ברזל לילד בן 4.5
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רציתי לשאול בני בן ארבע וגילו שהוא אנמי בבדיקת דם שנערכה ראו שרמת ההמוגלובין שלו 9.7 , ובבדיקה נוספת הIRON הראה 285.3 שאלו ערכים שאני לא כלכך מבינה האם אפשר לקבל הסבר על ערכים אלו. שאלתי הנוספת: מה עלי לעשות כדי לגרום לילדי שיוכל ירקות הוא לא מוכן לטעום שום דבר שקשור לירקות הוא אוכל בעיקר פחמימות. תודה
הוא יוכל את הירקות, אם את תכיני אותם בצורה שטעמם ומרקמם הטבעיים ישמרו. אני יכול להראות לך איך עושים את זה.
הוא יאכל את הירקות, אם את תכיני אותם בצורה שטעמם ומרקמם הטבעיים ישמרו. אני יכול להראות לך איך עושים את זה.
היי אילת, צריך לבדוק מהי הסיבה לאנמיה ולכן את צריכה לשוב לרופא. לגבי ירקות: הוא מחכה אתכם ואם אתם תאכלו ירקות אז גם הוא יאכל. תסדרו אותם יפה בצלחת ובצורה מושכת, אז הוא יגש. עדי
עדי תאמיני או לא אנחנו אוכלי הירקות בבית במיוחד שאני צמחונית אך הילד שלי ממש עקשן ולא מוכן להקשיב עשיתי לו פרצופים מירקות וקישטתי לו את הצלחת אך הוא לא היה מוכן ועליו לצערי לקחת ברזל שזה גורם לו לעצירות, אם יש לך עוד פתרון בנושא אשמח לשמוע
את יכולה לנסות להציע לו את הדינומינס: http://www11.brinkster.com/mlminfo/dinomins.html
שלום אילת ההמוגלובין של בנך בהחלט נמוך. אולם הברזל, אם הוא נמדד ביחידות שידוע לי עליהם (מ"ג לדציליטר, או מיליגרם אחוז) דווקא מעל הנורמה, שהיא עד 200. מצטיירת מכך תמונה של ילד שדווקא אינו סובל כלל מחוסר ברזל. יש לו במאגרים מספיק ברזל ואפילו בעודף. כפי הנראה הבעיה היא בייצור איטי של המוגלובין, או עיכוב באחת התחנות הרבות בדרך של הבשלת הכדוריות האדומות. כדאי שתתייעצי עם רופא שמבין עניין , כי במקרה הזה לא נראה לי שתוספת ברזל בהכרח תשנה את התמונה. יש אנשים שמסיבות גנטיות מייצרים פחות המוגלובין, ואין לכך קשר לרמות הברזל. כבר נתקלתי בעבר במצבים כאלה. בדרך כלל אין בעיה בגדילה אצלם, אפילו נשים במצב כזה שהצליחו להרות וללדת מבלי פגיעה בהן או בעובר, כך שלא בטוח גם שאת צריכה לדאוג מאד. בכל מקרה, התייעצי עם רופא שיוכל להבין את המצב ולהציע בדיקות נוספות או טיפול אפשרי. לגבי הירקות: התופעה שאת מציינת נפוצה מאד בקרב ילדים. כמעט תמיד יש להם רשימות מפורטות של דברים שהם לא מוכנים לאכול, למשל מזונות בצבע אדום, או כל הירקות, או כל דבר שאינו דגנים. בדיקה מקרוב של התפריט שלהם במשך כמה ימים מגלה בדרך כלל שהם מצליחים לאזן את עצמם . אם את מאד מודאגת בעניין הירקות, נסי לשלב אותם במזונות שהוא כן מוכן לאכול: למשל פיצה עם רוטב עגבניות (אפילו רוטב שאת יכולה להכין בעצמך מעגבניות אמיתיות), או מאפים כמו פשטידות או אפילו לחמניות ביתיות שתכניסי לתוכן עשבי תיבול או בצל בקוביות קטנות. רוב הילדים דווקא מוכנים לאכול ירקות מוחמצים למשל, או מרקים טחונים שבהם הם לא רואים את החתיכות של הירקות. נסי לברר בגן, מאד ייתכן שיש ירקות שהילד מוכן לאכול בגן (סלט כרוב אולי, או מטבוחה), ולא מוכן לאכול בבית. לפעמים הסירוב לאכול (במיוחד אם ההורים מודאגים) הוא הדרך של הילד להרגיש ש"יש לו מילה בבית". כדאי שתפנו לדיאטנית שמתמחה בילדים (יש כאלה בכל קופות החולים כיום). היא תוכל לברר את פרטי אופן האכילה של הילד, לוודא שאין לו חסרים תזונתיים, ולהציע עוד הצעות שיתאימו לכם ולילד. בהצלחה.
נירה שלום אני מאוד מודה לך שענית לי על השאלה אך, הבעיה היא ושלא ציינתי אותה שאנו לא גרים בארץ אלה בארה"ב ובגן הילדים הוא בכלל לא אוהב את האוכל שלהם וכאשר הוא מגיע הביתה אני מכינה לו את הדברים שהוא אוהב אך הילד פשוט חסר תאבון, בקשר לבדיקת הדם, תמיד בארץ טענו שיש לילד אנמיה ואפילו תלסמיה אך אף פעם לא בדקו זאת כאשר הגענו לכאן הוא היה חולה ושוב נלקחה בדיקת אדם ואמרו לי שהוא אנמי וההמוגלובין שלו 9.1 וסיפרתי לרופא על התלסמיה שכנראה יש לילד והוא בדק ובבדיקות דם לא נמצא שהוא תלסמי, אך יש חוסר ברזל ועשה שוב בדיקה והערכים האלו שהוא גילה הם CBC WITH VID 289.5 בדיקת IRON כך נמסך לי מהרופא והוא מקבל פעמיים ביום ברזל 2 כפיות בכל יום אין לי מושג מהם הערכים הללו וכנראה שהם שונים מהערכים בארץ לכן אם ידוע לך על ערכים אלו אשמח אם תיידעי אותה תודה מראש אילתנירה אולנד כתב/ה: > > שלום אילת > ההמוגלובין של בנך בהחלט נמוך. אולם הברזל, אם הוא נמדד ביחידות > שידוע לי עליהם (מ"ג לדציליטר, או מיליגרם אחוז) דווקא מעל > הנורמה, שהיא עד 200. מצטיירת מכך תמונה של ילד שדווקא אינו סובל > כלל מחוסר ברזל. יש לו במאגרים מספיק ברזל ואפילו בעודף. כפי > הנראה הבעיה היא בייצור איטי של המוגלובין, או עיכוב באחת התחנות > הרבות בדרך של הבשלת הכדוריות האדומות. כדאי שתתייעצי עם רופא > שמבין עניין , כי במקרה הזה לא נראה לי שתוספת ברזל בהכרח תשנה את > התמונה. > יש אנשים שמסיבות גנטיות מייצרים פחות המוגלובין, ואין לכך קשר > לרמות הברזל. כבר נתקלתי בעבר במצבים כאלה. בדרך כלל אין בעיה > בגדילה אצלם, אפילו נשים במצב כזה שהצליחו להרות וללדת מבלי פגיעה > בהן או בעובר, כך שלא בטוח גם שאת צריכה לדאוג מאד. בכל מקרה, > התייעצי עם רופא שיוכל להבין את המצב ולהציע בדיקות נוספות או > טיפול אפשרי. > לגבי הירקות: התופעה שאת מציינת נפוצה מאד בקרב ילדים. כמעט תמיד > יש להם רשימות מפורטות של דברים שהם לא מוכנים לאכול, למשל מזונות > בצבע אדום, או כל הירקות, או כל דבר שאינו דגנים. בדיקה מקרוב של > התפריט שלהם במשך כמה ימים מגלה בדרך כלל שהם מצליחים לאזן את > עצמם . אם את מאד מודאגת בעניין הירקות, נסי לשלב אותם במזונות > שהוא כן מוכן לאכול: למשל פיצה עם רוטב עגבניות (אפילו רוטב שאת > יכולה להכין בעצמך מעגבניות אמיתיות), או מאפים כמו פשטידות או > אפילו לחמניות ביתיות שתכניסי לתוכן עשבי תיבול או בצל בקוביות > קטנות. רוב הילדים דווקא מוכנים לאכול ירקות מוחמצים למשל, או > מרקים טחונים שבהם הם לא רואים את החתיכות של הירקות. > נסי לברר בגן, מאד ייתכן שיש ירקות שהילד מוכן לאכול בגן (סלט > כרוב אולי, או מטבוחה), ולא מוכן לאכול בבית. לפעמים הסירוב לאכול > (במיוחד אם ההורים מודאגים) הוא הדרך של הילד להרגיש ש"יש לו מילה > בבית". > כדאי שתפנו לדיאטנית שמתמחה בילדים (יש כאלה בכל קופות החולים > כיום). היא תוכל לברר את פרטי אופן האכילה של הילד, לוודא שאין לו > חסרים תזונתיים, ולהציע עוד הצעות שיתאימו לכם ולילד. > בהצלחה.
נירה שלום אני מאוד מודה לך שענית לי על השאלה אך, הבעיה היא ושלא ציינתי אותה שאנו לא גרים בארץ אלה בארה"ב ובגן הילדים הוא בכלל לא אוהב את האוכל שלהם וכאשר הוא מגיע הביתה אני מכינה לו את הדברים שהוא אוהב אך הילד פשוט חסר תאבון, בקשר לבדיקת הדם, תמיד בארץ טענו שיש לילד אנמיה ואפילו תלסמיה אך אף פעם לא בדקו זאת כאשר הגענו לכאן הוא היה חולה ושוב נלקחה בדיקת דם ואמרו לי שהוא אנמי וההמוגלובין שלו 9.1 וסיפרתי לרופא על התלסמיה שכנראה יש לילד והוא בדק ובבדיקות דם לא נמצא שהוא תלסמי, אך יש חוסר ברזל ועשה שוב בדיקה והערכים האלו שהוא גילה הם CBC WITH VID 289.5 בדיקת IRON כך נמסך לי מהרופא והוא מקבל פעמיים ביום ברזל 2 כפיות בכל יום אין לי מושג מהם הערכים הללו וכנראה שהם שונים מהערכים בארץ לכן אם ידוע לך על ערכים אלו אשמח אם תיידעי אותי תודה מראש אילתנירה אולנד כתב/ה: > > שלום אילת > ההמוגלובין של בנך בהחלט נמוך. אולם הברזל, אם הוא נמדד ביחידות > שידוע לי עליהם (מ"ג לדציליטר, או מיליגרם אחוז) דווקא מעל > הנורמה, שהיא עד 200. מצטיירת מכך תמונה של ילד שדווקא אינו סובל > כלל מחוסר ברזל. יש לו במאגרים מספיק ברזל ואפילו בעודף. כפי > הנראה הבעיה היא בייצור איטי של המוגלובין, או עיכוב באחת התחנות > הרבות בדרך של הבשלת הכדוריות האדומות. כדאי שתתייעצי עם רופא > שמבין עניין , כי במקרה הזה לא נראה לי שתוספת ברזל בהכרח תשנה את > התמונה. > יש אנשים שמסיבות גנטיות מייצרים פחות המוגלובין, ואין לכך קשר > לרמות הברזל. כבר נתקלתי בעבר במצבים כאלה. בדרך כלל אין בעיה > בגדילה אצלם, אפילו נשים במצב כזה שהצליחו להרות וללדת מבלי פגיעה > בהן או בעובר, כך שלא בטוח גם שאת צריכה לדאוג מאד. בכל מקרה, > התייעצי עם רופא שיוכל להבין את המצב ולהציע בדיקות נוספות או > טיפול אפשרי. > לגבי הירקות: התופעה שאת מציינת נפוצה מאד בקרב ילדים. כמעט תמיד > יש להם רשימות מפורטות של דברים שהם לא מוכנים לאכול, למשל מזונות > בצבע אדום, או כל הירקות, או כל דבר שאינו דגנים. בדיקה מקרוב של > התפריט שלהם במשך כמה ימים מגלה בדרך כלל שהם מצליחים לאזן את > עצמם . אם את מאד מודאגת בעניין הירקות, נסי לשלב אותם במזונות > שהוא כן מוכן לאכול: למשל פיצה עם רוטב עגבניות (אפילו רוטב שאת > יכולה להכין בעצמך מעגבניות אמיתיות), או מאפים כמו פשטידות או > אפילו לחמניות ביתיות שתכניסי לתוכן עשבי תיבול או בצל בקוביות > קטנות. רוב הילדים דווקא מוכנים לאכול ירקות מוחמצים למשל, או > מרקים טחונים שבהם הם לא רואים את החתיכות של הירקות. > נסי לברר בגן, מאד ייתכן שיש ירקות שהילד מוכן לאכול בגן (סלט > כרוב אולי, או מטבוחה), ולא מוכן לאכול בבית. לפעמים הסירוב לאכול > (במיוחד אם ההורים מודאגים) הוא הדרך של הילד להרגיש ש"יש לו מילה > בבית". > כדאי שתפנו לדיאטנית שמתמחה בילדים (יש כאלה בכל קופות החולים > כיום). היא תוכל לברר את פרטי אופן האכילה של הילד, לוודא שאין לו > חסרים תזונתיים, ולהציע עוד הצעות שיתאימו לכם ולילד. > בהצלחה.