כספית בדג הטונה?!
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
תודה על תשובתך בעיניין העיפות.. יש לי שאלה נוספת חשובה יותר,ברשותך: מזה זמן רב אני נוהג לאכול מדיי שישי בערב ושבת בצהריים,כל פעם שני חתיכות דג טונה,דיי גדולות.. ברשותי אוסף מחקרים שהדפסתי (מאתר זה וגם מאתרי רפואה אחרים) המעודדים צריכת דגי טונה בגלל חומצת האומגה 3 במחקרים מסוימים נכתב שאכילת דג פעמיים בשבוע מונעת התקף לב וכ"ו אתמול הלכתי לאכול אצל דודתי בשבת והיא שאלה אותי "כמה פעמים אתה אוכל את הדג הזה בשבוע?" לא הבנתי את פשר השאלה ואמרתי שאני אוכל פעמיים בשבוע שני מנות כל פעם היא אמרה שהמוכר של הדגים אמר לה שזה לא בריא לאכול את הדג הזה משום שיש בו כספית הדבר נשמע לי מאוד מוזר ותמוהה אם כך מדוע ממליצים לצרוך אותו? האם מה שהמוכר אמר היה נכון? אם כן,אני אפסיק כליל את צריכת הדג בתודה מראש
שלום אלמוג אם תחליט ותשנה את חייך בכל פעם שמישהו אומר משהו, יהיו לך חיים מאד מבולבלים. הרי כל פעם שתשאל ותתעניין מישהו יגיד לך משהו, לך תדע מהיכן המידע שלו שאוב. כל הדגים שחיים בים עלולים להיות מזוהמים , מאחר ומי הים מקבלים לתוכם אינסוף שפכים תעשייתיים וביולוגיים מכל מדינות העולם . גם רוב גידולי האדמה מזוהמים, כי גם האדמה מזוהמת, והמים מזוהמים, האויר מזוהם ו.... בינתיים אנחנו יכולים לחיות רק כאן, ואין הרבה מה לעשות בנידון. לא ידוע לי שדווקא טונה יותר מזוהמת מדגים אחרים, אין כל סיבה להניח זאת. תלוי גם מהיכן הטונה הזו הגיעה, היכן דגו אותה, היכן היא גדלה ואכלה, וכנ"ל לגבי כל דג אחר, וגם כל סוג של בשר וכו' וכו'. לדעתי זו לא סיבה להפסיק לאכול טונה או כל דג אחר. הזיהום נמצא בכל מקום. אגב, טונה אינה מקור טוב לאומגה 3, מאחר והיא דלת שומן מאד. דגי ים שעשירים בשומן הם מקור טוב לאומגה 3: סלמון, סרדינים, מקרל, הרינג, קצת גם בסול ובהליבוט. יש דגים אחרים שאינם מוכרים אצלנו. בכל אופן טונה אינה אחת מהדגים העשירים באומגה 3, פשוט כי היא מאד ענייה בשומן. לפי האמרה הידועה, הלואי על כולנו שנדע לשנות את מה שניתן לשינוי, ולקבל את מה שלא ניתן לשינוי... בתיאבון.