ערך תזונתי של ממרחים שונים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
סתם מסקרנות: מהו ערכם התזונתי של חומוס, טחינה ואבוקדו?
שלום שושי, חומוס וטחינה מכילים חלבון ממקור טוב וגם ברזל, וטחינה מכילה גם סידן. הבעיה היא שבסלטים המוכנים יש הרבה שומן ולא הרבה נשאר מהמינרלים. עדיף לאכול טחינה "תוצרת בית" מטחינה גולמית, וחומוס מפולים מבושלים, כדי לשמור כמה שיותר על הרכיבים התזונתיים. פולי חומוס מכילים גם יותר ויטמינים, במיוחד מקבוצת ה- B אבוקדו מכיל ויטמין E וחומצות שומן חד-בלתי-רוויות שיכולות לעזור בהורדת רמת ה"כולסטרול הרע". אותו סוג של שומנים מופעי גם בחומוס ובטחינה. לעוד פרטים, את מוזמנת לקרוא את הכתבה שלי על שומנים שמופיעה במגזין האתר (חפשי אותה בארכיון המגזין). בתיאבון!