סימון שאינו עוזר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/12/2000 | 01:17 | מאת: odeg

שלום סמדר, ראי המצורף. בין היתר יש פה בעיה שהוא טוב ל100 גרם אך המידות של המיכל הן במ"ל והן לא 100 או כפלות, אלא 170 מ"ל. מה דעתך? חוקי? שווה שינוי? נו, אני רואה רק עכשיו שלא ניתן לצרף קובץ, וחבל. בכל אופן מדובר במיכל של סוג של יוגורט עפ פירות (?) ותוספות (נבטי חיטה מצופים בשוקולד)

09/12/2000 | 11:02 | מאת: adi

שלום אודג, הבעיה היא, שברוב המקרים מדובר במאה גר' מוצר יבש. ולא במוכן!!! עדי

09/12/2000 | 17:25 | מאת: סמדר בן נון

שלום לך, לפי תקנות הסימון התזונתי יש חובה לציין ערכים ל- 100 גר' או מ"ל מוצר (זה אותו דבר) ואין חובה לתת סימון ליחידה (כלומר לגביע או לשקית). כאחת מחברי הועדה לסימון מזון במכון התקנים אני יכולה לספר שאנחנו מנסים לפעול לשינוי התקנות, כדי שיופיע סימון גם ליחידה ולא רק ל- 100 גר', אבל עד שהתקנות ישונו, נצטרך להמשיך לחשב את הערכים שנמצאים בגביע בודד, על סמך הנתונים ל- 100 גר'. אגב, יש חברות שכבר מוסיפות סימון ליחידה, שזה דבר מבורך מאד, אבל כמובן עדיין לא כולן מוסיפות את הסימון הזה.

11/12/2000 | 20:11 | מאת: odeg

שלום סמדר מעודד לצערי נראה כי לא שמתם לב לכמה דברים קטנטנים: 1. לא כל אחד מגיע עם מחשבון בראש או בכיס, ולדעתי גם לא צריך, גם כך וגם כך קשה לחשב את המחיר ל100 גרם להשוואה עם המתחרים... 2. מדובר בסימון ל100 גרם בעוד שהתכולה מסומנת בנפח. האם זה יחס של אחד לאחד? בכל מקרה מדובר פה במנה "אישית" בדרך כלל , ומן הראוי לדעתי להמליץ ואף לדרוש סימון הולם. כבר ראיתי דברים מעולם: סימון ל100 גרם וגם לכל המנ. אני מאמין שהעניין לא ממש קשה... וחוץ מזה, האם מישהו בדק שהסימון נכון?

10/12/2000 | 14:36 | מאת: תפארת

זה לא נורא לחשב, מכפילים ב1.7 ומקבלים את התוצאה. לגבי תוספות אם הן באות בנפרד, מצוין הערך הקלורי שלהן.

מנהל פורום תזונה טבעית