קליפת הפרי

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/11/2002 | 17:27 | מאת: אורה

לנירה שלום, הייתי רוצה לדעת באיזה פירות וירקות יש לקליפה ערך מוסף ולאיזה לא. בעבר כתבת לי שלא כדאי לאכול אפרסמון עם קליפתו כי היא לא מתעכלת, אז האם יש עוד כאלה פירות וירקות?

09/11/2002 | 10:26 | מאת: נירה אולנד

שלום אורה כתבתי שהקליפה לא מתעכלת, לא כתבתי שאין לה ערך מוסף. בפירות וירקות רבים הקליפה בעיקרון לא מתעכלת, כי היא מורכבת ברובה מסיבים תזונתיים בלתי מסיסים, שהגוף שלנו לא יודע לפרק. אך עדיין תועלתם מרובה מאד!! הסיבים הבלתי מסיסים הללו אחראיים במידה רבה לתנועתיות של המעי, הם מקרצפים בצורה עדינה את דופן המעי ושומרים על תחלופה טובה של תאים, מפחיתים התפתחות של תאים סרטניים בדופן המעי, מזיזים קדימה חומרים רעילים ומזיקים, מפחיתים סיכון לטחורים, פיסורה ועצירות, ועוד. כל זה נשמע לי ערך מוסף גדול וחשוב. ההמלצה התזונתית למי שרק יכול היא בהחלט כן לאכול ירקות ופירות על קליפותיהם ככל האפשר, למשל לא לקלף מלפפונים, חצילים, תפוחים, עגבניות, פלפלים וכד', כדי לקבל את היתרון בקליפות, למרות שהן אינן מתעכלות. קליפת האפרסמון עבה במיוחד, והנסיון הראה שאצל אנשים מסויימים אכילת הקליפה של 2 ויותר אפרסמונים בבת אחת עלול לגרום לסתימה במעי. עדיין, אכילת אפרסמון אחד ולעיסה טובה של קליפתו לא תגרום לכל נזק (אלא אם כן עברת ניתוח במערכת העיכול, ואז יש קריטריונים נוספים להמנעות מסוגים מסויימים של פירות וירקות). בתיאבון.

15/11/2002 | 21:57 | מאת: אנני

לנירה שלום! האם את אכן ממליצה לאכול חצילים עם קליפתם? האין בהם טעם לווי מריר? זה נכון לגבי כל מאכלי החצילים?

מנהל פורום תזונה טבעית