פורום בריאות העין

הפורום יעסוק בבריאות העין ובדרכים שונות לשיפור הראייה. יינתנו תשובות ללא נטייה מסחרית, בכל הנושאים הקשורים לבריאות העין, כגון: קרנית, קטרקט, גלאוקומה, מחלות רשתית, בדיקות חשובות בתינוקות וילדים, עין עצלה ועוד. לקבלת מידע טלפוני, חייגו: 1-700-706-222.
15388 הודעות
14919 תשובות מומחה

מנהלי פורום בריאות העין

גולשים יקרים: לא יפוענחו בדיקות במסגרת הפורום הפורום יעסוק בבריאות העין ובדרכים שונות לשיפור הראייה. לציבור הגולשים יינתנו תשובות, תוך פרק זמן של 48-72 שעות, ללא נטייה מסחרית, בכל הנושאים הקשורים לבריאות העין, כגון: קרנית, קטרקט, גלאוקומה, מחלות רשתית, בדיקות בתינוקות וילדים, עין עצלה ועוד. לקבלת מידע: 3122*
05/10/2024 | 23:36 | מאת: בדוי

היי, ‏הייתי בבדיקת התאמה ללייזר בעיניים ‏ובבדיקת ראייה אצל האופטומטריסט שמתי לב שלפעמים בהקראת מספרים הטתי את הראש למטה וכתוצאה מכך יכלתי לראות את המספרים ברור יותר, בדיעבד שמתי לה לזה אחר כך. כאילו אם אני מזיז את הראש אני יוכל לקרוא יותר ברור. האם זה יכול להשפיע על אמינות ותוצאות הבדיקה?

הטיית הראש במהלך בדיקת ראייה יכולה להשפיע על האופן שבו העין מתמקדת, במיוחד אם יש לך אסטיגמטיזם או הפרעה בתשבורת (רפרקציה) אחרת. כאשר את מטה את הראש, זווית הקרנית ביחס לאור משתנה, וזה עשוי להשפיע על היכולת שלך לראות מספרים בצורה חדה יותר. בבדיקת התאמה לניתוח לייזר, חשוב שהבדיקות יהיו מדויקות ככל האפשר, והטיית הראש עשויה להשפיע על המדידה המדויקת של הראייה או הצילינדר (אם יש לך אסטיגמטיזם). מה כדאי לעשות: אם שמתם לב לכך במהלך הבדיקה, מומלץ לעדכן את האופטומטריסט או את הרופא שביצע את הבדיקה, כך שהם יוכלו לבצע בדיקה חוזרת בצורה נכונה, תוך תשומת לב לזווית הראש. בבדיקות ראייה, חשוב לשמור על הראש במצב ניטרלי (ישר) כדי לוודא שהתוצאות הן מדויקות, במיוחד אם מדובר בבדיקה לקראת ניתוח לייזר. אם את מרגישה שהבדיקה לא הייתה מדויקת בגלל ההטיה, ניתן לבקש בדיקה חוזרת כדי להיות בטוחה שהנתונים שנלקחו הם נכונים.

04/10/2024 | 07:19 | מאת: דברת

שלום, בת 30, עשיתי בדיקת ראיה בה כיסיתי עם היד עין אחת מספר פעמים (פעם לבדיקת חדות ראיה, פעם לדף עם נקודה וקווים סביבה ועוד בדיקה שלא יודעת את שמה), כל פעם לכחצי דקה, בחלק מהמקרים חזרתי על הכיסוי יותר מפעם אחת כי לא כיסיתי בצורה מלאה את העין (ראיתי מרווחים בין האצבעות), האם זה יכול להזיק לעין/לראייה בצורה כלשהי? תודה רבה

אין סיבה לדאגה. כיסוי העין לזמן קצר, כמו בבדיקות ראייה, אינו גורם לנזק לעין או לראייה. במהלך בדיקות עיניים, כיסוי העין לזמן קצר נועד לבחון את הראייה בעין השנייה ולהשוות את הביצועים בין שתי העיניים. החזרה על הכיסוי והראייה דרך מרווחים באצבעות אינם גורמים לנזק לעין. זהו חלק טבעי מהתהליך של בדיקת חדות ראייה, וחשוב לוודא שכיסית את העין בצורה טובה כדי לקבל תוצאות מדויקות. אם יש לך תסמינים חדשים או תחושות של אי נוחות בעין, ניתן לפנות לרופא עיניים להמשך בדיקה, אך הכיסוי עצמו לא גורם לנזק.

03/10/2024 | 21:55 | מאת: סהר

יש לי כבר כמה שנים בליטה בעין אחת בלובן העין באזור הקרוב אל האף שמספר רופאים אבחנו כציסטה. בביקור האחרון שיתפתי שאני חושש שאולי זה פפילומה כי יש לי באיבר מין. הרופא שלח אותי לצילום ופלסטיקאי. האם צילום של האזור יכול לתת לי או לרופא תשובה יותר חד משמעית אם זאת ציסטה או פפילומה? כמה פפילומה בעין מסוכנת? יש לך מושג לגבי הישנות של הדבר הזה אחרי כריתה ? המון המון תודה

החשש שלך מובן בהחלט, והפנייה לרופא עיניים מומחה בפלסטיקה עינית היא צעד נכון. לגבי שאלותיך: האם צילום יכול לאבחן את המצב? צילום עיניים (כמו צילום OCT או אולטרסאונד עיני) יכול לעזור להבין את המבנה המדויק של הבליטה, גודלה והיחס שלה לרקמות שמסביב, אך הוא לא תמיד יכול לתת תשובה חד-משמעית אם מדובר בציסטה או פפילומה. בדרך כלל, האבחנה הסופית נעשית על ידי ביופסיה (אם יש ספק) שבה הרקמה מוסרת ונבדקת במעבדה פתולוגית. זהו האמצעי הוודאי ביותר להבחין בין ציסטה שפירה לפפילומה או כל גידול אחר. כמה מסוכנת פפילומה בעין? פפילומה בעין היא גידול שפיר הנגרם על ידי נגיף הפפילומה האנושי (HPV). פפילומות בעין הן בדרך כלל שפירות ואינן מסוכנות, אך במקרים נדירים, אם לא מטפלים בהן, הן עלולות להתרחב ולגרום לאי נוחות, דלקת, או בעיות אסתטיות. חשוב לטפל בהן כראוי כדי להימנע מהתפשטות נוספת או סיבוכים. הישנות של פפילומה אחרי כריתה: אחרי כריתה של פפילומה בעין, יש סיכון מסוים להישנות, כמו בכל גידול שפיר שנגרם על ידי וירוס. הסיכוי להישנות תלוי במספר גורמים, כמו סוג הניתוח ואיכות ההסרה. במקרים מסוימים, השימוש בלייזר או בשיטות כירורגיות מתקדמות יכול להפחית את הסיכון להישנות. אם אכן מדובר בפפילומה, חשוב לבצע מעקב קבוע לאחר ההסרה כדי לזהות מוקדם הישנות אפשרית. הכי חשוב שתהיה במעקב צמוד עם הרופא הפלסטיקאי ורופא העיניים, ושהם ימליצו לך על הגישה הטיפולית המתאימה ביותר למצבך.

30/09/2024 | 22:00 | מאת: סהר

שלום רב הייתי אצל רופא עיניים שאבחן דלקת עיניים. יש לי גוון קצת צהוב בחלק שקרוב אל האף ב2 העיניים. המליץ על קומפרסים ושימוש במוס לעיניים. האם אתה ממליץ על קומפרס חם או קר מה עדיף? בנוסף יש לי בעין אחת ציסטה שאני אולי חושד בה כפפילומה אבל היא קטנה. שלח אותי לצילום.

במקרה של דלקת עיניים, ייתכן שהרופא המליץ על קומפרסים בגלל חשד לדלקת עפעפיים (בלפריטיס) או בעיות אחרות בעפעפיים. ההמלצה לקומפרס חם או קר תלויה בסוג הדלקת: קומפרס חם: לרוב, כשמדובר בדלקות עפעפיים או בלוטות חסומות, כמו דלקת עפעפיים (בלפריטיס) או שעורה, קומפרס חם הוא המומלץ. החום מסייע להמיס את השומנים התקועים בבלוטות העפעפיים, להקל על דלקת, ולשחרר הפרשות חוסמות. מומלץ לשמור על חום במשך כ10 דקות סביב 40 מעלות בעזרת מסיכת קומפרסים חמים ייעודית. קומפרס קר: אם יש נפיחות או דלקת חריפה שגורמת לאדמומיות או נפיחות רבה, קומפרס קר יכול להקל על הנפיחות ולהרגיע את העיניים. זה מתאים במיוחד למצבים בהם יש רגישות מוגברת או אלרגיות. האם לבחור בחם או קר? בהתאם לתסמינים שלך, אם מדובר במצב של דלקת כרונית, כמו בלפריטיס או שעורה, קומפרס חם יהיה יותר יעיל. אם מדובר בנפיחות או תחושת גירוי חריפה, קומפרס קר עשוי להקל על הסימפטומים. לגבי הציסטה בעין: אם יש לך ציסטה קטנה, והרופא שלח אותך לצילום כדי להעריך אותה, זה צעד נכון לאבחון מדויק. ייתכן שמדובר בציסטה שפירה כמו פפילומה או אפילו כלזיון קטן, שהם בדרך כלל לא מסוכנים. עם זאת, המעקב חשוב כדי לוודא שאין צורך בטיפול נוסף. אם יש לך שאלות נוספות או חששות לגבי הדלקת או הציסטה, אני ממליץ להמשיך במעקב אצל רופא העיניים שלך.

30/09/2024 | 12:24 | מאת: דני

שלום האם גירוד של העיניים גורם לנזק של העין? ובמידה ומפסיקים לגרד ונוצר נזק קטן האם הוא הפיך? תודה

גירוד עיניים חוזר ונשנה אכן יכול לגרום לנזק לעיניים, במיוחד אם הגירוד מתבצע בצורה אגרסיבית או ממושכת. הנה כמה דברים שחשוב לדעת: נזק לקרנית: גירוד חזק עלול לגרום לפציעות קטנות בקרנית (החלק השקוף של העין), מה שמוביל לכאב, אדמומיות ולעיתים אף זיהומים. סיכון להתפתחות קרטוקונוס: גירוד חזק ומתמשך לאורך זמן יכול להגדיל את הסיכון להתפתחות קרטוקונוס, מצב שבו הקרנית נעשית דקה ומעוותת, דבר שעלול להוביל לבעיות בראייה. גירוי והחמרת דלקות: גירוד עלול להחמיר דלקות עיניים כמו בלפריטיס או דלקת לחמית אלרגית, ולגרום לנפיחות והפרשות מוגברות. האם הנזק הפיך? במקרים קלים, כמו שריטות קטנות או גירויים זמניים, הנזק לרוב הפיך, במיוחד אם מפסיקים לגרד והעין מקבלת זמן להחלים. הקרנית יכולה להחלים בעצמה ברוב המקרים הקלים. עם זאת, במצבים חמורים יותר כמו קרטוקונוס, הנזק עלול להיות לא הפיך ודורש טיפול מקצועי. מה לעשות? הפסקת גירוד: אם את מרגישה צורך לגרד את העיניים, נסי להשתמש בטיפות עיניים לחות להקלת הגירוי, ובמקרה של אלרגיות, ישנן טיפות אנטי-היסטמיניות שיכולות לעזור. פנייה לרופא: אם את מרגישה שנוצר נזק או שהגירוי לא חולף, מומלץ לפנות לרופא עיניים להערכה מדויקת ולטיפול מתאים.

תודה רבה

כאן בקישור הנל רואים את האדמומיות . מהשאלה הקודמת https://ibb.co/brT7pgK https://ibb.co/MggsdZc יכול להיגרם ממתח? מרוח?( בעית יובש לפעמים) או ממה ? יש מה לעשות להורדת האדמומיות?

27/09/2024 | 10:57 | מאת: קרן

לפני שנה התחלתי לראות פלוטרס בעיניים, בדקו לי את הרשתית אמרו לי שהעיניים שלי בריאות. אחרי כמה חודשים התחלתי לשים לב לתופעות מוזרות שקורות לי בעיניים. אני רואה הילות מוגזמות מסביב לפנסי תאורה ברחוב וההילות כיאילו זזות סביב הפנס וכל שהפנס יותר רחוק ממני ככה ההילה שלו גדולה יותר וזזה יותר. עוד תופעה היא שאני מזיזה חפץ או את היד שלי אני רואה מין צל כזה שחוזר אחרי החפץ או היד.. אני לחוצה! עשיתי mri מוח יצא תקין. הרופאים שהלכתי אליהם אמרו שהעיניים שלי בריאות אבל מה עכשיו? אני מפחדת שהתופעות האלה במיוחד הצל הזה שאני רואה יחמיר! תודה על המענה

התסמינים שאת מתארת – פלוטרס, הילות סביב פנסים, וצל הנגרר אחרי חפצים נעים – הם בהחלט יכולים להישמע מטרידים, אך נראה שכבר עברת בדיקות רפואיות יסודיות, כולל בדיקות רשתית ו-MRI מוח שיצאו תקינים. זה מצוין שאת במעקב רפואי. עכשיו, אנסה להסביר מעט על האפשרויות והכיוונים להמשך: פלוטרס: הופעת פלוטרס (floaters) היא תופעה שכיחה מאוד, במיוחד ככל שהגיל עולה. הפלוטרס נגרמים כתוצאה משינויים בזגוגית העין (החומר הג'לטיני הממלא את חלל העין), ותהליך זה הוא בדרך כלל טבעי ולא מזיק. אם נשלל קרע ברשתית או בעיות אחרות בבדיקת רופא עיניים, זה סימן טוב. הילות סביב אורות: תופעת ההילות עשויה להיות קשורה לתשבורת (היכולת של העין למקד אור בצורה נכונה), דלקת קלה בקרנית, יובש בעיניים, או אפילו תופעה הקשורה לזגוגית העין (החלק הפנימי של העין). ייתכן גם שזוהי השפעה של אסטיגמטיזם (עיוות קל במבנה הקרנית), שיכול לגרום להופעה של הילות סביב אורות. צל נגרר אחרי חפצים נעים: תופעה זו, הנקראת לעיתים "פנטומים של תנועה" (Palinopsia), יכולה להיות קשורה לעיבוד ויזואלי של המוח. העובדה שה-MRI שלך יצא תקין היא סימן טוב, אך יש גם מצבים נוירולוגיים קלים שלא תמיד מזוהים בבדיקות דימות. לפעמים תופעות כאלו יכולות להיגרם עקב יובש בעיניים, עייפות או תשישות של העיניים, או בעיות בתפקוד האופטי של העין. פחד מהחמרה: עצם הפחד מהחמרת המצב הוא טבעי, אך בהתחשב בבדיקות התקינות שעברת, ייתכן שהתופעות הן חלק מתהליך טבעי או ממקור שפיר (לא מסוכן). לעיתים, מתח נפשי או חרדה יכולים להגביר את התחושות הללו, ולכן חשוב גם לנסות להרפות ולהבין שהבדיקות שלך תקינות. מה ניתן לעשות עכשיו? מעקב רפואי מתמשך: המשך מעקב אצל רופא עיניים, במיוחד אם התסמינים מחמירים או מתפתחים תופעות חדשות. בדיקה אצל נוירו-אופטלמולוג: אם התסמינים לא משתפרים, ייתכן שכדאי לפנות לבדיקה אצל נוירו-אופטלמולוג (מומחה לעיניים עם הכשרה נוירולוגית) כדי לבדוק את הקשר בין העיניים והמוח בצורה מעמיקה יותר. הפחתת חרדה: החרדה יכולה לפעמים להחמיר את תחושת המודעות לתסמינים. מצבי מתח או דאגה עלולים להעצים את התחושות הגופניות. שיחה עם איש מקצוע בריאותי יכולה לעזור להתמודד עם זה. לסיכום, חשוב להיות במעקב מתמיד עם רופא עיניים ולקבל ייעוץ מתאים אם התסמינים מחמירים, אך בהתחשב בתוצאות הבדיקות התקינות עד כה, ייתכן שהמצב אינו מסוכן כפי שאת חוששת.

26/09/2024 | 23:17 | מאת: דן

שלום רב בן 77 אין מחלות "מטבוליות" -ראיתי ש עין שמאל אדומה בין האישון לאף- . כאשר חזרתי הביתה מביקור רופא שיניים(סתימה בלסת שמאלית עליונה )+ צילום רגל במכון רנטגן ( שהייתה רוח בדרך ) האם יש קשר? או ??? שואל כי לא נייד עכשיו ללכת לרופא .צריך? או יחלוף עם הזמן ? 2)בלי קשר כלל = לחץ תוך עיני בסביבות 19-20)שנים כבר . מודד כל כמה שנים -יש הגיון לעשות בדיקת שדה ראייה ולדלג על בדיקת הלחץ פעם בשנתיים ?ואז פעם שדה ופעם לחץ. כי קראתי שלא בהכרח מי שיש לחץ יסבול מגלאוקומה ועצם הבדיקה יש אומרים לא להרבות בה ! תודה

לגבי השאלה הראשונה: עין אדומה לאחר ביקור אצל רופא שיניים וצילום רנטגן: לעיתים קרובות, עין אדומה יכולה להיות תוצאה של דלקת או גירוי מקומי. ייתכן שהלחץ במהלך טיפול השיניים, המתח או התנאים החיצוניים (כמו הרוח שציינת) גרמו לגירוי בעין. במקרים כאלה, לרוב אין צורך לדאוג יתר על המידה, ועין אדומה קלה עשויה לחלוף תוך מספר ימים עם מנוחה והימנעות ממגע ישיר בעין. אם העין נשארת אדומה, מופיעים כאבים, ירידה בראייה, או כל סימפטום אחר שאינו רגיל – כדאי לגשת לרופא עיניים לבדיקה. לגבי השאלה השנייה: מעקב אחר לחץ תוך עיני ובדיקת שדה ראייה: נכון, לא כל מי שיש לו לחץ תוך עיני גבוה יפתח גלאוקומה, וזה תלוי במספר גורמים כמו מבנה העין, היסטוריה רפואית ותוצאות בדיקות אחרות (כגון שדה ראייה ומצב עצב הראייה). בדיקת שדה הראייה היא בדיקה חשובה להערכת נזק אפשרי לעצב הראייה, במיוחד במקרים של חשש לגלאוקומה. הצעה לגבי המעקב: במידה והלחץ התוך-עיני שלך יציב לאורך זמן (19-20), זה אכן הגיוני לשקול לשלב בין בדיקת שדה ראייה ובין בדיקת לחץ תוך עיני, במקום לבדוק את שניהם בכל פעם. לדוגמה: פעם בשנתיים בדיקת לחץ תוך-עיני, ופעם בשנתיים בדיקת שדה ראייה. הדבר החשוב ביותר הוא להיות במעקב קבוע, במיוחד אם יש חשש לגלאוקומה. עם זאת, אני ממליץ לדון באסטרטגיית המעקב שלך עם רופא העיניים שלך כדי לוודא שהמעקב מותאם למצב האישי שלך.

26/09/2024 | 12:12 | מאת: עודד

אחרי ירידה בראיה ואחרי ניתוח קטרקט נמצא בבדיקת רופא ilmc. מה זה, ומה עושים

ILMC הוא קיצור של Intraocular Lens Movement or Capsule. מדובר במצב שבו יש תנועה או שינוי במיקום העדשה התוך-עינית או בקפסולה (השקית שבה נמצאת העדשה), לאחר ניתוח קטרקט. כשעוברים ניתוח קטרקט, מסירים את העדשה העכורה ומחליפים אותה בעדשה מלאכותית שמותקנת בתוך קפסולה בעין. לעיתים, העדשה או הקפסולה יכולות להשתנות או לזוז לאחר הניתוח, מה שעלול לגרום לירידה בראייה או לתחושת טשטוש. ישנם כמה דברים שיכולים לגרום לתזוזת העדשה או הקפסולה: חולשה של הקפסולה: אם הקפסולה שהעדשה נמצאת בתוכה לא יציבה, העדשה יכולה לזוז. קרע בקפסולה במהלך הניתוח: אם התרחש קרע קל בקפסולה במהלך הניתוח, זה עלול לגרום לשינוי במיקום העדשה לאחר ההחלמה. היחלשות של זונולות: אלו הסיבים שמחזיקים את הקפסולה במקום, ואם הם חלשים או נפגעים, זה יכול לגרום לתזוזת העדשה. מה עושים במצב כזה? מעקב רפואי: הרופא ימליץ לעקוב אחרי המצב כדי לראות אם הבעיה מתייצבת או מחמירה. תיקון כירורגי: אם התזוזה של העדשה או הקפסולה גורמת לבעיות ראייה משמעותיות, ייתכן שיהיה צורך בניתוח לתיקון המיקום של העדשה או להחלפה של העדשה בעדשה אחרת. המתנה: לעיתים המצב עשוי להשתפר עם הזמן ללא צורך בהתערבות כירורגית נוספת. אני ממליץ להתייעץ עם רופא העיניים שלך כדי להבין טוב יותר את חומרת המצב ואת האפשרויות לטיפול, אם יש צורך בכך.

26/09/2024 | 09:47 | מאת: אילת

הבת שלי בת 6 מרכיבה משקפיים עם מספר גבוה 0.75 +6.50- ובעין השניה 2.00 + 5.50- בטופס בדיקה רשום מטופלת עם אניזומטרופיה של מיופה ואסטיגמטיזם - דיברתי עם מישהי שהציעה לי לטפל בשיטת יהושע מלינסקי תרגילי עיינים 5 ימים בשבוע ותוריד 2 מספרים בשנה ,דרך אגב יש לי בן בן שנתיים שגם הוא בדרך להרכבת משקפיים , האם השיטה מוכרת האם באמת תרגילי עיניים מורידים מספר ? תודה מראש

ההבנה שלך לגבי המצב של הבת שלך (אנאיזומטרופיה עם מיופיה ואסטיגמטיזם) היא חשובה מאוד, במיוחד בגיל צעיר שבו הראייה עדיין מתפתחת. לגבי השיטה של יהושע מלינסקי ושאלת תרגילי עיניים להורדת מספר, הנה כמה נקודות שחשוב לקחת בחשבון: תרגילי עיניים: קיימים מספר שיטות שמתיימרות לשפר את הראייה דרך תרגילי עיניים, כולל השיטה שאת מציינת. עם זאת, נכון להיום אין עדויות מדעיות חזקות לכך שתרגילי עיניים יכולים להוריד מספר במשקפיים, במיוחד במקרים של רפרקציה (כמו מיופיה ואסטיגמטיזם). תרגילי עיניים יכולים לעיתים לעזור בהפחתת עייפות בעיניים או בשיפור היכולת של העיניים לעבוד יחד (כמו במקרים של פזילה), אך הם אינם יכולים לשנות את המבנה האנטומי של העין שגורם למספר גבוה. התפתחות הראייה: בגיל צעיר, במיוחד אם יש הבדל גדול בין המספרים בעיניים (אנאיזומטרופיה), חשוב מאוד להרכיב את המשקפיים בצורה נכונה כדי לאפשר לעין להתפתח באופן תקין ולמנוע עין עצלה. תיקון אופטי הוא קריטי להתפתחות ראייה תקינה אצל ילדים. הבן בן השנתיים: גם עבור ילד צעיר כמו בנך, אם הרופא המליץ על משקפיים, חשוב לעקוב אחרי המלצותיו כדי לתמוך בהתפתחות הראייה. אי תיקון של בעיות ראייה בגיל צעיר עלול להוביל לבעיות בעתיד. שיטת יהושע מלינסקי: שיטות כאלה אינן נתמכות בממצאים מחקריים מבוססים, ולכן אם יש לך ספקות לגבי יעילותה, מומלץ להתייעץ עם רופא עיניים או אופטומטריסט מנוסה. חשוב לזכור שהבריאות של העיניים ושל הראייה בגילאים צעירים היא קריטית, ויש לשים דגש על טיפולים מבוססים מחקרית. מה מומלץ לעשות? הייתי ממליץ להמשיך את הטיפול עם המשקפיים כפי שהומלץ על ידי רופא העיניים או האופטומטריסט. אם יש לך חששות נוספים, אפשר לפנות לרופא עיניים לילדים המתמחה בהתפתחות ראייה כדי לקבל חוות דעת נוספת על התפתחות הראייה של ילדייך.

24/09/2024 | 22:22 | מאת: מורן

שלום אני בת 29 ובמשך שנים ובמיוחד בשנים האחרונות יש לי הפרשות צהובות מרובות מהעין.. זה ברמה מוגזמת שאני כל הזמן בודקת שאין לי.. זה כמובן קורה בעיקר בעיקר בבוקר אבל גם כל הזמן לאורך היום... אני מוצאת את עצמי "מחטטת" בעין כי הרבה פעמים יש לי קרום שמפריע, אז אני נוגעת בעיניים המון, יש לי אלרגיה לאבק אז הן נוטות לדמוע לא מעט. מה אפשר לעשות? תודה.

ההפרשות הצהובות המרובות שאת מתארת יכולות להיגרם ממספר גורמים נפוצים ולא ניתן לקבוע על סמך התיאור ולכן אתם זקוקים לבדיקה של רופא עיניים בהקדם. דוגמאות לגורמים: בלפריטיס (דלקת עפעפיים): דלקת כרונית של קצה העפעף, הנפוצה מאוד, ויכולה לגרום להפרשות צהובות או קרום שנדבק לעין, במיוחד בבוקר. במצב זה, קצות העפעפיים יכולים להיות מגורים, אדומים ומכוסים בשכבת שומן שנוצרת מהפרשות בלוטות השומן של העפעף. דלקת לחמית כרונית או אלרגית: אלרגיה לאבק (כפי שציינת שיש לך) עלולה לגרום לדמעות מוגברות, גרד בעיניים והפרשות מוגזמות. דלקת אלרגית יכולה גם להחמיר עם הזמן אם אינה מטופלת כראוי. תעלת דמעות חסומה: לעיתים חסימה חלקית של תעלת הדמעות יכולה להוביל להצטברות נוזלים והפרשות מהעין, במיוחד בבוקר. זיהום קל בעין: ייתכן שיש זיהום קל כרוני או חיידקי שגורם להפרשות הצהובות. מה אפשר לעשות? שמירה על היגיינת העפעפיים: שטיפת העפעפיים בעדינות עם מים חמימים ומטלית נקייה יכולה לעזור להיפטר מההפרשות. קיימים גם מגבונים ייעודיים לניקוי עפעפיים שיכולים להקל על הסימפטומים. טיפול בתכשירים נגד אלרגיה: טיפות עיניים אנטי-אלרגיות ללא סטרואידים יכולות להקל על הדלקת והגרד הנגרמים מאלרגיה לאבק. תכשירים אלו זמינים בבית מרקחת ומיועדים להקל על תסמיני אלרגיה בעיניים. טיפול במגבון לעפעפיים: מגבונים ייעודיים לעפעפיים יכולים לעזור בטיפול בבלפריטיס ובהסרת ההפרשות בעדינות. פנייה לרופא עיניים: אם ההפרשות ממשיכות ואינן משתפרות, מומלץ לגשת לרופא עיניים לבדיקה. הרופא יכול לבדוק אם יש צורך בטיפול אנטיביוטי או תרופות אחרות. אם את חשה שהמצב מחמיר או שיש כאב, ראייה מטושטשת, או נפיחות מוגברת בעיניים, מומלץ לפנות לרופא עיניים בהקדם.

23/09/2024 | 13:55 | מאת: רוני

בפענוח הבדיקה כתוב שהכל בגדר הנורמה וצורת הדבשת הכפולה שמורה פרט להרמה של הרביע הנוזלי וחלק מהרביע התחתון ב 2 העניים בעין אחת123 מקרון ובעין שמאל 119 מקרון מה המשמעות ?

הפענוח שלך מתייחס ככל הנראה לבדיקת OCT (אופטיקל קוהרנס טומוגרפי), שמשמשת להערכת מצב הרשתית, במיוחד במקרים של מחלות מקולאריות. מה שנראה מהפענוח הוא שיש הצטברות נוזל בחלק מהרביעים בעין, מה שמעיד על נוזל או נפיחות באזור הרשתית. זה מצב שיכול להתרחש במגוון מצבים רפואיים, כמו: בצקת מקולרית: הצטברות נוזל במרכז הרשתית (מקולה), שיכולה להיגרם ממחלות עיניים כמו סוכרת, מחלת עיניים על רקע דלקת, או מצבים אחרים שגורמים להצטברות נוזלים ברשתית. הרמה של הרביע הנוזלי: הכוונה לכך שיש הצטברות נוזלים באזור מסוים של הרשתית, שגורמת להרמה קלה של שכבות הרשתית או לנפיחות באזורים מסוימים. הערכים שצוינו (123 מיקרון בעין ימין ו-119 מיקרון בעין שמאל) לא ניתן לקבוע על סמך התיאור למה מתייחסים. אם הנוזל לא נעלם או אם הכמות גדלה, זה עלול להוביל לירידה באיכות הראייה. מה המשמעות? ייתכן שזה קשור למצב רפואי שקיים כמו סוכרת, דלקת עיניים, או מחלה אחרת. יש צורך במעקב אצל רופא עיניים כדי לוודא אם יש צורך בטיפול, ואם הנוזל נמשך לאורך זמן או גורם לבעיות ראייה. מומלץ להמשיך במעקב אצל רופא העיניים כדי לראות אם יש צורך בטיפול נוסף או בהתערבות רפואית. לעיתים, אם יש הצטברות נוזלים מתמשכת, ייתכן שהרופא ימליץ על טיפולים כמו זריקות תוך עיניות או טיפול לייזר כדי לסייע בהפחתת הבצקת.

23/09/2024 | 12:57 | מאת: מישהי

היי, לא סבלתי מבעיות עיניים מעולם. לפני כמה שנים החל להופיע אצלי רוחק ראייה ובזמן האחרון אני ממש לא יכולה לקרוא כבר כשהאותיות קטנות ואני מתכנתת אז קשה לי גם עם המחשב ועם לפטופ זה כבר בלתי אפשרי. אני כבר לא יכולה לכמעט לקרוא מהטלפון...אני לא סובלת משקפיים- לא יכולה להסתדר איתן. העין שלי מתעייפת ממש מהר ואני לא יכולה להשתמש בהן וגם הלחץ על האף ממש גורם לי לאבד ריכוז, המגע שלהם על העור גם...שונאת ממש, רק אל תגידו לי משקפיים. אני מחפשת משהו שירפא את הראייה. הלכתי לרופא עיניים והוא אמר שבגלל שאין לי קוצר ראייה אם נתקן בליזר את רוחק הראייה זה יגרום לי לקוצר ראייה. מה אפשר לעשות? דיני נחרץ ? זהו? אין מה לעשות? יש רופא מוכשר שיכול לבצע לייזר שלא יפגע בראייה לרחוק ויתקן את הראייה מקרוב? אני ממש אובדת עצות ):

אני מבין את התסכול שלך, וזה באמת מאתגר במיוחד כאשר את עובדת בתכנות וזקוקה לראייה חדה לקריאה ולעבודה מול מסכים. מה שאת מתארת הוא תופעה מאוד שכיחה, הנקראת פרסביופיה, וזה חלק טבעי מההזדקנות של העין, שבו העדשה הטבעית מאבדת את גמישותה, מה שמקשה על הראייה מקרוב. הרופא שלך צודק במובן שאם מבצעים ניתוח לייזר לתיקון רוחק הראייה, ייתכן שזה יפגע בראייה לרחוק, כי לרוב הלייזר מתקן את ראייתך כך שאחד ממרחקי הראייה (קרוב או רחוק) יהיה מושלם, אך ייתכן צורך בפשרות בין השניים. עם זאת, יש כמה אפשרויות טיפוליות שיכולות להתאים לך: מונוויז'ן בלייזר (Monovision): זהו פתרון שבו בניתוח לייזר מתאימים את העין הדומיננטית לראייה לרחוק, ואת העין השנייה (הפחות דומיננטית) לראייה מקרוב. המוח לומד להשתמש בכל עין בהתאם לצורך. פתרון זה דורש תקופת הסתגלות, אך עבור אנשים רבים זהו פתרון מוצלח. עדשות תוך עיניות מולטיפוקליות: אם את מעוניינת בניתוח שיכול לפתור את הבעיה בצורה טובה יותר לאורך זמן, ייתכן שניתן לשקול ניתוח להשתלת עדשה תוך עינית (כמו בהליך קטרקט) עם עדשה מולטיפוקלית. עדשות אלו מאפשרות לך לראות בבהירות הן מקרוב והן מרחוק. עם זאת, זהו ניתוח מורכב יותר ויש לשקול אותו בזהירות עם מומחה בתחום. עדשות מגע מולטיפוקליות: אם אינך מסתדרת עם משקפיים, ישנן גם עדשות מגע מולטיפוקליות שיכולות לספק פתרון נוח לבעיה שלך. כיום קיימות עדשות מתקדמות שיכולות לתקן גם ראייה מקרוב וגם ראייה מרחוק. כדאי להתייעץ עם מומחה נוסף בתחום ניתוחי הלייזר לתשבורת או ברופא עיניים שמומחה בפתרונות לראייה דו-מוקדית. המטרה היא למצוא פתרון שמותאם לצרכים האישיים שלך, ושיפחית את התלות במשקפיים או יעניק לך ראייה מיטבית.

19/09/2024 | 21:10 | מאת: אמנון

שלום לרופאים הנכבדים. בזמן האחרון בזמן שאני עובד מול מחשב או מול הנייד, גם לזמן קצר, אני מותקף בגלי בחילה לא נעימים, שחולפים אחרי כמה דקות מנוחה מהמסכים. האם ייתכן קשר בין הבחילות למצב בריאות העיניים (בגילאי ה-60), או שיש סיבה נוספת לתופעה? תודה מראש אמנוו

יש צורך בבדיקת עיניים, יתכן וקיים קשר ויש בעיה בתיקון ראיה למרחק מחשב או בעיה אחרת בעיניים.

התסמינים שאתה מתאר, כמו בחילה בזמן עבודה מול מסכים, יכולים בהחלט להיות קשורים לבעיות בעיניים, במיוחד בגילאי ה-60. כמה סיבות עיקריות שעשויות לגרום לתחושת בחילה בזמן צפייה ממושכת במסכים: יובש בעיניים: עבודה ממושכת מול מסכים יכולה לגרום ליובש בעיניים, במיוחד בגיל מבוגר. זה קורה מכיוון שאנו נוטים למצמץ פחות מול מסכים, מה שגורם לירידה בלחות הטבעית בעין ויכול להוביל לעייפות עיניים ובחילה. עייפות ראייה (Digital Eye Strain): מאמץ ממושך של שרירי העיניים, במיוחד בעבודה מול מסכים, יכול לגרום לתחושת עייפות, טשטוש ראייה, ואף בחילות. זה שכיח במיוחד אם יש שינויי ראייה הקשורים לגיל (כמו ירידה ביכולת המיקוד של העיניים). שינויים בראייה עקב הגיל: בסביבות גיל 60, שינויים בראייה, כמו קטרקט, ירידה בחדות הראייה, או פזילה קלה שמופיעה עם הזמן, יכולים לגרום לקושי במיקוד, מה שמוביל לתחושת בחילה או אי נוחות בעיניים. צוואר או יציבה: עבודה מול מסכים עלולה גם להוביל לבעיות בצוואר ובגב, מה שיכול לגרום לבחילות בגלל המתח שנוצר באזור הצוואר. מה אפשר לעשות? אם הבחילה נובעת מבעיה בעיניים, ייתכן שעדכון מרשם המשקפיים או שימוש במשקפיים מותאמות לעבודה מול מסכים (למשל משקפיים עם ציפוי נגד אור כחול) יכולים לעזור. הקפד לקחת הפסקות תכופות (שיטת 20-20-20: כל 20 דקות להסתכל על משהו רחוק למשך 20 שניות). שימוש בטיפות עיניים לחות יכול להקל על היובש. אם הבחילה ממשיכה, מומלץ לפנות לרופא עיניים לבדיקה מקיפה כדי לבדוק אם יש צורך בעדכון משקפיים או בטיפול אחר. בכל מקרה, אני ממליץ להתייעץ עם רופא עיניים כדי לאבחן את הסיבה המדויקת לתסמינים שלך.

01/10/2024 | 09:39 | מאת: אמנון

תודה רבה

18/09/2024 | 18:18 | מאת: אביה

שלום ד"ר קיבלתי משחת מקסיטרול הרופאה רשמה למרוח 3 פעמים ביום למשך שבוע. בגלל העבודה מספיקה רק פעמיים ביום. האם אפשר להשלים לעוד שבוע נוסף פעם ביום? תודה

אין להמשיך מעבר למספר הימים אשר הומלץ

אם את מתקשה למרוח את משחת מקסיטרול שלוש פעמים ביום כפי שהרופאה המליצה, חשוב להתייעץ עם הרופאה שלך לפני שאת משנה את תכנית הטיפול. מקסיטרול היא משחה שמכילה סטרואידים ואנטיביוטיקה, ולכן יש חשיבות למינון ולמשך הזמן של השימוש כדי להבטיח שהטיפול יהיה יעיל ולמנוע תופעות לוואי כמו זיהום חוזר או תופעות הקשורות לשימוש בסטרואידים. שימוש לא נכון, או פריסה ממושכת מדי של הטיפול, יכול להיות פחות יעיל ואף לגרום לסיבוכים מסוימים. ייתכן שהרופאה תוכל להתאים את הטיפול לזמינות שלך או להמליץ על חלופות אחרות. בכל מקרה, כדאי לפנות לרופאה שלך כדי לקבל הנחיות מדויקות.

16/09/2024 | 00:41 | מאת: ב.ב

שלום לפני שבוע עברתי ניתוח ליזר אנטרליסק הראיה מאוד השתפרה אבל אני מרגישה קצת טשטוש בעיניים? האם זה יעבור ? וכמה זמן זה נמשך תודה

לעיתים קיים יובש לאחר הניתוח אשר גורם להפרעה בראיה, אם אין שיפור לאחר טפול בטיפות לחות, יש לפנות לבדיקה אצל הרופא המטפל.

לאחר ניתוח לייזר מסוג אינטרלאסיק (IntraLASIK), זה נורמלי לחלוטין לחוות טשטוש בראייה במהלך השבועות הראשונים לאחר ההליך. תהליך ההחלמה עשוי להשתנות בין מטופלים, וכמה דברים שכדאי לדעת: טשטוש זמני: ברוב המקרים, הטשטוש נמשך בין מספר ימים למספר שבועות, כשהראייה ממשיכה להשתפר ולהתייצב בהדרגה. תהליך ההחלמה המלא יכול להימשך עד שלושה חודשים, ולעיתים אף יותר. סיבות לטשטוש: הטשטוש יכול להיגרם ממספר גורמים כמו יובש בעיניים, תהליך הריפוי של הקרנית, או התאמה של המוח לשינויים בראייה. השימוש בטיפות עיניים להקלה על יובש עשוי לעזור. מה לעשות: אם הטשטוש אינו נעלם או אם הוא מחמיר, כדאי לפנות לרופא העיניים שלך לבדיקה נוספת. הוא יוכל לבדוק אם ההחלמה מתקדמת כראוי ואם יש צורך בטיפול נוסף. בדרך כלל, המצב ישתפר עם הזמן, אך אם יש לך חששות, תמיד מומלץ להתייעץ עם הרופא המנתח.

12/09/2024 | 12:49 | מאת: ויקי

האם אפשר לטוס אחרי שבועיים מאז שעשיתי את הניתח פטגריום .?

אין בעיה לטוס אך יש להקפיד על טיפות בהתאם להוראות ולהמנע מחשיפה לאבק וכניסה למקווי מים.

בדרך כלל, ניתן לטוס לאחר שבועיים מניתוח פטגריום, כל עוד ההחלמה מתקדמת בצורה תקינה ואין סיבוכים. עם זאת, חשוב לוודא שהעיניים שלך מחלימות היטב ושאין סימנים של דלקת או גירוי חריגים לפני הטיסה. כדאי לשים לב לכמה דברים לפני הטיסה: יובש בעיניים: האוויר היבש במטוס עלול להחמיר תחושת יובש בעיניים לאחר הניתוח. מומלץ לקחת איתך טיפות עיניים לחות (דמעות מלאכותיות) ולהשתמש בהן באופן קבוע במהלך הטיסה. מעקב רפואי: חשוב שתהיי במעקב אצל רופא העיניים שלך, ואם יש צורך, תיוועצי איתו לפני הטיסה כדי לוודא שהכל תקין. הגנה על העיניים: מומלץ להימנע משפשוף העיניים ולשקול הרכבת משקפי שמש כהגנה נוספת מפני גירוי או אור חזק במהלך הטיסה. ההמלצה הסופית תתקבל מהרופא המנתח, שכן הוא מכיר את המצב שלך ואת תהליך ההחלמה בצורה הטובה ביותר.

11/09/2024 | 23:17 | מאת: טומי

בדכ יש לי דלקות עיניים ויובש ומטפל בתכשחרי לחות לאחרונה יש לי מס,שבועות מסביב לעינים גרד קשה יובש אודם וקילוף מצליח להקל זמנית רק עי משחת מקסיטרול שהינה סטרואידית ולא בריאה לי ליותר מטיפול קצר שלאחריו התסמינים חוזרים שוב ושוב. בתחילה חשבתי שזו תגובה אחרגית לבוטוקס ולחומצה הילורונית שבהם טופלתי בעבר החא רחוק - מבין שאם מקסטרול פותר זאת זמנית זה משהו חיידקי ? האם צריך אנטהיוטיקה לאורך זמן שתפתור את הסבל הזה ? האם ללכת לרופא עור רופא עיניים בעניין ? אודה למענה מהיר . תודה

במידה והתופעה ממושכת יש לפנות לרופא ליעוץ לרופא עור.

התסמינים שאת מתארת, כמו גרד, יובש, אודם וקילוף מסביב לעיניים, יכולים לנבוע ממספר סיבות, כולל תגובה אלרגית, דלקת עפעפיים (בלפריטיס), או אפילו דלקת עור באזור העיניים. אם משחת מקסיטרול (שהיא שילוב של סטרואידים ואנטיביוטיקה) מקלה על התסמינים אך התסמינים חוזרים לאחר הפסקת השימוש, ייתכן שהבעיה נובעת ממקור דלקתי כרוני או אלרגי ולאו דווקא חיידקי. שימוש ממושך בסטרואידים אינו מומלץ בגלל תופעות לוואי פוטנציאליות, כמו הגברת הסיכון לזיהומים או נזק לרקמות. האם מדובר בזיהום חיידקי?: זה אפשרי, אך מאחר והסטרואידים מקלים רק זמנית והסימפטומים חוזרים, ייתכן שהבעיה אינה חיידקית בלבד. יובש כרוני בעפעפיים, דלקת כרונית או דלקת עור אלרגית (דרמטיטיס) יכולים גם להסביר את התסמינים. האם יש צורך באנטיביוטיקה?: ייתכן שאנטיביוטיקה מקומית או טיפול אחר עשויים להועיל, אך זה תלוי באבחנה המדויקת. שימוש ממושך באנטיביוטיקה אינו מומלץ אלא אם כן יש סיבה מוצדקת לכך (כמו זיהום חיידקי שאובחן בצורה ברורה). מה עליך לעשות?: אני ממליץ לפנות בהקדם לרופא עיניים כדי לאבחן במדויק את הסיבה לתסמינים. ייתכן שגם רופא עור יוכל לסייע אם מדובר בתגובה אלרגית או דרמטיטיס. חשוב לאבחן האם מדובר בזיהום, דלקת כרונית, או תגובה אלרגית כדי להימנע מטיפולים לא מתאימים כמו סטרואידים לאורך זמן, שעשויים להזיק לעיניים.

10/09/2024 | 09:22 | מאת: לילך

חייבת לשאול לגבי קרמים לטיפוח/צמיחת הריסים. מורחים אותם על העפעף העליון. ברור שקצת יכנס לעין. באופן כללי, האם זה בטיחותי לעיניים? האם מהניסיון שלכם,יכול להיגרם נזק מזה לעין או לראייה לטווח ארוך? תודה

יש לקרוא על העלון לצרכן של המוצר האם יש סיכון בכניסת חומר לעין או לא.

שאלה חשובה מאוד! קרמים או סרומים לטיפוח או צמיחת ריסים, אשר נמרחים על העפעף העליון, אכן עלולים להיכנס במידה מסוימת לעין. בטיחות השימוש במוצרים כאלה תלויה במרכיבים שהם מכילים. כמה נקודות שחשוב לשים לב אליהן: מרכיבים: חלק מהמוצרים לצמיחת ריסים מכילים חומרים פעילים שיכולים לגרום לגירוי בעיניים, אדמומיות או דלקת. לדוגמה, חומרים ממשפחת הפרוסטגלנדינים, הקיימים בחלק מהמוצרים, יכולים לגרום לתופעות לוואי כמו שינוי בצבע הקשתית, גירוי בעיניים ואפילו צמיחת ריסים לא אחידה. בטיחות לטווח הארוך: במידה והשימוש הוא ממושך, וחומר פעיל חודר לעין, יש סיכון מסוים להשפעה על מבנה הריסים ועל העין עצמה. תופעות לוואי אלו אינן שכיחות, אך ישנם מקרים מדווחים של שינויים במבנה הריסים, כהות סביב העין, ולעיתים נדירות גם בעיות חמורות יותר כמו דלקת כרונית או גירוי מתמשך. שימוש זהיר: אם את משתמשת במוצר כזה, חשוב להימנע מהכנסת כמויות גדולות ממנו לעין. כדאי להשתמש בכמות קטנה מאוד ולוודא שהמריחה נעשית קרוב לריסים אך לא עליהם ישירות. במידה ואת חשה גירוי, אדמומיות, דלקת או כל תסמין לא נעים בעיניים בזמן או לאחר השימוש, מומלץ להפסיק את השימוש במוצר ולפנות לרופא עיניים. באופן כללי, יש להעדיף מוצרים שהוכחו כבטוחים לשימוש בעיניים ושקיבלו אישור ממשרד הבריאות או גופים מוכרים אחרים. אם יש לך ספקות לגבי מוצר מסוים, כדאי להתייעץ עם רופא עיניים לפני השימוש.

08/09/2024 | 21:51 | מאת: dafna123

דר שלום, מה זה ניתוח ירוד? הרופאה אמרה לי שצריך ניתוח קטרקט לכן אני מבולבלת. תודה מראש

ירוד הוא המונח בעברית לקטרקט

"ירוד" ו"קטרקט" הם למעשה אותו הדבר. ירוד הוא המונח העברי ל"קטרקט", שמתאר עכירות בעדשת העין. עם הגיל, העדשה בעין יכולה להפוך לעכורה, מה שגורם לירידה בחדות הראייה, טשטוש ראייה וקושי בהתמודדות עם אור חזק. ניתוח קטרקט (או ניתוח ירוד) הוא הליך נפוץ שבו מסירים את העדשה העכורה ומחליפים אותה בעדשה מלאכותית צלולה. הניתוח הוא אחד ההליכים הבטוחים והיעילים ביותר ברפואת העיניים, וברוב המקרים הוא משפר משמעותית את הראייה. אין צורך להיות מבולבלת – רופאתך פשוט השתמשה במונח העברי.

08/09/2024 | 20:15 | מאת: יעל

שלום, אני בת 75 . כבר יותר משנה אני מתקשה בקריאה של אותיות קטנות. תחילה חשבתי שקשור לקטרקט אך לאחר ניתוח ללא שינוי. אני קוראת חומרים בדיגיטל ומגדילה מאד את האותיות. אם אני רוצה לקרוא ספר שאין בגרסה דיגיטלית, זה מצריך מאמץ רב עד בלתי אפשרי. אני מרגישה כאילו יש מסך רטוב מול העיניים שלי ומתעייפת במהרה. האם יתכן שזה ניוון מקולרי?

לא ניתן לקבוע אם מדובר בניוון ללא בדיקת עיניים. אפשר לנסות לשים טיפות לחות בעינייים ובמקביל לקבוע תור לרופא עיניים לבדיקה מלאה

התסמינים שאת מתארת, כמו קושי בקריאת אותיות קטנות, תחושת מסך רטוב מול העיניים ועייפות מהירה, אכן עשויים להצביע על מספר גורמים. אחד הגורמים האפשריים הוא ניוון מקולרי תלוי גיל (Age-Related Macular Degeneration, AMD), במיוחד אם מדובר בתסמינים שלא השתפרו לאחר ניתוח קטרקט. ניוון מקולרי הוא מצב שפוגע באזור המקולה בעין, האחראי לראייה המרכזית והחדה, במיוחד בעת קריאה. ישנם שני סוגים עיקריים של ניוון מקולרי: ניוון מקולרי יבש: הסוג השכיח יותר, המתפתח בהדרגה. הוא עלול לגרום לראייה מטושטשת ואובדן הדרגתי של היכולת לקרוא ולהבחין בפרטים קטנים. ניוון מקולרי רטוב: הסוג הפחות שכיח, אך מתקדם מהר יותר, וגורם להופעת כלי דם חדשים ודליפה ברשתית, מה שיכול ליצור תחושת עיוות ראייה. עם זאת, התסמינים שאת מתארת יכולים להיות קשורים גם למצבים אחרים, כמו עין יבשה, שגורמת לעיתים לתחושת מסך או טשטוש ראייה, במיוחד בעת קריאה ממושכת. מומלץ מאוד לפנות לרופא עיניים לצורך בדיקה מקיפה של הרשתית, ובמידת הצורך לבצע צילום OCT (Optical Coherence Tomography) כדי להעריך את מצב המקולה. זהו אמצעי חשוב לאבחון ניוון מקולרי או בעיות אחרות ברשתית. חשוב לאבחן את המצב מוקדם ככל האפשר, במיוחד אם מדובר בניוון מקולרי, מכיוון שיש טיפולים שיכולים להאט את התקדמות המחלה, בעיקר במקרים של ניוון מקולרי רטוב.

שלום אני סובלת מפזילה מגיל 5 , מרכיבה משקפיים והן מתקנות את הפזילה. עברתי בדיקת תיאום להסרת משקפיים בלייזר ותיקון פזילה . הרופא המנתח אמר לי שהפזילה נעלמת אחרי ניתוח ליזר intralasik. יש לי חששות שהמצב שלי יחמיר ! האם הניתוח בטוח ? וניסו אותו על אנשים שהמצב שלהם דומה למצב שלי ? תודה

המצב לאחר הניתוח דומה למצב עם המשקפיים ולכן יש צפי בשיפור הפזילה לאחר הניתוח.

החשש שלך לגבי ניתוח לייזר להסרת משקפיים במקרה של פזילה מובן ומוצדק. במקרה שלך, שבו המשקפיים מתקנות את הפזילה, חשוב לקחת בחשבון מספר דברים: פזילה תלויה בתשבורת: במקרים מסוימים, פזילה יכולה להיגרם או להחמיר כתוצאה ממספר גבוה (למשל, רוחק ראייה). אם זה המקרה, ניתוח לייזר שמסיר את הצורך במשקפיים עשוי לתקן את הבעיה. לכן, ייתכן שהרופא המנתח צודק, והפזילה אכן תיעלם או תשתפר לאחר הניתוח. סיכונים וחששות: חשוב לציין כי ניתוחי לייזר בטכניקת IntraLASIK הם לרוב בטוחים, אך כמו בכל ניתוח, ישנם סיכונים מסוימים. במקרים של פזילה, יש סיכון שהפזילה תחמיר אם העיניים לא יצליחו לתפקד יחד בצורה מיטבית ללא תיקון אופטי (משקפיים). זה תלוי אם הפזילה שלך מתייצבת בזכות המשקפיים או בזכות מנגנונים אחרים בעין. ניסיון קודם במקרים דומים: ניתוחי לייזר להסרת משקפיים במקרים של פזילה בהחלט בוצעו במטופלים אחרים במצב דומה לשלך, אך התוצאות משתנות בהתאם לאופי הפזילה ולתגובה של העיניים לאחר הניתוח. לכן, חשוב לוודא שהרופא המנתח מכיר היטב את ההיסטוריה הרפואית שלך, ועשה את כל הבדיקות הנדרשות לתיאום בין העיניים (תיאום ראייה דו-עינית). התייעצות נוספת: אם יש לך חששות לגבי החמרה אפשרית של הפזילה, ייתכן שיהיה כדאי לשקול התייעצות נוספת עם מומחה בפזילה (אורתופטיסט) או עם רופא עיניים שמתמחה בתחום הפזילה. הם יוכלו להעריך טוב יותר את הסיכון להחמרה ואת הסיכויים לשיפור במצבך לאחר הניתוח. בסופו של דבר, ההחלטה האם לעבור את הניתוח תלויה בתחושת הביטחון שלך ובשיחה שקיימת עם הרופא המנתח, שבו הוא מסביר לך את כל הסיכונים והיתרונות הרלוונטיים למצבך.

06/09/2024 | 23:31 | מאת: אילת

שלום ביצעתי שני ניתוחי לייזר. הראשון לפני עשרים שנה והשני לפני כעשר שנים (כל עין בנפרד). לאחרונה הרגשתי ירידה בראיה ומאמץ בעין שמאל וcבדיקת עיניים שערכתי השבוע הרופא אכן זיהה ירידה בראיה מרחוק ושלח אותי למיפוי קרנית, לשלילת קרקטוקונוס. האם אכן יכול להתפתח קרקטוקונוס בגיל 42, עשור אחרי ניתוח? האם ירידת ראיה פעמיים היא דבר נורמלי? האם קיימת פרוצדורה שאוכל לעשות ושתחזיק מעמד ליותר מכמה שנים? אני מסוגלת לתפקד בלי משקפיים אבל תחושת חוסר האיזון בין העיניים לא נוחה

יכולים להתפתח שינויים בקרנית בגיל מאוחר יותר, לכן נדרש מיפוי קרנית. יש לעבור בדיקת עיניים יסודית בכדי לראות אם ישנה אפשרות לניתוח אחר.

קרקטוקונוס הוא מצב שבו הקרנית מאבדת את הצורה העגולה שלה ונעשית קונית ודקה יותר, מה שיכול להוביל לירידה בראייה ולעיוותים בתמונה המתקבלת על הרשתית. בעוד שקרקטוקונוס מתפתח לרוב בגיל צעיר יותר, ישנם מקרים נדירים בהם הוא מתגלה בגיל מאוחר יותר. למרות שעברת שני ניתוחי לייזר, הסיכוי להתפתחות קרקטוקונוס עדיין קיים, במיוחד אם יש גורמים כמו גנטיקה או קרנית שנחלשה בעקבות הניתוחים. לגבי השאלות שלך: קרקטוקונוס אחרי ניתוח לייזר בגיל 42: זה פחות שכיח, אך אפשרי. ניתוחי לייזר יכולים לשנות את מבנה הקרנית ולהפוך אותה לדקה יותר, מה שעלול להגדיל את הסיכון להתפתחות קרקטוקונוס, או לגרום לתופעה דומה הנקראת אקטזיה (הידקקות והיחלשות הקרנית). המיפוי הקרנית יעזור לשלול או לאשר את המצב. ירידה בראייה פעמיים: ירידה בראייה אחרי ניתוח לייזר יכולה לקרות, במיוחד עם התבגרות העין או שינויים טבעיים במבנה הקרנית והעין עצמה. זה לא נדיר לחלוטין לחוות שינויים בראייה לאורך השנים, גם לאחר תיקוני לייזר מוצלחים. פרוצדורות נוספות: קיימות מספר אפשרויות לשיפור ראייה ולשמירה על יציבות ראייה למשך שנים רבות: ניתוחי תיקון נוספים (לייזר חוזר): תלוי בעובי הקרנית הנותר. עדשות מגע מיוחדות: במקרים בהם הקרנית דקה, ניתן לשקול עדשות מגע טיפוליות (עדשות סקלרליות) שעוזרות לשפר את הראייה ולייצב את הקרנית. השתלת קרנית או Cross-linking: במידה ואכן מתגלה קרקטוקונוס או אקטזיה, ייתכן שיציעו לך פרוצדורה של קרוס-לינקינג (חיזוק הקרנית בעזרת קרני UV) כדי לעצור את ההתקדמות. מומלץ להמתין לתוצאות מיפוי הקרנית ולייעוץ עם רופא העיניים, שיסייע לך לבחור את הטיפול המתאים ביותר למצבך הנוכחי.

היי פרופ' מימוני האם יכול להיות מצב שיש עצב או סעיף של עצב הקשור לעין או לעפעף, שהוא פגוע (הפגיעה קיימת בתחושה ובמראה) אבל לא ניתן לאבחן את הפגיעה על ידי הבדיקות Emg או Nct? תודה רבה לך

כן, ייתכן מצב שבו יש פגיעה בעצב או סעיף של עצב הקשור לעין או לעפעף, שלא ניתן לאבחן באמצעות בדיקות EMG (אלקטרומיוגרפיה) או NCT (בדיקת הולכה עצבית). הסיבה לכך היא שהבדיקות הללו מתמקדות בעצבים גדולים יחסית ובעצבים האחראים על תנועה והולכה עצבית גדולה. סעיפים קטנים של עצבים תחושתיים או עצבים האחראים על תפקודים עדינים יותר עלולים לא להופיע בבדיקות הללו, במיוחד אם מדובר בפגיעה בעצב תחושתי שטחי או נוירופתיה עדינה. בנוסף, ישנם מצבים שבהם הנזק לעצבים הוא ברמת המיקרוסקופית, כמו פגיעה בסיבים עצביים קטנים (small fiber neuropathy), אשר לא ניתנים לאבחון באמצעים הקלאסיים כמו EMG ו-NCT. אם קיים חשד לפגיעה עצבית שאינה מאובחנת באמצעים אלו, ייתכן שיידרשו בדיקות נוספות כמו בדיקות קליניות מעמיקות יותר, ביופסיית עור, או שימוש בטכניקות דימות מתקדמות כדי להעריך את מצב העצבים הקטנים. מומלץ להתייעץ עם נוירולוג או רופא עיניים המומחה בתחום הנוירו-אופתלמולוגיה כדי לבחון את המצב באופן מעמיק יותר.

היי רציתי לדעת האם יש סיכון בפגיעה פיזית בעצב או בסעיף של עצב כאשר מזריקים בוטוקס באיזור הגבות (מתחת לגבה) כלומר האם יכול לקרות מצב שהמחט של המזרק יכולה לפגוע באחד העצבים המעצבבים את העפעף והגבה. המון תודה 🙏❤️

כאשר מזריקים בוטוקס באזור הגבות, הסיכוי לפגיעה פיזית ישירה בעצב באמצעות המחט הוא נמוך מאוד, שכן ההזרקה מתבצעת בשכבה השטחית של העור, והעצבים עוברים בשכבות עמוקות יותר. עם זאת, בוטוקס פועל על ידי שיתוק זמני של שרירים, ולכן ייתכן שלעיתים ההשפעה של החומר על שרירים מסוימים יכולה לגרום לתופעות כמו צניחת עפעף זמנית (פטוזיס), כתוצאה מהשפעה על השרירים המעלים את העפעף או את הגבה. ההשפעה הזו, אם היא מתרחשת, היא זמנית וחולפת תוך מספר שבועות עד חודשים (בדרך כלל 3-4 חודשים) כאשר הבוטוקס מתפוגג. אם ההזרקה מתבצעת על ידי רופא מיומן ומנוסה, הסיכוי לפגיעה עצבית ישירה הוא נמוך מאוד. עם זאת, מומלץ לוודא שהמזריק מכיר היטב את האנטומיה של האזור כדי להימנע מתופעות לוואי לא רצויות.

05/09/2024 | 15:17 | מאת: אריק

לפני 5 שנים במקרה התגלה אצלי Pigment Dispersion Syndrome ואיבוד חלק משדה הראייה בעין אחת בלבד (פחות מ 1/4) הלחץ התוך עיני תקין בעשרות בדיקות. אין שינוי גם בבדיקות שדה הראייה וטומוגרפיה. מזמן הגילוי ועד היום חלק אומרים שעדיף לנטול טיפות נגד גלאוקומה כאמצעי זהירות. ואם אני לא מעוניין אז לבוא לבדיקה של לחץ כל 3 חודשים (הבדיקה עם מגע ואלחוש ..לא מסתפקים בלחץ אוויר) וכל 6 חודשים טומוגרפיה וגם בדיקת שדה ראייה. בחרתי באופציה 2. האם במצבי שאין על שינויים כאמור במשך שנים יש הגיון בבדיקות תכופות כל כך! שלא לדבר על נטילת תרופות ? בברכה

לחץ תוך עיני מוגבר אינו מורגש. יתכן ויש עליות בלחץ אשר אינך מודע אליהן ולכן יש לבצע בדיקות לוודא שאין שינויים על אחת כמה וכמה אם אינך מקבל טיפול.

04/09/2024 | 19:48 | מאת: dafna123

דר שלום ותודה, ח"ר ללא משקפים ימין 6/12 עם חריר ,6/9.5 שמאל 6/18 עם חריר 6/12 לת"ע 16 דו"צ RE עפעפיים דרמטוכלזיס, לחמית שקטה, קרנית שקופה, ל"ק ע"ש, אישון ע"מ. בהרחבה: +2-3NS, זגוגית זכה, דיסקה תקינה, מקולה שמורה, רשתית צמודה LE עפעפיים דרמטוכלזיס, לחמית שקטה, קרנית שקופה, ל"ק ע"ש, אישון ע"מ. בהרחבה: +2-3NS, זגוגית זכה, דיסקה תקינה, מקולה שמורה, רשתית צמודה לסיכום: ירוד דו"צ מומלץ: הסרת ירוד לכוון לרחוק מה זה חריר? האם ישנה בעיה בבדיקה הזאת? תודה מראש

הרופא הבודק רשם שקיים ירוד בשתי עיניים ולכן המליץ על ניתוח ירוד.

שלום זה מספר שנים שיש לי פעילות יתר של בלוטת התריס (גרייבס) לשמחתי לא פיתחתי מחלת עיניים של גרייבס רציתי לשאול האם מהידוע לך, ולפי המחקרים, ככל שעובר הזמן הסיכוי לפתח את המחלה הזו קטן יותר? הפחד שלי שפתאום המחלה הזו תופיע אצלי

ראשית, אני שמח לשמוע שלא פיתחת מחלת עיניים של גרייבס עד כה. מחלת עיניים על רקע גרייבס (Graves' Ophthalmopathy) מתפתחת אצל כ-25-50% מהאנשים עם פעילות יתר של בלוטת התריס, אך לא כולם חווים זאת, כפי שקרה לך. לפי המחקרים, הסיכון לפתח את מחלת העיניים של גרייבס הוא הגבוה ביותר במהלך השנתיים הראשונות מאז האבחון של גרייבס. לאחר תקופה זו, אם לא פיתחת את מחלת העיניים, הסיכון אכן קטן. עם זאת, ישנם מקרים נדירים שבהם המחלה יכולה להתפתח גם מאוחר יותר, אך זה פחות שכיח. מספר גורמים יכולים להעלות את הסיכון למחלת עיניים של גרייבס, כמו עישון, חוסר איזון של בלוטת התריס, וטיפול ביוד רדיואקטיבי. הקפדה על איזון בלוטת התריס והימנעות מעישון עשויים להפחית את הסיכון להופעת המחלה. אם את במעקב רפואי קבוע ומוודאת שבלוטת התריס מאוזנת, הסיכוי לפתח את מחלת העיניים נמוך יותר ככל שעובר הזמן. כמובן, מומלץ להישאר במעקב עם רופא האנדוקרינולוג שלך, ולהיות ערה לתסמינים בעיניים במידה ויופיעו.

03/09/2024 | 14:40 | מאת: עמיר

אני עושה כל חצי שנה בערך טיפול ipl לבלפריטיס ושעורות חוזרות . שמתי לב שקצה העפעף השמאלי מאוד אדום וזה נהיה לאחר טיפולי הipl, אני יודע שמייד אחרי הטיפול יש אדמומיות אבל כאשר זה חודשים לאחר הטיפול מה זה יכול להיות?

מומלץ לגשת למכון בו בוצע הטיפול לבדיקה.

כדאי לגשת לבדיקה במוכן בו קיבלתם טיפול. ייתכן וזאת החמרה במצב הבסיסי או נובע מאחת מטיפות העיניים בהם אתם משתמשים.

02/09/2024 | 19:24 | מאת: ש

שלום, 1. האם יש סיכוי גבוה שתהיה הישנות של פזילה כמה שנים לאחר ניתוח פזילה ? 2. מהו זמן ההחלמה מניתוח פזילה? תודה

סיכוי להישנות של פזילה: ישנם מקרים בהם הפזילה עשויה לחזור לאחר ניתוח לתיקון פזילה, אך הסיכוי לכך תלוי במספר גורמים, כמו הסיבה הראשונית לפזילה, הגיל שבו בוצע הניתוח, חומרת הפזילה, והתגובה של השרירים לטיפול. מחקרים מראים כי ב-20-30% מהמקרים ייתכן שתהיה הישנות של פזילה, לעיתים לאחר מספר שנים. במקרים כאלה, ייתכן שיהיה צורך בהתערבות נוספת. זמן החלמה מניתוח פזילה: זמן ההחלמה הראשוני מניתוח פזילה הוא בדרך כלל כשבוע עד שבועיים. במהלך תקופה זו תיתכן תחושת אי נוחות, גירוי בעיניים, או אודם בעין המנותחת. במקרים רבים, השיפור בתנועת העיניים והפחתת הפזילה מורגשים כבר לאחר מספר ימים. עם זאת, התייצבות מלאה של תנועות העיניים והראייה יכולה להימשך מספר שבועות עד חודשים. מומלץ להקפיד על מעקב אצל רופא העיניים לאחר הניתוח כדי לוודא שההחלמה מתקדמת כראוי.

שלום, אני מעוניינת לעשות הסרת משקפיים בלייזר אבל יש לי פזילה. האם צריך קודם לעשות ניתוח לטיפול בפזילה ואח כ לעשות ניתוח הסרת משקפיים בלייזר ? וכמה זמן צריך להמתין בין ניתוח פזילה לניתוח לייזר להסרת משקפיים?

כדאי להבדק אצל רופא פזילה ולהתייעץ על אם ומתי יהיה נכון לעשות ניתוח פזילה

שלום, אני מעוניינת לעשות הסרת משקפיים בלייזר אבל יש לי פזילה. האם צריך קודם לעשות ניתוח לטיפול בפזילה ואח כ לעשות ניתוח הסרת משקפיים בלייזר ? וכמה זמן צריך להמתין בין ניתוח פזילה לניתוח לייזר להסרת משקפיים?

השאלה האם יש צורך לטפל בפזילה לפני ניתוח הסרת משקפיים בלייזר תלויה במצב הספציפי שלך. במקרים מסוימים, ייתכן שיהיה מומלץ לבצע קודם את ניתוח הפזילה, במיוחד אם הפזילה משפיעה על הראייה הדו-עינית (היכולת של שתי העיניים לעבוד יחד) או על איכות הראייה הכללית. לגבי זמן ההמתנה בין ניתוח פזילה לניתוח להסרת משקפיים בלייזר, לרוב נהוג להמתין לפחות 3-6 חודשים בין הניתוחים. זמן ההמתנה נועד להבטיח שהעין תתאושש לחלוטין מניתוח הפזילה ושהשרירים יתייצבו לפני ביצוע ניתוח הלייזר. מומלץ להתייעץ עם רופא עיניים שמתמחה בניתוחי הסרת משקפיים בלייזר וגם מומחה לניתוחי פזילה, כדי לקבל ייעוץ מותאם אישית למצבך ולראות אם אכן יש צורך לבצע את ניתוח הפזילה לפני הלייזר.

02/09/2024 | 10:52 | מאת: שירה

היי, יש לי נים אדום ובולט בלבן של העין שממש מפריע לי מבחינה אסתטית, האם יש לזה טיפול? תודה:)

נים אדום ובולט בלבן של העין הוא תופעה שכיחה שיכולה להיגרם מסיבות שונות, כגון עייפות, גירוי, יובש בעיניים, או התפתחות של כלי דם קטן. מבחינה אסתטית, זה יכול להפריע, אבל החדשות הטובות הן שיש מספר אפשרויות לטיפול (כתלות בגורם)ף טיפות עיניים להורדת אדמומיות: ישנן טיפות עיניים ייעודיות שיכולות לעזור להקטין את האדמומיות בעין על ידי כיווץ כלי הדם או טיפול ביובש אם זה הגורם בסיסי. מעקב: אם הנים לא גורם לבעיות רפואיות, לעיתים אין צורך בטיפול והוא יכול להיעלם או להפוך לפחות בולט עם הזמן. מומלץ לפנות לרופא עיניים כדי לבדוק את המצב ולהתייעץ לגבי הטיפול המתאים ביותר עבורך בהקדם.

01/09/2024 | 19:14 | מאת: לילי

שלום בת 3 בתקופה האחרונה יש לה נפיחות מעל העפעף העליון (בחלק שמתחת לגבה, לא בעפעף עצמו). ממה זה יכול לנבוע?

שלום, נפיחות מעל העפעף העליון אצל ילדה בת 3 יכולה להיגרם ממספר סיבות, חלקן שכיחות יותר בילדים: שעורה (Chalazion): חסימה של בלוטת שומן בעפעף שגורמת לנפיחות. בדרך כלל זה מופיע כגוש קטן ונפוח, אך לעיתים הנפיחות יכולה להתרחב גם לאזור מעל העפעף. זיהום מקומי: דלקת באזור העור או בלוטות העיניים עלולה לגרום לנפיחות ואודם. אלרגיה: תגובה אלרגית יכולה לגרום לנפיחות באזור העיניים, במיוחד לאחר חשיפה לגורם כמו אבקנים, אבק או מזון מסוים. טראומה או חבלה: מכה קלה או שפשוף בעין יכולים לגרום לנפיחות מקומית. צלוליטיס ארוביטלית: זיהום סביב העין שיכול לגרום לנפיחות משמעותית, ויש צורך בטיפול רפואי דחוף במקרה כזה. מומלץ לפנות לרופא עיניים לבדיקת הנפיחות ולזיהוי הגורם המדויק בהקדם.

01/09/2024 | 01:21 | מאת: א.ט

אני בת 19.5 סובלת מגיל צעיר מאיזוטרופיה של עין שמאל , רוחק ראייה ואסטיגמציה. האם ניתן לתקן פזילה באמצעות ניתוח ליזר? ניתן לציין שהמשקפיים מתקנות את הפזילה

אם הפזילה נעלמת כשאת מרכיבה משקפיים, סיכוי רב לתוצאה דומה לאחר הסרת המשקפיים בלייזר.

30/08/2024 | 08:27 | מאת: אילנית

בוקר טוב, יש לי כילזיון בעין כחודשיים וחצי. היה לי גם בעבר ועל ידי טיפות עיניים זה עבר. הפעם לא עשיתי שום דבר. הכילזיון לא מפריע לי. האם ניתן להשאיר כך או שחייבים לנתח? ואם חייבים לנתח אז אשמח לדעת מדוע? תודה רבה מראש.

אין צורך לנתח אם הכלזיון לא מפריע. לרוב נספג עם הזמן. ניתן לעשות קומפרסים חמים כל יום.

29/08/2024 | 12:01 | מאת: ישראל

שלום וברכה אני רוצה לעשות לייזר המספר שלי הוא 7.5 עם צילינדר, אבל האמת אני מאוד מפחד על העניים שלי..טיבעי ונורמלי... שאלתי את הרב שלי (שהוא חתנו של הרב עמאר ובנו של הרב יצחק יוסף) והוא אמר לי שאתה הרופא עניים של הרב עמאר שליט א והוא סומך עליך אבל עדיין האם אתה יכול להרגיע אותי?? ולהמליץ לי על זה אני בעיקר מפחד מהחלמה כואבת... ומטרידה.. והשלכות של זה לעתיד איך יהיה ומה יהיה תודה רבה. וחוץ מזה למה אתה בתמונה עם משקפיים גם אתה מפחד....?:) או שלא מתאים לך לעניים לעשות לייזר......

זה טבעי להרגיש חשש לפני ניתוח לייזר בעיניים, אבל מדובר בהליך בטוח ויעיל מאוד עם שיעור הצלחה גבוה. רוב המטופלים חווים אי נוחות קלה בלבד בהחלמה, והראייה משתפרת באופן משמעותי תוך כמה ימים\מספר שבועות. ישנם סיכונים כמובן כמו כל פרודצורה רפואית, אך הם בדרך כלל ניתנים לטיפול. לגבי המשקפיים בתמונה: יש אנשים, כולל רופאים, שבוחרים להרכיב משקפיים מסיבות אישיות או אסתטיות, ולא מתוך פחד מהניתוח. יש כאלו גם שאין להם ברירה אחרת. אם אתה מועמד מתאים לניתוח, סביר להניח שתחווה שיפור משמעותי בראייה.

27/08/2024 | 05:32 | מאת: יניב אור

נולדתי עם אמביופיה (עין עצלה) מילדות עם אנאיזומיטרופיה בעין ימין. שמתי את הרטיה בילדות אבל לא התמדתי. לפני שנתיים קמתי בוקר וראיתי ממש מטושטש עמום ובקטן בעין ימין חשבתי שאני או מתחיל להתעוור או קיבלתי איזה ארוע מוחי או משהוא דלקתי. נלחצתי מאוד ורצתי קרוב ל 5 רופאי עיניים כולל אופטולמולוגית ובית חולים, עשיתי את כל הבדיקות האפשריות קרנית, רשתית, otc, לחץ תוך עיני, שדה ראייה עשיתי גם CT ראש ו MRI דופלר ומה לא ? לא ידעתי מה יש לי . החלפתי 6 זוגות משקפיים ועשרות אופטומטריסטים ואף אחד לא עלה על הבעיה כי הבדיקות יוצאות כביכול נורמלי אבל אני רואה זוועה. עד שהגעתי לאסף הרופא לבדיקה אצל פרופ מורד הוא היחיד שאיבחן אותי ב אנאיזוקוניה שזו החמרה של עין עצלה בגיל מבוגר ואפילו עשיתי טיפול בתרגולי ראיה revital vision שום דבר לא עזר. כיום אני מאוד סובל בראיה מצומצמת ושונה מעין לעין בשמאל אני רואה ברור ל-קרוב אותיות גדולות ברורות שמתחילים להתרחק נהיה מטושטש ויש קוצר ראיה. בעין ימין אני רואה זוועה הכל קטן יותר האותיות שונות ךחלוטין מחוברות וגם הצבע אפילו דהוי ושונה יותר רןאים ברור בקרוב ומטושטש ברחוק . האותיות והדמויות שונות איך להסביר כאילו אתם מסתכלים על 2 מסכים של מחשב באחד יש גופן X ובשני Y ושניהם לא מתואמים בינהם כאשר בעין ימין הראיה בקטן מאוד הגופן ממורכז ועם קפיצה אלכסונית זה סבל נוראי כי המוח לא משדר את אותה התצורה וזה גורם לי לכאבי ראש כל בוקר. קשה לי להסתכל יותר מדי זמן במסכים, לא יכול לסבול תאורה חזקה או לבנה כמו הנורות עם האור הלבן, אני מקבל סחרחורות וממש לא מתפקד הבנתי שיש כמה טכניקות.. 1) עדשה אנאיזוקונית מיוחדת שמגדילה ומסדרת את המימד בעין אבל לא יודע מאיפה להשיג או מי יתן לי קופת החולים לא מכירה בבעיה הזאת ואני צריך חוות דעת מומחה. 2) עדשות מגע אבל זה גורם לי רגישות ויובש בעינים 3) ניתוח רפרקציה (תשבורת) אני מעוניין לדעת אם הניתוח פוטר את הבעיה מי מומלץ לנתח ואיך אפשר לקבל את זה מקופת חולים מאוחדת כי הם מסרבים וטוענים שאני לא עומד בתנאים בעינים ולא מאבחנים אותי נכון כי לא יודעים איך לטפל בבעיה הזאת ואני בינתיים עובר סבל נוראי

שלום, המקרה שלכם מורכב מדיי להתייחסות מבלי לבצע בדיקה והערכה יסודית והסבר פרונטלי.

26/08/2024 | 17:51 | מאת: אני

היי פרופ' האם הזרקה של בוטוקס מתחת לגבה יכולה להשפיע על מיקום גלגל העין? וגם האם הגיוני שיש צניחת עפעף תמידית (לא זמנית - כבר 5 שנים!) כתוצאה מההזרקה הזו שפשוט לא חולפת? אשמח לדעת אם שמעת או נתקלת פעם בתופעה כזו. המון תודה 🙏

הזרקת בוטוקס מתחת לגבה יכולה להשפיע על השרירים שמחזיקים את הגבה והעפעף העליון, ובכך לשנות את מיקומם. במקרים מסוימים, הזרקה לא מדויקת עלולה לגרום לצניחת עפעף (פטוזיס) כתוצאה מהשפעת הבוטוקס על השריר שמרים את העפעף העליון. עם זאת, צניחת עפעף הנמשכת במשך חמש שנים אינה תופעה רגילה לאחר הזרקת בוטוקס, שכן השפעת הבוטוקס בדרך כלל חולפת לאחר מספר חודשים (בין 3-6 חודשים). אם הצניחה נמשכת זמן כה רב, ייתכן שקיימת בעיה אחרת שאינה קשורה ישירות לבוטוקס. מומלץ לגשת לבדיקה אצל רופא עיניים מומחה, כדי לברר את הגורם המדויק לצניחת העפעף ולקבל ייעוץ לגבי הטיפול המתאים.

25/08/2024 | 20:52 | מאת: ברכה

לאחר ניתוח קטרקט בעין אחת נשארו שאריות , פירורי, קרטקס נאמר לי שזה ייספג עברו 3 חודשים ולא נספג. יש לי מדי פעם ראיה מטושטשת מה צריך לעשות

פירורי קורטקס שנותרו לאחר ניתוח קטרקט יכולים לעיתים להיספג עם הזמן, אך אם לאחר שלושה חודשים עדיין יש ראייה מטושטשת, ייתכן שהשאריות הללו לא נספגו לגמרי וגורמות להפרעה בראייה. מומלץ לפנות לרופא העיניים לבדיקת מעקב. הרופא עשוי להמליץ על אחד מהבאים: מעקב נוסף: לעיתים, הרופא עשוי להמליץ להמתין זמן נוסף במידה והשאריות קטנות ולא משפיעות משמעותית על הראייה. טיפול נוסף: אם השאריות גורמות להפרעה משמעותית בראייה, ייתכן שהרופא ימליץ על טיפול נוסף, כמו הסרת השאריות או התערבות כירורגית אחרת. חשוב לגשת לבדיקת מעקב בהקדם.

24/08/2024 | 09:53 | מאת: נוי

היי דוקטור מה שלומך מעל לשבועיים העפעף העליון של עין שמאל קופץ לי. אני כן עוברת תקופת עומס בעבודה, הרבה לחץ והרבה מול מחשב ולכן תארתי לעצמי שזה בגלל זה יחד עם זאת, הלחץ פחת והעומס ירד ועדיין העפעך קופץ בהתחלה זה היה קורה הרבה פעמים במהלך היום, אבל עכשיו זה לא כל היום זה בא ברגעים מסוימים למשל כשאני קמה בבוקר- היא קופצת אחרי שאני מתעטשת- קופצת לפעמים כשסתם מול הטלויזיה- קופצת קצת מפחיד ומתסכל. אני מתכננת לעשות בדיקות דם כי לדעתי כי יש לי חוסרים אולי זה משפיע? אשמח לדכת מה דעתך מה יכולה להיות הסיבה שכבר שבועיים זה לא עובר (בת29)

אני מבין שאת מרגישה דאגה ותסכול, וזה מובן לחלוטין. תופעה של קפיצות עפעף, או כפי שהיא נקראת במונחים רפואיים "מיוֹקִימיה" (Myokymia), היא תופעה די נפוצה ולא מסוכנת ברוב המקרים. הגורמים הנפוצים ביותר לקפיצות בעפעף כוללים מתח נפשי, עייפות, עבודה ממושכת מול מסכים, וצריכת קפאין מוגברת. גם אם הלחץ שלך פחת לאחרונה, ייתכן שהשפעותיו נמשכות ומתבטאות בתסמין הזה. בנוסף, חוסרים תזונתיים כמו מגנזיום או ויטמינים מסוימים עשויים גם הם להשפיע. זה בהחלט רעיון טוב לבצע בדיקות דם כדי לשלול חוסרים, אך חשוב גם לתת לעצמך זמן למנוחה ולהוריד את העומס מעינייך ככל הניתן. נסי להפחית את החשיפה למסכים, להרבות בשינה, ולהפחית את צריכת הקפאין. אם הקפיצות בעפעף נמשכות מעבר לכמה שבועות או מלוות בתסמינים נוספים כמו חולשה, קושי בראייה או תחושת נימול, מומלץ לפנות לרופא עיניים לבדיקה מעמיקה יותר. בינתיים, אין צורך לדאגה מיידית, אך אני ממליץ להמשיך לעקוב אחרי המצב ולפנות לרופא אם התסמין ממשיך להטריד.

23/08/2024 | 13:02 | מאת: אורון

היי אנסה להסביר את הבעיה בצורה מובנת. כל לילה שאני עוצם את העיניים אני מרגיש שאני מנסה להתמקד במשהו וזה ללא שליטתי , מרגיש שלפעמים אני רואה צורות אז אני מתמקד בהם או סתם שאני רואה הכל שחור פתאום אני מרגיש שהעין מתאמצת להתמקד ואז לאחר מכן אני מרגיש כאב בעפעפיים ואני מרגיש יובש ושורף לי בעיניים וגם מרגיש שאני רואה פחות טוב כזה כי לפני שלוש שנים עשיתי ניתוח לייזר ואני כל הזמן חושש שיכול להיות שבעקבות הדברים האלה יעלה לי המספר. מה הסיבה לכך שיכולה להיות שזה קורה לי?

יש לפנות לבדיקה של רופא עיניים

22/08/2024 | 03:02 | מאת: dafna123

שלום דר, האם הבדיקה טיפות להרחבת אישונים והבדיקה עם אור לתוך העין (אולי מנורת סדק לא בטוחה) לבדיקת קטרקט, גלאוקומה, לחץ תוך עיני וכל הבדיקות הנלוות גורמות לדמעות. עבר כמעט חודש ואני סובלת מדמעות רוב שעות היום, הרבה יותר שאני שוכבת במיטה והראש על הכרית האם אלה תופעות הלוואי של הבדיקה? אציין שמעולם לא סבלתי מדמעות בעיניים רק שבכיתי. תודה על תשובתך,,,

אין קשר בין דמעת לבדיקת עיניים חודש קודם. אם התופעה נמשכת י לגשת לבדיקה של רופא עיניים

קניתי משקפיים שמגינות מאור כחול של המחשב ומקרינה, האם זה אמיתי או שזה סתם בלוף? האם משקפיים שמוכרים ברשתות נגד קרינת מחשב אור כחול באמת מגינות ועוזרות לעיניים? או שזה פוגע בעיניים?

משקפיים שמגינות מאור כחול הפכו למוצר פופולרי בשנים האחרונות, במיוחד בקרב אנשים המבלים זמן רב מול מסכים של מחשבים, טלפונים ניידים וטאבלטים. האור הכחול הוא חלק מהספקטרום של האור הנראה, וישנם מחקרים שמראים כי חשיפה ממושכת לאור כחול בעוצמה גבוהה עלולה לגרום לעייפות עיניים, ולפגוע באיכות השינה. משקפיים שמסננים אור כחול נועדו להפחית את החשיפה הזו, וישנם עדויות מסוימות שמראות כי הם יכולים להקל על תסמינים כמו עייפות עיניים ודמע יתר. עם זאת, חשוב לציין שהשפעת האור הכחול על העיניים והשינה עדיין נבדקת ואין הסכמה גורפת בקהילה הרפואית לגבי הצורך במשקפיים אלו לכלל האוכלוסייה. מדובר באמצעי נוסף לשיפור נוחות בעבודה מול מחשב, אך זה אינו תחליף להפסקות סדירות מהמסך או לטיפולים במקרים של בעיות עיניים אחרות. לגבי הנזק לעיניים - אין עדויות לכך שמשקפיים המיועדות לסינון אור כחול פוגעות בעיניים, כך שאם אתה מרגיש שהם מועילים לך, אפשר להשתמש בהם בבטחה.

קניתי משקפיים שמגינות מאור כחול של המחשב ומקרינה, האם זה אמיתי או שזה סתם בלוף? האם משקפיים שמוכרים ברשתות נגד קרינת מחשב אור כחול באמת מגינות ועוזרות לעיניים? או שזה פוגע בעיניים?

משקפיים שמגינות מאור כחול הפכו למוצר פופולרי בשנים האחרונות, במיוחד בקרב אנשים המבלים זמן רב מול מסכים של מחשבים, טלפונים ניידים וטאבלטים. האור הכחול הוא חלק מהספקטרום של האור הנראה, וישנם מחקרים שמראים כי חשיפה ממושכת לאור כחול בעוצמה גבוהה עלולה לגרום לעייפות עיניים, ולפגוע באיכות השינה. משקפיים שמסננים אור כחול נועדו להפחית את החשיפה הזו, וישנם עדויות מסוימות שמראות כי הם יכולים להקל על תסמינים כמו עייפות עיניים ודמע יתר. עם זאת, חשוב לציין שהשפעת האור הכחול על העיניים והשינה עדיין נבדקת ואין הסכמה גורפת בקהילה הרפואית לגבי הצורך במשקפיים אלו לכלל האוכלוסייה. מדובר באמצעי נוסף לשיפור נוחות בעבודה מול מחשב, אך זה אינו תחליף להפסקות סדירות מהמסך או לטיפולים במקרים של בעיות עיניים אחרות. לגבי הנזק לעיניים - אין עדויות לכך שמשקפיים המיועדות לסינון אור כחול פוגעות בעיניים, כך שאם אתה מרגיש שהם מועילים לך, אפשר להשתמש בהם בבטחה.

20/08/2024 | 17:45 | מאת: שרון

שלום לאחר 2 אירועים יום אחרי יום של הבזקי אור כל פעם בעין אחרת שנשמשכו15 דקות נסעתי למיון ועשו לי בדיקה של הרחבת אישונים ובדיקה נוספת 3ml? מה הבדיקה הזאת? נאמר שאין כלום מאז לא חזר אבל אני בחששות למה זה קרה לי ?

ההבזקי אור שאתה מתאר (פוטופסיות) יכולים להיגרם ממגוון סיבות, ובעיקר קשורים לשינויים ברשתית או בזגוגית העין. הבדיקה שעשו לך עם הרחבת אישונים נועדה לבדוק את הרשתית והעין הפנימית במצב רחב יותר של האישון, מה שמאפשר לרופא לבחון את העין בצורה מדוקדקת יותר. הבדיקה הנוספת שהזכרת, שנקראת "3ml," עשויה להיות בדיקת עין עם תמיסת מיופיק (mydriatic), שהיא חומר שמרחיב את האישון, אך זה לא בדיקה בפני עצמה אלא יותר תהליך שמשמש להכנה לבדיקה. בנוגע לסיבות להופעת הבזקי אור, יש כמה אפשרויות נפוצות: שינויים בזגוגית: זה יכול להיגרם כתוצאה משינויים בזגוגית, שהיא הנוזל השקוף שממלא את העין. כאשר הזגוגית נפרדת מהרשתית, זה עלול לגרום להופעת הבזקי אור. משיכה ברשתית: אם יש מתח על הרשתית, זה יכול לגרום לתחושת הבזקים. קרעים או חורים ברשתית: במקרים מסוימים, הבזקי אור יכולים להיגרם כתוצאה מקרעים או חורים ברשתית. לכן זה היה חשוב לבדוק את הרשתית לאחר הופעת התסמינים. אם הבדיקות במיון היו תקינות ואין סימנים לקרע או נזק אחר ברשתית, סביר שהבזקי האור אינם מסוכנים, אך חשוב לשים לב אם הסימפטומים חוזרים או מחמירים. במידה והסימפטומים יופיעו שוב, כדאי לגשת שוב לבדיקה אצל רופא עיניים מומחה ברשתית. בכל מקרה, מומלץ לשמור על מעקב ולהגיע לבדיקה חוזרת אם יש שינויים בתסמינים או הופעת תסמינים חדשים.

20/08/2024 | 09:02 | מאת: yoav

היה לי זחל בעין והוא מת על הרישתית. זה מפריע בראיה. האם אפשר להוציא את השארית?

לא ניתן לקבוע את האפשריות ללא בדיקה

18/08/2024 | 18:56 | מאת: גילי

אשמח לדעת מה אומר ירידה ברגישות בעין שמאל 5.8. ירידה ברגישות עין ימין 4.3

יש לגשת עם תוצאות הבדיקה לרופא המטפל.

18/08/2024 | 15:54 | מאת: ליטל

בת 42 מספר -7.75 בעיניים. עברתי ניתוח לייזר. 3 שבועות ראיתי מעולה. ולאחר מכן יש לי נסיגה בראייה. הסבירו לי שבדרך כלל נסיגה תהיה אחרי כמה שנים. איך זה קרה כבר אחרי 3 שבועות?

תהליך ההחלמה עדיין לא הסתיים. אם קיימת הפרעה יש לגשת לבדיקה במכון הלייזר

בוקר טוב. אני בן 37 הלכתי לעשות משקפי ראייה כי הקודמים נשברו.בדקה אותי אופטמטריסטית, וגילינו שהראייה שלי בעין שמאל התדרדרה ממש ואני בקושי מזהה מספרים על הלוח בדיקת הראייה, סיכמנו שאלך לרופא עיניים לבדוק את פשר הדבר. אין לי כאבי ראש.לא תחושה של גורם זר בעין שמפריע .פשוט ראייה מטושטשת עד התור שלי לרופא עיניים.שואל פה מה יכולות להיות הסיבות.לטשטוש ראייה בעין שמאל?

לא ניתן לקבוע על סמך המידע שנמסר את הסיבה. יש להגיע לבדיקה של רופא עיניים בהקדם.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 308