פוספאט

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/12/2002 | 21:51 | מאת: אופק

שלום! בבדיקות דם שנערכו לי לאחרונה, התגלה שיש לי מאט מידי פוספאט. מה זה? למה זה קשור? איך קרה שיש לי מחסור? עד היום לא שמעתי על פוספאט בהקשר של גוף האדם. מה החשיבות שלו?

15/12/2002 | 12:46 | מאת: בר

15/12/2002 | 22:39 | מאת: אופק

סליחה, אבל לא ראיתי את התשובה... ה"מאט" כמובן אמור להיות "מעט"

16/12/2002 | 16:55 | מאת: נירה אולנד

שלום אופק אני מניחה שאת מתכוונת לפוספור, או בעברית זרחן, אחד המינרלים החשובים והקיימים בשפע במזון וגם בגופנו. פוספט הוא תרכובת שמכילה פוספור, היא בדרך כלל רעילה ומזיקה, משתמשים בה לרעלים, הדברה, דשנים וכד'. לא ברור למה יש לך מחסור בזרחן, זה באמת עניין נדיר. ההמלצה הראשונה שלי: לחזור שוב על הבדיקה. בכל מקרה של תוצאה חריגה או משונה, שווה לחזור על הבדיקה, טעויות מעבדה קורות לעתים די מזומנות. זרחן נמצא בשפע בבשר, חלב, מוצרי חלב, ביצים, דגים, קטניות , אגוזים, דגנים מלאים. בדרך כלל כשהמזון מכיל הרבה חלבון הוא מכיל גם הרבה זרחן. לפעמים חוסר של ויטמין D מפריע לספיגה של זרחן, לכן נסי לבדוק האם את מקבלת מספיק ויטמין D דרך ביצים, חלב מועשר בויטמין D, אכילת כבד מפעם לפעם, וחשיפה (לזמן קצר) לשמש בעור חשוף (למשל חולצה עם שרוולים קצרים). בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית