פורום בריאות העין
מנהלי פורום בריאות העין
פרופסור מייקל מימוני, מנהל מרפאת עין יבשה קבוצת ד"ר לוינגר מרכזים רפואיים, מומחה בניתוחי קטרקט, קרנית וטיפול בעין יבשה. פרופסור מימוני הינו...
אודה לתשובה דחופה, אבי עבר מספר הליכים: החזרת רשתית, הדבקה בסיליקון, הסרת הסיליקון. ללא הצלחה. הזרימו גז מספר פעמים, טיפלו בלייזר מספר פעמים. הוא נמצא בייסורים. כרגע העין סגורה, נוזלת וגם בימים האחרונים לבנה.(אין לו עדשה בעין). אנחנו רוצים למצוא רופא/מנתח שיוכל לעזור. אנא, המלצה על רופא מעולה שיוכל להציל את העין באזור המרכז אם ניתן. האם הבעיה מוכרת? ברור לי שהניתוחים לא הצליחו וטיפולי הגז להשגת לחץ בעין לא עובדים. אנא עזרה.
שלום רב, ניתוחי רשתית נחשבים לניתוחים מורכבים ביותר. בכל מחלקת עיניים במרכז הארץ מצוי מנתח רשתית בכיר בעל שיעור קומה ותחום זה הוא בעל חשיבות רבה. נשאלת השאלה האם לאביך יש ראיית אור. במידה וכן, יש משמעות להמשך המאבק בטיפול בעין. לעתים ניתוחי הרשתית המסובכים מסתיימים בכשלון ובמידה ואין ראיית אור אין מקום למשך ניתוחים וסבל. אני בטוח שאתם והרופא עושים את המקסימום לשיפור הראייה של אביך. לא תמיד הדבר מתאפשר.
רציתי לדעת מה זה ספזר בלתי רצוני של שרירי העין? בנוסף כמה תקופה די ארוכה כואבת לי הען כמו דקירות, וכל הזמן יש לי רעידות בעפעף. וזה גורם לי לכאבי ראש, והעין שורפת.
מיכל שלום רב, מדובר בהתכווצות בלתי רצונית של שרירי העפעפיים. ההתכווצות יכולה להיות מהירה בשני הצדדים או בצד אחד. במידה ואינו חולף מעצמו, ניתן להזריק חומר, בוטוליניום, שלמעשה משתק את השריר ל 3-6 חודשים (בוטוקס). סיבות נוספות להתכווצות של העפעפים יכולות להיות- מתחים נפשיים, מתח, אלרגיה בעיניים, גרד שע"י המצמוץ מבצע פעולת גירוד וגם יובש. קיימות מחלות נויירולוגיות נוספות שיכולות להתבטא בספזר בלתי רצוני. לגבי שאלתך השנייה- רעד של העפעף בדר"כ נגרם עקב מתחים זמניים וחולף, ורק האיש בעל הרעד מרגיש בו, כשהוא למעשה לא נראה כלפי חוץ. בדר"כ לא מטפלים במקרים אלו, אלא רק בעזרת כדורי הרגעה
האם אדים של אקונומיקה כשמורגשים בעין מזיקים לעין ?
שלום רב, גם אדי אקונומיקה וגם אדי כלור מזיקים לעין אם הם מגיעים בריכוז גבוה ובכמות משמעותית. הם עלולים לגרום נזק לריריות ולאפיתל של העיניים ודרכי הנשימה. בעיניים הפגיעה תתבטא בארוזיות- פגמים בשכבת האפיתל ובכאבים ורגישות לאור.
מה זה אפיתל ?
אני סובלת 3 חודשים מיובש בעיינים בבדיקה אצלך בקליניקה ביום 16/6 אבחנת שהמקור ליובש הינו אלרגיה אני משתמשת בדקסמיצין 2 ביום 2 טיפות כל פעם(למשך חודששים באופן יורד) ובכרומופטיק 3 פעמים ביום ובהילוקומוד אני חשה הקלה קלה, אולם לאחר קריאה ושימוש במחשב(בעבודה) אני מתעייפת מהר , חשה כאבים ומתקשה לקרוא רציתי לדעת מה עוד ניתן לעשות איכות חיי ירדה מאוד האם כדאי לבדוק למה אני אלרגית (האם יש גורמים ספציפים שעלי לבדוק?) האם יש בדיקות נוספות שרצוי לעשות? האם עלי לשוב לבדיקה? אודה לתשובתך המהירה
אודה לתשובתך
שלום רב. היום עצרתי לתדלק את רכבי בתחנת הדלק. ניגשתי לעמדת התדלוק העצמאית. שמתי לב למדבקה צהובה שהייתה מודבקת על העמדה ובה נכתב: "אין לנעוץ מבט בקרן הלייזר. קרן לייזר מדרגה 2". אכן, לא נעצתי מבט לעבר מקור הלייזר אבל המדבקה שאותה קראתי הייתה מודבקת ממש בצמוד למקור הלייזר (כ 2 מילימטר מעליו). 1. האם יש סיכוי שנגרם לי נזק, הרי לא הסתכלתי ישירות על המקור, אם כי העיניים שלי היו ממוקדות על המדבקה שהייתה קרובה מאוד למקור? 2. הייתי עם משקפי שמש, מסננות קרינה UV 400, האם עצם הרכבת משקפי השמש הגביר את הסכנה? אודה לך מאוד על תשובתך..... אני מודאג. בועז.
כמו שציינתי בהודעתי הראשונה באותו המקרה הרכבתי משקפי שמש. אני רוצה להוסיף שבזמן שקראתי את הכתוב לא הרגשתי שום אור/ קרן אור שהגיעו אליי לעיניים. בועז
שלום, ברצוני לדעת מהו "דרוזן" בעיין, מה ההשלכות ומה ניתן לעשות. תודה.
אורית שלום רב, "דרוזן" בעין הם שינויים אקסודטיים- תפליט קשה. מדובר בתפליטים המצויים בשכבה הפנימית של הרשתית ויכולים לציין התחלה של ניוון מרכז הראייה. קיימים סוגים שונים של "דרוזן": 1. תורשתי-המופיע בגיל צעיר יחסית. 2. מתפתח בגיל מבוגר. 3. בעצב הראייה- נדיר יחסית בדר"כ אנו לא מטפלים באנשים הסובלים מדרוזן אלא עוקבים אחריהם בעזרת ריד, דף עם משבצות בכדי לבדוק האם הקווים מתעקמים. בשלב זה, במידה וקורה דבר כזה, יש לפנות מייד לרופא. בדר"כ דרוזן יכול להיות קיים שנים רבות ללא ממצאים/ התפתחות נוספת.
בת 45. לפני כחודש התחלתי לראות מעין "לכלוכים" שחורים שצפים בשדות הראייה שלי. זה התחיל בתנוחות מסוימים ולעיתים רחוקות, והתרחב לעוד תנוחות, ונהיה לעיתים יותר תכופות. בהתחלה זה היה רק כשהטיתי את הראש כלפי מטה (ויותר בנוכחות אור שמש חזק), תוך כדי ישיבה. אח"כ זה היה גם בשכיבה על הגב. ועכשיו זה גם סתם בישיבה. אילו סיבות שונות יכולות לגרום לזה?
רינה שלום רב, לפי שאלתך לא ברור לי האם הנקודות זזות או קבועות ויש לממצאים אלו חשיבות בתשובתי. בדר"כ מדובר בנקודות זזות שבולטות על רקע לבן או אור חזק ונקראות "Floters". נקודות אלה נגרמות כתוצאה מהתנזלות של הזגוגית. כ-50% מעל גיל 40 סובלים מתופעה זו. לרפואה אין פתרון טוב לתופעה. אנו נעזרים בפיזיולוגיה של המוח שמנסה לנטרל תופעות אלו.
לד"ר לוינגר שלום היום אחר הצהריים התחלתי לראות"לכלוכים"שחורים שאינם קבועים,לפעמים אני רואה אותם ולפעמים לא .מה הסיבה לתופעה והאם ניתן לעשות משהו? האם עלי לראות רופא עיניים באופן דחוף? אודה לתשובתך המהירה
אבי אובחן כחולה ב-Choroidal Neovascularization) CNV). אשמח לדעת איזה מוסד בארץ מתמחה במחלה זו או לחילופין רופאים המתמחים בתחום זה. גם מידע על מכונים העוסקים במחקר בתחום זה יתקבל בברכה.
אילה שלום רב, AMD או CNV- מחלה שכיחה אצל אנשים בגיל מבוגר. מתבטאת בפגיעה במרכז הראייה וירידה חדה בראייה. ישנם טיפולים שונים למחלה. רופאים המתמחים ברשתית הם המטפלים בדר"כ במחלות אלה. בארץ קיימים רופאים רבים ברמה גבוהה מאד שיכולים לטפל באביך.
שלום ד"ר לוינגר אני רועי בן 28 יש לי בעייה כבר המון שנים עם העניים יש לי כרום בעין שמואל שגדל עם השנים היתי בבדיקות והרופאים שבדקו לי את העין אמרו לי שלו כדאי להסיר את הכרום כי 99% שהכרום חוזר אבקש את דעתך בעיניין אשמח אם תוכל לענות לי או להמליץ לי תודה מראש רועי
רועי שלום רב, קרוה לודאי שמדובר בפטרגיום- קרום הגדל בצד של האף , לכיוון מרכז הקרנית. קיימות דרגות שונות של פטרגיום. במידה והפרגיום חודר לקרנית ומתקרב למרכז האישון או כשקיימים סימפטומים של יובש, אודם, צריבה, טשטוש בראייה- יש אינדיקציה להסרת הקרום. ישנן מס' שיטות להסרת הקרום, כולל השתלת לחמית ושימוש בטיפות מיטומיצין בכדי למנוע הישנות וחזרה של הקרום. אחוז ההצלחה עובר את ה- 70%. איני מסכים לאחוז שצויין בפניך.
האם אפשרי לבצע תיקון לייזר(ניתוח בפעם השנייה) אם לוקחים תרופות נוגדות חרדה? שנית,נותחתי בשיטת LASEK ולא הייתי מרוצה.האם את התיקון ניתן לבצע בLASIK?
ינאי שלום רב, תרופות חרדה אינן מהוות מניעה לתיקון. ההיפך. לפני ניתוח אנו נוהגים לתת תרופות הרגעה על-מנת להקל על המטופל והמטפל. לגביי החלטה על סוג ניתוח, ניתן לדעת רק לאחר בדיקת התאמה האם הסיבה שעברת לאסק הייתה בעקבות קרנית דקה או סיבה אחרת. קרוב לוודאי שלא יהיה ניתן לעבור לשיטה אחרת, אולם ההחלטה יכולה להיעשות רק לאחר בדיקה יסודית.
מה הטיפול לבצקת בעין שנגרמה מפצוץ בוריד תוך עיני
הרצל שלום רב, קרוב לוודאי שמדובר בטרומבוזה של וריד (חסימת וריד) שגורמת לבצקת ויצירת ציסטות באיזור מרכז הראייה. עד לאחרונה הטיפול היחידי היה טיפול בלייזר מסוג ארגון, עם הצלחה חלקית בלבד (בעיקר משמרת). בשלב המוקדם של החסימה, ניתן לבצע ניתוח ליצירת חיבור בין הורידים השונים לרשתית. לאחרונה הוכנס טיפול חדשני , אשר נחשב פשוט יחסית, הזרקת חומר בשם אויסטן לתוך הזגוגית שמשפיע בחלק נכבד מן המקרים בשיפור הראייה והורדת הבצקת.
הייתי השבוע אצל רופא עיניים (אוקולופלסט) בבית חולים, להתייעצות בנושא חלזיון. הוא המליץ לי להסירו בניתוח. ניסיתי לשאול אותו מס' שאלות אך לא ניתן היה לדבר איתו (הוא היה לא נחמד בכלל) ולא יכולתי לשאול את השאלות. אודה לך אם תוכל לענות עליהן: -מה הסיכויים שהחלזיון יעבור מעצמו עם הזמן? יש לי חלזיון כבר חצי שנה. האם הסיכויים שיעבור לבד בהמשך קלושים או שיש סיכוי לא רע? -הרופא נתן לי משחת BAMYXIN ואמר לי למרוח פעם או פעמיים ביום כל יום עד לניתוח. מה מטרת הטיפול הזה? האם חשוב להקפיד עליו מדי יום? והאם התרופה לא עלולה לגרום נזק לעין אם אני אשתמש בה בערך חודש (הזמן עד לניתוח שנקבע)? -אם תידרש פתיחה של קדמת העפעף האם תישאר צלקת בולטת?
גיא שלום רב, בדר"כ חלזיון שקיים למעלה מחצי שנה, קרוב לוודאי שאינו ייעלם מעצמו, אלא רק בעזרת התערבות כירורגית. ישנם מקרים שהחלזיון קיים לאורך שנים והוא מתכווץ. זה תלוי עד כמה זה מפריע מבחינה אסתטית. במקרים נדירים, חלזיון גדול יכול לשנות את הרפרקציה של העין, ע"י הפעלת לחץ על הקרנית. בדר"כ שימוש במשחה אנטיביוטית בשלב זה אינו עוזר. אני חושב שעדיף לעשות קומפרסים של תה/ מיים פושרים, 3 פעמים ביום, במשך 10 דק' כל פעם. ניתוח לחזיון הינו ניתוח פשוט. ההרדמה הינה מקומית ומתבצעת באמצעות זריקה. בדר"כ פתיחת החלזיון מתבצעת בחלק הפנימי של העפעף. במידה והחלזיון הוא חיצוני, אז צריך לגשת אליו חיצונית. נדיר ביותר שתשאר צלקת.
גם לי יש כלזיון בעניים מזה 3 חודשים אני בת 11 ולומדת בבית ספר יסודי ואפשר להגיד שהילדים בבית הספר מוצאים את החולשות שלי ( אני נפגעת במהירות) ומרגיזים אותי עם הכילזיון.. גם אני עושה את הניתוח הזה ופוחדת מאוד לידיעתך מומלץ לשים שום כתוש על העפעף וזה מוריד את הנפיחות וגם לעשות קומרסים 4 פעמים ביום במשך 10 דקות.... בהצלחה בניתוח
הראיה של אבא שלי מתדרדר מהר. הוא בגיל 65 ויש לו עין אחד בלבד. הרפואים אמרו שיש לו התחלת קטרקט. שמענו גם על אי הצלחות בניתוחי קטרקט. בגלל שיש לו עין אחד בלבד הוא פוחד לעשות ניתוח. הייתי מבקשת לדעת איזה שיטות ניתוח קיימות , איך הניתוח מתבצע הכל שיטה , מה הסיכונים של כל אחד. על איזה שיטה הבטוחה ביותר תוכלו להמליץ. תודה
אווה שלום רב, אין ספק כשמדובר בעין יחידה לניתוח, יש משמעות נוספת הן למטפל והן למטופל. במידה ואביך לא מסתדר ואיכות הראייה בעין יורדת, אני ממליץ לבצע את הניתוח. לראייה ירודה יכולה להיות השלכה גם על החיים היומיומיים. החל מפגיעה ביכולת הקריאה וצפייה בטלוויזיה (שלעתים בגיל מבוגר הם מהווים עיסוק מרכזי) וכלה בקשיים בניידות, שיכולים להוות סיכון. כיום ניתוח קטרקט נחשב לניתוח פשוט יחסית, עם החלמה מהירה ומקדם ביטחון גבוה. המטופל משוחרר לביתו מיידית ולעתים קרובות ללא תחבושות, אלא עם כיסוי פלסטיק. במידה ואביך אינו משתף פעולה יש לשקול לאשפז אותו בבית-חולים עד להחלמה מלאה אולם ידוע כי עיכוב בביצוע הניתוח יכול להקשות על המנתח ולגרום לו להיות מסובך יותר, דבר שלא הייתם מעוניינים להגיע אליו כמובן.
אני מעל גיל 60 ובמשפחתי קיימת מחלת -AMD. אני מרכיבה משקפי מולטיפוקל אך ראייתי משובשת לאחרונה ובבדיקה אצל אופטומטריסט הוא לא הצליח להגיע לחדות ראיה. היכן אני יכולה לבצע בדיקה אצל מומחה באזור הדרום.
רחל שלום רב, לאחרונה נודע כי AMD עלולה להיות מחלה תורשתית ב-15% מהמקרים. הייתי ממליץ לך לפנות לבי"ח סורוקה. מומלץ לבצע בדיקה יסודית הכוללת הרחבת אישונים וצילום פלורוסין. .
שלום רב אימי סובלת מגלאוקומה.כאשר הטיפות כבר לא הורידו את הלחץ, היא עברה טיפול לייזר.כעבור שנתיים גם זה כבר לא הועיל ונעשה ניתוח .היא מטפלת בלחץ על ידי מסג' בעפעף התחתון כל כמה שעות,והחלץ סביר . שאלתי: מה ניתן לעשות אם הלחץ יעלה שוב? תודה ענת
ענת שלום רב, אמך עברה כמעט את כל שלבי הטיפול בגלאקומה-טיפות, טיפול בלייזר וניתוח פלטרציה. כיום היא מבצעת את המסג' בכדי להגביר את הניקוז של הנוזל מהעין אל הלחמית. האופציה הנוספת שעומדת לפניה כיום, במידה וניתוח הפלטרציה יסתם, הוא השתלת צינורית המנקזת את הנוזל מהלשכה הקידמית אל מתחת ללחמית.
לאחר טיפול להורדת שיער ליד העיניים , הרגשתי גירוי בעיניים ובמיוחד בשמאל שנמשך שלושה שבועות עד שהופיע "שקית" בחלק התחתון של עין שמאל שהתגבר . הייתי אצל רופא עיניים שאמר שאין מה לעשות . אני מאוד חושש. אני מרגיש כאב במיצמוץ אודה על הכוונה ייעוץ ופתרון. תודה מראש
נסים שלום רב, ייתכן והנפיחות נגרמת כתוצאה מחומר ההרדמה שמשתמשים בו להסרת השיער, אולם התופעות בדר"כ נמשכות מס' שעות, מקסימום 2-3 ימים, וחולפות. לעומת זאת, ייתכן שהנפיחות נגרמת כתוצאה משעורה ואינה שייכת לטיפול.
ד"ר נכבד. לפי טענתך, קרן הלייזר ממכמונת המהירות, אינה פוגעת בעין. בחיפוש שעשיתי באינטרנט "נתקלתי" בכתבה של העיתון גלובס משנת 2003 שלפיה: ואני מצטט מילה במילה: "בשל רעידות יד מפעילות המכשיר, עשויה קרן הלייזר לפגוע בעיני הנוסעים בדרך, דבר שיכול לגרום לפגיעה ממשית בראיה עד כדי עיוורון". הכתובת: http://us.geocities.com/stop_abuse.geo/LTI2020/globes_article.htm מה דעתך? שבת שלום.
יוסי שלום רב, ראש מדור מכשור וטכנולוגיה במשטרת ישראל מסר לי כי הלייזר שמשתמשים בו במכמונות המהירות אינו מזיק לעיניים. לדבריו, מכשיר זה נבדק ע"י המכון למחקר גרעיני בנחל שורק ונמצא בשימוש ע"י משטרות בכל העולם. הלייזר הוא מסוג A CLASS, אורך גל- 904 ננומטר והוא נחשב ללייזר בעל עוצמה חלשה, אשר אינו מזיק לבריאות הנהג.
מודה לך מאוד על תשובתך. תודתי לך. יוסי לוי.
כמה זמן לאחר הניתוח מומלץ לערוך בדיקת עיניים, במיוחד לקריאה? תודה
שלום רב. רציתי לדעת האם מכמונת המהירות, המצויה בשימוש של משטרת התנועה, המבוססת על טכנולוגיית הלייזר עלולה לפגוע בעיניים של הנהג? אשמח לקבל תשובה.
ב-18.03.06 עברתי ניתוח קטרקט ראשון בעין השמאלית,ניתוח קשה למדי ע"פ הרופא המנתח,מספר קוצר הראייה היה 12 ואילו בנתוח שמעתי את הרופא אומר כי זה מתאים למספר 15.השוני לדעתי בכך שגם במספר 12 לא ראיתי כלום. וב-18.05.06 עברתי את הניתוח השני בעין ימנית אשר סבלה מקוצר ראייה של 9.5 אך ראיתי טוב למדי על אף הקטרקט. לפני הניתוח לא היה לי כל קושי לראייה ביום שטוף שמש.לא סבלתי מיובש או מהדמעה כלשהי,כאשר בשימושי היו משקפיים רגילות עם אנטירפלקס רגילות. כיום גם אחרי הניתוח הראשון וגם אחרי הניתוח השני אינני יכול לפתוח את העיניים בשמש אלא אם כן אני משתמש במשקפי שמש כהות למדי,וזאת חובה חריפה. ביום ראשון בפעם הראשונה לאחר 3 חודשים של התנזרות מנהיגה בגלל הניתוחים, נהגתי בשעה 16.30 ונכנסתי לסכנת נפשות,בהיותי על נתיבי איילון.כי התחתלתי להדמיע וכאבי עיניים חריפים עד כדי כך שלא יכולתי לפתוח את העיניים.המזל היה שעליתי על אי תנועה מסומנת שהיה בין חמשת הנתיבים וכך ניצלתי מתאונה. השאלה היא מדוע זה קורה,ובמיוחד לאחר תשובת הרופא המנתח שלא סיפקה אותי כלל.אני חייב לציין,כי אני סובל מכתם שחור שהופיע בעין השמאלית בלתי משלט במיוחד,בעת כתיבה.האם יש קשר בין שתי התופעות?אני כל כך מודאג שאין לכם מושג מה עובר עלי?האם אני הולך ומאבד את העינים?ומה יש לעשות כדי לשמור עליהם?
יוסי שלום רב, קשה לענות דרך האיטנרנט על שאלתך. הייתי ממליץ שתגיע לבדיקת עיניים אצל רופא. תופעות של סנוור/דמעות/הגבלה בראייה, הן לעתים קרובות תופעות שכיחות לאחר ניתוח קטקרט ואולי יש צורך בהוצאת תפרים. יש להתייעץ עם רופא העיניים כדי לקבל אינפורמציה ותחזית להמשך.
לפני כחודשיים התפרסם ברדיו ובעיתונים על כך שהורידו בחו"ל ובארץ את תמיסת רניו (לעדשות מגע) מהמדפים כי התגלה שהיא גרמה למחלות עיניים בקרב חלק מהמשתמשים. שאלתי: איזו תמיסה יכולה להחליף את רניו? האם הייתם לוקחים סיכון וממשיכים להשתמש? יש לי 3 בקבוקים בבית....
שלום רב, מדובר בתמיסות שנמצא שהן יכולות להכיל פטרייה מסוג פוזריום. פטרייה זו יכולה להיות אלימה במיוחד ויש להימנע משימוש בתמיסות אלו גם אם השתמשת בעבר והן מצויות ברשותך. כל תכשיר אחר לניקוי עדשות, שלא נפסל ע"י משרד הבריאות, ניתן לשימוש במקום טיפות אלו.
לפני שנה נבדקתי להתאמת הסרת משקפי קריאה בבדיקה נאמר לי שאני סובל גם מבעיה של רוחק ראיה,על אף שלא הרגשתי בזאת, נאמר לי שאני מתאים לבצע ניתוח ליזר. ביצעתי את הניתוח לפני שנה (עין אחר נותחה לרחוק ועין שניה לקרוב) ואכן הראיה השתפרה לקריאה ולא נזקקתי למשקפי קריאה ,(לא הרגשתי שינוי לראיה מרחוק לאחר הניתוח). 10 חודשים לאחר הניתוח בליזר הרגשתי נסיגה בכושר קריאה,ואני זקוק למשקפי קריאה מספר 1 (בעבר השתמשתי במספר 3).היום שנה לאחר הניתוח בליזר ביצעתי בדיקה אצל אותו רופא והוא אמר לי שהוא תיקן לי את הראיה מרחוק, ולא הבטיח לי תיקון מקרוב לאורך זמן ,ואם ברצוני לשפר ראיה מקרוב עלי לבצע ניתוח באמצעות גלי רדיו בשיטת CK. שאלתי האם הניתוח בליזר לא היה מיותר,ומה דעתכם על הניתוח הנוסף לאחר שנה ב-CK
קובי שלום רב, למעשה ידוע כי עם ההתבגרות יש עלייה במס' המשקפיים לקריאה. ייתכן שבזמן הניתוח ולאחריו הורידו לך את המס' לקריאה, אך עם חלוף הזמן הוא עלה שוב- מה שקורה עם משקפי קריאה. ניתן לתקן עלייה במס' באמצעות לייזר או בעזרת CK. על הרופא שלך להחליט מה מתאים יותר בהתאם לממצאי העין.
הופנתי לבדיקה נוירואופטלמולוגית, מה זה הבדיקה הזו? איפה אפשר למצוא חומר על הנושא. תודה
גבי שלום רב, בדיקה נוירואופטלמולוגית הינה בדיקה שמטרתה לבדוק את עצב הראייה וממצאים נוספים הקשורים במסלול הראייה של העצב במוח ומרכז הראייה למוח. הבדיקה מורכבת מבדיקות רבות ומתבצעת ע"י מומחה נויארופטלמולוגיה. לעתים מלווה בצילומים ובדיקות עזר נוספות. לגבי מציאת חומר בנושא הבדיקה- קשה לי להפנות אותך מכיוון שזה תחום רחב ומורכב.
יש לי מחלה שנקראת מקרטוקונוס אני רוצה הסבר בתודה
מרלין שלום רב, מחלת הקרטוקונוס מתבטאת בהידקקות של הקרנית. זוהי מחלה שעלולה להיות תורשתית ושכיחה באיזור הים התיכון: 2 מתוך 1,000 תושבים חולים בה. היא מתבטאת בעלייה בלתי פוסקת במס', התפתחות צילינדר אי סימטרי (אסטיגמציה) של הקרנית, שניתן לאבחנה בצילום של הקרנית.
שלום, אני מרכיבה משקפיים/עדשות מגע לתיקון הפזילה מגיל 1/2 שנה. ברצוני לדעת האם בעזרת טכנולוגית הלייזר החדשה ניתן לתקן את הפזילה ולהיפטר מהמשקפיים. תודה, שרית
שרית שלום רב, בדר"כ תיקון בניתוח לייזר אינו פותר את בעיית הפזילה, אלא אם הפזילה נגרמת בגלל מס' משקפיים שאינו מותאם כראוי. נהוג ומקובל לטפל בפזילה בניתוח שרירי העין.
שלום! אני סובל מזה מספר שנים ממחלת פרקים מינורית התקפית (מפרק קרסול) ,בוצע בירור ראומטולוגי ללא אבחנה. לפני כחדשיים סבלתי מהתקף של אובאיטיס שחלף לאחר טיפול בדתאמיצין ומירמיד . לפני כשבוע קיבלתי התקף נוסף ושוב טופלתי באותו אופן אלה שהפעם הדלקת היתה קשה יותר ונוצרו הידוקים באישון ששוחררו למרבה מזלי באמצעות מינון גבוה של אטרופין. קראתי שישנו טיפול בו משתילים תכשיר מכיל סטרואידים בעין היעיל ל-3 שנים. האם הטיפול הנ"ל קיים בארץ והיכן? לאלו חולים הוא מיועד? האם תוכל לציין שמות של רופאי עיניים המתמחים באובאיטיס? תודה!
חנן שלום רב, קיים קשר בין מחלות פרקים מסויימות לדלקת אוביאטיס. רק במקרים קשים משתמשים בפתרון של השתלת אמפולה קטנה של סטרואידים ברשתית, המפרישה בצורה מתמשכת את החומר בכדי למנוע החמרה בדלקת התוך-עינית. במקרים קלים/בינוניים כמו שלך בדר"כ לא מומלץ טיפול מסוג זה. יש לבצע בירור מקיף בנוגע למחלת הפרקים. טיפול במחלה הבסיסית יכול להקל גם על הממצאים בעין.
שלום. אודה מאד לקבלת שמות וטלפונים של רופאים המומחים בנושא -אובאיטיס . תודה.
בבקשה צרו איתי קשר וידעו אותי מהי מחלה זו ואיך מטפלים בה. אשמח אפילו לשם הרופא הטוב ביותר בישראל. העניין דחוף ואנו מודאגים . תודה רבה מראש. שרון
שרון שלום רב, קרוב לוודאי שאת מתכוונת ל-AMD. זו מחלה האופיינית לאנשים מבוגרים, מעל גיל 55 ומהווה את הסיבה מס' 1 לעיוורון בעולם המערבי. הגורם למחלה אינו ידוע והיא מתבטאת בצמיחת ממברנה עם כלי דם חדשים ולא תקינים, הדולפים מתחת לרשתית במרכז הראייה וגורמים לירידה בחדות הראייה וביכולות הקריאה. ישנם 2 שלבים: AMD הרטוב, שהינו האקטיבי, הפעיל ו AMD היבש- אינו פעיל וגורם להצטלקות של הרשתית.
שלום, בבדיקת עיניים שעברתי לאחרונה גילה אצלי הרופא חור ברשתית הרופא שלח אותי למומחית כדי לבצע הלחמה עם לייזר שאלתי היא :כיצד בדיוק מתבצע הניתוח\הלחמה בלייזר? אשמח למידע נוסף ויותר מפורט בנוגע לתהליך זה
אתי שלום רב, חור ברשתית יכול להיות ממצא אקראי או מלווה בסימפטומים. הטיפול בריתוך חור ברשתית, מתבצע באמצעות טיפות הרדמה על העין, הכנסת עדשה על קרנית העין וסתימת החור בעזרת קרן לייזר מסוג ארגון לייזר. הטיפול אינו כואב ואורך כ 5-10 דקות. מס' דקות לאחר מכן ניתן ללכת הבייתה. ההחלמה אינה כרוכה בכאב. אני ממליץ לחזור ולבדוק האם הטיפול היה אפקטיבי והחור אכן נסגר. כמו כן, יש לבדוק האם קרני הלייזר גרמו לצלקות ברשתית סביב החור, המציינות הצלחה של הטיפול.
שלום רב אבי סובל מיובש ואבנים בעיניים,זה מכאיב לו. האם ישנו טיפול מבד טיפות עיינים? ואם כן אילו טיפות עינים או מוצר אחר מומלץ תודה רבה רבה
אמיל שלום רב, בדר"כ אבנים בעיניים- מדובר ביצירת אבני קלציום בעפעף עליון ותחתון, בחלק הפנימי, על פני הלחמית. במקרה וזה בעפעף העליון- יש להפוך את העפעף על-מנת לאבחן. קיימת נטייה של אבנים אלו לצאת על פני שטח הלחמית, דבר היכול לגרום לשריטות בקרנית, כאבים והרגשת גוף זר. אני ממליץ על הוצאת האבנים הנמצאות בקרנית בכדי למנוע תופעות אלו. לגבי היובש- יש כמובן להשתמש בטיפות למניעת היובש.
שלום רב, ברצוני לדעת תוך כמה זמן עוברת שריטה בקרנית העין לאחר אבנים בעיניים והאם יש טיפול לכך כדי להקל על הכאבים הנגרמים כתוצאה משריטה זו
שלום לדוקטור רצוני לדעת מהם הבדיקות השנתיות שצריך לעשות בעין נכון לגילי 56 תודה מור
מור שלום רב, אחת לשנה עלייך לעשות בדיקת עיניים מקיפה הכוללת רפרקציה לרחוק וקרוב, בדיקת לחץ תוך-עיניי ובדיקת הרשתית.
שלום לדוקטור : בהמשך לשאלתי על גילוי לחץ עייני 21 ו-22.... ונאמר לי שהשאר בסדר. לא נעשת לי הבדיקה שבה עליה קראתי באינטרנט ובה מטפטפים טיפות עיניים ומחכים 20 דקות לבדוק את רשתית העין ואזור עצצ הראיה . האם עלי לחזור ולבקש בדיקה זו או עלי להמתין עוד כמה חודשים, מכיון שאני מרכיבה משקפיים ולאבי גם יש לחץ עייני דומה ומטופל בטיפות מתאימות, האם כל שנה צריך לעבור בדיקת עיניים יסודית שזה כולל מה שתיארתי בדיקת רשתית וראש עצב הראייה . הרופא אמר שאבוא עוד חצי שנה או לפי הצורך עדיין יש לי הרגשה משונה בעיניים אם זה ריצודקל או הרגשתה כאילו אני מאמצת עיניים ולכן מרגישה מין עיפות של העין .אני מרכיבה משקפים מולטיפוקל מספר המשקף 4 אין שינוי בראיה מודה על תשובתך מור
שלום דר' לוינגר, אני שמח לברך אותך על הצטרפותך למשפחת הפורומים של אתר דוקטורס . שומר לעצמי את הזכות להפנות אליך שאלות... בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני , מנהל פורום אופטומטריה,משקפיים ועדשות-מגע כאן באתר.
יש לי כאב וגירוי מזה כחודשיים. הרופא אבחן כלזיון והזמין אותי לניתוח. מה זה אומר? מה הסכנות?
לימור שלום רב, כלזיון זה חסימת הניקוז של בלוטות שומן הנמצאות בעפעפיים העליונות או התחתונות. חסימה זו גורמת להצטברות החומר השומני וריכוזו בתוך הבלוטה. במקרים מסויימים הבלוטה מזדהמת ויש צורך בניקוזה.
שלום לדוקטור בבדיקת עיניים שגרתית וגם עקב הרגשת צריבה כעין חול ויובש נאמר שיש לי לחץ עיני גבולי באחד 22 שני21 הרופא אמר שהשאר בסדר לא שאלתי מה הם שאר הבדיקות שעלעהם נאמר שהן בסדר , כמו כן נמסר לי שעלי להיות במעקב. האם עלי לחזור ולבקש בדיקת עצב הראיה , וגם טיפות להורדת לחץ עיני או לחכות ולהבדק רק עוד חצי שנה או לפי הצורך כפי שהרופא עיניים כתב במכתב לרופא.הנני בת56 לאבי יש לחץ עיני גבוה מטופל בטיפות בתודה מראש מחכה לתשובתך מור
מור שלום רב, מדובר בלחץ תוך-עיניי גבולי. במקרים אלו חשוב להיות במעקב אחר הלחץ התוך-עיניי ולעתים יש לבצע עקומת לחץ תוך-עיניי יומי ע"י מדידה של הלחץ התוך-עיניי בשעות שונות במשך היום. כמו כן מומלץ לבצע בדיקת שדה-ראייה או בדיקות אחרות. אני מדגיש שלחץ תוך-עיניי (גלאוקומה) הינה מחלה תורשתית, כפי שציינת אביך סובל ממחלה זו, ועל כן הייתי נוקט משנה זהירות במקרה שלך, בודק, ובמידת הצורך מוסיף טיפול.
לבני הייתה אלרגיה קלה לפני ניתוח לייזר שעשה בעניו לאחר הניתוח מצבו החמיר ונאמר לו כי עניו רגישות והוא סובל מאלרגיה שגורמת לדלקות חמורות בעינים . בני טופל בסטרואידים באנטיביוטיקה ועוד ללא הועיל אודה לך באם תוכל לעזור לי למצא את הטיפול או הרופא שיוכל לעזור לטפל בבעיה שמואד מפריעה לו
נורית שלום רב, קשה לענות במדוייק על הממצאים שציינת מבלי לראות את בנך. בדר"כ אצל כ-50% מהאנשים העוברים טיפול בלייזר יש החמרה בתופעות היובש בעיניים לתקופה קצרה. תופעות אלו גורמות לאודם/צריבה/רגישות בעיניים, שיכולות לפתח אלרגיה. אני ממליץ לחזור לרופא המטפל ולהדגיש שהעיניים עדיין אדומות ורגישות. שילוב של טיפות ליובש ומשחות, ואף במקרים קיצוניים הכנסת אטמים לתעלות הניקוז וחסימתם, שימוש בטיפות רסטזיז (טיפות חדשות ליובש) יכולים להקל במידה משמעותית את תהליך ההחלמה בשבועות הראשונים לאחר הניתוח. שימוש בטיפות רסטי
לפני כשבועיים הופיעו אצלי נקודות שחורות בשני העניים הייתי בחדר מיון ולאחר בדיקות נאמר לי כי אין לי כלום הייתי אצל רופאה פרטית ונאמר לי שיש לי עכירות בעין שהג'ל בעיין במקום להיות שקוף הוא עכור ובגלל זה אני רואה נקודות שחורות ואין מה לעשות עם זה צריך להתרגל אבל זה מאוד מפריע לי האם יש בכל זאת פתרון בתודה מראש
שרית שלום רב, מדובר בנק' שחורות הנקראות פלוטר, הנגרמות מהתנזלות של הזגוגית. קיימת הדגשה/החמרה של הנק' על רקע לבן או באור חזק. אנשים עם קוצר ראייה סובלים יותר מתופעות אלו ובד"כ זה מופיע בגיל מבוגר יותר. אין לנו פתרון מעשי למנוע ממצא זה. בדר"כ המוח שלנו מנטרל את הנק' כמו מחשב שמבטל את הממצאים ומקטין את תופעות הלוואי. לפני שמחליטים שמדובר בתופעות פיזיולוגיות פשוטות, יש לשלול קרע של הרשתית ודימום לזגוגית שיכולים לגרום לתופעות הללו. כפי שציינת, עברת בדיקת עיניים שהייתה תקינה כך שאכן מדובר בהתנזלות רגילה של הזגוגית.
שלום, לפני 3 שנים עברתי ניתוח לייזר ואני מאוד מרוצה מהתוצאות.יש לי יובש קל בו אני מטפלת בדמעות מלאכותיות, ומלבד זה אין לי בעיות עיניים. בשנה האחרונה שמתי לב שכשאני יושבת למעלה משעה מול המחשב, העיניים שלי מיטשטשות ויש לי צריבה בעיניים למשך כיומיים. לפני כחודשיים החלפנו בביתנו את מסך המחשב למסך חדיש, שטוח, שממוקם רחוק יותר מהעין, לעומת המסך הישן (עכשו, כחצי מטר מהעין), ועדיין הצריבה בעיניים מתחדשת כל פעם. באוקטובר הקרוב אתחיל ללמוד ואני חוששת שהראיה שלי תחלש עקב שימוש מוגבר במחשב. מה גורם לכך, ומה אפשר לעשות כדי להימנע מזה?
נילי שלום רב, ידוע כי הסתכלות על מסך מחשב גורמת ליובש בעיניים גם אצל אנשים שאינם סובלים מיובש. הסיבה: חוסר במצמוץ בזמן הסתכלות במסך היות ואנו מרוכזים בכתוב וחוששים לפספס קטע בזמן המצמוץ. אני ממליץ לתרגל מצמוץ בזמן שימוש במחשב ובמקרים קיצוניים לעשות הפסקה כל 45 דק' למשך 10 דק'. כמו בן, ניתן להיעזר בטיפות עיניים או משחות לפניי או במהלך הצפייה במחשב בכדיי להפחית את התופעות. לא מומלץ להגיע למצב של צריבה / אודם של העין היות ושלב זה מציין התייבשות של תאים בקרנית וההתאוששות שלו יכולה לקחת שעות. יש להתשמש בטיפות עיניים למניעת יובש ולא כטיפול ביובש. הצפייה במחשב שעות ארוכות לא גורמת לפגיעה בעיניים אם מקפידים על שימוש נכון. לאחרונה ישנם מס' מחקרים המציינים שקריאה ממושכת במחשב יכולה לגרום לקוצר ראייה.
שלום רב, יש לי 6 פריזמות בעדשת עין שמאל מזה כשנתיים וחצי. האם יש צורך מידי פעם להיבדק ע"י רופא עיניים? האם פריזמה עלולה לגרום נזק? תודה
שלום, בדר"כ אנו מתאימים פריזמות במשקפיים במקרים של הפרעות בתנועת שרירי העין. תופעה זו יכולה להיות קבועה או משתנה, בהתאם לסיבה או לגורם ולכן יש לבדוק מידיי מס' חודשים האם לא חל שינוי בזוית הפריזמה , מכיוון שפריזמה לא נכונה עלולה לגרום לכאבי ראש ולראייה כפולה (דיסלופיה).
כידוע לנו מבין שיטות ההרדמה בניתוח הנ"ל, הרדמה נעשית בהזרקה או ע"י טפטוף טיפות. מה ההבדל בין שתיהן? תודה.
שירה שלום, קיימות מס' שיטות הרדמה כהכנה לפני ניתוח קטרקט. 1. זריקה רטרו בולברית, המתבצעת בעזרת הזרקת חומר הרדמה מאחורי גלגל העין. הרדמה שהייתה מקובלת עד לפני מס' שנים וגם היום במקרים מסויימים. 2. הסננה- של חומר הרדמה בעזרת הזרקה. 3. הרדמה מקומית באמצעות ג'ל או טיפות של חומר הרדמה לעין. 4. הרדמה תוך עינית- במהלך הניתוח מזליפים בצורה קבועה חומר הרדמה לתוך העין.
בגלל רגישות יתר אני עובר טיפולי שיניים פשוטים בהרדמה כללית האם ניתן לעבור את ניתוח הקטרקט בהרדמה כללית .בניתוח ראשות הרדמה רגילה לא עזרה והעפתי מבלי דעת לאחות סט ניתוח.אני חושש ממצב בו אני אזיז שלא מדעת את הרופא בעת הניתוח התוצאות תהיינה הרות אסון ...מה דעתך ?
שלום, במהלך השבועיים האחרונים סבלתי מעין אדומה,שורפת,ובמבט על העין נראה כאילו יש קרום שמכסה את העין...פניתי לרופא עיניים בקופ"ח ותשובתו היתה שיש לי סוג של גידול כרגע על הלחמית שנובע מקרני השמש - UV, לא ניתן לרפא את זה רק לדאוג להרכיב משקפי שמש בכדי שהמצב לא יחריף.ומקווה שזה לא יגיע לקרנית כי אז זה מצב מסוכן יותר.תשובה זו מאד הלחיצה אותי ואני טרודה מאד וחוששת לגורל עיניי ואני לא יודעת מה לעשות כרגע.האם האבחנה היתה נכונה או לא והאם באמת לא ניתן לעשות כלום? אשמח לקבל את דעתך בנושא ובהכוונה הדרושה.אשמח לקבל המלצה גם לפנייה לבדיקה פרטית. תודה, ס.
שלום, קרוב לודאי שמדובר בפטרגיום שהוא צמיחה של הלחמית, בדר"כ בצד הקרוב לאף,לכיוון הקרנית והאישון. כ-30% מהאוכ' בישראל סובלים מהתופעה. היא מאד שכיחה ולא מסוכנת, כך שאת יכולה להיות רגועה. קיימות דרגות שונות של צמיחת הקרנית. בשלבים הראשוניים,ניתן להקל ולהסיר את האודם והצריבה ע"י טיפות סטרואידים ודמעות מלאכותיות. בשלבים מתקדמים אנו ממליצים על הסרתו בצורה כירורגית. ולסיכום, אין סכנה לראייתך ולעינייך ואת יכולה להיות רגועה.
שלום ד"ר. אשמח לקבל תשובות לשאלות הבאות: 1. תמיד מזהירים שאסור להסתכל ישירות בקרן לייזר. האם הדבר אומר שאם המבט אינו ממוקד לעבר מקור הלייזר אין סכנה מפניה? (אני מדבר על לייזר שקשור בסורקי ברקודים בסופרים) 2. אני מניח שקרן לייזר שפוגעת בעין גורמת לנזק באותו הרגע, בהנחה שהדבר נכון, האם עצם העובדה שקרן לייזר שכוונה לי לעבר העיניים לא גררה שינויים בראיה מעיד על אי גרימת נזק? אודה על תשובתך!!! שבת שלום
ערן שלום, קיימים סוגים שונים של קרני לייזר החל מקרן לייזר בדיסקוטקים שנעה במהירות רבה ואינה מתעכבת במקום אחד והיא יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך בעין. מבט שמתמקד על קרן הלייזר עלול לגרום לצריבה במרכז הראייה-המקולה,איזור חשוב ברשתית, ולהצטלקות. יש קרני לייזר אחרות כגון אקסימר לייזר, שאינן חודרות לתוך העין. לכן יש חשיבות לסוג הקרן, אורך הגל של הקרן ועוצמתה. בהנחיות של שימוש בקרני לייזר יש פירוט לגבי סכנות במבט ממוקד בקרן.
שלום מזה כשבועיים עפעף העין שלי בצד ימין קופץ. אומנם בשבוע האחרון זה נחלש אך עדיין יש קפיצות. הדבר מטריד אותי כיוון שזה נמשך כבר זמן רב וכיוון שכשאני משוחח עם אנשים אנני יכול להתרכז בשיחה ואני צריך להחזיק את העפעף שלא יקפוץ. בעיה מוזרה מקווה שיש לה הסבר. תודה אמיר
אמיר שלום, קיימים 2 סוגיפ של התכווצויות עפעף. התכווצות עדינה של השריר, שרק אתה מרגיש ואילו מי שמולך אינו רואה. סוג שני- התכווצות בולטת יותר שמתבטאת בכיווץ בלתי נשלט. הסוג הראשון בדר"כ חולף מעצמו ואינני ממליץ על טיפול. לגבי הסוג השני, הוא לעתים אינו חולף ויש צורך להשתמש בתרופות והזרקת "בוטוליניון" שמפסיק את התכווצות השריר לתקופות ארוכות.
אני בת 33, וסובלת מהתקפי סחרחורת חוזרים מזה מס' שנים. כל הבדיקות שנערכו עד כה לא העלו ממצא חד משמעי כלשהו. נושא הראיה לא נבדק ורציתי לדעת האם ייתכן קשר בין השניים ?
שלום, אין ספק שבכל מקרה של כאבי ראש וסחרחורות יש לערוך בדיקת ראייה מקיפה הכוללת לחץ תוך-עיני, תנועות גלגלי העיניים, קרקעית העין ורפרקציה (חדות ראייה) מדוייקת לרחוק ולקרוב.
בוקר טוב , רציתי לדעת מהו המעגל הלבן שמופיע מסביב לעין ? שמעתי פעם שלאנשים עם כולסטרול מופיע עיגול כזה ...
קרן שלום, מדובר בארקוסנוליס, שכיח אצל אנשים בגיל העמידה ומבוגרים, במידה ומופיע בגיל צעיר יכול להצביע על רמות גבוהות של שומנים בדם.
שלום רב אמי בת 76, סובלת מלחץ דם גבוה, מאוזן ע"י כדורים, ובריחת ידן. כרגע היא ממתינה לניתוח של בלוטת התריס, עקב מימצא חשוד שהתגלה בביופסיה, ויש לצין שהיא נתונה בלחץ גדול מאוד. לפני מס' ימים, מיד אחרי ההחלטה לנתח, היא התלוננה על ריצודים בצורת זיג זג בעיניים, ועיפות בעינים, ולחץ באזניים. בבדיקה אצל רופאת העיניים שלה, היא טענה שזוהי מיגרנה של העין, שיש לפנות לנוירולוג, ולעשות סי טי ראש, ושאלו התקפים שבאים וחולפים, בגלל התכווצויות כלי דם בראש. מה זה אומר? מסוכן? מה לעשות? במה היא חושדת ששלחתה לסי טי ראש?
סמדר שלום, לפי התיאור המצויין, ייתכנו מספר סיבות הגורמות לריצודים והבזקים. השכיחה מכולן היא היפרדות זגוגית. לעתים קרובותהרופאים שולחים לבדיקות נוספות לאו דווקא כדי לאשר ממצאים, אלא על-מנת לשלול ממצאים אחרים. רוב בדיקות ה-סי טי ע"פ תיאורך הן תקינות, כך שאמא שלך יכולה להיות רגועה. גם תשובה שלילית של סי טי יכולה לעזור לנו באבחון וטיפול של אמך. אוקלר מיגרנה- מקורה בהתכווצות כלי הדם. היא אינה מסוכנת, מלווה בסימפטומים של חלק משדה הראייה, שינוי בצבעים (אאורה) ולעתים קרובות גם בכאבי עיניים ובכאבי ראש המוקלים במנוחה ובחשיכה. כיום ישנו טיפול תרופתי למיגרנות, אך כמובן שיש צורך לשלול ממצאים אחרים בראש על מנת לא להחמיץ אבחנה.
שלום רב. הנני סובל מעפעפיים נפוחות מעל ומתחת לעניים מעל 10 שנים אני בן 36 ורציתי לקבל כמה שיותר פרטים לגביי מנתחים ,עלויות,והאים יש השתתפות של קופ"ח במצבים מסויימים,וכמה זמן התאוששות אודה מאוד למידע
אלעד שלום, בדר"כ עפעפיים נפוחים יכולות להיגרם ממס' סיבות: החל ממבנה אנטומי, לעתים קרובות תורשתי ,וכלה במחלות כגון- פעילות יתר של בלוטת התריס או חדירה של שקיות שומן מארובת העין לחלק הקידמי. לעתים קרובות יש לבצע בירור לסיבת הנפיחות ולשלול תפקוד יתר של בלוטת התריס. במידה ומדובר בממצא אנטומי פשוט, ניתן לבצע ניתוח פשוט יחסית של הסרת גושי השומן והנפיחות. ניתוחים אלו מתבצעים ע"י רופאים פלסטיים של עיניים או פלסטיקאים. בדר"כ מדובר בשבוע עד להסרת התפרים. ההתאוששות מלווה בדימומים סביב העפעפיים ובעור.
של ההעפעפיים נפוחותבערך 10-12 שנים ,מה לדעתך כדאי לעשות אודה לתשובה..ד"ר לווינגר שלום רב. קיבלתי את האינפורמציה שלך אני מודה לך מאוד. העפעפים נפוחות החלו אצלי בערך בגיל 24 ,לפניי שנתיים+ הייתה לי פעילות יתר של בלותת התריס טופלתי ביוד והיה לי בלת קל שטופל בפרדניזון, מזה זמן רב הבלותה בסדר והבלט השתפר רבות קרוב ל-100% .ב-CT ארובות נמצה שמעל עין אחת יש עיבויי קל ,מה אתה מציע ומה האפשרויות ,ההיסטוריה
לפני כשלושה שבועות התחילה לי שעורה בעין, לאחר כשבוע העין נסגרה לגמרי ונוצרה נפיחות סביב העין, לאחר טיפול אנטביוטי הנפיחות ירדה ונשאר מעל העפעף אפסס כואב הרופא אמר שצריך להסיר את זה בניתוח שנקרא כלזיון. א. מה זה בדיוק הדבר הזה? ב. מה הפרוצדורה של הניתוח? ג. במידה וזה מאוד כואב לי וקיבלתי תור לניתוח לעוד חודשיים מה לעשות? ד. אני בהריון בשבוע 11 האם זה לא מסוכן תודה רבה
שלום רב, ניתוח כלזיום הוא ניקוז בלוטת שומן שנסתמה והזדהמה. מדובר בפרוצדורה קלה יחסית הדורשת הזרקת חומר הרדמה מקומי, היפוך העפעף וניקוזו. בדר"כ אם מחכים מספיק זמן הכלזיום מתנקז מעצמו ונעלם. במידה והכלזיום מפריע לך בצורה קלה מומלץ שלא לבצע את הטיפול בזמן ההריון.
שלום! יש לי רגישות בעין (כאב וקצת הפרשות). יש לי דתאמיצין לעניים שתוקפו תקין אך רשום עליו שלא ניתן להשתמש בו לאחר 4 שבועות מיום הפתיחה (הוא נפתח לפני כמה חודשים). האם ניתן לשים בעין ללא הליכה לרופא?
שרית שלום, לא מומלץ להשתמש בטיפות צתאמיצין ללא אישור רופא היות ומדובר בטיפות סטרואידיות שיש להן השלכות על בריאות העין כגון לחץ עיני וקטרקט. טיפות שנפתחו תקפות למקסימום 6 שבועות ולא משנה אם השתמשת בהן או לא.
בוקר טוב מידי פעם יש לי דמע בשתי העיניים ללא סיבה נראית לעין. זה יכול להגיע בעיקר בבוקר או במקום קר. הרבה מאוד פעמים זה קורה לי בזמן שהותי בשירותים, בזמן יציאה, אפילו שאינני מתאמץ. - מה יכולה להיות התופעה ? - אני סובל מאיריטיס מזה 5 שנים - האם יש קשר ? - האם יש לעשות משהו בנידון ? בדיקה / מעקב ? קראתי בסוף השבוע את הראיון של הח"כ שמצאו לו גידול בראש ושם נכתב שמידי פעם העיניים שלו דומעות ללא סיבה, האם זהו סממן מובהק לגידול שלו ? האם זוהי אינדיקציה כלשהיא ? תודה רבה על העזרה
אבי שלום, הסיבה השכיחה לדמעת היא יובש או איכות דמעות ירודה, ותגובת העין היא ייצור דמעות יתר. אנשים המטופלים בטיפול כימותרפי כגון טיפול בגידול סובלים מאיכות דמעות ירודה עקב פגיעה בתאי אפיתל ולחמית, ע"י כך גורמים להפרעות בעיניים ולייצור יתר של דמעות. טיפול כימותרפי יכול לגרום לחסימה של צינור ניקוז הדמעות בעין. ממצאים אלו יכולים לגרום לדמעת יתר לא קשור לאיריטיס. ממולץ לברר את סיבת הדמעת אצל רופא עיניים.
שלום שוב לד"ר לוינגר ראשית-תודה על הזמן שהקדשת לענות לי. השאלה הבאה שלי היא מהי בדיקת שדה ראייה.ומה בודקים בה?. מיכל
מיכל שלום, קיימים מכשירים שונים לבדיקת שדה הראיה. מדובר בבדיקה שמטרתה לציין את היקף הראייה של כל עין בנפרד. במידה ויש פגם בשדה הראיה הדבר יכול להצביע על פתולוגיות שונות בעין, שכיח במיוחד הגלאוקומה (לחץ תוך עיני גבוה) מדובר בבדיקה קלה יחסית הדורשת שת"פ של המטופל.
תודה על תשובתך מיכל