חלב סויה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לסמדר שלום, רציתי לדעת מה הם ההבדלים בין חלב סויה של אלפרו (חלב עמיד), לחלב סויה טרי? והאם יש הבדל מבחינת הקלוריות והרכב בין חלב סויה לחלב דל שומן 1%? והאם תכולת הסידן בשניהם זהה? ומה ממומלץ מבחינת הדיאטה? בתודה,
שלום תמר, כאן מגיע לעזרתנו הסימון התזונתי שמאפשר לי לא לזכור בעל-פה את תכולת הקלוריות, השומן והסידן של כל מוצר... מבחינת אחוזי שומן - חפשי את הסימון התזונתי ל- 100 גר' (מופיע על כל מוצר) . כמות השומן בגרמים שנמצאת ב- 100 גרם מוצר, מראה לנו את אחוזי השומן. כלומר - 3 גרם שומן ל- 100 גרם חלב סויה = 3% שומן ! כך תוכלי לבדוק בעצמך ולהשוות לחלב הפרה. בד"כ חלב סויה הוא איננו דל שומן ומבחינה קלורית מכיל קצת יותר מחלב פרה. לגבי תכולת הסידן - חלב סויה אמור להכיל את אותה כמות סידן שיש בחלב פרה, וקיימים גם חלבי סויה מועשרים בתוספת סידן - בד"כ זה מצויין על האריזה. מבחינת חלב טרי לעמיד - אין הבדל מבחינה קלורית, אלא אם כן אחוזי השומן שונים, אבל בכל מקרה - גם כאן אפשר פשוט להסתכל על שני המוצרים ולהשוות את הסימון. בד"כ חלב הסויה שאיננו עובר עיבוד הוא לא דל-שומן.