מנהל פורום סרטן ריאה
שלום רב בני בן ה16 מעשן סיגריות משהו כמו 4-5 ביום. אני עושה הכל על מנת לגרום לו להפסיק, אך ללא שום קשר ברצוני לשאול האם בגלל שהוא אסתמטי העישון מזיק לו יותר מבנאדם לא אסתמטי? תודה מראש
שלום התשובה היא כן. עישון עלול להחמיר גם את האסטמה וזה סיבה נוספת למה הוא צריך להפסיק לעשן. ממליץ לשלוח אותו ליעוץ למרפאתי או אצל רופא אחר שגם כמוני עוסק בהפסקץ עישון. כל טוב ובהצלחה
שלום, אמי בת 68 מטופלת בכימותרפיהמזה כחמישה חודשים כתוצאה מסרטן בריאה. את הטיפול האחרון קיבלה לפני כחודש ומאז היא לא מצליחה ללכת ללא הליכון ומחוץ לבית רק בכסא גלגלים. הרגליים נרדמות לה, חוסר תחושה באמצעות הרגליים והידיים. האם תופעה זו מוכרת? האם היא חולפת? הייתכן שמערכת העצבים נפגעה לצמיתות כתוצאה מהטיפול?
שלום מלי יש תרופות כימותרפיות שיכולות לגרום לפגיעה עצבית חמורה עד כדי פגיעה קשה בתחושה והפרעה ביכולת ההליכה, אך יש אבחנות נוספות שבאות בחשבון כמו למשל מעורבות מערכת העצבים המרכזית במחלה הגידולית. כדאי להתייעץ בהקדם עם האונקולוג ועם נוירולוג (רצוי נוירואונקולוג אם יש) כדי לברר את הסיבה המדוייקת לתלונות הללו. לאחר הבירור - יש טיפולים שיכולים לעזור, לפחות באופן חלקי. בהצלחה
אובחנתי בעיקבות עקשנותי בלבד!!! בשנת 2002 עם(Non-Small Cell Lung Cancer)עברתי כריתה מלאה של הריאה הימנית ואני כאן !!!!! עם כל המשתמע מכך. גם אני בזמנו חיפשתי מישהו שנישאר חיי מה"צרה" הזאת ויוכל לספר לי על תחושות מוזרות של הגוף אחרי ניתוח כזה גדול... אז לא ידעתי את מה שאני יודעת היום! אני שמחה לראות שיש רופא ששואל ומתעניין אם לשלוח מעשנים כבדים מגיל מסויים לבדיקת ct על מנת להגיע לגילוי מוקדם . אני נילחמתי על כל בדיקה הכי פשוטה שלא תיהיה וניצחתי את המערכת! למדו את הרופאים להיות קצת יותר קשובים לחולה ש"אין לו אוויר.." ויש לו לפחות שניים מהסימפטומים שציין דר' קרמר אני העדות לכך שלפעמים יש מזל ואפשר גם לנצח!!!!!
אכן המקרה שלך מוכיח כי ניתן לאבחן ולטפל באופן מוצלח בסרטן ריאהמתקדם אולם יש לזכורכי לא כולם ברי מזל כמוך ושיעור המקרים הצתגלים שאינם נתיחים הוא גבוה מאדומהווה את רוב החולים. הפתרון כיום עדין אינו אבחון וטיפול אלא מניעה!! אסור שילדנו יתחילו לעשן ומי שמעשן עליו לחדול בבחינת " ונשמרתם לנפשותיכם"
אני לא מבין למה לא מפרסמים את זה בשום מקום האגודה למלחמה בסרטן לא מקבלת מספיק תרומות? http://www.cancer.org.il/dover_news/news.asp?catID=1&linkA=dover&ID=1260
גברת גולדבלט היקרה. למה ביקורת על האגודה למלחמה בסרטן והמשתפיות שלה עם חברות התרופות, צריך למחוק מהשיח בפורום?, ומצד שני הודעות פרסום של הכנסים שהיא עורכת נשארים. מה מפחיד אותך ?
http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2219-12465,00.html
שלום לך, כפי שנקבע בתקנות הפורום כל ביטויים של נזיפה או גנאי נמחקים מבין דפיו. כזכור פורום זה אינו הבמה להשמצות של גופים אלו ואחרים ולכן כל הודעות הגנאי נמחקו. בברכה, אנה
הייתי שמחה אם המומחים בפורום ישתפו אותנו דווקא עם סיפור מקרה מוצלח של חולה סרטן ריאה שהטיפול בו הצליח להביא לרמיסיה. איך אובחן, איך טופל, השיקולים בבחירת הטיפול וכד'. אני מאמינה שזה יכול ללמד ולעודד !
במקרה האחרון שנתתי לעיתונאי כדוגמא להצלחת טיפול בסרטן הריאה 3 שנים אחרי כריתת אונה התגלה שבוע מאוחר יותר גרורה מהגידול. ובכל זאת להלן מקרה מעודד א"ו היא מעשנתכבדה בת 45 אשר עבדה בהייטק ובעקבות כאב צוארי נמצא בצילום גוש באונה ימנית עליונה. ביופסיה הראתה Non small cell ca עיבוד מטסטטי שכלל PET הראה מעורבות בלוטות איפסילטרליות במדיאסטינום וקליטה בבלוטות סופרקלביקולריות דו צדדיות. החולה התעקשה על קבלת טיפול נאואדגובנטי שכלל תשלובת על בסיס פלטינום וקרינה ובהמשך נצפתה נסיגה של התהליך מהבלוטות הסופרקלביקולריות ובמיצר. החולה נשלחה לבקשתה לניתוח לאחר דיון סוער ובניתוח נמצאה רק שארית מינימלית של גידול במוקד הראשונה באונה העליונה. החולה נמצאת במעקב אצלי זה יותר מ-5 שנים ללא סימני הישנות תוך חזרה לתפקוד מלא. זהו ודאי מקרה חריג מהסטטיסטיקה המקובלת אך מקרים כאלו נותנים לנו כח להמשיך ולהאבק גם כשהכל נראה אבוד
ברור לכולנו שהפסקת עישון מורידה את הסיכון לפתח סרטן ריאה. מה אפשר לאמר למטופל שמפסיק לעשן מבחינת הורדת הסיכון ? האם יש איזו "טבלת המרה" שבה אפשר למשל לאמר למי שעישן 10 שנות קופסא ?תוך כמה זמן של הפסקת עישון יחזור לסיכון של אדם שמעולם לא עישן ? תודה, זה מידע חשוב שיכול לעזור לנו לשכנע להיגמל
קרוב ל 90% מבין חולי סרטן הריאה באים מקרב אוכלוסית המעשנים. הפסקת עישון (ל 5-10 שנים ומעלה) מפחיתה את הסיכון, אך מי שעישן קבוע יישאר בסיכון יתר בהשוואה למי שלא עישן מעולם. לפי הנתונים מארה"ב, 50% מחולי סרטן הריאה הם מעשנים לשעבר. כדאי לדעת כי סיכונו/ה של מעשן/ת קבוע/ה הוא 17-24X (!) ביחס ללא מעשן/ת, לפי הספרות. עישון כרוני גורם לשינויים קדם-סרטניים בתאי הציפוי של דרכי הנשימה וחלק מן השינויים הללו אינם הפיכים. אם זה המצב, האם כדאי להפסיק?- בהחלט כן, כי הסיכון יורד לרמה נמוכה יותר (אין עדיין "טבלת המרה"). חשוב לזכור כי העישון הוא גורם סיכון חשוב למחלות לב וכלי הדם, שגם הן יכולות להיות קטלניות. בהקשר הזה, הפסקת עישון 5 שנים ומעלה מורידה את הסיכון ומשווה אותו לזה של לא-מעשנים.
האם קיימת אופציה להשתלת ריאה בחולה שריאתו נכרתה בגלל גידול בריאה ? במידה והגידול התפשט ל-2 הריאות - האם קיימת אפשרות להשתלה של ריאה אחת ? האם פעולות אלה בוצעו כבר בעולם ובארץ ?
הטיפול בהשתלת ריאה אינו מיועד לחולי סרטן מאחר והטיפול מדכא החיסון מעורר תאים סרטניים רדומים ויגרום להישנות הגידול גם אם נכרת בשלמותו קודם לכן בעבר נעשו מספר נסיונות בהשתלת ריאות בחולים צעירים עם bronchoalveolar carcinoma אולם ברוב המקרים נצפתה הישנות המחלה לאחר מכן. כיום לא מומלץ לבצע השתלת איבר סולידי בחולה סרטן אלא אם עברו 5 שנים ללא מחלה מאז הטיפול במחלה הסרטנית
האם זה נכון שאנשים שעברו השתלת איברים מוצקים נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח סרטן ריאה ? האם נכון יהיה לבצע בדיקות לגילוי מוקדם באוכלוסיה זו ?
ההצלחה בטיפול במושתלי איברים הביאה עימה קבוצת חולים מדוכאי חיסון לאורך שנים רבות. מצב זה גורם לתופעה מדאיגה והיא הופעת ממאירויות שונות במושתלים כאשר הגידולים השכיחיכים הם סרטני העור-BCC SCC Kaposi-( לימפומות (PTLD) דרכי השתן TCC וגידולים סולידים שונים כמו ריאה מעי שד ועוד במושתלים עם רקע של עישון כבד יש מקום לאיתור מוקדם של סרטן הריאות אם כי הבעיה לרוב אינה רק בגילוי אלא בקושי בטיפול מאחר ויש להפסיק/להפחית את התרופות מדכאות החיסון ולהקריב את השתל תוך כדי טיפול בסרטן החדש.
האם חולה סרטן ריאה הסובל מאנמיה בעקבות המחלה והטיפולים יכול להנות מאריתרופואטין ? למיטב ידיעתי היו דיווחים סותרים על התועלת מול הסיכון של התפשטות הטיפול ? האם לסוג הטיפול (כימו או ביולוגי) השפעה על אפשרות השימוש באריתרופואטין ?
אמנם אנמיה יכולה להיות אחד הביטויים של המחלה עצמה אך דרגתה מתונה. רוב תכניות הכימותרפיה מדכאות, באופן הפיך, את מח העצם ויכולות לגרום אנמיה קשה (לדוגמה: ירידת המוגלובין ל 7.0 ג% ). מצב זה מחמיר את תפקוד החולה, שכבר נפגע/ה מן המחלה עצמה. בעבר טפלו באנמיה ע"י ערוי דם, שאינו פתרון אופטימלי. טפול באריתרופויטין מגביר את יצירת התאים האדומים, מעלה את ההמוגלובין והראו כי הוא משפר את איכות החיים. חשוב לטפל לפי ההנחיות (כאשר ההמוגלובין עולה על 12 ג% אינם מטפלים בשל סיכון לארועים תרומבואמבוליים). היו פרסומים לפיהם הטפול עלול לפגוע בסיכוי החולים להישרדות. יש לדעת את העובדות, אך הנושא נבדק ע"י גופים כמו ה FDA בארה"ב והגיעו למסקנה כי אריתרופויטין ממשיך להיות מרכיב בטפול התומך בתקופות בהן החולה מטופל/ת בכימותרפיה. כאשר הטפול הכימי הוא פליאטיבי לא צריכה להיות מניעה למתן אריתרופויטין. אם מדובר בטפול מרפא (כמו טפול משלים אחרי ניתוח), מי שחושש לפגוע בסיכויי ההבראה לא ייתן אריתרופויטין עד שהנושא יובהר. אריתרופויטין אינו דרוש כתמיכה בטפולים ביולוגיים כי אלה הקיימים אינם מדכאים את מח העצם.
שלום. אחי בן 49 סובל מסרטן ריאות תאים קטנים עם גרורות בעצמות ובבלוטת האדרנל לאחרנה אובחן כי גירה בבלוטת האדרנל הגיע לגודל 8.4*4.8 האם ניתן לנתח אזור זה ומדוע הרופאים לא מציעים ניתוח?
שלום אילנה לא מקובל לנתח בסרטן זה מאחר שהמחלה מפושטת בהרבה אתרים ולכן כריתת האדרנל לא תביא לשום שיפור במהלך המחלה. בברכה
שלום. האם תוכלו לתת לי רשימה של משכי כאבים לחולה סרטן גרורות תאים קטנים. מכוון שהינו סובל מכאבים חזקים בכתך ובאזור של הצלעות והתרופות שהינו נוטל אוקסיקורד ואוקסיקונטיןת אןפטלגין ואינן עוזרים לו. האם יש תרופה יותר חזקה שבסל הבריאות והאם מוטר ליטול נורופן?( אם הוא יעזור)החולה לא מקבל כרגע טיפולים כימיים והקרנות אודה לתשובה המהירה
שלום אילנה אינני חושבת שהדבר שיכול לעזור לך הוא רשימה סתמית של שמות תרופות. צריך להתייעץ עם אונקולוג או מומחה לכאב. בעקרון אפשר להעלות את מינון האוקסיקונטין, אפשר לעבור למדבקה ואפשר לעשות שילוב עם תרופות אחרות. נורופן איננו התרופה המועדפת עלי אבל לפני שממליצים על תרופה צריך לבדוק מספר פרמטרים אצל החולה. ברור שיש לדאוג לכך שהחולה לא יסבול וניתן להשיג מטרה זו. בברכה
לעיונך דף מידע ופרטים על אנונת הבר http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=1127 בבריאות טבעית
שלום,אמי חלתה בגיל 49 בסרטן ריאות ,ללא עישון מוקדם. היא חייתה שש וחצי שנים עם המחלה . אחריה חלו עוד 2 בנות דודות שלה , כולן - 3 שנות של 3 אחיות - בסרטן ריאות - וכולן נפטרו. האם יש בדיקות שאני יכולה לעשות כדי להיות במעקב מונע ?אני בת 49. תודה .
לצערי עדיין לא קים איבחון גנטי מוקדם למחלה אך כמובן הרקע המשפחתי שלך כבד מאד אם אינך מעשנת הסיכוי לפתח סרטן הוא נמוך מציע לבצע צילום חזה פעם בשנה ו CT כל 5 שנים אם כי זה לא מבוסס על כל מחקר מדויק.
פרופ' קרמר שלום, כיצד ניתן להגיע אליך, מכיוון שאתה ככל הנראהטיפלת באחת מבנות המשפחה. אני מנסה למצוא את המומחה המתאים להיות אצלו בביקורת כלשהי. רוב תודות.
האם קיימים טיפולים (תרופות ) לסרטן ריאה שניתן לבצע בבית או שכולם דורשות טיפול בעירוי במסגרת אישפוז או אישפוז יום ? ובאותו הקשר, האם התרופות הביולוגיות גורמות לפחות תופעות לוואי קשות המוכרות מהכימותרפיה ?
רוב תכניות הטפול בסרטן הריאה אכן מחייבות מתן בערוי לוריד, במסגרת אשפוז יום בד"כ. עם זאת, קיימות תרופות ציטוטוקסיות פומיות שנלקחות בבית, ככל תרופה רגילה. במקרה של סרטן מסוג תאים קטנים (קבוצת מיעוט, כ 12%) אפשר במקרים מסוימים לטפל ב Vepesid וכן ב Topotecan, שהיא תרופת קו שני שעדיין לא זמינה בישראל בצורתה הפומית. בסרטן הריאה מסוג תאים לא-קטנים ניתן לטפל ב( Navelbine ( Vinorelbine פומי. תרופה זו רשומה ואפשר לתת אותה במסגרת ביטוחים משלימים, לפי תנאי הקופה.בדרך כלל, מבחינה מקצועית, תרופות אלה אינן בעדיפות ראשונה בבחירת הטפול אך יש מקרים ( החולה לא נייד, מתגורר במקום רחוק וכו') שתרופות אלה הן הפתרון לבעיה. אשר לתרופות הביולוגיות- ארלוטיניב (טרסבה) היא תרופת קו שני פומית, מיועדת לסרטן תאים לא קטנים, הנלקחת בבית. תופעת הלואי השכיחה היא פצעונים בעור והבאה אחריה בשכיחות- שלשול. התרופה נוחה יותר למטופל, בהשוואה לכימותרפיה.
האם ההמלצות הן לשלב טיפול כימותרפי אדג'ובנטי עם הקרנות וכירורגיה ? ואם כן באיזה סדר ? האם הכימותרפיה וההקרנות לפני ניתוח הסרת גידול (כשאפשר עוד כמובן) או לאחריו , או גם וגם ?
טיפול נאואדגובנטי הינו טיפול מקדים-מכין לקראת כירורגיה. הוא מתאים לחולים בשלב 3A (ולעיתים 3B )במלים אחרות חולים עם סרטן ריאה ממוקם בריאה עם גרורות למדיאסטינום האיפסי לטרלי(N2 ) . במקרים אלו הוכח במספר מחקרים כי יש יתרון השרדותי -אמנם לא גדול- לטיפול קדם ניתוחי. הטיפול כולל תשלובת כמוטרפית וקרינתית קצרה בין 6-10 שבועות שלאחריה מבוצעת הערכה חוזרת באמצעות CT או PET במידה והבלוטות נסוגו החולה נשלח לניתוח. טיפול אדגובנטי הנו טיפול נוסף לאחר הניתוח בשלבים מוקדמים 1-2 או כאשר הממצא הניתוחי הראה שלב מתקדם יותר מהמשוער לםני הניתוח.
מקומו של מישלב כימותרפיה עם קרינה וכירורגיה הוא בסרטן ריאה, מסוג תאים לא-קטנים, בשלב III . מהותו של שלב זה הוא פיזור איזורי, דהיינו, לתחנות ניקוז לימפטי במיצר (מדיאסטינום) באותו צד בו נמצא הגוש הראשוני ( שלב IIIa ). יתר על כן, מדובר במצב בו יש מעורבות מסיבית (bulky ) של קשרי הלימפה במיצר, ביותר מתחנה אחת. בנתונים אלה מתאימה תכנית טפול בה ניתנות כימותרפיה בו זמנית עם סדרת קרינה המכוונת לגוש הראשוני והמיצר, כאשר האתרים הנגועים הוגדרו, בדרך כלל, בסריקת PET/CT . תכנית זו נמשכת כ 6 שבועות. אחרי כן בודקים את התגובה, ובפרט את התגובה במיצר. אם יש עדות לנסיגה החולה ינותח. ברוב המקרים הללו אין צורך בטפול נוסף אחרי הניתוח. לפי הספרות, הישרדות החולים בקבוצה זו היא כ 25-30% ל 5 שנים. כאשר שלב המחלה הוא IIIb , כלומר- הקשריות בשני צידי המיצר מעורבות, הטפול העדיף, על בסיס מחקרים קליניים מבוקרים, הוא מישלב כימותרפיה עם קרינה במינון מלא ("דפיניטיבי") ואין ייתרון להוסיף גם ניתוח. לחולים שעברו ניתוח כטפול ראשוני נותנים כימותרפיה משלימה (אדג'ובנט ) כאשר ממצאי הפתולוגיה קובעים שלב מחלה II או III. בשלב III יש המוסיפים גם קרינה, היכולה למנוע הישנות מקומית אך אינה קובעת את הישרדות החולה.
האם לגיל החולה יש השפעה על הפרוגנוזה והצלחת טיפול ניתוחי/תרופתי בסרטן ריאה ? האם יש לדעתכם מקום לניתוח גם בחולים מבוגרים מאוד ?
הטיפול הטוב ביותר לסרטן ריאה בשלבים מוקדמים הוא ניתוח ולכן יש לשאוף לכך בכל גיל. בחולה עם דרגת סיכון גבוהה לניתוח עקב מחלות מלוותיש לשקול כל מקרה לגופו רווח והפסד כמו בכל מצב ברפואה והטיפולים הכמוטרפים מאריכים חיים במידה לא גדולה אך משפרים איכות חיים במקרים רבים. יש להציע לחולים קשישים במצב קליני טוב גם טיפולים אלו במחלקתינו נותחו חולים גם בגילאים של 80 ויותר עם הצלחות ניתוחיות טובות אך שוב יש לבחור את החולים ולא לסכן קשישים עם מחלות רקע קשות.
אשמח לקבל הסבר על ההבדלים בין הבדיקות הללו בזיהוי גידולי סרטן ריאה, ובאילו מקרים אתם ממליצים על CT ובאילו על PET ? תודה
CT הינה הבדיקה הבסיסית לאבחון-גילוי סרטן או מוקד חשוד לאחר מכן יש להתקדם בביופסיה דגימהמן הנגע החשוד באמצעות ברונכוסקופיה או עם מחט מונחית CT לאחר האבחנה יש מקום לביצוע PET להערכת פיזור המחלה וקביעת ה STAGE והחלטה על טיפול כירורגי או כמוטרפי/.קרינתי במצבים בהם לא ניתן לבצע ביופסיה עקב מיקום הגידול או מצב החולה יש לבצע את מיפוי הPET מוקדם כדי להחליט על אופי הממצא והגישה הטיפולית יש לזכור כי ל PET יש false positive במחלות דלקתיות וחלק מן הבלוטות הריאקטיביות לגידול ולהביא זאת בחשבון בתיכנון הטיפול
האם גם בסרטן ריאה, כמו שלאחרונה קראנו על סרטן המעי הגס, יש אפשרות לזהות אילו חולים יגיבו טוב יותר לטיפול הביולוגי/כימותרפי ? התפרסם לאחרונה מחקר שהראה שמוטציות של EGFR מנבאות תגובה טובה יותר לטרסבה. האם כדאי לבצע הבדיקה לפני בחירת הטיפול ועד כמה אכן משתמשים היום בפועל בבדיקות הגנטיות ?
אמנם מוטציה בגן המקודד EGFR מקנה סיכוי טוב להגיב לטרסבה ע"י נסיגת המחלה (רמיסיה חלקית, קיטון יותר מ 50% בקוטר השאת). באוכלוסיה לא אסייתית, כמו בארץ, הסיכוי הזה הוא כ 10%. יש קבוצת חולים נוספת בה מושגת תועלת קלינית משמעותית המתבטאת בעצירת המחלה (מחלה יציבה, SD ), עם שפור סימפטומטי ותפקודי. לא ידוע עדיין הבסיס המולקולתי למצב זה. בניסויים קליניים רבים הנערכים כיום בעולם בודקים, במקביל לניטור הקליני, גם דגימות רקמה ודם במטרה לזהות סמנים שאכן יאפשרו לנו לבחור את הטפול המתאים, "תפור" אישית לחולה. נתונים דמוגרפיים ( היותך גבר או אשה, עישון סיגריות בעבר) וקליניים ( סוג היסטולוגי של השאת) יכולים להצביע על סיכוי טוב יחסית ליהנות מטפול בטרסבה. עם זאת, אינם מדויקים מספיק- הנסיון לימד כי גם גבר מעשן יכול להגיב לטפול. סמני מעבדה, כאמור לעיל, ייכנסו לשמוש רק כאשר ייתקדם המחקר הקליני והם יאושרו ע"י הרשויות ( כמו ה FDA ).
האם מלבד העישון יש גורמי סיכון נוספים להתפחות סרטן ריאה. דומני שראיתי לאחרונה מחקר שמצא קשר בין דלקת פרקים שגרונית לסרטן ריאה NSLCS . מה ידוע באמת על כך ? באיזו מידה זה אומר שכדאי לשלוח לבדיקה חולי דלקת פרקים ?
גורמי סיכון מוכרים לסרטן ריאות הינן חשיפה לאזבסט מתכות,רדון. במחלות אינטרסטיציאליות כמו פיברוזיס או סקלרודרמה עם פיברוזיס ריאתית יש שכיחות גבוהה יותר של סרטן ריאה אין מקום לסדיקת סקר בחולי דלקת פרקים השיעור נמוך מאד אך כאשר יש פיברוזיס יש לעקוב אחרי הדמיה באמצעות CT. ההדמיה מבוצעת ממילא עקב מחלת הריאות
קראתי לאחרונה על מחקר שהראה ששיטה זו (video-assisted thoracic surgery (VATS) הוכיחה יעילות בטיפול בגידולי סרטן ריאה. האם השיטה נמצאת גם בשימוש בארץ ?
כריתת אונות במקרי סרטן ריאות באמצעות VATS התקבלה כשיטה מקובלת גם בארץ ומבוצעת בבילינסון שיבא שערי צדק ועוד ניתן לקבל תוצאות כירורגיות טובות עם אישפוז קצר יותר ופחות כאבים השיטה הולכת וכובשת את מקומה בעולם ונראה כי תחליף לחלוטין את הניתוח החודרני
אני מבין שהסוג הנפוץ הוא ה-NSCLC . מה ההבדל מבחינת האתיולוגיה והפרוגנוזה בין שני סוגי הגידולים הנ"ל ? כמו כן האם הטיפולים לשניהם זהים ?
סרטן ריאה מסוג תאים קטנים מאובחן כיום בכ 12% מכלל החולים. קים קודם כל הבדל ביולוגי-התפתחותי בין שתי הקבוצות: מקור התאים הקטנים הוא נאורואנדוקריני (קשר התפתחותי למע' העצבים ולבלוטות הפרשה פנימית) ואילו מקור התאים הלא-קטנים הוא בתאי הציפוי של הסימפונות. האטיולוגיה דומה- גורם המחלה העיקרי בשני הסוגים הוא עישון סיגריות.הגישה הטפולית שונה: בסרטן תאים קטנים עמוד התווך של הטפול היא הכימותרפיה ומקום הכירורגיה מצומצם מאד, בשל פיזור גרורתי מוקדם ברוב המקרים. לעומת זה, בסרטן תאים לא-קטנים בודקים קודם כל אילו חולים בשלב מוקדם ואותם מנתחים, ייתכן בשילוב אמצעים נוספים (כימותרפיה וקרינה). בשלבים המתקדמים הטפול המרכזי הוא כימותרפיה וכיום, בחלק מן המקרים, גם טפול ביולוגי. ההישרדות הכוללת ל 5- שנים דומה בשתי הקבוצות: 10-15%. בקבוצת התאים הקטנים למעשה כל אלה ששורדים 5 שנים באים מן הקבוצה של שלב מחלה מוגבל לבית החזה. חולים אלה מטופלים במישלב כימותרפיה וקרינה. אם שלב המחלה נרחב ,גרורות באיברים פנימיים (לדוגמה- כבד, מח עצם), הסיכוי לשרוד 5 שנים הוא פחות מ 1%. חולים אלה מטופלים תמיד בכימותרפיה ויקבלו קרינה רק בהתוויות מיוחדות.
אילו פציינטים הייתם ממליצים לשלוח לבצע בדיקת סקר לגילוי מוקדם ? האם כדאי להמליץ לכל מי שיש לו הסטוריה של עישון לעבור צילום ריאה ? או CT ? רק אתמול קראתי באימד שלאוכלוסיה עם הסטוריה של עישון בדיקה CT מוקדמת במינון קרינה נמוך הצליחה לזהות חולים ב-STAGE 1 . על איזו בדיקה אתם ממליצים ובאיזו תדירות ? תודה
המחקרים שבוצעו עד עתה בנושא גילוי מוקדם באמצעות CT לא הביאו לתוצאות חד משמעותיות. מחד נתגלו יותר מקרים של סרטן מוקדם אך מאידך לא היתה השפעה כלשהיא על ההישרדות לכן עדיין לא נתגבשו הנחיות ברורות לבדיקות סקר באוכלוסיות עם סיכון אלא רק במקרים סימפטומטיים. מאידך זו אינה שגיאה לבצע CT במינון נמוך במעשנים כבדיםמעל 40 שנות קופסא או בכאלה עם סיפור משפחתי של סרטן ריאה עד שיתקבלו תוצאות ברורות ממחקרים גדולים לא אחת בדיקות הסקר מכניסות ללחץ את הנבדקים בעקבות ממצא של גרנולומות זעירות והם נדרשים לבצע בדיקות חוזרות מיותרות.
כולנו יודעים שסרטן ריאה הוא אחד מסוגי הסרטן הקטלניים ביותר, עם פרוגנוזה קשה מאוד. אילו חידושים יש בשנים האחרונות בטיפול והאם ידוע לכם על שיטות חדשניות שעומדות להכנס ושיכולות להשפיע באופן משמעותי על מהלך המחלה ?
קביעתך בדבר ההתנהגות האלימה של המחלה ושיעור תמותה גבוה- נכונה. בצד התקווה והאופטימיות- יש חידושים. קודם כל, אותם החולים שעברו ניתוח כטפול ראשוני- מועמדים לטפול משלים (adjuvant ) ע"י כימותרפיה. טפול זה מפחית את הסיכון להישנות המחלה ומעלה הסיכוי לריפוי. נוספו אמצעי טפול חדשים, ביולוגיים, המכוונים כנגד קולטנים ספציפיים על תאי הסרטן. תרופות אלה ניתנות כטפול יחיד, בקו שני (דוגמה- טרסבה) או במישלב עם כימותרפיה בקו ראשון ( אווסטין, ארביטוקס) ומשפרות אתהיכולת שלנו לטפל בחולים. מדד המצביע על התקדמות הטפול בסרטן הריאה הוא שעור ההישרדות מעבר לשנה: 25% בלבד בעבר, כ 50% כיום. עדיין, ההישגים רחוקים מלהשביע רצון והצורך להתקדם- דחוף. כמענה לכך מושקע בעולם מאמץ גדול במחקר קליני ובפיתוח דרכי טפול ותרופות חדשות. לחולה עם מחלה בשלב מתקדם, ההצעה הטובה ביותר, בדרך כלל, אינה תרופה א' או ב' מבין אלה המצויות בשוק אלא השתתפות באחד הניסויים הקליניים, בהם נבחנות תרופות חדשות ( בניסוי פזה שלישית, שהוא השלב הקובע לשם רישום כתרופה חדשה). המכונים האונקולוגיים בארץ משתתפים באופן סדיר בניסויים הבינלאומיים, כולל אלה שהובילו להכללת טרסבה ואווסטין בהתווית הטפול בסרטן ריאה.
מהי הגישה המקובלת היום של ניתוח להסרת גידול ? האם ניתן להסתפק (בהתאם למימצאים כמובן) בכריתת אונה או שעדיפה כריתה מלאה של הריאה הנגועה גם אם הגידול ממוקד ?
ראה תשובתי לעיל "כריתת אונה"
ראה תשובתי לעיל "כריתת אונה"
ברצוני לשאול לגבי פציינט בן 48 ששלחתי לצילום ריאה לאחר תלונות של שיעול טורדני שנמשך מס' שבועות, הפסיק לעשן לפני 5 שנים לאחר 25 שנות עישון של קופסה ביום. בצילום ריאה לא היו מימצאים. האם יש מקום לדעתכם לבצע בדיקות נוספות (תלונת השיעול עדיין קיימת, אינו נוטל חוסם ACE ) ?
להשלמת בירור של שיעול ממושך במעשן יש להשלים בדיקת תפקודי ריאה לשלילת אסטמה סמויה ן CT חזה לשלילת ממצא בדרכי האויר ובמידת הצורך ברונכוסקופיה
אבי חולה בסרטן ריאות תאים קטנים עם גרורות בלבלב. לפני חודשיים הוא סיים 6 טיפולים של cisplatin והייתה נסיגה חלקית, ב- ct אחרון רואים כי הגידול עצמו לא השתנה, אך יש יותר נוזל פלאורלי בריאה, יותר נוזל מסביב ללב, ובלוטות במדיאסטינום שגדלו, בעיקר בלוטה ליד וריד האזיגוס. היציעו לעשות טיפול ב- topotecan באופן מידי. ולאחר שני טיפולים לעשות הערכת ct חוזרת. השאלה האם כדי לעשות את הטיפול מיד, או אולי לחכות ולעשות הערכה נוספת? האם צריך לעשות הקרנות לראש למניעה? ועוד שאלה: האם קיימים מחקרים קליניים בתאים קטנים? תודה.
שלום אולג לגבי טיפול לא הייתי מציעה לחכות כי גידול מסוג של תאים קטנים יכול להיות מאד אגרסיבי ולהחמיר במהירות. לגבי הקרנה מניעתית למח - יש טעם בכך רק אם יש תגובה לטיפול באתרים האחרים - כרגע אביך לא נמצא במצב הזה ולכן זה לא רלוונטי. אולי בהמשך. לא ידוע לי על מחקרים קליניים בגידול זה אך ניתן לבדוק באתר האגודה למלחמה בסרטן ובאתר ה-NCI האמריקאי. בהצלחה
שלום ד"ר גיפס, תודה רבה על תשובתך. בהמשך לשאלתי, הציעו לנו טיפול אחר: לא לעשות כימוטרפיה בשלב זה, אלא לעשות הקרנות לחזה למניעת התפתחות בלוטות שלא יחסמו דרכי נשימה. ובסוף ההקרנות שיערכו כחודש - חודש וחצי, לעשות CT להערכה. חשוב לציין, כי אבא שלי מרגיש טוב, אין שיעול, אין כאבים ואין בעיות נשימה. אנחנו קצת מבולבלים, האם לעשות כימוטרפיה או הקרנות. מה דעתך על הטיפול המוצע? תודה מראש.
אילו טיפולים מקלים אפשר לתת לחולים עם סרטו ריאה, מתקדם בדר"כ, הסובלים מהצטברות נוזלים בריאות המקשים מאוד על תפקודם ? האם ברונכסקופיות מומלצות במקרים הקשים יותר ?
נוזלים בריאה מעידים על התפשטות הסרטן לקרום הריאה הטיפול נועד להקלה על הנשימה והוא מבוצע עי שאיבת הנוזל כאשר הנוזלים מצטברים שוב ושוב ניתן לבצע הדבקה עי החדרת טלק או חומרים דומים לקרום הגורמים לגרוי כימי והדבקת הקרום ובכך למנוע הצטברות נוזלים ברונכוסקופיה מיועדת להסתכלות בתוך הסימפונות ולא מסייעת במקרים אלו
לאחרונה נשאלתי ע"י פציינט שאמור להתחיל טיפול באווסטין נגד סרטן הריאה אם יוכל להמשיך להשתמש בקומדין שהוא נוטל על רקע פרפור פרוזדורים, ורציתי לשאול את המומחים אם יש אינטרקציה בין התרופות ואם ניתן להמשיך בטיפול בקומדין. תודה
השאלה מוצדקת. אווסטין וקומדין פועלים במנגנונים שונים, לא ידועה תגובת גומלין פרמקולוגית בין שתי התרופות, אך כל אחת יכולה להשפיע על מאזן הקרישה. הקומדין מעכב פעילות פרותרומבין ומקטין אפשרות יצירת קרישים. האווסטין נוגד VEGF, גורם גדילה אנדותליאלי, ומעכב ריפוי אנדותל פגוע. כך יכול להשתחרר גורם קרישה אקסטרינסי ולהגביר נטיה לפקקת, כפי שאכן קורה (אף כי הסיכון אינו גבוה ). במצב של פרפור פרוזדורים החשש הוא מפקקת ותסחיפים ולשם מניעתם מטפלים בקומדין. לכן, החולה שלך חייב להקפיד על המשך טפול בקומדין כאשר הוא נכנס לתכנית טפול הכוללת אווסטין.
ד"ר שלום בעלי חלה לפני כשנה בסרטן ריאות תאים לא קטנים בריאה שמאלית עם גרורה לאדרנל, עבר ניתוח להוצאת אונה ואת בלוטת האדרנל. סיים באפריל את הטיפולים ובמאי עבר פט סיטי שיצא נקי לחלוטין בסוף חודש זה עובר פט סיטי למעקב. אני כותבת מאחר ובשבועיים האחרונים הוא מתלונן על כאבים אודם ונפיחות בקצות האצבעות בידיים ובחלק מאצבעות הרגליים התופעה מזכירה ציפורן חודרנית אבל בדקנו וזה לא . זה מאוד כואב ומציק השאלה היא האם התופעה קשורה למחלה? האם זה מוכר לך? ומה לעשות? תודה.
שלום רב התופעה שאת מתארת איננה מוכרת לי כתופעה אופיינית של סרטן הריאה. יותר שכיח לראות כאבם או דלקות בפרקים, למרות שגם זה מאד נדיר. למרות שלא ניתן לשלול בוודאות קשר למחלה נראה לי שאם זו היתה הסתמנות המחלה - היה צפוי שתופעה זו תהיה קיימת בזמן האבחנה. אני מציעה להתייעץ עם רופא עור. בהצלחה
לאחרונה אנו שומעים יותר ויותר על טיפולים ביולוגים "חכמים" בסרטן, בעיקר בסרטן המעי הגס והשד. מה באשר לסרטן ריאה ? באיזו מידה התרופות הביולוגיות האנטיסרטניות יעילות לסרטן ריאה ? האם יש תרופות ביולוגיות שכבר אושרו לטיפול בסל בישראל וגם כלולות בסל הבריאות ? באיזו מידה השימוש בתרופות אלה משפר את הפרוגנוזה ? אשמח לקבל עדכון כדי שאוכל לתת מענה טוב יותר למטופלים. תודה.
בתחום סרטן הריאה, מסוג תאים לא-קטנים, קיימים כיום 3 טפולים ביולוגיים. לפי הסדר הכרונולוגי של רישומם ע"י הרשויות (משרד הבריאות, ה FDA בארה"ב ו EMEA באיחוד האירופי) הלוא הם: ( Tarceva (erlotinib, ,אווסטין (bevacizumab ) וארביטוקס (cetuximab ). טרסבה וארביטוקס מעכבים את שגשוג הסרטן ע"י עיכוב הקולטן לגורם גדילה אפידרמלי, EGFR , האווסטין מעכב גורם גדילה אנדותליאלי ומרסן את התפתחות הגרורות ע"י צמצום אספקת הדם שהן מקבלות מכלי הדם שלהן. הוא גם משנה את כלי הדם האלה באופן שמגביר את ריכוז הכימותרפיה, הניתנת עם אווסטין, המגיעה לרקמת הגידול. אווסטין וארביטוקס הן תרופות קו ראשון הניתנות במישלב עם כימותרפיה. טרסבה ניתנת כתרופה בודדת ומאושרת כטפול קו שני, רק לחולים שכבר טופלו קודם בכימותרפיה. טרסבה מועילה קלינית ומייצבת את המחלה בכ 50% מן המטופלים. בכ 10% מהם רואים גם נסיגה אוביקטיבית של מסת הגידול.משך התגובה הזאת בממוצע כ 5 חדשים. בניסויים קליניים מתקדמים הוכח כי מישלב אווסטין עם כימותרפיה נותן תוצאות עדיפות על כימותרפיה בלבד (מאריך את ההישרדות החציונית מעבר לשנה).יש להדגיש כי ברגע זה אף אחת מן התרופות אינה בסל הבריאות. חלק מקופות החולים מכסות טפול בטרסבה ובאווסטין, כאשר יש לבדוק את הנושא לגבי כל חולה. עלות התרופות יקרה מאד ואזרח ממוצע לא יוכל לעמוד בה. מתקיים תהליך מול משרד הבריאות ואפשר לקוות כי התרופות הביולוגיות ייכנסו, בהדרגה, לסל בהתוויה של סרטן ריאה.
דר חיים בירן שלום שמי הילה ואני בת 23 אני מתגוררת בארגנטינה וחיה עם בן זוגי לפני כשבוע (לאחר שבועיים של שיעול דמי) התגלה סרטן הריאה אצל אביו גסתו של בן זוגי היא רופאה והיא לוותה את אביו של בן זוגי בבדיקות לפיה ולפי הרופאים הסרטן ממש חמור והגידול נמצא במקום בלתי ניתן להסרה ויש עוד גידולים שבאו בעקבותיו- אני יודעת שאין לי פרטים וקשה מאוד להבין אותי בגלל חוסר במידע אבל האמת היא שאני לא מבינה כל כך עקב קשיי השפה (ספרדית) הדבר היחיד הוא שנתנו לנו להבין שאין טיפול - ממש כלום כלום כלום וזה רק עניין של זמן הדבר הרס את כולנו- ולאביו של בן זוגי יש 60 שנה רק אני לא ממש יודעת מה אני מבקשת - כל דבר שביב של תקווה הצעת טיפול- אלטרנטיבי-קונבנציונלי-נס אני לא יודעת אני פונה אליך בפניה נואשת - אני פה חסרת אונים- קראתי באנטרנט על תרופת הERLOTINIK או טיפול ביולוגי או כל דבר --בבקשה בתודה מראש
מה אפשר לאמר היום לחולה או משפחתו שאובחן עם גידול NSLC ב-STAGE אחד או שניים מבחינת סיכויי החלמה והישרדות ?
אתה מתייחס לשלבים בהם ניתן להקנות סיכוי טוב לריפוי על ידי ניתוח, בדרך כלל- כריתת האונה המכילה את הגוש הממאיר. מבחינה פרוגנוסטית, זו הקבוצה היותר טובה . לצערנו, היא מהווה רק 20-25% מכלל החולים, שאר החולים מגיעים לאיבחון בשלבים מתקדמים (III ו IV ).ככל שהשלב נמוך יותר, התחזית טובה יותר. כך, בשלב Ia, הסיכוי לריפוי מגיע לכ 70%. בשלב II סיכוי זה הוא כ 40%. מספרים אלה הם בהקשר של 10-15% הישרדות ל 5 שנים בקבוצה כולה של חולי NSCLC. לזכור גם כי חולה שנרפא חשוף עדיין לסיכון (עד 10%) שסרטן ריאה ראשוני חדש יצמח בחלק אחר של הריאה ועלכן חשוב לא לחזור לעשן.
אני בן 45 עם כאבה חזה והרגשת חנק . עברתי ברונכוסקופיה והנה תאור הבדיקות והתוצאות: האם מדובר במחלת סרטן?? מה דרגת הקושי? האם יש תרופה? ומה סיכויי ההחלמה?? בדיקת body fluids CYT חומר הדגימה: ברונכוסקופיה- הברשה מקור הדגימה: bronchial brushing fytologic material תאור מאקרוסקןפי : 10 משטחים תאור מיקרוסקופי: במשטח נראים היסטיוציטים רבים , לויקוציטים ותאים אפיתליאילים ממאירים בקבוצות ובתפזורת מסוג- ADENOCARCICNOMA. אבחנה: T2Y412 BRONCHIAL BRUSHING CYTOLOGIC MATERIAL M81403 ADENOCARCINOMA,NOS-------- חומר הדגימה: ברונכוסקופיה - שטיפה מקור הדגימה: Bronchial brushing fytologic material תאור מאקרוסקןפי: 2 משטחים תאור מיקרוסקופי: במשטח נראה דם מפורק בלבד, אין לראןת תאים בתוכו. אבחנה: T2Y414 BRNCHIAL WASHING CYTOLOGIC MATERIAL M09350 MORPHOLOGUC DESCRIPTION ONLY במה בדיוק מדובר ????
שלום בדיוק אותו מכתב נישלח לדואר אלקטרוני שלי ועניתי כבר שבוע שעבר כל טוב
בבדיקת סיטי של בן-זוגי נתגלה : מספר קשריות זעירות בשתי הריאות ,בעיקר באונות תחתונות ,רובן עם גבולות לא סדירים ,אבחנה מבדלת בין תהליך זיהומי ,מחלה אינטרסטיציאלית , סרקוידוזיס או גורם אחר . בלוטות לימפה בודדות מוגדלות בשערי הריאות עד כ-1.4 ס"מ. האם ניתן לקבל הסבר אודות הממצאים? האם ניתן לקבל הסבר מה עלינו לעשות? האם ייתכן ובעיות אלו הראו תמונה של בעיות המטולוגיות שבגללן עבר פעמיים מח עצם ולא איבחנו -בעייה המטולוגית? הסיפור של הבעיות ההמטולוגיות נמשך כשלוש שנים ויותר, כמו כן הוא מעשן כבר מעל 30 שנה. תודה עירית
שלום לפי פענוח של הדיקה נירא לי שצריך לקחת דגימה (ביופסיה) מהריאות ומהבלוטות. קשה כמובן לתת יעוץ בלי ליראות את ה CT, אך זה הכיוון. כל טוב
לאימי גידול בריאה מסוג אדנוקרצינומה NSCLC . עומדת לעבור ניתוח לכריתת ריאה. לאחר הניתוח אמורה לקבל ככל הנראה טיפול כימותרפי נוסף עם או בלי הקרנות. שמענו על בדיקה של חברה מסויימת שנוטלת דגימה מהתאים הממאירים (במהלך הניתוח) ובודקת בפני איזה כימותרפיות הן עמידות. התוצאות אמורות לתת אינדיקציה איזה תרופות טובות למטופל ואיזה מיותר לתת, שכן הטיפול על הדגימה לא עזר. מה דעתך? האם מומלץ ונכון לעשות זאת?
שלום רב זה נכון שקיימת בדיקה של עמידות לתרופות, קיימת גם בדיקה שנותנת כיוון לגבי תרופות שהגידול הספציפי יכול להיות רגיש להן. מדובר בבדיקות מאד יקרות אשר עדיין אין מספיק נתונים על מנת להכניס אותן לתהליך קבלת ההחלטות הטיפולי, בוודאי שלא בחולים שמקבלים טיפולים מונעים. אם יש באפשרותכם - יכול להיות מענין לראות את תוצאות הבדיקות אך זה בהחלט לא דבר נדרש או מקובל כרגע. הטיפולים שאימך תקבל, אם בכלל, לאחר הניתוח נקבעים ע"י מחקרים קלינים שהראו שיש יעילות לטיפולים מסויימים - ולא כללו את הבדיקות ששאלת עליהן. בהצלחה
רציתי לדעת האם בדיקת הליקובטר פילורי קשורה איך שהוא לסרטן הריאה והכבד?
שלום עודד הבדיקה עצמה אינה קשורה לסרטן. מדובר בחיידק מאד שכיח. זיהום ממושך בהליקובקטר גורם לדלקת כרונית בקיבה וזו יכולה להעלות את הסיכון לסרטן ולכן כדאי לטפל. הטיפול החיידק הוא באנטיביוטיקה. בהצלחה
החיידק מצוי אצל כ 50% מאתנו. מלבד כיב, הוא עלול לגרום לגידולים בקיבה, מאידך הוא יכול להפחית סרטן הוושט. http://www.aacr.org/home/public--media/news-releases.aspx?d=1139
לכבוד,,,, שמי רותי והבעיה אצל בעלי, בעלי בן 45 יש לו מחלת גאוט ולוקח תרופות קולכצין ןאלוריאל בעלי גם סובל מאבנים כליות בעלי פנה לרופא וסיפר על שלוש התקפים באותו חודש של כאבי כליות והרופא נתן לו לעשות צילום סי טי כליות בצילום התברר ואני כותבת מה שהרופא ציין : א, רסיסים מרובים בדופן הבטן הקדמית ב תהליך מעוגל בעל צפיפות שומן והיקף רך בדופן הבטן הקדמית עליונה מימין לקו האמצע גודלו כ-29 וחשוד לליפומה ג קשרית מעוגלת סובפלויראלית בשדה תחתון קדמי של ריאה ימנית גודלו 3-4 מ"מ לאחר התשובה חזרנו לרופאה ונתנה שוב צילום רגיל של הריאה ואני מציינת מה שכתוב צל הלב בגדר התקין הצללה עגולה 9מ"מ פריהילרי בשדה עליון של ריאה שמאלית בבקשה תעני לי מה זה אומר ואם איפשר לקבל תשובה מהירה תודה רותי אני בחרדות
שלום רותי בלי ליראות את ה CT קשה לחוות שעה אך נירא לי שצריך להשלים את הבדיקה ע"י CT חזה מלא. ב CT בטן רואים רק את תחתית הריאות. רפואה שלמה
שלום ! האם קיימת תרופה נגד סרטן ריאות גרורתי תאים קטנים גם שאינה בסל הבריאות ?( כגון טרסבה כי ידוע לי שהינה מתאימה רק ל non - small cell lung cancer
שלום אילנה לצערי אין תרופה עם יעילות גבוהה בסרטן תאים קטנים שאינה בסל. יש תרופות שאינן בסל אך הנתונים לגביהן הם מוגבלים ביותר. בברכה
שלום דוקטור מיה הייתי שמחה לדעת אילו תרופות אכן מתאימות לסרטן תאים קטנים גם אם הם אינן בסל??אבי חולה בסרטן זה והמצב שלו ממש לא טוב .אני לא מתכוונת לוותר הייתי שמחה אם תעזרי לי כיצד אני משיגה תרופות אילו האם יש רופאים בחו'ל אשר יוכלו לעזור לי?בבקשה אני עובדת עצות אבא שלי הוא הכי יקר לי בעולם אני לא רוצה לאבד אותן ומוכנה לשלם כול מחיר בשביל זה אנא עיזרו לי בבקשה אף רופא לא עוזר לנו פשוט ויתרו ואני לא מוותרת ....
אודה מאד לקבלת הסבר על האפשרויות השונות שיכולות לגרום להתעבות של הפלוירה בסגמנט פראוורטברלי של האונה התחתונה (התגלה בסי.טי.). איזה בדיקות וברורים יש לערוך מכאן ואילך על מנת לשלול מחלות ממאירות או לחילופין בעיות בריאה.
שלופ עופר כמובן שעל מנת לחוות דעה סופית חייבים לבדוק את החולה וליראות את ה CT קיימת אבחנה מבדלת רחבה בין תהליך דלקתי, תגובתי או אפילו ממאיר. ייתכן שיש צורך בלקיחת דגימה - ביופסיה כל טוב ד"ר איזביצקי גבריאל
האם מישהו יכול לעזור כיצד לימצוא ניסויים פתוחים ( שאפשר לשלוח חולה*) לסרטן ריאה תאים קטנים-מחלה מתקדמת
שלום אילנה אני מצרפת קישור אתר האגודה למלחמה בסרטן - שם מפורטים הניסויים בישראל http://www.cancer.org.il/template/default.asp?textSearch=&maincat=34&catid=230&pageid=1635 וקישור אתר מכון הסרטן האמריקאי http://www.cancer.gov/search/ResultsClinicalTrials.aspx?protocolsearchid=5358611 בנוסף כדאי להתייעץ כמובן עם האונקולוג המטפל. בהצלחה
ד"ר גיפס שלום אבי בן 62 אובחן לפני שלושה חודשים בסרטן ריאה גרורתי בעצמות,האברים הפנימיים שלו נקיים,החל לקבל טיפול כימותרפיה(אלמיטה+ציספלטניום)קיבל כבר שני מחזורים מגיב טוב לדעתי המרקרים ירדו מ1000 ל300. הבעיה היא שהוא מאד חלש ועייף,אין לו כול לעמוד ולקום וכרגע מרותק למיטה. האם פזיותרפיה יכולה לשנות את המצב? השרירים שלו מאד חלשים וכן שרירי הגב מה אפשר לעשות? האש מהניסיון שלך הוא יוכל לחזור לתיפקוד סביר? תודה
שלום גאיה יכולות להיות הרבה סיבות לחולשה. כדאי לראות את רמת ההמוגלובין שלו - אנמיה גורמת לחולשה קשה. גם ציספלטין גורם לחולשה - ניתן לשקול הפחתת המינון. יכולות להיות סיבות נוספות כמו תרופות שהוא מקבל, הפרעות במלחים בדם וכדומה. פיזיותרפיה לכשעצמה לא תפתור את הבעיה, היא יכולה לגרום לו להרגיש קצת יותר טוב אבל עדיין כדאי לפנות לרופא המטפל לחיפוש הסיבה. בעקרון אם הכימותרפיה עוזרת המצב הקליני אמור להשתפר כך שבהחלט נראה שיש אפשרות שהוא יחזור למצב תפקודי טוב יותר. בהצלחה
carcinoma of larynx תוצאות בדיקת פט סיטי דחוף קיימת קליטה פתולוגית באיזור מיתר קול מעובה בצד ימין.קיימת קליטה פתולוגית במימצא ריאתי באונה העליונה משמאל ובקשרית בסגמנט האפיקלי של האונה התחתונה מימין.קליטה פתולוגית בריאות ,טיבן לא ברור תהליך משני ממאירות ראשונית ?שניה? תהליך דלקתי. בבקשה האם זה סרטן ריאות או רק גרון.
שלום וברכה ייתכן שמדובר בסרטן הלארינקס עם גרורות בריאות. חייבים ליראות את ה CT וה PET על מנת לחוות דעה סופית כל טוב ורפואה שלמה ד"ר איזביצקי גבריאל
תודה רבה ד"ר איזביצקי
שלום רב,, זו היא שתי תמונות לבדיקת CT: http://www.upit.ws/uploads/8ce6217b80a76.bmp http://www.upit.ws/uploads/f5a7f0589bfee.bmp תוצאות: http://img61.imageshack.us/img61/6384/scan0001nh2.jpg התמונות גדולות, לשם כך בבקשה לחכות זמן מה עד שיטענו ולראות אותם... נגיע לדבר החשוב: האם מדובר במחלה קשה??? ותודה רבה...
שלום רובי שאלת כבר אותה שאלה באתר אחר ועניתי הבוקר! כל טוב
לאחרונה מתפרסמות ידיעות כי לגנטיקה של החולה יש השפעה אם טיפול מסויים יצליח או לא. לדבר חשיבות עליונה כי כך ניתן יהיה לבחור את החולים להם הטיפול עשוי לעזור ולמנוע את הרעילות המיותרת בחולים שאצלם הטיפול לא יעזור. האם תוכלי לתת קצת מידע מפורט על אותם טיפולים שהוכח כי הם מושפעים מהגנטיקה במקרים הבאים (אילו גנים מעורבים ומה % החולים עם הגנטיקה המתאימה שמגיבים טוב לטיפולים): כימותרפיה - הכוונה לתרופות ספציפיות ארביטוקס הרצפטין אווסטין טיפולים ביולוגיים אחרים
שלום רב, קצרה היריעה מלפרט הכל. בעקרון לא מדובר על גנטיקה של החולה אלא על מאפיינים גנטיים של הגידול אשר הופכים את הגידול לרגיש במיוחד או עמיד במיוחד לטיפול מסויים. את האפיונים האלה ניתן לבדוק על תאי הגידול בשיטות מעבדתיות שונות. הבדיקות מאפשרות לאתר את הגידולים שיש להם סיכוי להגיב לטיפול מסויים ואז לתת לחולה את אותו טיפול, אך הבדיקה לא מבטיחה בהכרח שהטיפול יעזור. יכול להיות מאפיין גנטי שמעיד על רגישות של הגידול לתרופה, כלומר סיכוי גבוה שהחולה יגיב לתרופה, ולמרות זאת אין תגובה. גם להיפך אפשרי אך הרבה פחות שכיח ולכן כאשר סמן גנטי של עמידות לתרופה אנחנו נוטים לא לתת את התרופה לחולה מאחר שסיכויי ההצלחה של הטיפול אפסיים. יש הרבה גורמים המשפיעים על תגובה של גידול (או חולה) לטיפול ולכן ניתן לעשות הערכה אבל לא ממש לנבא באופן מדוייק את התגובה. בברכה
שלום. אחי בן 49 חולה סרטן ריאות תאים קטנים עם מס גרורות בגוף כגון בלוטת האדרנל, עמוד שדרה לאחרונה גרורה בבלוטת האדרנל הגיעה לגודל 7 ס"מ , כרגע הינו נמצא בשיקום עקב כך שהיתה פגיע בעמוד שדרה והינו הפסיק ללכת אך הינו נותח וונשלח לשקום ששם הינו בערך כ 3 שבועות. מצבו ניראה כבנוני הינו אוכל לבד, ועושה את הצרכים לבד מלבד כל מה שקשור להליכה אך משיקום רוצים לשחררו לבית או להוסטל בסיבה " כי אין מה לעשות" וגם מבחינת המחלה " אין מה לעשות". השאלה האם באמת אין יותר מה לעשות ומה היא תוחלת החיים במקרה הנ"ל?
שלום אילנה קשה להגיד מה תוחלת החיים של אחיך אך אומר שיש טיפולים כימותרפיים אשר מקובל לתת לחולים עם סוג זה של גידול והם יכולים להשיג הפוגה זמנים עם הקלה בסמפטומים. כמובן צריך לראות אם מצבו הכללי של אחיך מאפשר מתן הטיפול. כדאי כמובן להתייעץ בהקדם עם אונקולוג ע"מ שאם ניתן לתת לו טיפול - הוא ינתן בהקדם. בהצלחה
קיבלנו ניום תוצאה של בדיקת ביופסיה של אבי בנוסח הזה : קרישי פיבירין וקטעי פלאורה עם הסננה דיפוזית עם תאי מזוטל אטיפים שנצבעו בCALRETININ ו- WT ו- 5/6 KERATIN I מכיון שבביופסיה נראית חדירה מוקדית של תאי מזוטל בשומן מדובר ב- MALIGNANT EPITHELIOUD MESOTHELIOMA לא ברורה לנו התשובה לגמרי מה מומלץ לעשות אבי בן 77 תודה
שלחתי שאלה מחכה לתשובה דחוף
שלחתי שאלה מחכה לתשובה תודה
שלום יוני מאחר שיש כאן אבחנה של מזותליומה שהיא למעשה גידול ממאיר של קרום הריאה כדאי להתייעץ בהקדם עם אונקולוג.אם יש ספק לגבי התשובה הפתולוגית אפשר לקבל חוות דעת שניה של פתולוג. האונקולוג יוכל להדריך אתכם בכך במידה שיחשוב שיש בכך צורך. בהצלחה
קראתי בפורום אחר את דבריו של אונקולוג שטוען כי 80% (ואולי יותר) מהטיפולים הניתנים לחולי סרטן אינם מבוססים על מחקרים ברמת (EVIDENCE-BASED MEDICINE (EBM. האם הוא מדייק?
שלום רב, אינני יכולה לקבוע אחוז מדוייק אך אני יכולה להגיד כי היום רוב הטיפולים הניתנים לחולים סרטן מבוססים עך מחקרים קליניים המצביעים על יעילות ולכן עונים על ההגדרה של evidence based medicine. במידה ומוצע טיפול נסיוני החולה מיודע על כך וצריך לחתום על טופס הסכמה מדעת. כל מחקר מחייב אישור של ועדת הלסינקי ואישור משרד הבריאות יש מצבים לגביהם אין מחקרים מתאימים ולכן מקובל לטפל על פי הנסיון הקליני של הרופא. בברכה
האם ניתן לקבל פרוט מהוא מחקר קליני? מהוא נסיון קליני של הרופא ? תודה
שלום רב אצל אבי אובחן סרטן ריאות בשלב 4 עם גרורות בעצמות האיברים האחרים נקיים וגם הראש. החל כמותרפיה אלמיטה+ציצפלטניום עבר ביום ראשון אחרון טיפול שני הוא החליט לעשות בדיקה וראו שהמרקרים יורדים. הוא מאד חלש וקשה לו להתנייד השירירם שלו רפויים מה כדי לעשות?האם יהיה לו יותר כוח. קשה לי מאד לראות אותו חסר אונים הוא תמיד חזק ודומננטי, תודה
שלום מאיה אם המרקרים יורדים זה סימן טוב - כנראה שהוא מגיב לטיפול. לגבי החולה - היא נגרמת הן ע"י המחלה והן ע"י הטיפול. כדאי לראות את רמת ההמוגלובין ואת בדיקת הביוכימיה של הדם ובמידת הצורך לתקן. אם אלה תקינים ניתן לשקול להפחית במקצת את מינון הציספלטין. יש להתייעץ לגבי זאת עם האונקולוג המטפל כמובן. בהצלחה
חמותי כנראה חלתה בסרטן הראיה עם גרורות למוח .בהיתיעצות עם בעלה החליטו לא לעשות כלום ולקוות לרחמי שמים ומקווה שהקב"ה ישמע תפילתם . רצונה וכבודה במקומה מונח .נכון לעכשיו היא לא עשתה ביופסיה אפילו .השיעול הצווחני עדין ישנו שמתי לב שהשפה והדיבור שלה נהיו מבולבלים . אבל היא משיכת את זה לסטרואידים.שנתנו לה מה האפשרויות העומדות בפיננו.מה אחוזי השרידות של מחלה זו עם גרורות למוח . האם עצם זה שהיא לא עושה אפילו ביופסיה . עשוי להזיק לה בהמשך .כשתרצה טיפולים
שלום משה ההשרדות הממוצעת לחולים עם גרורות במוח ללא כל טיפול יכולה להיות שבועות בודדים ובכל מקרה לא מדובר במצב המשתפר בעצמו. הבלבול הוא בהחלט תופעה מוכרת של מצב זה, בלי קשר לסטרואידים, אשר ברוב המקרים אינם גורמים לכך. אם יש בדיקת CT המצביעה על גידול בריאות וגרורות במוח ניתן לתת לה טיפול בהקרנות למוח גם ללא ביופסיה ולדעתי זה כדאי מאחר שהקרנות יכולות אולי להאריך את חייה. לגבי טיפולים אחרים - גרורות סימפטומטיות במוח הן לרוב הגורם למות החולה ולכן אינני רואה אפשרות שהיא תתגבר על כך ללא טיפול ואז ניתן יהיה לשקול טיפולים אחרים. אני מציעה להתייעץ עם אונקולוג מומחה בהקדם, רצוי אונקולוג העוסק בקרינה, אך זה לא תנאי הכרחי מאחר שכל אונקולוג יכול להפנות להקרנות. בהצלחה
במשך השלשה ימים האחרונים חלה התדרדרות היום היא לא הרגישה את היד וכן הראיה נעלמה לה לכמה דקות.האם אפשרי לנתח כדאי להסיר את הגידולים? וכן מה עושים עם הריאה מה הטיפול שיעזור {שיאריך את חייה} האם ניתוח או כימותרפיה ? גם רציתי לדעת מה זה ההקרנות מה תפקידם ואיך עושים את ההקרנות ועם מה? מצטער על הברות פעם ראשונה שאנו בחגיגה זו
חמי גר בחו"ל. מצאו לא גידול בריאה ועדיין לא ברור מהו. לאחר הוצאת הנוזל שהצטבר מסביב לריאה ובדיקתו להלן התוצאות. מבקשת עזרה בפיענוח הבדיקה כדי שנדע מה זה אומר ומה מצבו, הוא כמובן בהמשך טיפולים. אני מאוד מודה לכם על העזרה! MICROSCOPIC: Examination of the pleural fluid for cytology shows rare clusters of reactive mesothelial cells, degenerative cells AND inflammatory cells. No tumor cells seen. Gross: Received in a 8 ml. container is approximately 3 ml. of a pale yellow colored fluid which is submitted for cytology.
שלום לפי התשובה המצ"ב לא ניראו תאים ממאירים בנוזל. כל טוב ורפואה שלמה ד"ר איזביצקי
תודה רבה על עזרתך. כולי תקווה שכך יהיה. כל טוב, איריס.
שלום רב,, ברצוני לברר את ממצאי בדיקת CT שעשיתי: תמונה לבדיקה: http://img61.imageshack.us/img61/6384/scan0001nh2.jpg והאם מדובר במחלה קשה או מתקדמת?!! ותודה רבה...
שלום ומועדים לשמחה מדובר בתסנין חדש. קיימת אבחנה מבדלת רחבה. חייבים ליראות את ה CT בשלמותו על מנת לתת חוות דעת. כל טוב ד"ר איזביצקי
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1026459.html
זהירות מלקיחת ויטימינים סנטטים שהמחקר מציג את הניסוי בו אנו ממתנים למחקר מדעי בשימוש בויטמנים טבעיים אורגנים דבר שהממסד הרפואי פוחד מהצלחותיו כי הוא מהווה איום על המערכת לכן ידוע שזה לא יבוצע חומר למחשבה
היודעים אתם מהו ההבדל הכימי בין ויטמין C טבעי לויטמין C סינתטי? יש לכם מחקרים על כך שויטמין C סינתטי פחות טוב מהטבעי? הרי לכם יש המון שיטות טבעיות מן הבריאה לרפא סרטן (אפילו שלב 5) אז מה אתם מודאגים ממחקר זה?