גבינות שמנות מאוד

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/12/2002 | 00:27 | מאת: דנה

אני בת 26 ולאחרונה אני אוכלת הרבה גבינות שמנות. הכוונה לגבינות שהן 60% שומן (מיוצרות בצרפת, האם בארץ זה נחשב אחוז אחר?). אני יודעת שזה לא בריא ואני גם לא רוצה להשמין יותר מדי אבל אני לא מוותרת על פיסת גבינה בכל יום. הייתי רוצה לדעת מה הכמות (לפי גרם) המומלצת, שאינה מסכנת את הבריאות אך גם אינה מעלה יותר מדי במשקל?

15/12/2002 | 22:48 | מאת: adi

היי דנה, אולי פרוסת גבינה כזו לכמה ימים. אני לא בטוחה שפרוסה כזו ביום היא בריאה. אם את רוצה פרוסת גבינה בסגנון זהה כל יום, עליך לבחור עם כמה שפחות אחוזי שומן. הבעיה היא השומן הרווי הרב המצוי בגבינות כאלה. עדי

15/12/2002 | 22:48 | מאת: adi

היי דנה, אולי פרוסת גבינה כזו לכמה ימים. אני לא בטוחה שפרוסה כזו ביום היא בריאה. אם את רוצה פרוסת גבינה בסגנון זהה כל יום, עליך לבחור עם כמה שפחות אחוזי שומן. הבעיה היא השומן הרווי הרב המצוי בגבינות כאלה. עדי

18/12/2002 | 19:23 | מאת: נירה אולנד

שלום דנה על מנת לדעת אם אכילת הגבינות שעשירות בשומן , קלוריות וכולסטרול מהווה סכנה בריאותית או סכנת השמנה יש צורך לדעת מה את אוכלת במהלך כל היום. השמנה או נזק בריאותי ייגרמו רק אם בסך הכל כמות הקלוריות והשומן היומית שלך מוגזמת. כדאי לציין שגבינות שמנות הן גם בעלות תכונות חיוביות: הן מקור מצויין לחלבון, ויטמין D וסידן. הן גם מגנות על השיניים, ולכן המנהג של לקנח את הארוחה בפרוסת גבינה שמנה הוא רעיון לא רע בכלל. שוב, הכל בהנחה שסך כל הקלוריות והשומן שאת אוכלת במהלך היום הם מתאימים לצרכייך. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית