גלוטן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/12/2002 | 20:55 | מאת: הילה

שלום רב, מהו גלוטן ובאילו מזונות הוא נמצא? האם השפעתו על מערכת הדם יכולה להיות שלילית במקרים מסויימים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/12/2002 | 23:33 | מאת: adi

היי שירי, גלוטן הוא חלבון שמצוי בחיטה. הוא נמצא ב: לחם, פסטות, עוגיות (גם מקמח מלא) ובכמעט כל המאכלים שיש בסופר. לא יודעת אם יש לו השפעה על מערכת הדם, אבל יש אנשים שיש להם מחלה בשם צליאק ואז אסור להם לאכול לחם וכול מה שציינתי למעלה. עדי

13/12/2002 | 19:34 | מאת: נירה אולנד

שלום הילה גלוטן הוא שם של חלבון. במזון וגם בגוף שלנו יש עשרות או מאות אלפים סוגים של חלבונים, וגלוטן הוא אחד מהם. במזון גלוטן נמצא בחיטה בעיקר (לכן הוא נקרא גם חלבון החיטה), בשעורה ובשיבולת שועל (קוואקר). לרובנו גלוטן אינו גורם כל נזק, הוא נאכל ומתעכל כמו כל חלבון אחר במזון. אולם יש אנשים שהם רגישים או אלרגיים לגלוטן, ובמקרה שלהם אכילת גלוטן יכולה לגרום לכאבי בטן, שלשולים, גזים, בטן נפוחה וכד'. אם לא מזהים את הסיבה לבעיות הללו, וממשיכים לאכול גלוטן במשך חודשים ושנים, ייתכן שבמהלך הזמן המעיים ייפגעו, מערכת החיסון תיחלש, תיתכן השפעה על המוח, על הדם, על כל מערכת בגוף. כיום יש תשומת לב לרגישות לגלוטן ,כמו גם לרגישויות לחלבון הביצה וחלבון החלב. כל אלה נחשבים לאלרגנים נפוצים יחסית. אלרגנים פחות ידועים אך נפוצים לא פחות הם שומשום ובוטנים. המודעות לנושא גוברת והולכת, ורופאי ילדים די מודעים לנושא, ומאבחנים בדרך כלל את הבעיה כבר בגיל צעיר. אם מצאו שאת אלרגית לגלוטן (מקוה שבבדיקה רגילה ולא על סמך דעה לא מקצועית), עלייך להמנע מכל מזון שמכיל חיטה, קמח, גלוטן, שבולת שועל או שעורה. קיימים בשוק, בעיקר בחנויות טבע, מוצרי בצק כמו פסטה , לחם, קמח , עוגות ועוגיות ללא גלוטן. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית