קמח לבן או מלא?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/12/2002 | 22:06 | מאת: טל

למה עדיף לאכול מזון מקמח מלא ולא קמח לבן במה זה טוב ?

לקריאה נוספת והעמקה
14/12/2002 | 23:36 | מאת: adi

טל, הקמח הלבן עבר זיקוק והקמח המלא לא. עדי

18/12/2002 | 19:18 | מאת: נירה אולנד

שלום טל גרגר החיטה מורכב מכמה חלקים: יש את העמילן, שהוא בעיקר מחסן של אנרגיה. לידו יש את נבט החיטה, שמכיל חלבונים ושומנים בריאים ורצויים, ויטמינים ומינרלים שדרושים לעיכול החיטה ולהטמעתה בגוף. לשני אלה מתווספות גם כמה קליפות, שבגוף עוזרות להזיז את המזון קדימה, תורמות לבריאות של דופן המעיים, מונעות עצירות , ואפילו מפחיתות את הסיכון לסרטן המעי (שהוא אחד הסרטנים הנפוצים). קמח מלא מורכב מגרגרי חיטה שלמים, על כל החלקים שבהם, שנטחנו לקמח. קמח לבן מכיל רק את החלק העמילני , לאחר שהנבט והקליפות הורחקו. אז חסרים בו השומנים, החלבונים, הויטמינים והמינרלים, והסיבים התזונתיים. הוא אוכל לא מאוזן, שדורש לעיכולו והטמעתו השקעה של ויטמינים ומינרלים מהגוף. הוא מתפרק ונספג מהר מידי בגלל העדר הסיבים התזונתיים, וגורם לעליה מהירה של רמת הסוכר בדם, וגם נפילה מהירה שלה לאחר מכן, ולכן מעודד רעב מהיר , השמנה, והתשה מתמשכת של הלבלב. המסקנה החד משמעית היא: קמח מלא עדיף לעין ערוך על קמח לבן. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית