נתרן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב אני סובל מלחץ דם ברצוני לשאול באזה מוצרי חלב יש הכי פחות נתרן תודה
שלום שלום לגבי מוצרים מסויימים של חברות מסויימות, או שהן מציינות את תכולת הנתרן בתוית המזון, או שאפשר אולי לברר אצלם בשירות הלקוחות את הנתונים. באופן כללי, ככל שהמוצר נוזלי יותר (חלב, יוגורט, אשל) הוא מכיל פחות נתרן, בין 20 ל 50 מ"ג ל100 מ"ל. גבינות מכילות יותר נתרן, וככל שהגבינה בשלה יותר, קשה יותר, באחוזי שומן גבוהים יותר, בדרך כלל גם כמות הנתרן בה גדולה יותר, אפילו עד אלפי מ"ג ל 100 גרם גבינה. כמובן שגבינות שהוסיפו להן מלח, כמו גבינה צפתית, בולגרית, או כל גבינה שטעמה מלוח, מכילות נתרן ברמה גבוהה. בהצלחה.