סוכר חום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/12/2002 | 15:12 | מאת: אלונה

שלום , אני מבקשת לדעת מה ההבדל בין סוכר חום כהה (ודביק) לבין סוכר חום בהיר וגרגירי (שאולי גם נקרא דמררה). תודה

לקריאה נוספת והעמקה
10/12/2002 | 20:13 | מאת: adi

אלונה הראשון הוא עם צבע מאכל והשני לא. עדי

13/12/2002 | 19:48 | מאת: נירה אולנד

שלום אלונה הסוכר מופק משני מקורות מרכזיים: סלק סוכר או קנה סוכר. בשני המקרים קודם כל טוחנים את הירק לעיסה נוזלית, שמכילה את כל מה שיש בירק . ואז מתחילים לזקק ולסנן, בשלבים. בשלב ההתחלתי מפרידים את הנוזל, שנקרא מולסה, ורוב הויטמינים והמינרלים הולכים איתו. לכן מולסה היא קצת מתוקה (רוב הסוכר נשאר בנפרד ממנה), ועשירה מאד בויטמינים ומינרלים. את מה שנשאר מזקקים עוד, ומקבלים סוכר דביק, רטוב וחום כהה. ממשיכים לזקק אותו ולהפריד את המולסה מהסוכר, ומקבלים סוכר חום בהיר ויבש יותר (דמררה). ממשיכים לזקק עד הסוף, ומקבלים סוכר לבן. ככל שהסוכר חום יותר ודביק יותר יש בו יותר ויטמינים ומינרלים, אך בכל סוגי הסוכר יש מעט מהם. למעשה גם כמות הויטמינים והמינרלים בסוכר החום כהה היא קטנה כל כך, שלמעשה זה לא ממש משנה איזה סוכר תבחרי, הם מאד דומים זה לזה תזונתית. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית