הפרעות קשב וריכוז - יש קשר?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם יש מקום להשפעה של תזונה על הפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים? מאיפה מתחילים לברר על זה? אודה על תשובות מראש, תמרי
שלום, יש הטוענים שתזונה נכונה מעלה את העירנות, החיוניות והיעילות, ומכאן משפיעה לטובה. אבל בענין של הפרעות קשב וריכוז - היות והדבר מיוחס יותר לפסיכולוגיה משם גם מגיע הטיפול. הייתי מציעה לך להתרכז יותר בהיבט ההוא, מפני שדרך טיפול פסיכולוגי אישי, או הגברת ההתארגנות והסדר יותר קל להתמודד. אופק (ממשפחה של פסיכולוגים)
לי נדמה שיש קשר , נסיון אישי גורם לי לחשוב כך . מה גם שמעט "סדר" לא יזיק לחסרי קשב , התהליך הזה של ......... להתעניין , לדעת , לגבש עמדה לנקוט פעולה , לעקוב אחר שינויים להיות קשוב למצב הרוח , לגוף לקשר בניהם , להיות קשוב ולא חסר קשב .
שלום תמרי אצל ילדים לעתים הפרעות קשב נובעות מרגישות לחומרים משמרים וצבעי מאכל מסויימים. אצל מבוגרים, לעומת זאת, לפעמים הפרעות קשב וריכוז עלולות לנבוע מחוסר בויטמינים מסויימים, כמו B12, B6, או במינרלים כמו ברזל, אבץ, מגנזיום. ניתן לבצע בדיקת דם לגילוי חוסרים תזונתיים של חומרים אלה, ואם אכן קיים חסר בהם, אז כדאי לגשת לדיאטנית שתעזור בבניית תפריט עשיר בחומרים אלה, ותציע לכם תוספי תזונה מתאימים. אצל אנשים מבוגרים מאד לפעמים בלבול וחוסר ריכוז נובעים מהתייבשות פשוטה, הם לא שותים מספיק. גם זאת נקודה שחשוב לברר אותה. בכל מקרה, כדאי לגשת לדיאטנית כדי לנתח את אופן האכילה של האדם הסובל מהפרעות ריכוז וקשב, ולבדוק אם יש שם בעיה בולטת מבחינה תזונתית. בהצלחה.