדן תחושה כבר חודשיים בא והולך.... לאחר מאבק קיבלתי mri (כי ct יצא תקין) להלן מימצאי mri כולל הזרקה גדוליניום מודגמת הרחבה קלה יחסית של החדר הצדדי שמאלי ייתכן וריאנט אנטומי בלבד. מודגם אות חריג בסדרת flair בקוטר 8 מ"מ בחומר הלבן מתחת לקרן הפרונטלית השמאלית לא ניתן לשלול בוודאות מוקד דמיאלנטיבי-דרוש המשך מעקב. מודגמת אנגיומה ורידית בעומק הקורטקס הפרונטלי הימני. ציסטרנות וחריצים תקינים. מעבר קרניו צרביקלי חופשי ללא עדות לצניחת הטונסילות. גזע המוח מדולה ורמיס וצרבלום במבנה תקין. חדר רביעי במיקומו ואינו דחוק. זווית פונטו- צרבלית חופשית איזור הסלה תקין בגודלו וסינוסים קברונזים אינם מורחבים. עצבי הראיה שרירים וגלגלי עיניים- תקינים ד"ר נכבד אנא ממך במידה ותוכל לתת לי כיוון מה מולד ומה מסוכן ואיזה טיפול אשמח מאוד כמו כן במידת האפשר האם מסוכן?ודורש כיוון מיוחד תודה מראש וסליחה על האורך השאלות יישר כוח על פועלך
האם יכול להפוך לסרטני? תודה
בודאי שלא יכול להפוך לסרטני כי לא מדובר בשום מקום בתשובה על גידול תאי. לגבי משמעות המוקד הקטן החשוד לדמילנטיבי כמו גם לגבי משמעות האנגיומה הורידית אני חושש שאיני יכול לענות לך מלבד התיחסות כללית לכך שממצאים כאלו אינם בלתי שכיחים כממצאים "אקרעיים" ו"שקטים" בבדיקות כאלו , כלומר חסרי משמעות קלינית ולו לא היית מבצע את הבדיקה אפשרי בהחלט שהיית ממשיך לחיות עד 120 ללא כל דאגות, אבל כדי להעריך ברצינות את המשמעות של ממצאים כאלו צריך להתייחס לתלונות ולהסטוריה הרפאוית שלך שלא ציינת לגבהין דבר וחצי דבר וזה צריך להתבצע מול הנוירולוג שלך באופן אישי משום שמדובר בתהליך של שאלות ותשובות שלא ניתן לצערי למצות אותו בפורום. אז, בלי לחץ, לך תתיעץ עם נוירולוג כדי להבין אם לממצאים האלו יש אם בכלל משמעות עהורך. בהצלחה.
בעלי,55, ארבעה חודשים לאחר ארוע מוחי (חסימתי) נמצא כיום בשיקום יום 3 פעמים בשבוע היינו רוצים לטוס לחו"ל (שעה טיסה), מעבר לעובדה שבינתיים לא מצאנו חברת ביטוח שמוכנה לבטח אותו לנסיעה, ברצוני לדעת האם ישנה סכנה בטיסה בכלל ,קצרה כארוכה? עלי לציין שעדיין יש לו חסימה מלאה של העורק בצוואר הפנימי ימני, שאותה,כך הסבירו לנו לא פותחים.
סכון בהחלט קים ולא מקרה הוא שמרבית חברות הבטוח דורשות חצי שנה עד שנה לפני שהן מוכנות לבטח אדם במצב כזה. איני מכיר מספרים לכמת את הסכון הזה אבל הוא בהחלט קיים הן מבחינת הישיבה הממשוכת ללא תנועה, הן מבחינת המאמץ הפיזי הכללי שבנסיעה לשדה תעופה וממנו ולא כל כך בגלל שינויי הלחץ במטוס שבמטוסים הגדולים הם די מזעריים היום. גם המצב של סתימת עורק מלאה מעמיד אותו בסכנה בגל מקירה, גם ללא טיסות, ויש צורך באיזון קפדני של לחץ דם, לא גבוה מדי וגם לא נמוך מדי. בהצלחה.
מה המשמעות של זמן במצב שבו אירוע מוחי זוהה ע"י בני משפחה בעת שהחולה שכב בבית החולים, אך הטיפול והבדיקה CT ו-MRI נעשו רק לאחר 4 שעות. כיצד ניתן לוודא שהנושא לא יטוטש ע"י הצוות הרפואי ששהה במחלקה בעת האירוע. האם יש זכות לקבל את המסמכים הקשורים לטיפול באירוע
חוק זכויות החולה אומר למיטב הבנתי שהתיק הרפואי שלך, בבית חולים או במרפאה, הוא רכושך ואין לאף אחד זכות למנוע ממך לעיין בו. מהכתוב ועד לביצוע המרחק לצעיר רב אבל עדיים זה אפשרי לעיין בתיק. לעצם העניין - המשמעות של הזמן, לפחות בבית חולים שבו ניתן לספק טיפול טרומבוליטי צריכה היום להיות די גדולה שכן מתן טיפול כזה בתוך שלוש שעות יכול (לא חייב!) לשנות את מהלך השבץץ בהצלחה.
בחורה בת 30 עברה אירוע מוחי קשה לפני 4 חודשים. כמות שיער הפנים עלתה מאז באופן משמעותי. כמו כן: - המחזור החודשי לא הגיע ב-3 החודשים הראשונים שלאחר האירוע אך חזר לאחרונה. - הופסקה נטילת גלולות למניעת הריון מיד עם האירוע. האם ייתכן שהשיעור נגרם ע"י חוסר איזון הורמונלי אשר נבע מהאירוע, מהפסקת נטילת הגלולות (אותן לקחה ברצף לאורך שנים), או אולי משניהם? או שאין לדעתך כל קשר סיבתי? בתודה מראש.
מצב לא שכיח: הפסקת המחזור בהחלט סבירה על רקע איזו יציאה זמנית משווי משקל הורמונלי בעקבות השבץ אבל שיעור יתר?! האם היא לוקחת תרופה כלשהיא נגד אפילפסיה? בכל מקרה אין מנוס מיעוץ אנדוקריני ולפני זה ביצוע בדיקות מעבדה דרך רופא המשפחה בתחומים ההורמונלים השונים. בהצלחה.
תודה רבה. אכן, בחודשיים הראשונים היא קיבלה דנטואין (אפנוטין) למניעת פירכוסים, אך שיער הפנים המשיך לצמוח גם לאחר הפסקת נטילת הקפסולות הנ"ל. האם לדעתך ייתכן ודבר זה היווה גורם משפיע?
אמי הינה אישה בריאה בדרך כלל, בת 68, הסובלת רק מכולסטרול גבוה ומטופלת בסמוסטטין 20 מ"ג. בשבוע האחרון אמי עברה אירוע מוחי קל ( לטענת הרופאים ). אבקש לדעת כיצד עלינו לנהוג כיום והאם יש דרך למנוע אירוע נוסף. נא תשובתך בהקדם.
בעקבות כאב ראש חזק במיוחד וממוקד פניתי לרופא משפחה . בבדיקת CT התברר שיש לי אוטם במוח. הייתי רוצה לדעת על האירוע הזה יותר כגון סיבות, סכנות, טיפולים, תודה רבה
התשובה לשתי הפונות: יש הרבה מה ללמוד על אירוע מוחי, איך לזהות אותו ואיך להמנע ממנו, מההתחלה ולאחר שכבר ארע ואיך להחלים. לשם כך , כדי לא להצטרך כל פעם לספר את כל המגילה מחדש, בנינו אתר שלם שבו תוכלו לקרוא וללמוד איך לעזור ליקירכם ולהפוך למטופל "משכיל" שיודע איזה שאלות שלאול ומתי. כתובתו www.pnaivebriut.com בדף הקישורים החיצוניים של האתר תמצאו קישורים לעוד מקומות עם מידע טוב , בינהם אתר נאמן - אמותת חולי שבץ בישראל. בהצלחה.
אילו בדיקות דם צריך לעשות כדי לדעת אם בכלל צריך לקחת פלויקס וזאת כדי לא להיות במצב של דילול יתר
אין כאלו. ההתווייה להשתמש במדללי דם נובעת מהמחלה הקלינית - מצב לאחר חסימת כלי דם במוח, בלב או במקומות אחרים (גפיים, מעים ועוד) - ולא על בסיס בדיקות מעבדה. אספירין עם או בליקרדוקסין יעיל בדיוק כמו פלויקס ולאחרונה יצאה המלצה חמה להמנע מהשילוב שלהם כי הסכון לדמומים גדול מהתועלת שבשלוב כזה.בהצלחה.
ד"ר גוטליב שלום רב אבי בן 72 עבר שני אירועים מוחיים האחד ב-2001, והשני ב-2005. האירועים גרמו לבעיות שיווי משקל, ירידה בחשיבה ובזיכרון, איטיות מרובה, בלבול, פגיעה בראיה, במוטוריקה עדינה, דכאון, ועוד... לאחרונה הוא התחיל לראות בעיקר בלילה אך לא רק ייצורים שנראים כמו אכבישים גדולים וקטנים עם עיננים של עכבר וראש של סוס. המראה שלהם ברור לו לחלוטין ולכן זה מוריד את האנחה שזה נקודות שחורות המפריעות לשדה הראיה. כמו כן לאחרונה ישנתי בביתו כדי לראות העים יש אכבישים או כל דדבר אחר בבית, ולמרות שהוא ראה את היצורים האלה אני לא ראיתי אותם. בבדיקה אצל פסכיאטר הוא לא מצא דבר ורק הורד בתחלה את המנון של הפרוזק למרות שהוא לא חושב שזה כתוצאה מהכדורם. C.T ראש הכל תקן. שאלתי היא מי מטפל בבעיות מהסוג הזה כי לנויירולוג ולפסיכיאטר אין תשובה בתודה אביב
פסיכוגריאטר או נוירוגריאטר או כל רופא טוב מקצועי וסבלני אחר..הלוצינציות לאחר שבץ מוחי אינן נדירות והן קורות בדרך כלל בשדה הראייה שנפגע ונגרמות באופן טיפוסי בשעות בין הערביים. נובע מכך שאחת האמצעים הפשוטים למנוע אותן הוא לדאוג שהבית יהיה מואר היטב בשעות אלו ובהמשך הערב..לאחר שנשללו גורמים חשובים כגון תרופות אחרות הגורמות לכך (למשל תרופות נגד פרקינסון) ובעיות נוירולוגיות אחרות ובמידה והתופעה ממש מפריעה למטופל (מכניסה אותו ןלמצבי חרדה וכדומה) ורק אז יש מקום לטפל במנון קטן של תרופות שמונעות היווצרות הלוצינציות כאלו כמו חצי מ"ג של ריספרדילה או 5-10 מ"ג של טיורידזין. בהצלחה.
פניתי כבר לפני מספר חודשים לנוירולוג הקופה. הוא עשה לי מבחן קצר של התמצאות בזמן ובמרחב וכמה תרגילי חשבון פשוטים וכן בדיקה פיזית קצרה. כמו כן נשלחתי לבדיקת EEG שיצאה תקינה. לטענתו אני בסדר גמור. עדיין, אני סובלת מקשיים משמעותיים ומטרידים בזכרון (בעיקר בשליפה של אינפורמציה מהזיכרון), תחושת בלבול מסויימת, קושי להתנסח בבהירות, בעייה בחלוקת קשב ודברים שנופלים לי מהידיים. איזה בדיקות נוספות אני יכולה לבקש כדי לאשר או לשלול את החשש שלי שמדובר בדמנציה מוקדמת (אני בת 44)? תודה על תשובתך. רונית
אפשר לבקש הפנייה למרפאת זיכרון באחד מבתי החולים או פשוט לפנות לנוירולוג נוסף כדי לקבל אישור מחדש לטענה שהכול בסדר. אופציה אחרת קצת יותר חדשנית שעוד לא ברור עד כמה היא מתאימה למקרים כמו שלך היא כל מיני מכונים שמתחילים לצוץ המאפשרים לך לבצעי מבחנים ממוחשבים להערכת הקוגניציה בדיוק כדי להתייחס לפחדים שלך..תמצאי אותם דרך האינטרנט אבל כאמור הפנייה אליהם באחריות..בהצלחה
שלום ד"ר יקר, להלן תוצאת בדיקת MRI מודגמים איזור קטן חריג צמוד לקרן הפרונטלית מימין,ומוקד בודד חריג בחומר הלבן הפרונטלי השמאלי. הנגעים אינם עוברים האדרה ואין לראות האדרה פתולוגית אחרת עם גדולניום.
נקודה נוספת,האם תוצאות הבדיקה יכולות להעיד על התפתחות דלקתית. תודה מראש.
קרוב לודאי אוטמים קטנים - כלי דם קטנים שנחסמו על ידי טרשת עורקים - מהסוג "השקט" הקיים אצל עחמש עשרה מהאכולוסייה בצלומים מהסוג הזה. תתיעץ עם נוירולוג כדי שייקשר בין הממצא לגילך, מצב בריאותך ותלונותיך. בהצלחה.
אם יש חשד לירידה ניוונית הדרגתית בכישורים קוגניטיביים (כושר ביטוי, זיכרון, חלוקת קשב,דיוק בתנועות וכו'), באמצע החיים, ללא אירוע מוחי, היכן ניתן להיבדק כדי לאבחן את הבעייה?
בוודאי. פני לנוירולוג של הקופה ובקשי לעבור הערכה מנטאלית, מעבדתית וגופנית בקשר לכך. זומ פנייה שכיחה. בהצלחה.
במתנ"ס "פסגות" בחולון פועל מועדון חברתי לנפגעי ארוע מוחי צעירים (עד גיל 60)לאחר שיקום. במפגשים הנערכים מדי שבוע, מתקיימות פעילויות ספורט, אומנות, הרצאות על נושאים מגוונים וכמובן מפגש חברתי על כוס קפה. פרטים במתנ"ס, סירלין 21, חולון טל.6530303
תבורכו! המועדון בפ"ת עושה דברים נפלאים לחברים בו ואני שמח מאוד להצטרפותכם . בהצלחה.
שלום ד"ר לפני כשמונה חדשים אבא שלי הרגיש בנימול בידו הימנית ובצד הימין של הפנים שלו..בבדיקת CT נאמר לו בתשובה שהוא עבר אירוע מוחי קטן, ושהיה לו "כריש דם" קטן במוח..זה לא השפיע על התפקוד שלו בכלל וגם לא על המראה שלו..במחלקת הנוירולוגיה נאמר לו שהתפקוד שלו ביד ובפנים הוא 100% ושהנימול אינו מפריע על התפקוד..וכי הוא אינו צריך לטיפול פיזיוטרפיה או כל טיפול אחר..כיום וכעבור שמונה חדשים הוא עדיין מרגיש בנימול...האם זה יחלוף אי פעם?ומה הסיכוי שהוא יקבל אירוע מוחי אחר בעתיד? אודה לך על התשובה והעזרה
רציתי רק לציין שאבא הוא בן 55...שנוטל תרופות ללחץ דם גבוהה..ואספירין לדם..והוא עושה בדיקות כלליות מידי חודש שהתוצאות שלהם כולם בסדר..
שלום, האם ניסית טיפול בשדות מגנטיים? healthkeep
הגענו לבי"ח עם תופעה של סחרחורות שנמשכו לסירוגין מספר שעות, קושי בעמידה ובהליכה בצורה ישרה, הקאות. בעת הבדיקה (החולה הינו גבר כבן 50, סכרתי) נתבקש לחייך ולא הצליח. בבי"הח נעשה CT ראש (ללא הזרקת חומר) ונמצא שאין דימום. מאושפז כבר 3 ימים במחלקה נוירולוגית. הסחרחורות נמשכות. אין שיתוק בשום חלק של הגוף שנראה לעין. הרופאים מחפשים אולי משהו אחר שגורם לסחרחורות ומפנים ל אף אוזן גרון. האם הסימנים הנ"ל מצביעים על אירוע מוחי? איך ניתן לאשש/לבטל את ההשערה של אירוע מוחי? כרגע לא נשלח לCT נוסף.
סחרחורת לכשעצמה היא תופעה שכיחה שבדרך כלל לא נגרמת על ידי שבץ מוח אלא כתוצאה מבעיות אוזן תיכונה המכילה אבר שווי המשקל או צואר ואחרות. אבל כשהסחרחורות באות יחד עם סמנים נוירולוגים כגון כפל ראייה, קושי בדבור או בליעה, חולשת יד או רגל - אז חושדים בבעיות הקשורות לזרימת דם בגזע המוח. CT מתקשה להראות שבץ בגזע המוח ולעיתים יש צורך בMRI. גם בדיקת כלי דם כמו דופלר או TCD עוזרת לאבחון. בהצלחה.
ערב טוב ד"ר גוטליב רציתי לדעת פרטים לגבי אונה שמאלית במוח אבי קיבל אירוע הוא בן 63 סובל מחסימה בצוואר בצינור אחד 100% ובצינור השני 60% מה עושים במצב כזה האם זה מצריך ניתוח או אפשר ע"י טיפול תרופתי למעשה האבחנה היתה שזה צד ימין כי הגפיים בצד זה נפגעו אבל אמרו לי שיתכן גם בצד שמאל שבמוח יש כמה נקודות אני מבולבל אם תוכל לתת לי קצת הסבר כדי שאני יסדר את הדברים . מודה לך מראש.
גש לפרק על שבץ מוחי במדור הרפואי באתר שלנוwww.pnaivebiru.com בקצור: אם החסימה מעל 70% בצד ההפוך לצד שבו נגרם השתוק יש התוייה לנתח ומתחת לזה צריך להתייחס לכל מקרה באופן אינדיוידואלי. כשהחסימה בצד "הלא סמפטומטי" כלומר הצד הזה לצד הגוף שנפגע בדרך כלל לא נוגעים בה אבל צריך להביא אותה בחשבון במכלול שיקולים טיפוליים של המטופל. בהצלחה.
השאלה: מהם הסימנים והסיטומים הקליניים האפשריים הנצפים אצל מטופל שב-בMRI שביצע התגלה אוטם בright middle cerebral artery אודה מאוד על תשובה מפורטת ככל האפשר בברכה יוסי
תשובה מפורטת ככל האפשר תקבל במדור הרפואי שלנו - בפרק על שבץ מוחי - באתר www.pnaivebriut.com קצור: שתוק של הפנים , יד ורגל משמאל + ירידה בתחושה שם + הפרעה בשדה הראייה משמאל + הפרעות בתשומת הלב המרחבית למה שקורה משמאל. בהצלחה.
לפני 3 חדשים עברתי ארוע מוחי חסימתי בצד ימין ועד עתה אייני משתחרר מתחושת הנימול בכל הצד השמאלי.(בפנים ובגפיים), ברצוני לדעת האם תחושה זו עוברת עם הזמן. כמו כן עפ"י בדיקת אקו דופלר של עורקי הצוואר: העורק המשותף מימן תקין אך מוצא העורק הפנימי - מודגם פלאק מסוייד מארך, ולא הודגמה זרימה. נאמר לי החסימה בעורק הימני מאד חזקה, אי לכך לא מנסים להמיסה וכי הגוף שלי בנה מעקפים ולכן עדיף לא להתעסק עם החסימה - האם זאת אומרת כי אני ממשיך לחיות בלי אספקת חמצן תקינה למוח ומה המשמעות לכך.
שלום רוני..אני לא יודעת לגבי שאר הדברים שכתבת..אבל לגבי הנימול..אבא שלי עבר אירוע דומה לפני כשמונה חדשים..נאמר לו שזה יכול להיעלם או להישאר כמו שהוא או להתחזק...ועד עכשיו תחושת הנימול לא נעלמה..אבל תודה לאל לא התחזקה..
ברב רובם של המקרים המוח "לומד" להתעלם מתחושת הנמול והיא מפסיקה להטריד אבל כשזה הופך למטרד רציני אפשר לנסות תרופות כמו טגרטול, דפקין, גבפנטין ועוד שמקטינות את תחושת הנמול (צריך "למדוד" את הסכון שבתופעות לואי מתרופות כאלו לעומת התועלת כדי להחליט אם כדאי לקחתן). לגבי עורק התרדמה החסום - אכן לא נוגעים בו כשהחסימה מלאה - ואכן המוח מסוגל להזרים דם אל אותם האזורים בדרכים עקיפות אבל לא פחות יועילות. קרא יותר על ה"מעגל של ויליס" במדור הרפואי - בפרק האנטומי - באתר שלנו www.pnaivebriut.com בהצלחה
ד"ר גוטליב שלום רב! אבי בן 60 קיבל לפני שבוע אירוע מוחי הוא סבל לאחרונה מכאבי ראש עזים ובילבול, כעת הוא נמצא במעקב רפואי בבי"ח כאשר לא בדיוק יודעים לתת לנו תשובות מדויקות מה בדיוק קורה רציתי לדעת אם הצילום בצואר מראה שאין סתימה כפי שחשבו,אבל בצילום הסי.טי של המוח בצד ימין מראה על נקודות ובהתחלה שללו את האבחון של גידול היתכן שבבדיקת mriיוכלו לדעת אם זה גידול (הוא נפגע בצד ימין של הגוף סוחב רגל וחוסר תחושה ביד) . אלו בעצם הפרטים היחידים שאני יודעת כעת, היתכן שישחררו אותו מבי"ח בלי אבחנה מדויקת עד שתבוצע הבדיקה mri אנו מאוד מודאגים ומבולבלים, אשמח אם תוכל לתת לי הסבר לגבי הבדיקה mri . תודה.
הכי חשוב זה הקליניקה - אם הסמנים התפתחו באופן פאומי - כמעת תמיד זהו שבץ או דימום אבל לא גידול ולהיפך. הMRI יעזור כמובן בהחנה המבדלת אבל בדרך כלל רואים גידול כבר בCT. הבדיקה של הצוואר - דופלר - בודקת רק אם כלי הדם מהלב לצוואר פתוחים אם שיש בהם הצרות או חסימה ואינה מאבחנת את הבעיה המוחית. עוד על דרכי האבחון של ארוע מוחי באתר שלנו www.pnaivebriut.com בהצלחה
תרגילים לשיפור יכולת הגלגול מהגו לבטן
להחזיק שתי הידיים ביחד משולבות בכפות הידיים ועם היד הטובה להעביר אותן לצד אליו רוצים להתגלגל ואז להעביר הגו ואחר כך את הרגליים, מין תנועת בורג. עוד תרגילים במדור המתאים באתר שלנו www/pnaivebirut.com בהצלחה
אני בן 73. לפני כשנה וחצי, בעקבות תעונת דרכים בין הרכב שלי לרכב אחר קיבלתי ארוע מוחי קל מאד. אושפזתי ל-5 ימים, כל הבדיקות היות תקינות. נהגתי לקבל אספירין במינון של 100 מ"ג ובעקבות האירוע המינון הוגדל ל- 325 מ"ג - BUFFERED PIRIN אני חולה ב- CML שזה סוג של לוקמיה כרונית. לפני חודש עברתי בדיקות מקיפות אצל הקרדיולוג והכל תקין. שאלתי אותו אם אני צריך להמשיך במינון של 325 מ"ג או שאפשר לרדת ל-100 מ"ג. הוא ענה שעלי לפנות לנורולוג. שאלתי האם המינון הגבוה מסוכן ויכול לגרום לשטף דם בלב או במוח כי לפעמים יש לי שטפי דם נקודתיים בידיים. אני טס בעוד 3 ימים לארה"ב ואני קצת חושש מהטיסה הארוכה. אני אודה לכם על תשובה ברורה ומהירה
מינון של 160 מ"ג (100+75 או 100 X 2) מספק הכי הרבה מקדם הגנה עם סכון כמו ב100 מ"ג ועל כן זהו המנון הכי כדאי. בהצלחה.
אני בן 86 נפלתי בבית וקבלתי ארוע מוחי אושפזתי לחודש ימים מאז אני לא מרגיש טוב אני קבלתי תרופה בשם buffered prin הלכתי לנוירולוג והוא נתן כמה תרופות יש להשיך באםפרין אם יש תשובה תודה למפרע
שלום רב רציתי לברר , באלו מסגרות ניתן לטפל באובדן זיכרון ובנייתו מחדש. מדובר בגיל צעיר לא אלצהיימר לאן ניתן לפנות ליעוץ ? , מה תהליך הטיפול בשיקום הזיכרון ? בתודה מראש
תתחילי בלקרוא את הכתוב די באריכות באתר שלנו על שיקום הזיכרון, כולל הסברים-המלצות וגישה - כתובתו www.pnaivebriut.com לאחר שתקראי זאת תהפכי ל'לקוחה אינטלגינטית' וזו מטרת האתר- להפוך אותך לכזה או כזו, תוכלי לפנות למוסדות שיקומיים לצעירים כמו בבית לוינשטיין או מחלקת השיקום הנוירולוגי בתה"ש או מכון רקאנטי לפגועי מוח ביד אליהו או מכון שפיצר בחיפה ולהתעניין מה הם מציעים לך ובאיזו עלות ולבחור משמתאים לכם. בסופו של דבר עיקר העבודה מוטלת עליכם. בהצלחה.
תודה רבה ושבוע טוב
חמותי לאחר אירוע מוחי חמי וחמותי זקוקים ומעוניינים בתמיכה של פסיכולוג כיצד ניתן למצוא פסיכולוג המתמחה במקרים אלה. מתגוררים בקריות
אני מכיר פסיכולוגית המתמחה בנושא אולם היא יושבת בהרצליה. אם מתאים אשמח לתת פרטים.
תצלצלו למחלקה הגיראטרית של בי"ח כרמל ותבקשו מד"ר גרי סניף שימליץ לכם על מישהו.
אבי בן 58 שנים מאובחן כחולה אלצהיימר מזה 4 שנים . בהיסטוריה הרפואית שלו עבר אירוע מוחי - שלאחר מכן עדיין נשמרה הבנתו - הוא המשיך ללכת - לדבר מעט - ולבלוע . הפגיעה היתה מיזערית. לאחרונה - עבר אירוע נוסף - לדברי ה רופא - על סמך ה- CT מוח יש לו הרבה אטמים. היום הוא בבית החולים באי שקט מוטורי - לא מדבר - קושי לבלוע מזון נוזלי- ניתן לו להרגעה- הלידול ( הוא נרדם לשעה וחצי ומתעורר שוב באי שקט) . יש לנו פיליפינית שהיתה עימו עד היום. ברצוני לדעת האם יש מסגרת טובה איכותית ונעימה לחולי אלצהיימר סיעודיים באזור הצפון ? אשמח אם תעדכן אותי בנושא. תודה מראש רחלי.
יש היום יותר מבית אבות סיעודי אחד שבוחר להתמחות בחולי אלצהיימר אבל איני מכיר אותם בצפון אם כי אין לי ספק שגם שם יש. אני מציע לפנות לאגודת חולי אלצהיימר . תמצא את הקישור האינטרנטי אליהם במדור הקישורים החיצוניים של האתר שלנו שכתובתו www.pnaivebriut.com הצלחה
חולה בן 82 עם אלטהיימר בשנתיים האחרונות ב סי טי ב פברואר 20הממצאים:דמם מסיבי בהמיספרה ימנית עם בצקת מוחית דיפוזית וסטית.קו אמצע שמאלה 2.4 סנטימטר פריצה לחדרים לטרליםשלישי ורביעי הרחבה של חדרים לטרליים עם בילונגינג הידרוצפלוס חסיצתית החולה מונשם עם עירויץ אתמול ישנה בצקת קלה בצד ימיני מנסיונך. מה הפרוגנוזה?(בעבר לפני שנתיים היה לו דימום מוחי שלפי סי טי-נספג
הפרוגנוזה רעה ולא רק בגלל הדמום הנרחב הגורם גם להפרעה בזרימת הנוזלים הפנימית במוח ועקב כך ללחץ על גזע המוח האחראי לתפקודים החיוניים כמו נשימה ולחץ דם אלא גם בגלל הכושר המוגבל להשתקם במידה ויתאושש מספיק לכך עקב הרזרבות המצומצמות בגלל היותו סובל ממחלת אלצהיימר לפני כן. מצטער.
שלום רב, אבי עבר אירוע מוחי, ולאחר שלילת שט"ד ו\או כרישי דם על ידי CT, אק"ג, אא"ג, דופלר ועוד מס' בדיקות, נשלח ל MRI עבור בדיקת גזע המוח. להלן תוצאות הבדיקה. אודה לך באם תוכל לחוות דעתך בנוגע לתוצאות. הסריקה בוצעה בשקלול T1, T2, FLAIR, T1 FFE במישורים סגיטלי, אקסיאלי וקורונלי, לפני ולאחר הזרקת גדוליניום 20 סמ"ק. מודגם נגע יחסית גדול (קוטר מירבי של 1.6 ס"מ) בתלמוס הימני. בנוסף נגעים רבים פרה-ונטריקולריים וגם בחומר הלבן ההיקפי יותר, הקודקודי. הנגעים אינם ספציפיים ואינם עוברים האדרה עם גדוליניום. שארית מאוד קטנה, תת-חריפה של דימום תת-דורלי פריאטלי משמאל. אות זרימה תקין בכלי הדם הגדולים התוך גוגלתיים. בברכה, איל
אוטם - סתימת כלי דם - באזור הטלמוס - המשמש כ'תחנה מרכזית' להרבה מידע תחושתי ולא רק המגיע אל המוח וממשיך ממנו לאזורים אחרים ועוד אוטמים קטנים באזור שמסביב למערכת החדרים הפנימית של המוח המלמדים על מחלה פעילה של כלי דם קטנים - עורקיקים - במוח, קרוב לודאי על רקע גורמי סכון כמו יתר לחץ דם או סוכרת. להמשך טיפול באספירין ושיקום לפי הצורך. בהצלחה.
תוצאות בדיקת MRI במוח הראו על מספר מוקדי אות גבוה בשקלול T2 בחומר הלבן אני מבקשת הסבר מעט מורחב ומהם דרכי הטפול בברכה שרה
זו תוצאה של סי.טי. אשמח לדעת יותר על המונח הנ"ל תודה יוסף
אזור של רקמת מוח לא תקינה הסובלת ממצב לאחר הפרעה באספקת החמצן וחומרי אנרגיה שהיו דרושים לתפקודה.
מה ההשלכות שיכולות להיות לתינוק בן 9 חודשים בגדילה עקב אנצפלומלציה בתלמוס. תודה
שלום רב, סבתי בת ה86 אושפזה לאחרונה עקב דלקת ריאות (מאז ומתמיד גם סבלה מאסטמה). בליל השלישי לאשפוז, הפסיקה לפתע לנשום ולמזלנו שהה איתה בנה ולכן בוצעה החייאה די באופן מיידי. מאז הינה מורדמת ומונשמת כ-3 שבועות, כאשר מצליחה לנשום אפקטיבית גם בכוחות עצמה (הרופאים מאפשרים זאת לפרקים). עד האירוע תפקדה באופן די מלא. ע"פ הרופאים - בבדיקה נוירולוגית נראה שישנו נזק מסויים אך לא בגזע המוח. בימים האחרונים ניתן להבחין שהיא זזה במיטתה ומגיבה לגרויים - כמו ליטוף בראשה, למשל. בעוד כשבוע מתכוונים לבצע ניתוח קנה נשימה. למה לדעתך ניתן לצפות בהמשך ? בתודה, מאיר
3 שבועות של חוסר התאוששות משמעותי והמשך המצב הרדום אינן סימן מבשר טובות וקיים סכון משמעותי שהיא סבלה מנזק מוחי ניכר שימנע את חזרתה למצב הקודם. תהיו חזקים ובהצלחה.
אבי בן 60 בערך ועבר בשבת האחרונה ארוע מוחי שהוגדר קל ונמצא כי יש לו לחץ דם גבוה 220 וכן כולסטרול גבוה באותו יום שקרה לו הארוע מוחי עוד בבוקר הרגיש סחרחורות ואי שווי משקל אך זה עבר לו כשנח ושתה הרבה אך בלילה לפתע לא הרגיש את רגל שמאל ויד ימין והדיבור נעשה לו כבד, לא ידענו מה קורה ולא חשבנו שזה המקרה רק בבוקר ששוב ניסה לקום ונפל קראנו למד"א שזיהו זאת כארוע מוחי קל, היום הוא עומד כבר על הרגלים ואף מתהלך וגם הדיבור הסתדר לו, מה עושים ואיך יודעים ח"ו לזהות מצב זה ולפנות לביה"ח בזמן, בקיצור, מה עושים ומה לשנות בתזונה ובכלל באורח חיים בהמשך? אודה לכם על תשובתכם, תודה רבה, עופרה
אבי עבר לפני כארבעה ימים ארוע מוחי שהוגדר כקל, והוצע לו ע"י רופאי איכילוב להשתתף בניסוי המבוצע ע"י קבוצת מחקר ברחבי העולם כאשר מטרת הניסוי היא לקבוע האם התרופה Plavix המכילה Clopidogrel יותר יעילה מהתרופה Aggrenox למניעת ארוע מוחי חוזר. בנוסף, מטרה נוספת בניסוי היא לבדוק האם לחומר טרמיסרטן המצוי בתרופה Mlacdis (המשמש לטיפול ביתר לחץ דם) יש השפעה חיובית בטיפול למניעת ארוע מוחי חוזר. היתרונות בטיפול: קבלת התרופות חינם (תרופות אשר אינן כלולות בסל התרופות), ליווי מעקב ובדיקות ע"י ביה"ח, סדנת הרזייה ומעקב. האם מומלץ להשתתף בניסוי מעין זה למניעת ארוע מוחי חוזר? האם התרופות הללו ידועות, מוכרות ושכיחות בטיפולים הנ"ל? האם יש חשש בקומבינציה של תרופה למניעת ארוע מוחי והתרופה לטיפול ביתר לחץ דם? האם אלו תרופות שניתן להפסיק לקחת אותן בכל עת ללא חשש? אנא עזרתך בתודה מראש.
לא נראה לי שצריך להיות לכם איזשהו חשש מפני ההשתתפות בנסוי הזה משום שמדובר בתרופות למניעת שבץ חוזר שמועילותן הוכחה היטב, כל אחת בפני עצמה, ומעוניינים רק להשוות בינהן. ההבדל הוא הכל מיקרה קטן מאוד. היתרון שבהשתתפות בנסוים כאלו הוא שבדרך כלל נהנים מיותר תשומת לב וזה לא מזיק אף פעם..
תודה רבה ד"ר, החלטתנו להשתלב בניסוי ומקווים לטוב. תזכה למצוות ולשנים רבות. רונן .
שלום רב. אימנו לקתה באוטם שריר הלב וכתוצאה מכך עברה אירוע מוחי ומאז כבר שלושה ימים היא במצב של עירפול חושים ושינה חזקה כמי שלא ישן נצח. הרופאים אמרו לנו לשלוח אותה למוסד או לקחת אותה הביתה. אני אמנם לא רופאה, אולם לי הסימנים שלה נראים חיוביים. היא מגיבה לקריאה לשמה, היא מגיבה למגע. היא מניעה את עצמה במיטה מצד לצד תוך היאנחות וגניחות עמוקות של כאב, שאלתי. אנחנו רוצים לקחת אותה הביתה רק לא יודעים איך להיערך ולמה לצפות בהמשך ובבית החולים הרימו ידיים בשניה הראשונה שהגענו לשם לדעתי מפאת גילה ועצם זה ששמה לא "אריק שרון,. סליחה על הציניות אולם האטימות וחוסר הרגישות למשפחה שעבורם הגיל של האמא לא משחק תפקיד ושלילת כל תקווה מאיתנו.
שכחת לציין כמה זמן היא בבית חולים וזה קצת מקשה על מתן התשובה. אם נניח שהיא בבית חולים מעל שבועיים וחלף פחות או יותר הזמן המקובל להשגחה אחר מצבה הראשוני ואם נניח שמצבה עדיין ישנוני כפי שאת מתארת לא נראה הגיוני כל כך לקחת אותה הביתה. כיצד היא תוזן? האם אתם מיומנים בטיפול הסיעודי הדרוש? בשבל ראשון סביר לקחת אותה לבית חולים גריאטרי מוכר מטעם קופת החולים שלה ולראות אם מסתמנת הטבה או לאוו ורק אחר כך ולאחר הכנה מתאימה אפשר לשקול העברה לבית. קראו יותר על הטיפול הסיעודי לאחר שבץ מוחי במדור הסיעודי של האתר שלנו שכתובתו www.pnaivebriut.com בהצלחה
שלום רב ד"ר גוטליב דניאל. אני בת 26 ,יש לי מין תופעה מוזרה שהעין התקטנה שלי וזה מלווה בקפיתות קטנות ומהירות .ובנוסךף לכך הלחי שלי מורמת כלפי מעלה כאליו שאני מחייכת רק מצד אחד אבל אני לא מחייכת .זה פשוט הרגשה כאילו מישהו תופס לי את הפנים ואני מנסה לעשות תנועות על מנת לשחרר את זה וזה ממש לא עוזר זה מין הרגשה של חצי שיתוק של הפנים .מדובר בצד הימני של הפנים. מה אני יכולה לעשות ?לאיפה עלי לפנות?ומה עלי לעשות בנידון?
בהחלט יש מקום לבדיקתך על ידי נוירולוג כדי לראות אם יש ממצאים אחרים בבדיקה. יכול להיות שמדובר בדלקת וירלית של עצב הפנים שהיא מחלה קלה וחולפת מעצמה אבל בכל מיקרה צריך להבדק. בהצלחה.
שלום ד"ר *תוך כמה זמן מהתפתחות דלקת במוח ניתן לאבחן זאת בבדיקה LP[דיקור מותני) *מהם הממצאים בבדיקה שיכולים להצביע על התפתחות דלקתית.
אני מניח שכבר ביממה הראשונה מוצאים סימני דלקת בנוזל השידרה ואלו מתבטאים בשינויים ברמות החלבון, הסוכר ואוכלוסיית התאים שם.
אבי בן 54 עבר אירוע מוחי לפני שלושה חודשים כתוצאה מדימום תוך מוחי שפגע בפלג השמאלי של גופו (מטורית), ביד וברגל. לאחר שיקום של חודשיים בבית לוינשטיין חל שיפור ניכר ברגל (עד הליכה עצמאית) ושיפור קל בתפקוד היד. חרף זאת, הוא מתלונן על כאבים עזים בכתף וכף היד כשורפת לו ונפוחה. שאלותי: מה ניתן לעשות כדי לשפר את סיכוי אבי להחלמה והחזרת היד לתפקוד מטורי מקסמלי (לצד תרגילי ריפוי בעיסוק)? האם ישנו מכשיר ממולץ לרכוש בהקשר זה? ואיך ניתן לשכך כאביו האמורים? ותודה מראש
דוקטור שלום.אני בן 30.לפני 15 שנה עברתי אירוע מוחי ,שטף דם במוח (ספונטני). בניתוח הראשון שבוצע אז נוקז הדם מתוך ראשי.בניתוח השני נכרת אותו עורק בעייתי. עברתי בהצלחה שיקום בבית לוינשטיין וחזרתי לחיים נורמלים לחלוטין .עם חולשה בפלג גוף שמאלי. לפני 2 שנים בערך התחילו לפתע להופיע אצלי כאבים, דקרות בלתי מוסברות באיזור לחי ימין.התכיפות היא בערך פעמיים בחודש למשך 2 דקות בערך.דקירות לא נעימות שעוברות מאליהן. האם יש הסבר לכך?האם נראה שיש קשר בין האירוע שכברת לכאבים אלו?
ללא הרקע של הדמום המוחי קרוב לודאי שלדקירות המתוארות על ידך לא הייתה כל משמעות. גם עם הרקע שלך המצב לא שונה בעיקרון וסביר מאוד שמדובר בהקרנה חסרת משמעות מחוליות צוואריות אבל ליתר ביטחון עליך להבדק נוירולוגית.
מודה לך על התקווה שנטעת בלבנו ועל המענה המהיר . אודה באם תפנה הח"מ לאתר הספרות המקצועית בעניין ולו למאמר אחד הקושר לחץ נפשי להופעת שבץ מוחי.
בעלי עבר אירוע מוחי לפני כעשרה חודשים כיום מצבו השתפר בהרבה אולם עדיין לא מתפקד לגמרי זקוק להשגחה
? מה השאלה
כפי שאמרתי בטלפון למשהתקשר אלי השבוע - אני שייך לזרם הקצת יותר שמרני שלא כל כך מאמין בלחץ נפשי כגורם לאירוע מוחי בעבודה ואיני שומר בעצמי את המבואות התומכות בכך אבל נדמה לי שהיו כבר תקדימים במל"ל שבהם הוכר חלקית גורם הלחץ בעבודה. אולי אחד מעו"ד המתעסקים בכך מכיר את המבואות. בהצלחה.
שלום ד"ר יקר, ראשית ישר כח על פועלך בפורום..תבורך!! סבתי לקתה באירוע מוחי , כתוצאה מכך כל צד שמאל שלה משותק, רגל יד,בית בליעה,פה, פנים, אך לשמחתינו היא בהכרה מלאה , מתקשרת איתנו, זוכרת את כולם ואפילו מספרי טלפון.. הגענו לבית רבקה שבפ"ת, ושם נאמר לנו שהיא קבלה אירוע קשה מאוד בדרגה 4 היא בת 67 והיתה פעילה כל ימי חייה , היו לה פירפורים בלב וגם היא לקחה אספירין כמה שאלות לי אליך: 1. מה זה בדיוק דרגה 4? ומתוך כמה? 2. כעת היא שוכבת ומכריחים אותה לפחות4 שעות לשבת על כסא גלגלים, דבר שפשוט מענה אותה , אך זה חלק מהשיקום , לפי המצב, יש סיכוי בכלל שהיא תחזור לתפקד? האם היא תלך על הרגליים האם יש סיכוי שתזיז את היד איך הדבר יכול להיות? אנו מנסים להאחז בתקווה מסויימת אך כשאנו רואים אותה זה לא נתפס בהגיון שיש סכוי בכלל שהיא תשתקם..תלך ..תתפקד..אנא נתב לנו קו מחשבה האם הדבר הזה באמת אפשרי לאור התאור שלי על מצבה? 3. האם יש איזשהי דרך שנוכל לעזור לה, כל דבר העולה בדעתך? לקנות מכשיר מיוחד חדיש שאתה מכיר , דרך אחרת חוץ מבית רבקה ? תוספת של עוד פסיוטרפיסט או כל דבר שאנו לא מודעים לו? 4. תודה מראש עבור תשובתך.
איני יודע מה הכוונה בדרגה 4 אבל אני מניח שאין דרגה 5 והכוונה לארוע מוחי קשה שפוגע לא רק בשרירים אלא גם בתחושות כולל ביכולת התפיסה המרחבית. הסכוי לחזור להליכה אפקטיבית בתוך הבית לאחר אירוע מוחי כזה הוא בערך 20% וזה לא הרבה אבל זה לא אומר שאפשר להניח לאדם לשכב במיטה כי מוכרחים לדאוג לאכות חייו גם אם ישאר במצב סיעודי. משום כך חשוב לצאת מהמיטה ולבלות כמה שעות ביום על כיסא ולהלחם על ביצוע פעולות ראשוניות כגון אכילה ושתייה ורחצה מול הכיור באופן עצמאי. אינני חושב שיש מקום למכשירים וגם אין אפשרות לתוספת כוח אדם במסגרת צבורית כמו בית רבקה אבל תמיד יש צורך להוסיף ידע על המצב ועל משניתן לעשות מבחינה שיקומית ומבחינת איכות החיים ואני מפנה אותך לאחר שלנו ללמוד יותר על הנושא: כתובתו www.pnaivebriut.com הצלחה
אבי ביקר באינספור רופאים אחרי אירוע מוחי. הוא סובל מבעיות ברגליים ובפרקים. צפינו בתוכנית של רבקה מיכאלי, ביום חמישי בבוקר, ב"קשת". דר' קונפורטי התארח בתוכנית בקשר לתופעות הלוואי של אחרי אירועים מוחיים. אם מישהו רואה את ההודעה ושמע, מכיר יודע מהו מספר הטלפון של הרופא- נשמח!!! שמו הוא דר'/פרופ' קונפורטי או קומפורטי תודה רינת
למה שלא תנסה להתקשר ישירות לקשת לבקש את התוכנית של רבקה מיכאלי ולשאול שם מה שאתה צריך
אינני מכיר
שלום רב, לפני 5 חודשים עברתי אירוע מוחי קל כאשר הצד הנפגע הוא הצד הקוגנטיבי. לפני שבועיים עברתי התקף אפילפטי בלילה ומאז אני מתעוררת בבוקר עם תחושה של חוסר יציבות וסחרחורת. למה יש ליחס את חוסר היציבות והסחרחורות לאירוע מוחי או להתקף האפילפטי. בתודה
התקף אפילפטי הוא סבוך הקורה אצל 5-10 אחוז מהחולים שעברו אירוע מוחי וצריך להיות בטוחים שהבעיה מטופלת באופן יסודי על ידי ביצוע בדיקת EEG , לעיתים גם בשינה, ואיזון תרופתי ברמות טיפוליות נכונות הנבדקות על ידי בדיקות דם. אם הבעיה ממשיכה להיות פעילה, למשל התקפים ליליים בשינה, וגם כשרמות התרופה גבוהות מדי בדם, זה עלול להסביר את התלונות של סחרחורות בבוקר. כדאי לחזור להבדק אצל הנוירולוג.
ד"ר גוטליב, שלום. אבי (בן 69) סבל מדמם מוחי (צד שמאל) לפני כ-3 שבועות. הוא משותק בצד ימין, אינו מדבר כלל, ועבר טרכיאוסטומיה משום שבעקבות השיתוק לא הצליח לשמור על נתיב אוויר פתוח. עד עכשיו הוא התנדנד בין זיהומים, בעיות נשימה וכו'. עכשיו נראה שהוא מתחיל להתייצב מבחינה רפואית. הוא בהכרה, ונראה שמבין את העובר עליו. לנו - בני המשפחה - יש תחושה שהוא בדיכאון בעקבות המצב, והוא ממעט לשתף פעולה. שאלותי: 1. מה הסיכויים לכך שיכולת הדיבור והתנועה תחזור, בהינתן שעד עכשיו אין כל סימן לשיפור? מה הסיכויים שיוכל לשלוט בנשימה בלי הקנולה של הטרכיאוסטומיה? 2. האם האבחנה (הלא מקצועית) שלנו לגבי דיכאון נכונה? מה ניתן לעשות בעניין זה? בתודה מראש!
הכלל שאוצמר שתשעים אחוז מההחלמה מתרחש בחודש הראשון לאחר האירוע אינו כל כך נכון לגבי דמם ושם זה לוקח יותר זמן וההחלמה באופן מפתיע יכולה להיות מעט יותר טובה כי חלקים של המוח עשויים לחזור לפעול לאחר שהדמם נספג. חכו בסבלנות עוד כחודש לפני הערכת המצב המתקדמת. חזרה לנשימה ללא טרכאוסטומיה שכיחה במצבים כאלו והגמילה מהטרכאוסטום מתרחשת במהלך החודש השני או השלישי לאחר האירוע בתנאי שלא קרו סבוכים נוספים שדרדרו את המצב אחורה. מאוד אפשרי שאתם צודקים לגבי האפשרות של דיכאון אבל קצת מוקדם מדי לקבוע זאת לאחר 3 שבועות מבחינה זו שמתן תרופות מתאימות כעת יכול להיות מוקדם מדי וכדאי לחכות לפחות שבועיים ויותר לפני שהשאלה של הטיפול התרופתי עולה, בינתיים אפשר לטפל בחשד לדכיאון באמצעות כל הדרכים הלא תרופתיות שההגיון הבריא יכול לחשוב עליהן בהצלחה
מה ההבדל בין אירוע מוחי בצד שמאל לימין ? אני יודע שאם צד ימין משותק אז הפגיעה היא בצד שמאל של המח, השאלה היא מה תפקיד המח בצד שמאל וימין? והאם כשצד ימין של המח נפגע (אזי צד שמאל משותק) האירוע נחשב כיותר קשה? כלומר האם הפגיעה של צד שמאל של הגוף(ימין של המח) יותר קשה?
כאשר אני שואל את אבי שגילו 72 את רוב השאלות הו עונה בצורה נכונה ביד או בראש כי כושר הדיבור ניפגע אבל לדרישת הופאים או לדרישתי כמו להצביע על העין או להרים את היד או ליסגור עניים הו עושה הפוך שאלתי למה ואים מגיע לו שיקום לפי חוק ועד כמה אני אמור להשפיע על הרופה שדחה אותו בפעם הריאשונה וביקש ליבדוק אותו בעוד שבוע. בתודה ירון.
אני מבקשת לדעת אני אישה בת 53 עברתי ארוע מוחי בדיוק היום לפני שנתיים שתי אצבעות ביד שמאל עדיין יש לי קושי בהזזה האם יש סיכוי שאני ארפא .....האם יש משהו שעלי לעשות פיזיותרפיה כבר אינני עושה וזו גם לא הועילה לי.....בבקשה.
אינני מכיר מצב שבו רק שתי אצבעות נפגעות עקב אירוע מוחי כך שאיני יודע איך ליעץ לך. כדאי שתבדקי על ידי אורטופד או נוירולוג כדי להבין מה הבעיה באצבעות האלו. בהצלחה.
הפרעה בדבור - אפזיה - כתוצאה מנזק מוחי - בדרך כלל אירוע מוחי - מחייבת התייחסות הולמת של הצוות הרפואי כולל טיפול של קלינאית תקשורת. קופות החולים ומחלקות השיקום מחויבות להגיש טיפול כזה עד שלושה חודשים מהאירוע בתנאי שנצפית התקדמות אצל המטופל. בשלב ראשון לך תדרוש הערכה רצינית של קלינאית תקשורת עבור אביך. בהצלחה.
שלום רב אבי עבר דום לב וכתוצאה מכך פגיעה מוחית קשה בתחילת שיקומו היה רגוע הוא קיבל בבית חולים קלופיקסול דפו 200 אחרי שהוא השתולל ומאז הוא לא רגוע הוא עצבני מאוד הוא קיבל ווליום ועכשיו הוא מקבל לוריבן האם אפשר להוציא מהגוף את ההשפעה של הקלופיקסול ? האם אפשר לגמול אותו מהלוריוון ? הוא מקבל מ"ג 1לוריוון 3 פעמים ביום יש לציין שכנראה הכדור לא משפיע עליוו ולצערי נצטרך להגדיל לו את המינון אודה לכם מאוד אם תיצרו איתי קשר בהקדם בכבוד רב אברהם גיא
לא קל להרגיע אדם שעבר נזק מוחי מפושט ולעיתים קרובות נאלצים להתשמש בתרופות הרגעה. שתי התרופות המוזכרות נחשבות יחסית לרע במיעוטו מבחינת תופעות הלוואי של תרופות אלו ובכל מיקרה המטרה היא להרגיע את המטופל כדי שלא יזיק לעצמו על ידי האי שקט והבילבול שבו הוא נמצא. ברגע שאין בהן צורך שמחים להפסיק אותן. לוקח אולי כמה ימים לכל היותר עד שהקלופיקסול מתנקה מהגוף וכשתיים עשרה שעות עד שהלוריון מתנקה המגוף. המינון של 3 מ"ג לוריון ליום אינו גדול והוא אינו גורם לנזק בלתי הפיך אלא להיפך מאפשר המשך החלמה שקט יותר למטופל ולסובבים אותו. בהצלחה.
ד"ר גוטליב הוא המנהל לשעבר של בית רבקה
טעות. ניהלתי מחלקה בתוך בית רבקה.
אני מתנצלת ששאלה זו אינו קשורה לאירוע מוחי, אבל רציתי בבקשה לשאול מה זה קלונוס, ומה פרוש "בבינסקי דו"צ ללא סימני גירוי מנגיאלי". תודה מראש.
קלונוס פירושו שהחזר גידי המופק בקרסול (החזר אכילס) חוזר על עצמו מספר פעמים וזה מבטא ערות יתר של ההחזר הזה. ערות החזרים, כמו גם סימני בבינסקי, הם סימנים נוירולוגים המצביעים על מעורבות המסלול הפירמידלי המתחיל במעטפת המוח (הקורטקס) ומסתיים בתאי חוט השדרה באיזשהו תהליך פתולוגי.
שלום , סבתי עברה אירוע מוחי כרגע היא משותקת בחצי גוף שמאל אך צלולה בדעתה, שבוע הבא היא תועבר לשיקום בבית רבקה שבפתח תקווה, האם מישהו שמע על המקום? ומה עושים בדיוק בשיקום, כיצד אני המשפחה נוכל לעזור לה בתהליך?
זהו בית החולים הגריאטרי הראשי של שירותי בריאות כללית באזור ת"א ופת"ת ועוסקים שם בשיקום כבר שנים רבות. את והמשפחה מוזמנים להיות חלק אקטיבי בתהליך השיקומי. את מוזמנת להכנס לאתר שלנו (בעוד 3-4 ימים לאחר שיפתח שוב) כדי ללמוד כיצד תתוכלו להיות מעורבים בתהליך הזה www.pnaivebriut.com בהצלחה
אימי היתה בזמנו בשיקום בבית רבקה, דר' גוטליב היה אז מנהל של יחידת שיקום ויש לי הרבה מילים חמות על הצוות שהיה אז, במיוחד לאחר 5 שבועות איומים במחלקה פנימית בוולפסון. רק בריאות וסבלנות לילי
שלום לך! אבא שלי עבר אירוע מוחי לפני כ-10 חודשים לפני כשלוש שבועות הפסיקו לתת לו זריקות קלקסן והוא מקבל במקום זה אספירין הוא נמצא בבית אבות משותק בצד שמאל של הגוף ומתקשר איתנו בפעולות פשוטות יש בעיה הרגל המשותקת ממש מנופחת כלומר הכף רגל וגם קצת כף רגל ימין הלא משותקת. 1)מה עלינו לעשות בכדי שהנפיחות תירד? 2) ממה זה נובע? והאם זה מסוכן?
רופא צריך לקבוע, כמיטב יכולתו, האם הנפיחות נגרמת עקב הפרעה חריפה בזרימה הורידית ברגל או עקב הפרעה כרונית כזו או בעיות אחרות כמו אי ספיקת לב ועוד. במקרה הראשון יהיה צורך להמשיך לבדיקת דופלר ורידי של הרגל ולשקול חזרה לטיפול בקלבסן או 'קומדין. בכל מיקרה יש אפשרות לעיתים לחבוש את השוקיים באגד אלסטי כדי להרויד את הנפיחות ולשפר את הזרימה הורידית. בהצלחה
אבא שלי עבר ביום שישי אירוע מוחי כנראה בעקבות פירפור לב כרגע לפי דברי הנאורולוגית מצבו טוב הוא נפגע באיזור הבליעה כרגע הוא עדיין בבית החולים מקבל טיפול תרופתי הוא אינו יכול לקבל טיפול של מדלילי דם מפני שבעקבות הסטרס קיבתו התחילה לדמם, אתמול יום שני הוצאה לו הזונדה ונאמר לנו שהוא יכול להתחיל לאכול מעדנים וכו' ברצוני לדעת מהי מידת השיפור של איזור בית הבליעה לאחר אירוע מוחי ואם יש זמן מוגדר לחכות להחלמה כ"כ ברצוני לדעת אם אנו צריכים להעביר אותו בית חולים למחלקה מיוחדת מפני שכרגע הוא נמצא בפנימית.
הוצאת הזונדה כל כך מהר היא סימן מעודד מאוד וחזרה לאכילה רגילה היא הטיפול הטוב ביותר , בנוסף לתרופות המתאימות שבוודאי מקבל, לדימום בכיב הקיבה. למעשה הוא נמצא כבר בתהליך החלמה וקרוב לודאי שיועבר תוך מספר ימים להמשך שיקום. עד אז מחלקה פנימית היא המקום הנכון עבורו. תוכלי לקראו עוד על תהליך השיקום באתר שלנו www.pnaivebriut.com (סגור ל3-4 ימים לתחזוקה) בהצלחה.
שלום רב אבי בן 68 סבל משני ארועים מוחיים כתוצאה מדלקת קרום המוח.ארוע ראשון בספטמבר גרם לשיתוק זמני בחלק גוף שמאלי ממנו השתקם כמעט לגמרי. ארוע שני לפני חודש גרם לפזילה,ראיה כפולה וחוסר מיקוד וכן חוסר שיווי משקל. הפזילה והראייה הכפולה חלפו אך עדיין לא יכול לקרוא ואין לו שיווי משקל-נטיה חזקה ימינה הפעם, אפילו עם הליכון אין שיווי משקל וללא תמיכה נופל ישר ימינה.(מהארוע הקודם השתקם הרבה יותר מהר). מהו בעצם הנזק שנגרם במוח הפעם והיכן? ומהם סיכויי השיקום ממצב זה? מבחינה שכלית אין כל פגיעה אבל דיכאון קל ובוכה בקלות מה שמאד לא מתאים לאופיו.מטופל בסרוקסט 1 ליום. (האם מינון מספיק?) בברכה ובתודה מראש.
הנזק הפעם ארע כנראה בגזע המוח והפרעת שווי המשקל אופיינית לנזק שם. מניסויוני היא חולפת די טוב, יותר מאשר כאשר נגרם נזק המיספרלי, אבל לוקח הרבה יותר זמן עד שזה קורה ופירושו שצריך להמשיך להתעקש על המשך תרגול ההליכה עם הליכון ובתמיכה ואחר כך בהשגחה חודשים, בדרך כלל חצי שנה, עד שההליכה מתחילה לחזור לרמה סבירה של עצמאות. שימור התפקוד הקוגניטבי הוא כמובן גורם חיובי מאוד וגם זה אופיני לנזק בגזע המוח וקשור כנראה בפרוגנוזה הטובה יותר של נזק שם. תופעות חוסר היציבות ברגשי אופייניות לנזק מפוזר כפי שקורה לאחר שנ י ארועים ויותר ואסור לתת לזה להפריע למהלך השיקום גם אם לעיתים זה גורם למבוכה. הטיפול בסרוקטס מתאים וגם המינון ולוקח 6+ שבועות עד שמרגישים את השפעתו. פרטים נוספים תוכלי למצוא באתר שלנו www.pnaivebriut.com (סגור למספר ימים לרגל תחזוקה) בהצלחה
אני ימיני ביד. בנוסף אני אדם מאוד מאוד ריאלי ומדעי וממש לא אומנותי. החלטתי לעשות שינוי, והתחלתי להיות שמאלי ביד.. עם כל ההשלכות.. לכתוב , להזיז את העכבר במחשב , לאכול וכו.... רציתי לדעת האם יש מחקרים בנושא על ההשלכות בנושא? אני רק רוצה לציין שבנוסף אני מתכוון להתחיל לשפר קורדינציה ברגל שמאל (בעזרת כדורגל וכו...) ואני חושב על שיטות לשפר את עין שמאל ואוזן שמאל (למרות שכאן מדובר באיברים יותר רגישים ואני לא בטוח איך להפוך אותם לדומננטים ולחזק אותם באופן יחסים לאחיהם הימיני.) המטרה: לשפר את ההרמוניה של שני החלקים במוח שלי - ולשפר בעיקר את הצד הימיני החלש והלא דומננטי. אשמח לתגובות, הערות ושפיכת מידע מנסיונכם בנושא - תודה~~!!!!
סביר שהמעבר לשימוש ביד ורגל שמאל כגפיים "שולטות" אכן יגרום להתפתחות של אזורים בהמיסרפה הימנית במקביל לאותם האזורים בהמיספרה השמאלית, אבל איני בטוח שאני מבין למה הכוונה ב"לשפר את ההרמוניה.." וגם איני מסכים עם ההתייחסות להמיספרה שנייה כפחות חושבה שכן ידוע שהיא ממלאת תפקיד חשוב בתפיסה החזותית, המרחבית ובתפיסת הגשטלט (התמונה הכוללת) כמו גם בעבוד מקביל של המידע בניגוד חעיבוד הסקואנציאלי של המידע בהמיספרה ה"שלטת", אז מה בעצם אתה מנסה להשיג?
אני רוצה לשפר את היכולות של האונה הימינית ע"י הפעלה מוגברת שלה... אני טוב בכל היכולות "השמאליות" הלוגיות וכדומה... ולעומת זאת חלש ביכולות "הימניות" ולכן אני חושב להפעיל את צד ימין של המוח ע"י הפעלת צד שמאל של הגוף. כמו: 1. כתיבה ביד שמאל. כדורסל ביד שמאל.... 2. לשם כיסוי על עין ימין (כמו שעושים לעין עצלה) לאיזה כמה שעות ביום... 3. לשמוע מוזיקה או בכלל רק באוזן שמאל (ע"י אטם שמיעה). 4. לשפר קורדינציה ברגל שמאל ע"י כדורגל וכדומה. מה אתה חושב על הרעיון שלי?
שמי חנה אני פונה אליך בעיניין אימי . אימי בת 73 ולפני 5 שנים היה לה ארוע מוחי קל ללא סימנים פתלוגים. בשנתיים האחרונות חל שינוי בעיניין הזכרון כגון: שכחה לפרטים שנאמרו על ידה, שכחה של אנשים שהיו מוכרים לה, שכחה של טווח קצר. אני פונה אליך על מנת לקבל ייעוץ, האם יש טיפול מונע? על מנת שלא יחמיר מצבה אודה לך אם תענה.. תודה חנה.
ראשית כל צריך להקל עליה עלךך ידי התאמת הסביבה מבחינה מבנית, חברתית ופעלותית ליכולות הקוגניטביות שלה ותרגול השימוש באביזרי עזר שהחשוב בהם הוא נהול יומן מסודר לכל המטלות. קראי עוד במדור המיועיד לכך באתר שלנו www.pnaivebriut.com לגבי תרופות המצב קצת בעייתי כי תרופות טבעיות כמו גינקו בילבואה לא כל כך רצויות עם אספירין ואילו תרופות מעכבות פרוק אצטילכולין (ממוריט, ריוסטיגמין) המשמות לטיפול במחלת אלצהיימר שיש עליהן דיווחים שהן עשויות לעזור גם בהפרעות זכרון על רקע וקסולרי אינן מוכרות בסל למטרה זו ועלותן באופן פרטי גבוה - מאות שקלים בחודש. בהצלחה
אובחנה אצלי אפילפסיה ביום חמישי האחרון. ההתקף היה במקום עבודתי. כשחזרתי לעבודה לאחר אשפוז בן 4 ימים, דיברתי עם חברי לעבודה ושמעתי מהם את תיאור ההתקף. הם תיארו דברים שלאחר עיון בספרים ובאינטרנט לא ראיתי בשום מקום שמופיע דבר דומה. לפי מה שחברי אומרים גופי התמתח עד שעליתי על השולחן שלידו ישבתי ולאחר מכן קפצתי אל השכנה שלידי. היא הניחה אותי על הרצפה והתחלתי לפרכס. לא קראתי בשום מקום על איזה שהם התמתחויות אלא על התכווצויות ופירכוסים(שגם אותם היה לי)
מה השאלה? האם יכול להיות שזה לא אפילפסיה? ספק. בהנחה שהאבחנה נעשתה על סמך EEG חיובי ובשיקול דעת מקצועי סביר שמדובר באפילפסיה אולי מהסוטג הנקרא פסיכומוטרוי שבו יש לפני ההתקף התנהגויות שונות ומשונות. בהצלחה.
לד" גוטליב אני חולה אפילפסיה. שביקשתי את עזרת האתר הם ביקשו ממני 200 ש"ח. איזה אתר יש בנידון שלא דורש כסף. ממי עוד אפשר לקבל עזרה בנידון. בתודה sbh
שלום, אבי בן 63 עבר אירוע מוחי לפני פחות משנה. רגלו וידו מנומללים דבר שמאוד מפריע לו בפעיליות היום יומיות וגם גורם לו לדיכאון. הבנתי שבטיפולים קונבנציונלים אין מענה לבעיה זו. ברצוני לדעת האם יש דרך לשפר הרגשה זו בטיפולים אלטרנטיבים. תודה רבה.
טיפול בתרופות כמו טגרטול, גבפנטין, אלטרול ועדו יכול לעזור. דיקור אולי יעזור גם. בהצלחה.
שלום אבי לאחר אירוע מוחי אסכמי בגזע המוח שגרם למצב של דיפלופיה דיסאטריה ואטקסיה כמו כן קיים חשד שקיימות הפרעות קוגנטיביות של פונקציות גבוהות . לאור האמור א. מה משמעות הפרעה של פונקציות גבוהות במה בא לידי ביטוי ההפרעה כאמור , האם המצב הפיך ,כיצד ניתן לשפרו ,האם יחזור לתפקוד רגיל מבחינה קוגנטיבית אם כן מהו טווח הזמן ורמת השיקום המצופה וכיצד ניתן לקדמו . ב. מתי רצוי לערוך בדיקה, מבחן לגבי השלכות הפגיעה כתוצאה מהאירוע (כיום כארבעה חודשים לאחר האירוע לכאורה באצטלה של קידום נדרש אבי על ידי עבודתו לעבור בחינות לעניין כושרו המנטלי ) . ג. האם קיימת ספרות מקצועית שמצביעה על קשר בין מתח ועומס בעבודה לבין התרחשות לבין האירוע הוסקולרי המוחי (כנראה מדובר בתהליך תרומבוטי ) אודה גם על קבלת פרטים הפניה לספרות המקצועית ועמדתכם בנושא . בברכה , שלי אורן.
ארוע בגזע המוח נוטה להחלים יותר לאט אבל יותר טוב מאשר סוגי ארוע אחרים (למשל המיפרלים) ותהליך ההחלמה נמשך לפחות שישה חודשים. תפקודים גבוהים פירושו כל התפקודים הקשורים להפעלת האינטלגינציה ובמקרה של גזה המוח הפגיעה היא לעיתים קרובות בזיכרון. 4 חודשים אחרי הארוע מוקדם מדי לדעתי לערוך הערכה סופית של כשרות לעבודה והייתי דוחה אותה לפחות עד אחרי שישה חודשים להערכה ראשונית ותשעה חודשים עד שנה להערכה מסכמת. יש מספר תקדימים לקשירת הופעתו של שבץ מוח עם מחת ולחץ בעבודה אבל החתום מטה דווקא בדעה שלא ניתן לקשור קשר ישיר בין השניים. מתח בעבודה אף פעם לא נחשב לדבר בריא אבל מכאן ועד להתייחס אליו כגורם להופעת שבץ הדרך ארוכה, לפחות לפי דעתי, ובכל זאת נדמה לי שהבטוח הלאומי כבר יצר תקדימים כאלו אלא שאיני מכיר את המבואות. יהיה עלייך להתייעץ עם עו"ד העוסק בכאלו. פרטים נוספים בקשר להחלמה משבץ כוללגישה חופשית למשחקים לתרגול היכולות המנטאליות תמצאי באתר שלנו www/pnaivebriut.com בהצלחה