גזים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני בת 20 ויש לי בעיה שחוזרת על עצמה בלי סוף. אני מרגישה שכל מה שאני אוכלת גורם לי לכאבי בטן ובעיקר לגזים. אני נמנעת למשל מלאכול שועית כי היא ידועה בגזים שהיא עושה. האם ישנם עוד סוגי מאכלים אשר ידועים בגזים שהם גורמים? איזה טיפול יש כדי להוציא את הגזים מהבטן? הבטן שלי מאוד נפוחה כתוצאה מכך. אודה לכם על עצתכם!
לחם, סוכר ומיני מתיקה, משקאות מוגזים, מלפפון כדאי לשתות תה מחליטות של צמחים כמו: מרווה, מליסה, לימונית, לענה, שומר. מאוד עוזר. אולי יש איזו בעייה שגורמת לבטן להיות נפוחה וכואבת גם אם תקפידי לאכול נכון? בכל אופן כדאי לך לאכול בכמויות קטנות, כמה שפחות מזונות מעובדים ועשירים בסוכר ושומן רווי. אולי גם בשלב הזה כדאי לצמצם אכילת פירות וירקות טריים אבל מבושלים כן.
אני דבר ראשון רוצה להגיד שבזאת מצאתי את אחת ההודעות שאני ימצא את עצמי הכי נהנה לענות עליהן... סחטיין על הבעיה אחות שלי!!! בכל מקרה...ברוקולי חסה כרוב וכרובית לא ידועים באהבתם כלפי הציבור הנושם... וביצה קשה היא מתכון לאסון בנושא הזה... הימנעי ממאכלים: -פולניים... - רומניים... - יווניים... - סיניים\תאילנדים... -הודים (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני מדגיש!!!) אז מה כן את יכולה לאכול??? מאכלים צרפתיים איטלקיים אנגליים (זה בעיקר טוף...) למה שלושת עמים אילו ידועים בהליכותיהם ובריחות הטובים שלהם... וגם המאכלים שלהם טעימים ולא גורמים לגזים במיוחד... לאמץ לעצמך מנהג של שעת תה פעם ביות באיזהשהוא בית קפה מהמוכרים (את יודעת למה אני מתכוון..) עם תה צמחים ממבחרים שונים של צמחים טריים...יהיה מעשה כדאי ונבון מאוד... מקווה שהצלחתי לעזור לך ושתפתרי ותיפטרי מכל הקטע של בעיית הגזים...
שלום אידית כדאי שקודם תבררי עם עצמך אם הגזים שיש לך הם מוגזמים יחסית לגזים של אנשים אחרים. כי כידוע לך, לכל האנשים יש גזים. למעשה האדם הממוצע מייצר למעלה מ4 ליטר גז ליום. אז קודם כל חשוב שתדעי, בשום מצב לא יקרה שלא יהיו לך גזים בכלל, מעצם היותך שייכת למין האנושי. אם את מרגישה שהגזים אצלך הם מעל ומעבר לרמה ההגיונית , אז שווה לבדוק מה הסיבה. וכאן אני לא ממליצה לך להגביל את עצמך מכל הכיוונים סתם, אלא לגשת לאיש מקצוע כמו דיאטנית (אפשר גם אצלי), כדי לנתח את מצבך באופן אחראי, ולהגיע למסקנות אמיתיות. מזונות שיוצרים גזים באופן טבעי אצל כולם כמעט הם משפחת הקטניות (חומוס, עדשים, אפונה, שעועית יבשה מכל הסוגים, פול) ומשפחת הכרוביים (כרוב, כרובית, ברוקולי, כרוב ניצנים). מעבר לכך, נסי לנהל יומן אכילה , כדי שיהיה תעוד של מה שאכלת, וגם מתי חווית התקפת גזים. בדרך כלל זה קורה כשלוש עד שש שעות אחרי אכילת המזון שגורם לכך. בהצלחה.