מה משמעות כמות הנתרן באוכל.
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שמנו לב ששבמאכלי סויה וטופו יש רמת נתרן גבוהה- מה המשמעות בכך?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום לנתרנים, נתרן הוא אחד ממרכיבי המלח השולחני (=נתרן כלורי) והוא מתקשר לעלייה בלחץ הדם. אצל 50% מהאוכלוסייה קיימת רגישות לנתרן, כלומר - אם יש להם לחץ -דם גבוה מומלץ להם להוריד את צריכת הנתרן בתפריט היומיומי. הבעיה היא שאין לנו דרך לבדוק מי רגיש ומי לא ולכן ממליצים לכל האוכלוסייה להוריד צריכת נתרן וע"י דרך הניסוי והטעייה לבדוק האם היה שיפור בערכי לחץ הדם. אם קיימת אצלכם נטייה ללחץ דם גבוה - מומלץ להמעיט בצריכת מאכלים עתירי נתרן, ובהם כל המאכלים המשומרים, הכבושים, המעובדים והמומלחים. מומלץ לאכול יותר "חומרי גלם" שבמזון, כלומר: ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות וכו'. בתיאבון !