חלב סויה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/12/2000 | 08:58 | מאת: תמר

לסמדר שלום, רציתי לדעת מה הם ההבדלים בין חלב סויה של אלפרו (חלב עמיד), לחלב סויה טרי? והאם יש הבדל מבחינת הקלוריות והרכב בין חלב סויה לחלב דל שומן 1%? והאם תכולת הסידן בשניהם זהה? ומה ממומלץ מבחינת הדיאטה? בתודה,

13/12/2000 | 18:13 | מאת: סמדר בן נון

שלום תמר, כאן מגיע לעזרתנו הסימון התזונתי שמאפשר לי לא לזכור בעל-פה את תכולת הקלוריות, השומן והסידן של כל מוצר... מבחינת אחוזי שומן - חפשי את הסימון התזונתי ל- 100 גר' (מופיע על כל מוצר) . כמות השומן בגרמים שנמצאת ב- 100 גרם מוצר, מראה לנו את אחוזי השומן. כלומר - 3 גרם שומן ל- 100 גרם חלב סויה = 3% שומן ! כך תוכלי לבדוק בעצמך ולהשוות לחלב הפרה. בד"כ חלב סויה הוא איננו דל שומן ומבחינה קלורית מכיל קצת יותר מחלב פרה. לגבי תכולת הסידן - חלב סויה אמור להכיל את אותה כמות סידן שיש בחלב פרה, וקיימים גם חלבי סויה מועשרים בתוספת סידן - בד"כ זה מצויין על האריזה. מבחינת חלב טרי לעמיד - אין הבדל מבחינה קלורית, אלא אם כן אחוזי השומן שונים, אבל בכל מקרה - גם כאן אפשר פשוט להסתכל על שני המוצרים ולהשוות את הסימון. בד"כ חלב הסויה שאיננו עובר עיבוד הוא לא דל-שומן.

מנהל פורום תזונה טבעית