לייזרים ברפואת שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

23/05/2006 | 23:31 | מאת:

שלום לגולשים. לפני כ 8 שנים החלה מהפכה טכנולוגית ברפואת שיניים. מערכות לייזר החלו להופיע במרפאות שיניים ברחבי העולם. כמו לכל טכנולוגיה חדשה במקצוע שמרני (רפואה) היו לה מתנגדים ומצודדים. אני הייתי בין המצודדים ולפני 6 שנים התחלתי הלכה למעשה להשתמש בלייזר בטיפולי שיניים. למרות שעברו 6 שנים מכשירי הלייזר לא חדרו לרוב מרפאות השיניים. אחת הסיבות היא חוסר ידע. אני מזמין אתכם הגולשים לשאול שאלות בנושא לייזרים ברפואת שיניים ולייזרים רפואיי בכלל.

03/06/2006 | 00:26 | מאת: שלומית

לד"ר ליטבק שלום! אתה כותב שהחלה מהפכה טכנולוגית... האם תוכל לפרט במילים פשוטות באילו טיפולים מדובר. זאת אומרת האם יש רשימה של טיפולי שיניים שאפשר היום לבצע, לטענתך, בלייזר ? לגבי כל טיפול, האם יש מגבלות כלשהן ? אם לטיפולי שיניים בלייזר יש מתנגדים, האם חוץ מחוסר ידע שזו אחת הסיבות כפי שאתה טוען, האם יש נימוקים אחרים למתנגדים להתנגד ? אילו הם? שאלה נוספת - אם זה כל כך מוצלח, הייתי מצפה שבשני בתי הספר לרפואת שיניים בארץ תהיה אפשרות להתמחות בכך. האם ניתן ללמוד זאת בארץ? תודה, שלומית

04/06/2006 | 23:55 | מאת:

שולמית שלום. מכשירי לייזר נמצאים בשימוש ברפואה כבר מעל 30 שנה. בעזרת לייזרים אלה ניתן היה לבצע טיפול ברקמות הרכות של הגוף: עור, רירית, שריר וכו'. המהפכה החלה ברפואת שיניים כאשר הומצא לייזר אשר מסוגל לבצע טיפול ברקמה קשה: שיניים,עצם שאלה עיקר הרקמות המטופלות ברפואת הפה והשיניים. כמעט כל פעולה שניתן לבצע עם מקדח ניתן לבצע גם באמצעות קרן הלייזר. רובן המכריע של פעולות ביעילות גבוהה בהרבה מזו של המקדח. המבלה היחידה בטיפולי לייזר היא יעילות. חוסר ידע, שמרנות יתר והתנגדות כללית לטכנולוגיה חדשה אלה הסיבות היחידות. לפני 6 שנים המתנגדים היו רבים יותר אך הם הולכים ונעלמים. אחת הבעיות של הלייזרים ברפואת שיניים היא שכמעט ולא מלמדים על הנושא בבתי ספר לרפואת שיניים. המהפכה הזאת החלה מהשטח ולא מהאוניברסיטאות. אין צורך להתמחות. היופי הוא בפשטות (לאחר רכישת הידע ).