התפוצצות נימים בעין
דיון מתוך פורום בריאות העין
התפוצצות נימים בעין
בשנים האחרונות אני סובלת מהתפוצצות נימים בעיניים (נוצר שטף דם באזור הלבן של העין) האם זה מסכן את הראייה בדרך כלשהי וכיצד ניתן למנוע את התופעה? תודה רבה
![ד"ר שמואל לוינגר - תמונה ד"ר שמואל לוינגר - תמונה](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_17561.jpg)
שלום נועה, אין סכנה לראיה. בד"כ הדימום נספג בתוך מספר ימים. השנות דימום בלחמית נגרם מחולשה של כלי הדם בלחמית. במקרים מסויימים ניתן לצרוב את כלי הדם ולמנוע את התפוצצות הנימים.
התפוצצות נימים בעין
שלום דוקטור, לפני חודשיים הייתי בסיור באוקראינה, לאחר נסיעה מורטת עצבים בחום ממוצע של 42 מעלות, בערב ראיתי שטף דם גדול בעין ימין. אין כאבים, אין הפרעה לראיה, ולאחר 2 או 3 ימים זה נעלם...אם כי חוזר מאז אחת לכמה ימים אם שטף דם תמיד באותה עין אותו מקום , מתפשט מעט שונה ונעלם אחרי יום יומיים. ביקור אצל רופא עיניים גילה נים שמתפוצץ בלחמית, זיהה אותו, אמר שבבדיקת עין כללית לא מצא בעיה בעין. כמו כן נתן אופטריל 4 פעמים ביום לחודש שמעט מקל אך לא פותר כלל. מה אפשר לעשות? תודה רבה
מנהלי פורום בריאות העין
![ד"ר לוינגר מרכזים רפואיים ד"ר לוינגר מרכזים רפואיים](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/45407&nocache=0.8963106128005729.jpg)
![ד"ר הירש עמי ד"ר הירש עמי](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_17063320.jpg)
![ד"ר דוייב יוסף ד"ר דוייב יוסף](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_44434.jpg)
![ד"ר מיכאל רוטנברג ד"ר מיכאל רוטנברג](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_43511.jpg)
![פרופ' קרמר ישראל פרופ' קרמר ישראל](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_25454.jpg)
![ד"ר היימס מיכאל ד"ר היימס מיכאל](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_24010.jpg)
![ד"ר שמואל לוינגר ד"ר שמואל לוינגר](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_17561.jpg)