חומוס
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אומרים שחומוס זה מאכל בריא, אבל את גרגירי החומוס מבשלים הרבה זמן האם זה לא גורע? משה
שלום משה בישול הורס אחוז מסויים מהויטמינים שנמצאים בחומוס, או בכל מזון אחר שמבשלים. אך מה לעשות, אנחנו לא יכולים לאכול חומוס לא מבושל. אפשר אמנם להנביט אותו, אך לא כולם אוהבים את זה, אין לחומוס את אותו הטעם. לדעתי עדיף לאכול חומוס מבושל עם קצת פחות ויטמינים, מאשר לא לאכול אותו בכלל. יש מנהג נפוץ לבשל חומוס או קטניות בכלל עם תוספת אבקת סודה, שמרככת את הקטניות ומקצרת את זמן הבישול. הסודה הורסת את הויטמינים הרבה יותר מהבישול, לכן עדיף לבשל הרבה זמן בלי סודה, מאשר לבשל זמן קצר עם סודה. בתיאבון.