פורום בריאות העין
מנהלי פורום בריאות העין
![ד"ר לוינגר מרכזים רפואיים ד"ר לוינגר מרכזים רפואיים](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/45407&nocache=0.8963106128005729.jpg)
![ד"ר הירש עמי ד"ר הירש עמי](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_17063320.jpg)
![ד"ר דוייב יוסף ד"ר דוייב יוסף](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_44434.jpg)
![ד"ר מיכאל רוטנברג ד"ר מיכאל רוטנברג](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_43511.jpg)
![ד"ר אור בן שאול ד"ר אור בן שאול](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/80330044.jpg)
![פרופ' קרמר ישראל פרופ' קרמר ישראל](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_25454.jpg)
![פרופ' מייקל מימוני פרופ' מייקל מימוני](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/80375174&nocache=0.4696238857827355.jpg)
פרופסור מייקל מימוני, מנהל מרפאת עין יבשה קבוצת ד"ר לוינגר מרכזים רפואיים, מומחה בניתוחי קטרקט, קרנית וטיפול בעין יבשה. פרופסור מימוני הינו...
![ד"ר היימס מיכאל ד"ר היימס מיכאל](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_24010.jpg)
![ד"ר שמואל לוינגר ד"ר שמואל לוינגר](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_17561.jpg)
שלום. אני בן 75,בריא בדרך כלל-שולל יתר לחץ דם, סכרת או בעיה קרדיאלית. לא נזקק למשקפיים.כחודש ימים עיני אדומות-ללא טראומה או סיבה ידועה. אין הפרעה קלינית- אין שינוי בראיה, אין תחושת שריפה. שני רופאי עיניים לא מצאו סיבה לתופעה, שניהם אמרו לי להתעלם ממנה ולא לדאוג. נסיתי לזלף טיפות 'סטילה'- בהשפעה חלקית ולזמן קצר בלבד. אשמח לקרוא את התיחסותכם לענין. תודה רבה מראש!
נואלי שלום רב אכן תופעה מטרידה ישנן עשרות סיבות שונות הגורמות לעיניים להפוך גרויות ואדומות. המומלץ הוא לשוב לבדיקה נוספת כיוון שלעיתים הסיבה מתבררת רק עם התקדמות התופעה והמשכותה. בייחוד מומלץ לא להשתמש בטיפות סטילה על מנת לא למסך את התופעה. לגבי האבחון המדוייק לגבי הגורם לתופעה, את זאת ניתן לבצע רק בבדיקה קלינית בברכה דר ישי פאליק
שלום, אני בת 34 ומזה כחודש -חודש וחצי סובלת מעיניים אדומות ושורפות, בדרגות שונות במהלך היום. עובדת מול מחשב כ-6 שעות ביום ולא ישנה כ"כ טוב בלילה(אמא לתינוק...).רופא עיניים איבחן דלקת ונתן לי טיפות "זיילט" לשבוע, 3 פעמים ביום. הטיפות הפחיתו קצת את האדמומיות. אבל אחרי שהפסקתי שוב אדומות,שורפות ולעיתים דומעות.יש לציין כי קשה לי להימנע מאיפור בעיניים אך מקפידה להשתמש בחברות איכותיות. מה מומלץ לעשות? תודה וחורף בריא!
ענת שלום רב, יתכן שמדובר בתופעה של יובש הדורשת טיפול בתחליפי דמעות ללא חומר משמר כגון: הילוקומוד, רפשרש, בפאנטן,רפרש וכו'... במקרה של דלקת יש לפנות לרופא המטפל. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.
בס"ד שלום לרופאים היקרים למה לא עונים לי תשובה? תודה רבה תזכו למצוות
אהובה שלום רב, תופעת הסינוור ואלומות האור לאוו דווקא קשורה בהיפרדות הזגוגית. יצכן וקיים שילוב של גורמים יחד. היפרדות הזגוגית וצילנדר בקרנית שיתכן והוא לא סימטרי. ממליץ לעבור בדיקת אופטומטריסט וצילום פני הקרנית. בברכה פרופ' ישראל קרמר.
שלום, עשיתי ניתוח לייזר לפני 3 שנים בהצלחה והבנתי שאחרי ניתוח לא משנה כמה זמן צריך להשתמש רק בטיפות מסוימות, בכל אופן לפני יומיים העיניים שלי היו ממש אדומות וחששתי שזה דלקת בעיניים אבל היום כבר רוב האדמומיות עברה והעיניים (במיוחד השמאלית) קצת שורפות ומגרדות לי. עכשיו השאלה איזה טיפות אני יכול לקנות בשביל לסדר את המצב? *אמרו לי לא סטילה ולא וי-זולין וכדומה בגלל זה אני מתייעץ. תודה רבה המשך ערב נעים וחמים!
תומר שלום רב, במידה ומדובר ביובש, אני ממליץ לך להשתמש בכל סוגי תחליפי הדמעות למינהם ללא חומר משמר כגון: הילוקומוד, בפאנטן, רפרש וכו'... אם מדובר בדלקת יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה,פרופ' ישראל קרמר.
שלום, אתמול בנקודה מסוימת ביום התחיל לי סנוור בעין שמאל, לא סנוור מוחלט כמו להסתנוור מאורות גבוהים של רכב אלא כמו עיגול שבעיקר כאשר אני ממצמץ או מסתכל למשל במחשב ואז הצידה הוא נראה, רק בעין שמאל אבל בכללי אני רואה כמו עיגול מעומעם שמתגבר במצמוץ ואז פוחת אבל עדיין ניכר. הייתי אצל רופא עיניים לאחר כמה שעות שהסנוור לא עבר הוא ביצע בדיקה ע"י הרחבת אישונים ואמר שהכל בסדר ושהוא לא רואה שום דבר חריג. קמתי בבוקר שהסנוור לא עבר אבל פחת מעט אולם עדיין זה מציק ומוזר. יש לציין שאין לי כאבים עיניים ואני מרכיב משקפיים שהמספר הוא 3.5- בערך בשתי העיניים ובעין ימין יש לי צילינדר של -0.75.
???
שלום רב, עליך לפנות במהרה לבדיקה מקיפה של רופא עיניים לשלול הפרדות רשתית. בברכה פרופ' ישראל קרמר
שלום רב, נבדקתי לניתוח לייזר המספר שלי גבוה ו עובי הקרנית קטן למרות זאת הרופא אמר שהוא יוכל להוריד לי את המשקפיים עם לייזר ויגיעה לעובי קרנית של 290 מה הניתוח היותר פשוט ופחות מסוכן עם פחות השפעות ארוכות טווח? האם זה ישפיע על ניתוח קטרקט בעתיד? תודה
שי שלום רב, במקרים של קרנית דקה ומספר גבוה מומלץ לבצע ניתוח לייזר לא חודרני וללא חיתוך בקליפה. אלא רק שיוף לייזר שטחי מסוג PRK או LASEK. ניתוח זה לא ישפיע על ניתוח קטרקט בעתיד, אולי רק על דיוק העדשה המושתלת בניתוח קטרקט. לגבי חישוב זה ישנן כיום שיטות המשפרוץ את דיוק החישוב. ישנה גם שיטה חלופית לPRK והיא השתלת עדשה המתבצעת בניתוח כירורגי ההעדשה מושתלת ללשכה הקידמית של העין. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.
עברתי ניתוח להסרת נבוס בהקפאה והעין אדומה אחרי חודש האם אפשר להשתמש בטיפות סטילה ? או משהו אחר שיעביר את השטפי דם ?
בבקשה אפשר תשובה כבר פעם שנייה שמתעלמים מהשאלה ....
ואין לי אופציה לדבר עם שום רופא עיינים רק אם אני יחכה 5 חודשים לתור ...
נדב שלום רב, אין צורך בטיפות סטילה, הן לא יעזרו לספיגת הדימום הגורם לאודם בעין. תהליכי הריפוי יביאו לספיגת הדימום ונסיגת התגובה הדלקתית לאחר ההקפאה. אפשר להשתמש בטיפות לסיכוך העין מסוג סיסטיין ג'ל. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.
שלום רב, שמי איריס בת 31 סובלת מקרטוקונוס. אני אמורה לקחת תרופה אנטיכולינארגית (בשל בעיה אחרת) למשך חודש ימים. רציתי לדעת אם יש איזשהי בעיה ליטול תרופה זאת עקב המחלה?
איריס שלום רב, אין כל בעיה להשתמש בתרופה אנטי-כולינגית במחלת הקרטוקונוס אין כל קשר בין השניים. בברכה פרופ' ישראל קרמר
שלום רב, עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים prk בחרתי לניתוח מסוג זה ולא לאסיק שגם הייתי מתאים בגלל שאני עוסק בספורט. אני כשבוע וחצי לאחר הניתוח ומאז בתדירות של כמה ימים ובסה"כ מאז הניתוח 3 פעמיים קרה לי באמצע השינה אפילו בשעות מאד מאוחרות 3 ,5 בבוקר שאני פתאום מרגיש כאז עז ודקירות בעין שמאל בלבד הדבר בלתי נסבל עם אני משאיר את העין סגורה ולכן אני מתעורר ומשאיר את העין פתוחה לעשר דקות עד שהמצב נרגע וחוזר לישון כמו כן בעת הכאבים יורד לי המון דמעות בעין הכואבת בלבד . יש לציין שאני רואה דיי טוב יחסית לזמן שעבר מאז הניתוח וכמו כן אני רואה באותו עין שמאל באור היום במראה מין כתם אפור חלש כזה בעם אני מזיז את העין לכיוון העף . כשבוע לאחר הניתוח לקחתי 3 פעמיים ביום שני סוגי טיפות סטורדקס ועד סוג . לאחר ביקורת אצל הרופה הונחתי שהכל בסדר בעיניים שאני יכול לחזור לנהוג וכן להפסיק עם טיפות אלו ולעבור לסוג אחד של טיפות 3 פעמים ביום למשך חודש ימים fml . אשמח לדעת למה אני סובל מכאבים שציינתי ומהו אותו כתם אפור חלש כזה באותו עין על מה הוא מעיד והאם הוא יעלם? תודה רבה.
אפשר לקבל כאן תשובה ??
נתנאל שלום רב, לעיתים לאחר ניתוח מסוג PRK שכבת האפיטל מתראפת לאט מאוד ובאופן לא מלא וחלק. לכן בזמן השינה מרגישים כאב עקב חיכוך העפעפיים עם האזור הלא סדיר של תאי האפיתל באיזור ליטוש הלייזר. אזור זה גם גורם לתחושת כתם אפור בשדה הראייה המרכזי. יש להמשיך טיפול ע"י טיפות FML ובדעמעות מלאכותיות לסיכוך הקרנית מסוג ויסקוטירס ג'ל לפני השינה ומספר פעמים גם בהמשך היום בברכה, פרופ' קרמר ישראל
אבקש לקבל מידע על משמעות המושג סקוטומה בעיקר בקשת עליונה עין ימין צמצום טמפורלי תחתון.נזק נזלי עליון.כולל בפיקסציה האם ניתוח להרמת העפעפיים יעזור ? בתודה . מירי
מירי שלום רב, צניחת עףעף ממעותית עלולה לגרום לשינויים של חסר בשדה ראיה עליון אך סקוטומה בקשת עליונה אופיינית יותר לנזק בעצב הראייה על רקע גלאוקומה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.
שלום רב, בזמן ריסוק המרכיבים במרק בטטה עם המיקסר, קפצה לי טיפה קטנטנה לעין של מרק בעל מרקם סמיך. המרק היה רותח. בשניה הראשונה בקושי הרגשתי אבל אחר כך תחושת הצריבה התפתחה. שוב לא צריבה חזקה אבל לא נעים. בנוסף רואים איזור אדום בעין בנק הפגיעה. האם יש סיבה לדאגה? תודה מראש נעמי
נעמי שלום רב, כנראה שנוצרה כוויית חום קלה בלחמית או בקרנית. יש לעבור בדיקת עיניים ולשקול טיפול במשחת אנטיביוטיקה לשבוע עד 10 ימים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.
היום היום ראשון בערב שיחקתי עם אח שלי התווכחנו על בושם ובטעות תוך כדי הוויכוח השפריץ לי בושם בעין ימין שורף לי מאוד מאוד בכיתי מלא. חבל שעשיתי את זה מה אתם מציעים לי לעשות אני שמתי קרח בעין תודה
לין שלום רב בכל מגע של חומר צורב עם העיניים יש לשטוף הייטב את העין במים ולגשת לבדיקת רופא עיניים בברכה דר ישי פאליק
שלום, לאחרונה התחלתי להרכיב משקפי ראיה חדשים שקניתי בדוכן בקניון. במקביל התחלו להופיע לי סחרחורות בתדירות הולכת וגדלה (כבר הגעתי לרופא אף אוזן גרון ששלח אותי לבדיקת eng). האם יתכן שהסחרחורות קשורות למשקפיים לא איכותיים?
איריס שלום רב אכן ייתכן קשר (אמנם נדיר שזו הסיבה אך אפשרי). על מנת להוכיח אותו עלייך להתאים משקפיים אייכותיים ולראות האם הסחרחורת ממשיכה. אם היא הפסיקה הרי שמצאת את הגורם ואם לאו הרי שמדובר בסיבה אחרת בברכה דר ישי פאליק
שבוע טוב לפרופסור קרמר היקר יש לי מזה כשנתיים וחצי היפרדות זגוגית מהרשתית ולאחרונה מרגישה בעת נהיגה בערב כשחשוך סינוור מפנסי הרכב שלפני וגם סינוור מפנסי הרחוב (מעין אלומות אור מפנסי הרחוב) האם הדבר קשור להיפרדות זגוגית מהרשתית או ח"ו יש בעיה נוספת? הרחבת אישונים אחרונה לפני כמעט שנה אודה לך מאוד על תשובתך
אהובה שלום רב, תופעת הסינוור ואלומות האור לאוו דווקא קשורה בהיפרדות הזגוגית. יצכן וקיים שילוב של גורמים יחד. היפרדות הזגוגית וצילנדר בקרנית שיתכן והוא לא סימטרי. ממליץ לעבור בדיקת אופטומטריסט וצילום פני הקרנית. בברכה פרופ' ישראל קרמר.
היי ילד בן 7.5 בעקבות מעקב פזילה מולדת התברר כי יש קיעור עין שמאל 0.9 וימין 0.6 - היום נבדקנו ע'י רופאת עיניים ופעמים קודמות בדקו אותו רופאי אורטופטיקה של פזילה ,שלא הבחינו בקיעור ( אמורים היו???) הילד רואה טוב מאוד ולחץ תוך עיני תקין -בעקבות הממצא נשלחנו לבצע ct ראש וארובות עין שיצא תקין , האם זו גלאוקומה? האם יש חשש מעיוורון ? אני די בחשש , להלן ממצא הבדיקה - תנועות עיניים מלאות be sooa 2, קונוורגנציה תקינה, סגמנטים קדמיים תקינים ושקטים,עדשות זכות, פונדוסים: הרשתיות שטוחות.בימין c/d 0.9 בשמאל c/d 0.5 0.6
אמיר שלום רב אכן יש לבצע בירור וטוב שהCT פורש כתקין מבחינת התקדמות הבירור יש לבצע OCT של עצבי הראיה ושדות ראיה או ממוחשבים- תלוי ביכולת הילד לשמור על הריכוז הדרוש לשם כך, או שדה ראיה מסוג גולדמן. בכל מקרה מומלץ לערב מומחה גלאוקומה בברכה דר ישי פאליק
מזה חודשיים אני סובלת מטיקים בעיניים. יש לי תחושה של אי נוחות בעיניים. הייתי אצלנרופא עיניים, בדקו את ראייתי- הכל תקין. בדקו את עיני המכשיר של העיניים והכל תקין. הרופא אמר אולי זה יובש ולכן נתנה לי טיפות. עבר חודש מזה ששמתי טיפות והטיקים לא נעלמו. עשיתי בדיקת סינוסים והכל תקין. בשבועיים האחרונים התחלתי לחכך בגרון תוך כדי הטיקים. רופא משפחה אמר שאלך לרופא נוירולוג.זה ממש מפריע לי. אנא עיזרו לי למצוא את הבעיה. תודה
רותם שלום רב אכן ברוב המקרים טיקים בעיניים הינם מצב שחולף מעצמו לעיתים הגורם לו הוא יובש וטיפול ביובש משפר את המצב. יחד עם זאת צודק הרופא שהפנה אותך לבדיקת נוירולוג כיוון שהטיקים לא חלפו ונסף להם טיק של כחכוח בגרון. לכן למעשה אין זו בעיה עינית אלא נוירולוגית מקווה שהנוירולוג יוכל לסייע במכלול הבעיה בברכה דר ישי פאליק
בתוצאות בדיקת שדה ראייה:שדה תקין. תוצאות בדיקת oct :עין ימין-מבנה רשתית ושקע פוביאלי שמורים,עובי הרשתית המקולרית מגיע ל274 מקרון(ספקטרליס). עין שמאל-כנ"ל," " " ל272 " " בדיקת oct של עצבי הראייה:עין ימין-סיגנל טוב,עובי ממוצע של rnfl מתחת לנורמה עם הדקקות מובהקת ברביע תחתון+הידקקות גבולית ברביע טמפורלי.עין שמאל:כנ"ל+רביע טמפולרי(ללא המילה "גבולי").ממוצע הנמדד:74 מקרון בימין ו74 בשמאל, מה משמעות התוצאות ומה הפתרונות?
יוסי שלום רב, יש לפנות לרופא המטפל עם התוצאות לפענוח והסברים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.
האם יש קשר בין תחילת הריון לתופעה של יציאה של נימים באזור שמתחת הגבה ומעל לעפעף העליון? וכתוצאה ממה נגרמת התופעה הזאת וכיצד אפשר לטפל בה. אשמח לתשובות
ביבה שלום רב, לעיתים בתקופת הפריון מתפתחות המנגיומות או מצבורי כלי דם גדושים בעור במקומות שונים. התופעה קשורה בשינויים ההורמונליים ויש להניח כי תחלוף עם גמר ההריון. בברכה פרופ' ישראל קרמר.
שלום, אני עוסק בהייטק, ואני כל היום על המחשב. כאשר אני מסתכל על המסך, אני רואה טוב, אך לעתים (אחת לכמה שעות, אני פתאום רואה מטושטש, כאשר אני ממצמץ אז זה מסתדר, ואני רואה טוב), אך כאשר אני מסתכל על נייר, או על הטלפון, ממש מקרוב(מרחק של כמה סנטימטרים) אז אני רואה מטושטש, לעומת אנשים אחרים שמאותו מרחק רואים טוב. הייתי אצל רופא עיניים והסברתי לו את זה, הוא עשה לי בדיקה ואמר שזאת תופעה נפוצה, כי האישון לא רגיל לראות מקרוב ואז קורה מצב שאני רואה מטושטש. הוא אמר שאני צריך לשים טיפות עיניים מידראמיד של ד"ר פישר, טיפה אחת בכל עין, בלילה למשך שבועיים. ואז הבעיה תיפטר, ואראה טוב מקרוב. על האריזה של הטיפות עיניים רשום "טיפות עיניים סטריליות להרחבת האישון לצורך דיאגנוזה". כלומר אני מבין שהטיפות האלה מיועדות לצורך אבחון (בדיקת עיניים). באינטרנט לא מצאתי מידע על כך שזה נודע לפתרון הבעיה שיש לי. אשמח לדעת האם הטיפול שהוא הביא לי מתאים? האם זה לא יכול לגרום נזק? לראיה מרחוק ולראיה מקרוב? תודה מראש.
מאור שלום רב, לדעתי לא כדאי להשתמש בטיפות מסוג זה. הפתרון לבעיה שלך הוא פעם בשעה עד שעתיים לעשות הפסקה בעבודתך מול המחשב, למשך כ-5-10 דקות עם עצימת עיניים והרפייה. טיפות מסוג ריפרש או בפאנטן מס' פעמים במהלך שעות העבודה היות והעיניים מתייבשות בעבודה מול המחשב. בברכה, פרופ' ישראל קרמר
שלום, אני בת 26, סובלת מfloaters כבר שנים רבות, מאז גיל 12 בערך. לפני למעלה מעשר שנים, רופא העיניים טען שאין צורך אפילו לבדוק זאת, וכך למדתי להתרגל לתופעה המציקה. לפני כשבועיים, המצב קצת החמיר, והתחלתי לראות מעין גוף מאוד גדול בעין שמאל, בצד הראייה, וכל פעם כאשר אני מסיטה את המבט (על רקע בהיר כמובן), אני מבחינה בתזוזה שלו. כאשר ניסיתי להתמקד בו הבחנתי כי הוא מאוד מסורבל וגדול, ולכן יוצר מעין אשליה כי הוא בצבע אפור. פניתי בדחיפות לרופאת עיניים אשר ביצעה הרחבת אישונים, ומצאה כי הכל תקין, ויש להגיע אחת לשנה ולבדוק זאת. שאלתי כמובן אודות המצב, וכי הגוף הזה מאוד מציק והיא טענה כי אין מה לעשות בנדון, ולאט לאט אתרגל אליו. השאלה שלי- האם באמת עלי להתרגל לחיות עם הדבר המציק הזה? אני כבר שנים רבות סובלת מהתופעה, אולם לא ברמה כזו מציקה ומשמעותית, אני פשוט רואה את הסבך הענק הזה זז עם המבטים שלי, לכל מקום (אמנם הוא לא ממוקם במרכז העין, אבל גם בצד זה משמעותי מאוד, כיוון שהוא מורגש בכל תזוזה קטנה של העין על רקע בהיר). אני די אובדת עצות, ואף קבעתי תור לבדיקה נוספת- לא רואה כיצד אוכל להסתגל לדבר הזה. בתודה מראש!!
שלום רב, אכן מדובר בניוון של גוף הזגוגית או הג'ל של העין שהחמיר לפני כשבועיים. לכן אתה רואה גוש אפרפר שזז מול שדה הראייה. לצערי אין כל טיפול בתופעה זו אלא רק מעקב. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.
שלום, אני בשנות ה-50 ועברתי ניתוח קטרקט בעין אחת לפני מספר חודשים. מאז יש לי ריצודים, בעיקר בתנאי תאורה חזקים (אור שמש ותאורת חנויות). האם זו תופעה מוכרת? מה יכולה להיות הסיבה? המנתח אמר לי לגשת לרופא עיניים (?) איזו התמחות של רופא עיניים יכול לעזור לפתור את העניין, זה מאוד מטריד.
שלום רב, התופעה של ריצודים כנראה קשורה בשבירה האופטית של העדשה המלאכותית המושתלת או בקפלים הקיימים בקרום העדשה האחורי מאחורי גוף העדשה. לעיתים ניקוי הקרום ע"י לייזר מסוג "יאג לייזר" פותר בעיה זו. חשוב לעבור לפני התהליך בדיקת רשתית הכוללת הרחבת אישונים. בברכה, פרופ' קרמר ישראל.
שלום דוקטור אני בן 49 ויש לי קטרקט בשני העיניים. הרופאים טוענים שזה קטרקט מולד אבל אני לא זוכר :) בכל אופן בשנתיים האחרונות הקטרקט מורגש. להבנתי הקטרקט הוא דיפוזי ולכן לא ממש פוגע בחדות ראיה אבל יש ענין של סינוור. יש רופא שאומר לנתח ויש רופא שאומר מה פתאום שאני עדיין צעיר לניתוח קטרקט. הענין הוא שלא ברור לי מה יהיה האפקט של ניתוח כי אני כבר מסתובב עם הקטרקט כמה שנים. מה יהיה היתרון של ניתוח קטרקט. ראיה חדה יותר לרחוק? והאם כדאי בגילי או שיש דרך לעקוף את המטרד? תודה
שלום רב, במידה והסינוורים כתוצאה מהקטרקט מש משמעותיים או פוגעים באיכות החיים שלך אולי יש מקום לניתוח. ההחלטה תלויה בך.
שלום רב, שמו לי אטמים לפני כשבוע וחצי, כששאלתי אם האטמים זמנים או קבועים, נאמר לי שבמידה והם ישפרו את המצב של היובש אז ניתן להשאירם כקבועים. לא ברור לי כל כך. הבנתי שיש או אטמים זמניים או קבועים. הזמניים יכולים להיות גם קבועים? אגב אם זה עוזר אז החברה היא אלפא נטו. שאלתי נובעת מכך שהיובש חזר אחרי שבוע וחצי אך אינני יודעת אם בעקבות השינויים ההורמונלים. (לפני מחזור) או כי כפי שראיתי בפורום הפלגים הזמניים הם רק לשבוע. תודה מראש
שלום רב, צר לי אך לא ידוע לי איזה סוג פלגים הושמו. ידוע לי שיש פלגים זמניים (שבוע שבועיים) וקבועים.
אין פלגים חצי קבועים?
שלום רב, יש לי דלקת אלרגית קלה בעיניים כבר מגיל קטן אך היא לא כל כך מורגשת אני בת 32, ורק מרגישה גירוי קל בעיניים ורק לעתים רחוקות יש לי גירוד בעיניים ויש לי הפרשות לפעמים מהעיניים ובדרך כלל מרגישה תחושה של עיניים רכות כנראה מהפרשות. ברצוני לשאול אם מותר להרכיב במצב זה עדשות מגע? תודה רבה על התשובה
ברצוני להוסיף שהגירוד והגירוי בעיניים קצת יותר מורגשים בעונות האביב והקיץ
שלום רב, ראשית עדשות יכולות לגרום לכול התופעות שציינת מתחילה. אפשר לנסות ניסיון להרכיב עדשות אך יש לי רושם שהן יגרמו לגירוי נוסף. כמו כן במידה ויש רגישות ואלרגיה בעונות מעבר הסימפטומים יוחמרו ולכן אני ממליץ להמנע מהרכבת עדשות מגע עד כמה שניתן.
אובאיטיס מספר שנים מטופלת בעין שמאל בלוטמקס וטרוסופט ובשתי העיניים בהילו קומוד, הילוג'ל ויטפוס (בלילה ורסטזיס פעמיים ביום. הטבה חלקית. יש מקום לשיפור?
שלום רב, אפשר לשקול השמת פלגים בדרכי דמעות ושינוי התרופות לאיזון הלחץ התוך עיני.
שלום, לפני שמונה ימים החלה לי תחושה של משהו בתוך העין והתפתחה לדלקת. העפעף התנפח, בבוקר יש הרבה נפיחות והפרשות לפני יומיים זה הדביק גם את העין השניה וכעת שתי עיניי אדומות ודומעות עם גירוד ותחושת משהו בעין. קיבלתי איפות אופלוקס ופ.מ.ל אך עבר כבר שבוע ואין שיפור ממש.
שלום רב. הדלקת השכיחה ביותר בעיניים היא דלקת ויראלית. משך המחלה כשבועיים. אם אין שיפור משמעותי או החמרה ממליץ לפנות שוב לבדיקה.
שלום ד"ר, אני בת 33 בעלת עיניים ירוקות ומגיל צעיר יש לי מספר נקודות שחורות בקשתית בשתי העיניים. בבדיקות שגרתיות נמצא כי ראייתי תקינה. רציתי לשאול מה אלו הכתמים האלו? יש להם משמעות? האם מצריך מעקב? תודה מראש נטלי
שלום רב. יתכן ומדובר בנגעים רגילים. בכל מקרה ממליץ מעקב רופא עיניים
ערב טוב לפני כמה ימים התחילו לי כאבי עיניים. באופן כללי אני מרכיב משקפיים (ימין -2 + צלינדר 0.75....שמאל -1.75). לפני חודש וחצי החלפתי מסגרת אך נשארתי אם אותו מספר, היה בסדר עד לפני כמה ימים. העיניים שלי מתחילות ממש לכאוב מרגישות עייפות ואני מרגיש שהשרירים העליונים של העין מאומצים. בלי קשר לכך אני גם אציין שאני מחליף מספר בממצוע כל 8חודשים-שנה, כי אני לא יכול להסתדר בלי. לאימי יש מספר מאוד נמוך(-10) והגנים האלה לדעתי עברו גם אלי :( אשמח בבקשה לדעת מה פשר הכאבי עיניים ובנוסף הראייה היורדת.
שלום רב. יש לי הרושם שיש צורך לבדוק שוב את המרשם של המשקפיים יתכן ועל רקע זה הופיעו הכאבים
רופא העינים שבקרתי אצלו הפנה אותי לטפול בלייזר לתופעה שיש לי ולא קבלתי הסבר ממה אני סובלת תודה
שלום רב, ישנם אנשים עם מבנה עין קצר, זאת אומרת שהמרחק בין צבע העין (הקשתית) ובין הקרנית הוא קטן(לישכה קידמית רדודה). בדרך כלל אנשים אלה מרכיבים משקפיים לרוחק ראייה(+). המבנה הזה יכול לגרום לעלייה פתאומית של הלחץ התוך עיני במיוחד אם יש התפתחות של קטרקט או שימוש בתרופות המשפיעות על זווית העין. על מנת למנוע התקפה חריפה של לחץ תוך עיני יש לבצע בלייזר חור קטן בקשתית (הצבע) של העין. פעולה זו נקראת Iridotomy. בברכה, ד"ר יוסף דוייב
בעין ימין הראיה מקרוב מטושטשת מאד. בבדיקת OCT נמצא: דרוזן. מודגמת ממברנה אפי-רטינאלית על פני המקולה, עם איבוד הקונטור התקין ועיבוי רשתית. עובי מקולה 417 מיקרון. בינתיים אני במעקב בלבד. שאלתי, האם יש טיפול לבעיה, או לפחות לעצור את התקדמותה?
שלום רב, את סובלת משתי בעיות: 1. דרוזן- ז"א הסתברות של חומר דגנרטיבי במקולה (איזור מרכזי של הרישתית, הנותן את חדות הראיה). אין טיפול כירורגי לדרוזן, אלא אם כן מופיעים נימי דם (ניוון רטוב) המצריך הזרקות של חומר המכווץ כלי דם. 2. ממברנה אפי- רטינאלית ERM, זאת אומרת: תהליך מכאני של עיבוי ועיוות של המקולה. במידה ויש ירידה בחדות הראיה ועיוות התמונה, יש לשקול ניתוח להסרת הממברנה. יש לפנות לרופא עיניים מומחה רישתית. בברכה, ד"ר יוסף דוייב
שלום רב, אני בת 60. התגלתה אצלי לאחרונה נוירופאתיה מוטורית וסנסורית בעיקר דמיאלניטיבית (נוירופאתיה היקפית). האם ישנה אפשרות שנוירופאתיה זו עלולה לפגוע בעצב הראיה ואף לגרום לגלאוקומה? מודה מראש.
שלום רב, ניאורופתיה היא פגיעה בעצבים, לפעמים על רקע דלקתי ולפעמים על רקע ניווני. קיימת אפשרות בפגיעה בעצב הראייה, כמו כל עצב בגוף. יש לבצע בדיקה אצל רופא עיניים הכוללת שדה ראייה. גלאוקומה היא מחלה של עצב הראייה הנגרמת מלחץ תוך עיני מוגבר, על כן הניאורופתיה שלך אינה יכולה לגרום לגלאוקומה. בברכה, ד"ר יוסף דוייב
מזה כמה שנים בשעות הבוקר יש לי דמעות בעיניים הימליצו לי לנסות על הרחבת הצינורות העיניים עם סיליקון (פעולה מאוד פשוטה ) אחרי 3 שבועות מורידים אל הסיליקון בזמן האחרון מצבי השתפר השאלה היא האם הדיאגנוזה לא היתה נכונה? חייבת לציין שבזמן האחרון אני מנקה את העיניים לפני השינה עם מגבונים של דר פישר תודה רבה מראש
שלום רב, באופן טבעי יש הפחתה בניקוז הדמעות בשעות הלילה, כיוון שאנו במצב מאונך. צינוריות הדמעות הנמצאות בתוך העפעף יכולות להיסתם, במיוחד בפתח הנמצא בשפת העפעף. הרחבת הפתח (פונגטום) הינה פעולה פשוטה. במצבך בשל ההשתפרות אני לא ממליץ לבצע כרגע כל פעולה כירורגית. כנראה הדמעה היתה קשורה לדלקת קלה באיזור של צינוריות הדמעות. בברכה, ד"ר יוסף דוייב
שלום, אני בת 29, עין שמאל עיוורת כואבת ונפוחה מאוד . הומלץ לי על ניתוח אויסרציה? רציתי לקבל מידע מקיף על תהליך והחלמה של ניתוח אויסרציה?
שלום רב, אויסרציה הינו ניתוח המצריך להוציא את תוכן העין ולשמור על המעטפת הלבנה. לאחר מכן מכניסים לתוך המעטפת גולה מאלמוג, או חומר מלאכותי דומה על מנת לאפשר אחרי מס' חודשים קדיחה של תותבת בצבע ובגודל המתאים. המטרה היא שיחזור התנועות והמראה בצורה הטובה ביותר. בברכה, ד"ר יוסף דוייב
רציתי לברר מזה אומר "דיסקה ימנית ללא קיעור מורמת 360 תפוחה ללא דימומים אולם עם גודש וורידי ללא חיוורון". מה עושים במצב כזה? ממה החשש? ומה הטיפול, ועדיין יש ספק אם זה מולד או לא. ואציין שאין תלונות על כאבי ראש, אין סיפטומים ליתר לחץ תוך גולגולתי ואין נוזלים בUS.
שלום רב, הדיסקה היא החלק הנראה ע"י רופא עיניים של עצב הראיה בתוך העין. ישנם מצבים שהעצב מורם ללא כל מחלה, במיוחד לאנשים הסובלים מרוחק ראייה בעין אחת. אם אין כל כאבי ראש ולא כל דימום בעצב, אין חשש ללחץ תוך גולגולתי מוגבר, על כן מומלץ על מעקב אצל רופא עיניים הכולל חדות ושדה ראייה. בברכה, ד"ר יוסף דוייב
שלום, אני בת 65 מרכיבה משקפיים מגיל 16. כיום יש לי משקפי מולטי. הראיה שלי משתפרת כל חצי שנה ואני צריכה להחליף משקפיים. בעין שמאל אני רואה טוב למרחק גם בלי משקפיים, בעין ימין אני קוראת טוב בלי משקפיים. הבעיה היא המחשב - האמצע. לא נוח עם משקפיים ולא נוח לי בלי משקפיים. מה עושים?
שלום רב, שינוי בחדות הראייה שאת מגדירה בגילך הוא כנראה שייך להתפתחות של קטרקט. ממליץ להיבדק ע"י רופא עיניים ולשקול ניתוח קטרקט. כיום קיימת אפשרות לבצע ניתוח קטרקט בלייזר ולהשתיל עדשות מתקדמות טרי פוקאליות המאפשרות לראות לרחוק ולקרוב ללא משקפיים אבל גם בטווח הביניים הכולל ראייה במחשב. בברכה, ד"ר יוסף דוייב
ביתי בת 7 סובלת מעין ימין,העין אדומה מאוד ומסביב לעין יש יובש קיבלנו טיפון בתרופה פלאקיס ומועיל מתי שמשתמשים ובסיום הטיפול הכל חוזר ,הרופא אומר שזה אלרגיה
שלום רב, יש להניח שהאבחנה היא דלקת אלרגית בעין, הטיפול הוא בדרך כלל משולב ע"י שימוש בטיפות אנטי- אלרגיות, לרובן אנטי- היסטמיניק וטיפות סטרואידים. שימוש ממשוך בטיפות סטרואידים עלול לגרום לתופעות לוואי, כגון: לחץ תוך עיני מוגבר ובאופן נדיר יותר לקרטקט. הדבר נתון לשיקול דעתו של רופא העיניים שלך לפי תגובת העין לטיפולץ. בברכה, ד"ר יוסף דוייב
שלום, עשיתי את הניתוח לפני מס ימים והרגשה והראייה מצויינת. מתי ניתן לחזור לריצה? האם יש מגבלה לגבי עבודה מול מחשב לימים הקרובים?
שלום רב, ממליץ לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים להימנע מפעילות גופנית למשך שבועיים, בעיקר על מנת למנוע זיהום. אין מגבלה לעבודה מול מחשב, אלא יש להשתמש בדמעות מלאכותיות במידה ומרגישים יובש בעיניים. בברכה, ד"ר יוסף דוייב
בת 27, קרטוקונוס מתקדם בשני העיניים בשמאל יותר, מזה כ4 שנים לא טופל בשום צורה עד היום, לאחר הלידה המשיך להתקדם בעוד חודשיים עוברת ניתוח של קרוסלינקינג בעין שמאל שאלתי היא באם אחרי הניתוח אכנס שוב להיריון הקרטקונוס יכול להתקדם שוב? האם אני זכאית לנכות מביטוח לאומי?
שלום רב, קרוס לינקינג הינו טיפול המאפשר לרוב לעצור את תהליך התקדמות הקרטוקונוס. הריון יכול לגרום לשינוי נוסף של הקרטקונוס. ישנם ניתוחים נוספים לטיפול בקרטוקונוס, כגון: השתלת טבעות, השתלת עדשה תוך עינית ולפעמים השתלת קרנית. לגבי ביטוח לאומי, עליך לפנות אליהם לגבי שאלה זו. בברכה, ד"ר יוסף דוייב
האם האפשרויות שהצעת לי קיימות בסל הבריאות? את ניתוח הקרוסלינקינג אני עושה באסף הרופא מכוון שנכנס לסל האם אפשר לעשות את הקרוסלינקינג ואת השתלת הטבעות או השתלת עדשה תוך עינית יחד?
שלום,לאחרונה יש לי גירוד די מעצבן בעיניים באזור הריסים למעלה ולעתים גם למטה ,האם זו התחלה של דלקת? האם צריך להיבדק או זה לא דבר רציני?יש לציין שיש לי התחלה של קטרט,האם זה קשור?
שלום רב, גירוי באיזור העפעפיים נובע בדרך כלל מדלקת (בלפאריטיס), יש להיבדק ע"י רופא עיניים ולהתחיל טיפול על מנת למנוע התפתחות כרונית של דלקת. אין כל קשר להתחלה של קטרקט. בברכה, ד"ר יוסף דוייב
אני בת 40, בעלת לחץ תוך עייני גבוה - 22-30 במדידות שונות. במשפחה היסטוריה של גלאוקומה (דודים, אמא, סבתא) בשנה האחרונה ניסיתי טיפות שונות לעיניים (לומיגן, גנפורט...)-לכולן תופעת לוואי של עיניים שורפות ואדומות מאד(בפנים מעל ומתחת לעפעף) לאחרונה ניסיתי טיפוטת טרווטן - אחרי שבוע תחושת נימול, כאב קל ורגישות עצבית בצד אחד של הפנים, הפסקתי הטיפות הפסיקה הרגישות, חזרתי להשתמש ואחרי 4 ימים חזרה שוב התופעה. זו איננה תופעת לוואי מוכרת שרשומה על הקופסה ורופא עיניים אמר פשוט להפסיק ולנסות משהו אחר. אילו אפשרויות נוספות יש לי? הטיפות מאזנות את הלחץ מצוין, אבל תופעות הלוואי קשות לי. תודה!
שלום רב, תופעות לוואי מקומיות הינן שכיחות כאשר משתמשים בטיפות נגד גלאוקומה. אם לאחר נסיונות של טיפות עיניים שונות עדיין קיימת תגובה מקומית, ישנם טיפולים נוספים כגון: לייזר (SLT) וניתוח של ניקוז נוזל תוך עיני. יש לפנות למומחה גלאוקומה. בברכה, ד"ר יוסף דוייב
שלום רב, אני בת 45, בשנת 2007 עברתי ניתוח להסרת משקפיים במכון עיניים. נותחתי עי ד"ר הירש. לפני כשבועיים, החלה דלקת בעיניים ועיני דומעות כמעט ללא הרף. ניגשתי לרופא עיניים שקבע מיידית שיש לי גלאוקומה ושעליי לטפטף טיפות עיניים 4 פעמים ביום ולהגיע לביקורת כל חצי שנה. האם ניתן לקבוע גלאוקומה ע"י בדיקה בסיסית בלבד ? אין צורך בבדיות נוספות כגון שדה ראיה, לחץ תוך עיני וכו ? האם יש השפעה לניתוח שעברתי על הטיפול או התקדמות המחלה חלילה ? אשמח לעזרה.
שלום רב, גלאוקומה הינה ברוב המיקרים עלייה של לחץ תוך עיני עם השפעה על עצב הראיה. על כן על מנת לקבוע אבחנה ברורה ומדויקת של גלאוקומה יש לבצע מס' בדיקות הכוללות לחץ תוך עיני בשעות שונות של היום, בדיקת שדה ראייה, בדיקת OCT. לגבי השפעה של ניתוח להסרת משקפיים יש לבדוק את עובי הקרנית הנוכחי המשפיע על מדידת הלחת התוך עיני. ממליץ לבצע באופן מידי את הבדיקות הנ"ל. בברכה, ד"ר יוסף דוייב
אני בת 50 מרכיבה מולטיפוקל, המספרים שלי לראיה למרחק הם 9 ו-6. אני עומדת לעבור ניתוח קטרקט בעין הפחות טובה (העין השניה עדיין בסדר). האם רצוי להוריד את המספר בעין הזאת ל-0, או שזה יכול לעשות בעיות בגלל הירידה של 9 מספרים בעין הזאת, או בגלל ההבדל הגדול של 6 מספרים שיהיה בין שתי העיניים?
שלום רב, לאחר ניתוח קטרקט אם את מחליטה עם הרופא להגיע למס' 0, תיווצר בעיה חמורה של אי איזון בין שתי העיניים. על כן במיקרים אלו, אני ממליץ או לעבור ניתוח גם בעין השניה או לתכנן בעין הראשונה תוצאה עם פער של מקסימום 3 מספרים. בברכה, ד"ר יוסף דוייב
לאחר התייעצות עם פרופסור - בתי בת 9 חד' ראיה מצוינת 6/6 לא הומלץ לה ניתוח מכיוון שאין פזילה במנח ראש ישר ואין הטית ראש יש פזילה קלה כאשר מזיזה העיניים שמאלה (עין ימין נכנסת פנימה-כנראה מגנון פיצוי) וכאשר מביטה בימינה יש הייצרות של העפעף הבנתי שיש בעיה בעיצבוב 2 שרירים פועלים בו זמנית הבעיה בגדול שעין שמאל לא זזה הימינה כלומר (החוצה) שאלותיי : בכל זאת מה ניתן לעשות ובאיזה גיל הכי מומלץ ? האם רופאים לא אוהבים להתעסק עם ניתוח כזה בגלל שזו לא פזילה רגילה? יש הבנתי סיכוי נמוך אבל קיים לפזילה החוצה בעין שמאל זה סוג של סיכון. ועוד שאלה קטנה - במידה והחלטתנו על ניתוח בשלב מסוים בחיים האם ניתן להחזיר את המצב לקדמותו אם מצב הפיך ? תודה מראש
Hעל שלום רב את כל השאלות הללו יש להפנות לפרופסור עימו התייעצתם כיוון שכל מקרה לגופו ישנם סוגים שונים של דואן וכל סוג גם הוא נבדל ממשנהו בחומרתו הפתרון של להמתין נשמע סביר לאור מצבה ולכן אין מה לעשות בשלב זה. לדעתי אין כאן שאלה של אוהבים אלה שאלה של צורך בטיפול בייחוד לאור הסיכוי לשפר את המצב לעומת הסיכוי להרע אותו וכאן נשמע שהמצב מצויין במבט ישר. לגבי שאלתך השלישית תלוי בסוג הניתוח בו יבחרו האם רק יזיזו את נקודת חיבור השרירים לעין או גם יקצרו שרירים בברכה דר ישי פאליק
שלום, לפני כשנה וחצי החלה לי אדמומיות בעיניים, והעין דמעה ללא הפסקה, לאחר טיפול של מספר רופאים בטיפות נגד יובש העין, (אבחנה שהייתה מוטעת) כנראה פיתחה אלרגיה לחומרים המשמרים בטיפות הרגילות. במקביל ביצעתי בדיקות אלרגיה ונתגלתה אלרגיה לאבק, פריחת האביב, כלבים וחתולים בביקור אצל רופאת עיניים מומחית, קיבלתי מרשם לשימוש בטיפות מסוג רסטאזיס.הרופאה הדגישה כי הן אינן ניתנות לי בגלל יובש בעיניים אלא כי הן מטפלות באותם סימפטומים ובניגוד לתרופות האחרות לא מכילות חומרים משמרים. הטיפות מעולות וממש עוזרות לי בתפקוד היומיומי. הבעיתיות היא שאני מפחדת להפסיק להשתמש בהן, ומאז התחלתי שימוש עברה כשנה. בנוסף, העלות של טיפות אלו ממש גבוהה וגם לאחר השתתפות הקופה הן עולות סכום רב. שאלתי היא האם לא קיים נזק בשימוש ממושך ועל בסיס יומיומי בטיפות הללו. בנוסף, האם קיים פתרון אחר ללא תלות קבועה בטיפות בתודה מראש,
לילי שלום רב ישנם סוגים שונים של טיפול בעין לכל טיפול יש יתרונות ולעיתים גם חסרונות ותופעות לוואי ששונות מתרופה לתרופה אכן המחיר של הרסטזיס יקר אך לדברייך הם מטיבות את מצבך. על מנת לקבל החלטה לגבי החלפת טיפול עלייך להוועץ ברופאה המומחית שעזרה לך והיא עשויה להחליף לטיפול זול יותר ולעקוב אחר תוצאותיו בברכה דר ישי פאליק
תודה על המענה, הדאגה העיקרית שלי היא לא יוקר התרופה, אלא האם קיים נזק מצטבר בשימוש לטווח כל כך ארוך האם התרופה נחשבת בטוחה לשימוש יומיומי, היות והיא ללא חומרים משמרים תודה מראש על המענה,
לפני כחודש וחצי היתה לי דלקת עיניים. ניגשתי לרופא עיניים וקבלתי טיפות זלייט. היתה לי הטבה אך הדלקת חזרה.פניתי לרופאה כללית וקבלתי טיפות דתאמיצין.לאחר שימוש של כמה ימים חשתי הקלה,אך שוב חזרתי להרגיש אי נעימות בעיניים והם היו אדומות. חזרתי לרופא עיניים הוא בדק ואמר שיש לי יובש בעיניים קבלתי טיפות רפרש טירס.אבל אחת העיניים מאוד צורב ואדומה. מה עליי לעשות? לחזור שוב לרופא עיניים? לפנות לרופא עיניים אחר?
ןרד שלום רב לעיתים אחרי דלקת אכן יש יובש ולעיתים הדלקת נמשכת זמן רב לכן המומלץ להבדק פעם נוספת אצל רופא העיניים. לגבי הרופא אליו יש לפנות יש יתרונות לבדיקה ע"י הרופא שכבר ראה את העין ועקב אחרי תוצאות הטיפול ויש יתרונות וחסרונות במעבר לרופא חדש בברכה בכל מקרה רק את יכולה להחליט למי לפנות דר ישי פאליק
שלום רב, בת 34 כבר כמה שנים "זבובים צפים " כאשר מסתכלת על משהו בהיר קורה לי מדי פעם ויש תקופות שהתופעה נעלמת .. אשמח לתשובה תודה
לירית שלום רב לרוב המדובר בתופעה שכיחה שלרוב נובעת מעכירויות קלות בזגוגית העין אולם בכל מקרה יש להבדק אצל רופא עיניים בהרחבת אישונים לאשש שבכך המדובר ולשלול סיבות אחרות בברכה דר ישי פאליק
לפני יומיים קבלתי מכה חזקה בעין מהברזל של המיטה(התכופפתי לקחת משהו מהרצפה בעודי שוכבת במיטה).המכה כאבה..עדיין יש רגישות בעין ואולי אפילו אני חשה בכאילו גוף זר ו/או שריטה. לגשת להיבדק?
שרית שלום רב יש להבדק בהרחבת אישונים ע"י רופא עיניים בברכה דר ישי פאליק
ב23.12.14 מסרתי לך פרטים נוספים כפי שביקשת.
אלי שלום רב בבדיקת הUS מודדים את שרירי העין כל זוג אותיות באנגלית מייצג שריר אחר ואת תוצאות המדידה שלו . במחלה של בלוטת התריס יש לעיתים מעורבות של שרירי העין. את תוצאות הבדיקה יש להציג למומחה באוקולופלסטיקה שיקבע בנוסף לבדיקה הקלינית הכוללת בדיקה של בלט עין ותנועות העיניים האם יש צורך בהתערבות בברכה דר ישי פאליק
שלום דו אני בן 50 סובל מי NF1קשה הים גידול ברוש CAVERNOUS SUNUS MEINGIOMA הגידול כיבל טיפול של רדיוכירוגיה לפני 5שנים אחשב בבדיקה של MRI יש הגדלה של הנגע הגידול דר אופנתי לצילום ענניים פלורסצאין הים הזרק עין ימין עכירות צביעת יתר דיפוזית תת רשתיים פזורים רושם של אזור תת צביעה טמפורלית נזאלית לדיסקה בהיקף לא ברור אם CNPG עין ימין עכירות במידה רושם של צביעת יתר קלה תת רשתית חלשה יותר מאשר בימין בשתי העיניים רושם של שינויי קוטר כלי הדם בבדיקה שני של צילומי עיניים UCGאזורי תת צביעה כורואידיליים לא בולטים במיוחד למעט אזור נזאלי תחתון לדיסקה החופף לאזור דומה אשר נצפה בצילום AF עין שמאל אזורי תת צביעה כורואידליים בולטים בקוטב האחורי הנראים בברור בשלבים המוקדמים בנוסף אזור תת צביעה בולט נזאלי תחתון לדיסקה בהיקף בסיכום של הבדיקות רושם של שינויי קוטר כלי הדם בבדיקה של OCT עיו ימיו עובי ממוצע של ה RNFL גבולי הידקקות ברביע תחתון הממוצע הנמדד 7979 [79] עין שמאל עובי ממוצע של שכבת ה RNFL נמוך עם הידדקות כמעט בכל הרביעם הממוצע הנמדד 72 דר בבקשה הים הפשר לכבל הסבר תודה
שלום דר הפשר לקבל הסבר בקשר לביקות תודה
שמואל שלום רב, לגבי הממצאים ברקמת הכורואיד (מתחת לרישתית) יתכןם ומדובר בהמנגיומה דיפוזית של הכרואיד אך כדאי להתייעץ עם מומחה רישתית ולהראות את הצילום המקורי. לגבי ממצאי הOCT כדאי להתייעץ עם נוירואופטלמולךוג לגבי הפגיעה בסיבי העצב סביב עצב הראיה. בברכה פרופ' ישראל קרמר.
שלום,אני בת 31 עם מספרים של 7-8 כולל צילינדר. איני מתאימה לניתוח לייזר עכב קרנית דקה. ידוע לי שיש ניתוח השתלת עדשות בעיניים. מעבר לכך,האם ישנה אופציה אחרת חדישה?ניתוח אחר? מצפה לתשובה מעבר ל"גשי למרפאה להיבדק" (ביצעתי אצלכם בדיקה בעבר)תודה
שלום רב, כיום הפתרון היחיד, יעיל ובטוח להסרת משקפיים עם קרנית דקה הוא השתלת עדשה תוך עינית. הניתוח מתבצע בהרדמה מקומית בלבד, כל עין בנפרד. ההחלמה היא מהירה, לא יותר מ-3 ימים. רוב המטופלים מציינים שיפור באיכות הראייה הדומה לשיפור המורגש בהרכבת עדשות מגע לעומת הרכבת משקפיים. בברכה, ד"ר יוסף דוייב